Tuesday, May 8, 2012

hope matrik is the best choice

Assalamualaikum ~ hye korang ! result upu dah keluar pon kan .. lega gila, takde penantian dah pon lepas nie .. oops ! ada, penantian ke matrik .. ceh .. keputusan telah pon diambil dan insyaAllah, aku akan melangkah ke kolej matrikulasi johor ..harap nie adalah keputusan yang paling dan amat the best sekali .. weee ~



perasaan ? tipu kalau cakap aku tak nervous .. kadang-kadang rasa macam seram nak masuk matrik nie ..takut kena sepak a.k.a kena tendang .. fuhh ! selisih sangat .. seram + takot + risau .. bila fikir balik, semua ada kelebihan dan kekurangan kan3 ? diploma ? form 6 ? matrik ? hey ! semua sama laa lebih kurang .. cuma masa nak ke ijazah tu laa beza sikit .. jangan pandang remeh dekat student form 6 tau you alls ..member aku ada yang dapat form 6 tapi segan nak pergi .. laa, hirau kan cakap-cakap orang tu hah ! memang tak kemana laa kalau dengar diorang cakap ..kenapa tak suka form 6 ? kena pakai baju sekolah eh ? awak awak semua .. first day daftar ke matrik pon kena pakai baju putih, tuduh putih dengan kain biru gelap tak silap .. haha ! :D *budak dah buat research pasal kmj*

diploma ? even masa dia lama tapi kan dah selamat dah korang .. keluar study jerk dah boleh pakai sijil tu kan .. jangan pandang sebelah mata okay ! asasi ? matrik ? study elok-elok .. pointer tinggi senang nak ke ijazah .. insyaAllah :D senang cerita semua ada pros and contra dia laa .. kalau dapat study tinggi mana pon, malas study memang tak ke mana juga .. result SPM bukan penghujungnya tapi permulaan untuk semuanya .. so, bangkit lah ! *tak memasal

28 Mei 2012 - please be nice with me :D

NOTE : harap nie laa keputusan paling baik pernah aku buat ^^ insyaAllah by the way, wish me luck !

2 comments:

  1. moga semuanya berjalan lancar ye~

    jangan lalai, dulu first half sem akak macam leka sikit sebab kejutan budaya, result teruk.

    Pastikan jangan jadi camtu. Berusahalah, matriks dah bukan cam skolah..hehe~ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin3 ! thanks kak .. insyaAllah, xnk main2 dah lepas nie .. hehe ^^

      Delete

ehem !
cuba try comment sikit :)