Thursday, May 3, 2012

goodbye PLKN :)

ehem ! macam dalam mimpi pulak dapat update blog hari nie.. ikutkan memang aku tak dapat update 3 bulan nie.. cehh ! tadi aku pergi kejap laa kat tasik tu tempat sepatotnya aku lapor diri untuk plkn nie .. padahal boleh jerk pos surat penangguhan nie hah, maklum laa .. aku nie gatal sikit nak pergi sana .. :D sebelum tu, semalam ramainya yang wish goodluck dekat aku .. dekat facebook aku tu siap ada yang kata bye lagi .. ececeyh~ kan aku da update sttus, hah ! tak baca laa tu .. nie salah satu kegunaan facebook ye pembaca blog tegar ku .. :p nampak sangat semua sayang aku .. *sory buat korang muntah hijau*

tadi aku siap pakai seluar jean, mak aku suruh tukar ..

 ''kan dia kata dalam surat tu kena pakai baju kurung, pergi tukar'' kata bonda tercinta kepada ku

''ehh, boleh laa mak pakai baju nie .. kung pakai baju kurung sorang .. wanted tu'' kata ku penuh sopan dan santunnya

''dalam surat tu kan da kata baju formal, nanti dia kata mantol pulak'' balas bonda

''baik mak'' jawab dengan muka hampa

disebabkan aku seorang anak yang baik dan menurut perintah orang tua *kononnya* aku tukar pakai baju kurung .. baju kurung tu aku amik dari dalam beg yang sepatutnya aku bawa pergi PLKN .. sobs :'( fuhh ! ayu seyh aku pakai baju kurung hari nie .. pewit ! baju biru lagi, of couse laa .. warna fovourite aku kan .. :) masa on the way nak pergi kereta ada jiran aku tegur
''ehh, atiqah dah nak pergi PLKN dah ..''

 dengan muka confidentnya sambil tersenyum aku jawab '' tak jadi pergi laa cik zie, nak sambung study''

''alhamdulilah''

alhamdulilah ? nampak sangat jiran aku pon tak rela aku pergi .. sememangnya aku sangat disayangi .. ehh ! tiba jerk aku kat tasik tu, aku sorang jerk pakai baju kurung.. mak aku kata aku lawa pakai baju kurung .. cehh, dekat rumah tadi taknak puji kan .. wanted nya muka .. ayah aku kata aku nampak macam student matrik .. maaf ! saya tidak makan puji ayah .. lepas da hantar surat tu, aku jumpa zarul kejap .. orang pandang aku dah pelik da .. haha :D dah ada adegan salam-salam parents da time tu .. padahal lama lagi .. :p goodluck budak kem tangkak ! sobs :'(

mak aku cakap muka-muka yang pergi buat dia risau nak lepaskan aku .. hehe :) siap ada yang bertindik lagi .. aku tak sempat tengok .. cehh ! sempat jugak perasan mamat-mamat handsome tadi .. kalau aku pergi tadi, aku sorang jerk ayu berbaju kurung .. ehem! apapon ada hikmah aku tak pergi nie .. mak aku pon macam tak redha aku pergi, dia risau .. love you mom ! :* nenek aku pon berat hati nak bagi sebab banyak kes kan sekarang .. semua sayang aku laa senang cite .. haha :D




2 comments:

  1. singgah sini jap :)
    sambung belajar at ne??

    ReplyDelete
    Replies
    1. singgah lama2 pon xpe .. hehe
      xtahu lagi laa, tp alhamdulilah dapt twaran p matrik .. tgk laa result u dulu mcm mana ^^
      ada rezeki tak lari ke mana .. :)

      Delete

ehem !
cuba try comment sikit :)