Sunday, May 27, 2012

bye semua :(

Assalamualaikum ~ :)

hari yang dinantikan, err .. dinantikan ke ? 28 Mei yang bakal mengubah segalanya .. sobs :'(  goodbye mak ! :( goodbye ayah ! goodbye semua ! sobs :'(



doakan esok .. sobs :'(

NOTE : dah jarang laa update blog lepas nie .. :(

Friday, May 25, 2012

McD one set, please ! :(

Assalamualaikum.. hai ! :D


gila bengong benda nie .. masa scroll down facebook tadi, aku ternampak benda alah nie .. serius ! aku memang tak pernah terfikir pon nak buat macam nie .. tapi sekali sekala kalau kena kan orang macam nie best jugak kan .. nak kalau yang jaga kaunter tu berlagak ke, bajet ke, cover yang teramat sangat ke kan .. ayat orang yang jaga kaunter dekat McD pon memang nie kata ''makan sini'', wajib ada laa ayat tu ..

okay ! honestly, aku nak makan double cheese burger dengan sundae .. sebab tu laa aku sanggup buat entry pasal McD nie .. please ! anyone yang boleh belanja *muka kesian*

NOTE : hari nie jumaat, esok sabtu, lusa ahad then isnin ~~ bermula laa life as a student again .. sobs :'(


Thursday, May 24, 2012

segmen : Jom tambah follower sambil berkenalan

Assalamualaikum, salam sejahtera, salam 1 Malaysia dan salam satu 2 blogger. :)


nak join segmen nie pulak ! :D saya nak tag awak dan awak .. sekian, terima kasih :)

nak join? KLIK SINI cepat-cepat tau ! tarikh tutup 30 Mei 2012 tau ..

Wednesday, May 23, 2012

Segmen : It's You I Review You

hye guys *lelambai tangan dengan muka teruja*


sebelum tu, thank to KAK HANA sebab invited kita .. ehem ! rasa macam VVIP gitu .. nasib baik akak tu tak bentangkan red carpet untuk aku .. ok, stop mengarut ..orang yang saya nak tag adalah jeng jeng jeng diiringi bunyi drum ..



sebab blog dia sangat simple tapi AWESOME :D
tak percaya? klik SINI tapi nie pendapat aku tau, tak tahu laa mata korang macam mana .. 


maaf ! anda patut lihat banner nya sendiri di SINI kerana saya terlalu jelous melihat banner nya yang lawa .. sobs :'(
cun kan banner dia :) kasut tumit tinggi kan3 ? sememangnya aku amat meminati heel .. gggrrr ~ jelous tengok .. sobs :'(
aku suka blog nie sebab banyak segmen, kalau ada time boleh aku join .. korang test laa tengok, banyak gila segmen yang tuan punya blog nie join .. mesti dia rajin, tak macam aku yang malas nie.. lalala~


aku suka blog nie sebab empunya blog rajin update, selalu jugak aku blogwalking kat blog nie .. weee ~ nak tengok? CLICK HERE

nak join ke? jom laa, klik SINI kena cepat-cepat tau, tarikh tamat 26 mei nie tau .. 














Tuesday, May 22, 2012

Segmen Review blog by Hudahud

Assalamualaikum readers ! :)


err.. first time join contest sebenarnya .. *teruja sambil lari tutup muka* saja jerk nak join contest nie.. nak tambah kenalan blogger sebenarnya, sekarang pon tak buat pape dekat rumah .. duduk sambil goyang-goyang kaki macam anak Dato' dan Datin .. jangan jelous okay ! =p next week baru bermula life sebagai student matrik, insyaAllah .. so, sebelum berangkat nak blogwalking dulu buat hilang boring .. so, makin ramai kenalan blogger, makin rajin laa aku blogwalking.. yes ! sememangnya aku seorang yang rajin *masuk troli, tolak sendiri* kbai -.-

by the way, lupa nak cakap ..banner akak sangat lawa .. jelous !

nak join ? KLIK SINI .. tarikh luput 28 Mei 2012 :)

