Saturday, June 23, 2012

dulu dan kini

Assalamualaikum semua .. ketahuilah bahawa ketika dan saat ini, masa ini seharusnya digunakan untuk aku menyiapkan segala assignment, kerja tutorial, jotter book, membaca sekaligus memahami segala ilmu yang telah lecturer ajar pada minggu ini ..sememangnya lecturer aku sangat baik dan budiman dan segala bagai sifat lagi kerana sangat sangat sangat sabar melayan kerenah aku yang sedang meneroka ilmu baru dalam bidang biologi dan komputer .. terima kasih madam ! :)

boleh dikatakan nak dekat sebulan jugak aku hidup dekat matrikulasi johor nie .. facebook, twitter, blog semua dah jarang aku bukak kerana kesibukan tahap gaban yang melanda diri ini .. matrik sememangnya sanagat sangat mengubah life aku .. aku dah jadi rajin study dah sekarang (masuk bakul angkat sendiri) .. time kuliah, kalau tak faham kan .. aku sumbat telinga aku dengan earphone .. :D time tutorial baru aku cover balik .. time tu laa nak tanya lecturer macam macam soalan .. even benda yang dah terang dalam dewan kuliah pon aku tanya balik .. sory madam !


dah jarang texting orang sebenarnya .. orang text aku balas sekali dua jerk .. sory ! sekarang rasanya aku lebih utamakan tidur even 5 minit .. yes ! aku sangat menghargai masa .. :p pantang nampak katil dah sekarang, asal baring terus terlelap ..kesian dekat roomate aku yang selalu cakap sorang sorang .. dekat matrik jugak mengajar aku erti ''asyik nak makan'' .. time kuliah aku makan .. ada masa gap even 15 minit, aku tetap akan makan .. life dekat matrik sangat memerlukan stamina dan tenaga yang tinggi, sebab tu aku makan .. err ~ excuse tu boleh terima kan :)

sekarang dah jadi makin ''rajin'' .. kalau dulu basuh baju guna tangan, sekarang ? bangun 4 pagi, sumbat baju dalam mesin basuh dan tinggalkan .. bersyukur sangat sebab bilik aku sebelah dengan tempat mesin baju .. yahoo ! kalau dulu petang boleh riadah .. jogging sambil ketawa terbahak bahak dengan member satu sekolah .. sekarang ? masa tu digunakan untuk riadah di atas katil sambil memejam kan mata :) jarang gila kot dapat berkumpul dengan member satu sekolah even 1 tempat .. selisih, say hye then bla ..

the MOST IMPORTANT part ~~
i miss my family .. sebulan sekali balik rumah .. time balik konon bawak buku, macam study jerk .. rindu masakan mak .. mak ! nak makan sambal telur ! sebulan lagi kot nak balik rumah .. :( nak shopping sama sama macam dulu .. sobs sobs :'(

strunggle for 1 year ! yeahh ! wish me luck .. 4 flat ! insyaAllah ~~

out ! ready kena pergi dewan kuliah, nak mengundi esok :)





Saturday, June 16, 2012

student matrik

hai guys ! :) kembali berblog .. yeahh ! dengan hati riang gembira kerana dapat pulang ke rumah setelah 3 minggu berada di perantauan .. err ~ entry ini ditaip sambil menonton televisyen .. okay ! jakon kejap, al maklum lama dah tak tengok tv .. thanks god kerana bagi ingatan yang sangat kuat untuk aku mengingati bentuk tv nie .. relax sungguh berada dirumah :) tutorial tak siap ! takpe, abaikan kejap :p

pejam celik pejam celik .. kejap jerk dah 3 minggu dekat KMJ nie .. macam-macam dugaan yang telah dihadapi termasuk bangun pagi tahap awal gila gila untuk study .. rajin kan aku kat matrik nie .. :D study atas katil tak sampai berapa minit, aku dah hanyut dengan dunia aku sendiri ..finally, masuk matrik jugak aku .. sebelum masuk matrik nie macam macam benda da aku dengar .. matrik nie tak berapa bagus laa apa laa, tapi semua aku tolak tepi .. cewah ! nampak tak keazaman yang sangat sangat tinggi kat situ ..harap keazaman nie akan always tinggi sampai habis semester .. so sekarang aku dikenali sebagai salah seorang student matrik.. dah lama rasa tak digelar student .. haha ! doakan aku berjaya*ayat poyo*



esok nak balik KMJ da .. sekejap jerk dah hari ahad .. taknak hari ahad boleh ?tak puas rasanya makan masakan mak *muka sedih* sebelum balik rumah, aku siap buat list nak makan apa .. :p tomyam, double cheese burger, juice tembikai laici, KFC .. tiap-tiap pagi aku nyanyi nyanyi punya eksaited nak balik rumah .. sekarang kenapa aku tak nyanyi nyanyi nak balik KMJ .. sobs :'( lepas nie agak-agak bosan, aku nak update blog, maklum laa line ada .. haha

20 July baru balik, insyaAllah .. mengharapkan something yang baik berlaku .. amin ! >.<

out ! kerja banyak tak siap, minggu depan kuiz untuk semua subjek dan aku tak baca buku lagi dan aku nak tengok tv malam nie .. :p

Friday, June 8, 2012

KMJ life ~

Assalamualaikum .. wahh, lama dah tak update blog ! miss you blog !! finally, even ada sikit jerk masa dalam makmal computer nie, aku tetap nak update blog .. why ? sebab aku tak boleh bukak facebook :( sobs :'( kenapa laman web facebook disekat di KMJ? sobs :'(

2 minggu lebih kurang tak update .. first week ? serius, penat tahap cipan gila dekat KMJ nie .. minggu orientasi laa katakan ..kitaorang kena urus dengan abang and akak2 senior .. sporting habis lah diorang ! dah pukul 5 kena ada dekat msjid .. could you imagine pukul berapa aku nak bangun .. setelah discuss dengan roomate, kitaorang sepakat bangun pukul 3.. sebab ? malas nak beratur time dekat toilet .. haha :D yes ! aku sangat pemalas ..

nie dah nak dekat 2 weeks dekat KMJ .. and aku tengah demam .. sobs :'( dah belajar laju gila-gila .. macam LRT laa senang cerita .. dah takde time nak layan facebook, nak tweets, nak berblog lagi .. ayoyo !!jadual dekat sini sangat pack ! kelas start pukul 8 sampai pukul 5 .. kerja jangan tanya laa, banyak gila ! rasa tak cukup 24 jam .. hehe :)

Alhamdullah, ramai gila member dekat KMJ .. 24oo ++ cewahh ! macam aku kenal semua jerk kan :p aku amik modul 3 :) focus pada biology subjek, taknak amik physics sebab otak aku sangat sangat loading dalam mempelajari ilmu physics :p math dia macam add math .. yes ! aku suka add math .. err -.-

conclusionnya ? everything okay .. even kena basuh baju pakai tangan :p kalau malas, memang mesin basuh laa aku humban baju .. haha :D so, doakan aku 4 flat ! jumpa 15 Jun nanti .. i'm coming home >.< untuk berblog, bertwitter and berfacebook .. haha :D
home sweet home~~



out ! kerja berlambak tak siap lagi .. dengan kuiz tak sudah sudah :p