Wednesday, May 2, 2012

plkn ke matrik ?

Assalamualaikum semua .. setelah lama meghilangkan diri sekaligus tidak mengupdate blog nie, akhirnya aku kembali semula ..bersawang rasanya blog nie .. korang macam mana ? sihat tak ? mak mertua okay ? suami sihat ? okay, dah merepek ..fullstop ! hari nie ada 2 benda aku nak story ..

first story ~

dengan ini aku membuat pengumuman bahawa aku tidak akan pergi melaporkan diri ke PLKN Sri Ledang, Tangkak pada 3 Mei 2012 bersamaan hari esok .. sobs :'( barang semua aku dah packing, baju kurung dah lipat .. syampoo, pencuci muka, berus gigi, lotion, ubat gigi, telekung dan segalanya telah siap di packing .. maklum laa, esok tinggal nak tarik jerk .. semangat waja dah nak pergi .. nak cari pengalaman baru .. cewah ! aku siap ada kenal dengan budak-budak yang nak pergi PLKN tangkak nie tau .. siap message lagi .. dah tukar-tukar nombor dah .. pewit ! tapi tak jadi .. sobs sobs :'( mak aku kata dia sentiasa doakan yang terbaik untuk aku .. maybe ada hikmah kot aku tak pergi .. punya kelam kabut aku tepon Jabatan Latihan Khidmat Negara tadi, dia cakap student matrik digalakkan tangguh .. pehal tak bagitahu 2 minggu awal ? bagitahu lepas aku dah packing barang .. sobs :'( think positive .. yeah ! lepas nie ada time lepak-lepak lagi, ada time habiskan duit dulu .. pewit ! >.<



second story ~

hati aku nie dah lama berbelah bagi sangat-sangat.. nak pergi matrik ke tak ye ? serius ! sangat sangat sangat sangat sangat berbelah bagi .. kalau pergi matrik pointer kena tinggi kan ? belum lagi kes kena tendang or yang dapat couse lelong lagi .. kebetulan ada sorang akak yang sangat baik nie ada buat segmen untuk blog dia .. dia kata dia akan jawab apa jerk soalan yang berkaitan dengan matrik .. serius ! hati aku dah meronta-ronta nak tanya soalan dekat akak nie .. sekali dia buat entry khusus untuk soalan aku .. hehe :) takpe laa kak, asal akak dapat jawab soalan tu dah laa .. aku tanya  '' salam .. akak ! memang nak tanya sangat2, serius ! dalam dilema gila2 nak pergi matrik x ? takot xboleh strunggle laa ..pndpt akak laa kan, matrik susah x? takot kena lelong nanti .. btw, thnks akak ! :D '' hah .. lepas taip then padam, taip balik, padam balik ..tiba-tiba dapat aura dan keyakinan diri yang sangat-sangat tinggi untuk tanya jerk .. lepas tu akak tu jawab melalui satu entry .. malu tiba-tiba .. haha :D rasa sangat-sangat dihargai .. nak baca ? klik SINI .. lepas aku baca aku rasa diri aku sangat-sangat HEBAT ! pandai akak nie buat aku rasa sangat-sangat confident :) thnks sangat-sangat tau kak .. ^^


insyaAllah, kalau rezeki aku dekat KMJ nie, tak lari ke mana laa .. walau jauh beribu meter pon aku lari, kalau Allah dah tetapkan rezeki aku dekat sini, takkan aku nak tolak pulak kan .. tapi musykil jugak nie .. PLKN kat Tangkak, matrik pon dekat Tangkak .. apakah ? semua dekat Tangkak .. jodoh dekat mana ? tangkak jugak ke? :p

NOTE : setiap yang berlaku ada hikmahnya kan .. so, doakan yang the best untuk aku tau .. sayang korang :)

7 comments:

  1. salam.. nak cuba try komen dulu .. hhehe..
    kita nie senasib lah, eksited sangat nak pi plkn .... hehhehe.. tapi terpaksa juga tangguh sebab matriks ... :( ....... anyway, tahniah dapat matriks.. setiap keputusan pasti ada hikmahnya.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam .. yups ! sabar jerk kan .. hehe :) xpe, ada hikmahnya .. sobs sobs :'( btw, congrate jugak dpt matrik .. goodluck ! ^^

      Delete
  2. gud luck in whatever you do..chaiyok2

    ReplyDelete
  3. pilihlah matriks..hehe..insya'Allah tak menyesal~~

    dah masuk U,boleh masuk PALAPES..sama je cam PLKN tu~~ :)

    ReplyDelete

ehem !
cuba try comment sikit :)