Monday, May 21, 2012

hujan yang mendengkikan

Assalamualaikum .. :)



hujan nie best kan ? err.. tengahari tadi, macam biasa laa rutin hariak aku, kena merempit pergi amik adik aku mengaji .. aah, memang gedik ponn kan .. balik mengaji pon kena pergi amik .. alasan dia sebab beg dia berat sangat ! nak jalan kaki susah .. okay, memang aku akui .. beg dia memang berat gila gila gila .. time aku sekolah dulu takde pon berat macam tu .. teringat zaman persekolahan .. hmm :(

tengah-tengah sibuk layan fb tengahari tadi, teringat kena amik adik aku .. nasib tak lupa, kalau tak dia boleh membebel macam kita masak bertih jagung tu .. sory dik, takde niat nak kutuk .. sayang adikk .. :* kesian beg adik berat kan .. haha :D time tengah merempit tu, boleh hujan renyai-renyai  pulak dah .. mesti orang dah tengok aku mereng time tu, dah tau hujan pergi naik motor ..naik laa kereta kan .. ye, aku tahu laa aku dah ada lesen motor dengan kereta, malas nak berlagak sebenarnya .. lalala~

5 minit menunggu ~~
adik aku takde pon .. alaa, orang nie pon ajar adik aku lama sangat laa .. hujan makin lebat and aku still kat motor ..

10 minit menunggu ~~
berjam jugak laa, mengaji ke ape nie .. hujan macam dah dengki aku dah nie .. makin lebat

11 minit menunggu ~~
adik aku muncul sambil bukak payung disertakan dengan senyuman .. ahh ! konon senyuman tu dapat mengubat hati aku laa nie .. demm ! aku memang beci menunggu .. penantian satu penyiksaan ..

dia suruh aku start motor cepat .. dia pulak pegang payung, konon payungkan aku .. padahal basah jugak .. well, macam biasa laa kan .. aku tahu semua sayang aku .. ehem ! naik jerk motor, aku bawak motor, dia payungkan aku .. aww, so sweet laa dik .. sayang adik :*

aku matikan enjin motor dan berlari-lari balik rumah .. maklum laa, facebook dah panggil, hujan pon berhenti .. alhamdulilah, hujan hari nie dengki kat aku kan? dia tak tahu ke adik aku pegang payung tadi sambil ketawa ketawa dengan dia kata payung nak terbang la, kasut nak tertanggal laa .. ahh ! sampai rumah kutuk-kutuk aku pulak tu .. tak bersyukur lah tu aku amik .. siap pesan dekat ayah aku lagi ''ayah, kalau hujan esok ayah amik adik mengaji tau'' tengok laa dik esok, kau jalan kaki laa balik rumah :p



Friday, May 18, 2012

9 hari lagi ~

Assalamualaikum .. ehem ! blog da berubah wajah kan .. janganlah tegur, malu tau .. haha ! *gedik by the way, 9 hari lagi .. haha ! tak lama lagi aku akan bergelar student kolej matrikulasi johor .. fuhhh ~ aku seboleh-bolehnya taknak count down nie, tapi member-member yang chat aku dekat FB, tweets dekat twitter, jiran-jiran kalau jumpa aku semua cakap lagi berapa hari .. semua memang tak sabar-sabar nak suruh aku pergi kan ? sobs sobs :'(

nanti  aku   korang mesti rindu aku laa.. masa tu jangan tanya-tanya aku mana kan .. kenapa tak bukak fb, kenapa dah lama tak tweets, jiran-jiran pulak sibuk tanya bila aku nak balik .. masa tu aku dah happy dekat matrik tu hah ! happy ? insyaAllah .. doakan aku tak homesick laa ye .. amin3 ! doakan yang baik-baik tau untuk aku .. sayang korang :p untuk korang-korang semua, goodluck jugak !



NOTE : kali nie countdown insyaAllah aku akan ke matrik .. hari tu countdown then tak jadi pergi PLKN .. arghhh ! ada hikmahnya :)

Tuesday, May 15, 2012

exam

assalamualaikum .. 


tiba-tiba nak buat entry pasal exam pulak .. sebab apa tau, tadi aku kena pergi bandar, adik aku nak belikan hadiah untuk cikgu dia .. maklum laa, esok kan dah 16 Mei kan .. happy teacher's day ! teringat zaman sekolah dulu . cewah ! macam lama sangat jerk aku tinggalkan zaman persekolahan .. puihh ! -.-

bila ingat cikgu, teringat sekolah .. bila teringat sekolah, teringat member .. ingat member teringat kenangan kat sekolah .. bila fikir kenangan sekolah, teringat exam .. exam ? what the ...... aku sememangnya benci exam, sekolah jerk laa .. tak payah exam boleh tak? benci exam !


budak yang benci exam nie biasa nya tak prepare untuk exam . yes ! aku lah tu ..aku sememangnya sangat malas, malas dan terlalu malas untuk study ..teringat pulak chemistry .. macam mana cikgu tu boleh target aku antara pelajar-pelajar top chemistry .. terharu cikgu :'(

dengan ini saya mengisytiharkan bahawa dari dulu hingga ke saat ini saya masih tak suka exam .. sekian, terima kasih ! -.-


Monday, May 14, 2012

happy mother's day mak !

Assalamualaikum .. ingat semalam nak update blog, tapi disebabkan kepenatan yang teramat sangat yang telah menimpa diri aku, so aku postponed jerk niat aku semalam .. selamat hari ibu mak ! sayang mak sangat sangat tau .. thanks untuk semuanya !


semalam sedara aku nenek, atuk semua datang rumah .. tak sempat nak potong-potong kek .. just makan dekat luar jerk .. takpe laa mak kan, takde rezeki .. masa wish selamat hari ibu dekat mak tu along rasa macam nak menangis .. fuhh ! control ayu jerk masa tu, dah laa ada sedara semua .. tak payah nak menangis sangat laa kan .. huhh ! siap kiss-kiss, peluk-peluk semua masa pukul 12 lebih tu .. mak, along sayang mak tau mak ! tiba-tiba teringat matrik, ayoyo ! macam mana nak berjauhan dengan family nie .. alangkan dulu masa seminggu duduk asrama pon rindu .. cewahh ! gedik jerk time tu :p budak-budak lagi kot, sekarang dah besar dah .. lalala~

apapon, selamat hari ibu mak .. semoga panjang umur, dimurahkan rezeki .. err ~ macam ucapan masa birthday mak jerk nie .. sory mak ! takde ayat lain .. bila keluar ayat lain kung banjir rumah nie .. doakan kejayaan along tau mak ..sayang mak ! :*

NOTE : hargailah ibu, mama, mak, mummy, bonda dan umi korang selagi diorang masih ada :)


Friday, May 11, 2012

friendship :)

Assalamualaikum ! salam sejahtera, salam blogger dan salam satu Malaysia .. :) dalam hidup nie sama ada kita percaya atau tak, mesti akan ada orang yang tak suka kita, betul tak ? kalau kita baik yang teramat sangat pon still ada yang benci kan ? of couse laa, kes dengki .. huhh ! kalau kita jahat ? dah sah sah laa orang benci dekat kita .. tak payah tanya dah sebab apa .. sikap manusia lah kan ..standard laa, ada yang suka kita dan ada yang tak suka kita ..


untung jugak actually ada orang tak suka kita, at least kita dapat tahu keburukan kita sendiri .. haha :D bagi aku, aku malas laa nak port orang-orang macam tu, tolak tepi sudah ! ada laa seorang hamba Allah nie memang tak suka dengan member aku .. alasan ? konon takut member aku amik pakwe dia tu .. cehh ! geli laa weyh .. ala, jangan jadikan diorang penghalang laa .. dia nak heboh dekat orang cakap yang kita nie jahat ? lantak laa .. don't judge book by its cover kan ? kalau dia lawa jerk, kita terus fikir, okay dia baik .. bila ada orang yang tak cantik jerk, perangai pon hampeh ! tak semua macam tu ye .. lagipun, kawan kita pun bukan dia jerk .. lain laa kalau kawan yang konon benci gila kata kita tu baik yang amat .. maybe kita akan rasa something yang hilang kan ?

so, aku rasa kalau yang benci aku tu memang kaki kutuk-kutuk orang, memang suka gaduh dengan orang .. cakap ikut sedap mulut .. aku tak kisah sangat kot .. hilang dia pon takpe ^^ sebab aku yakin, dia bukan member yang baik untuk aku .. Allah dah tetapkan .. apa pon aku memang akan anggap dia kawan .. don't worry .. aku still hormat kau .. cuma malas laa nak amik tahu hal kau .. :p

NOTE : mudah-mudahan aku dikurniakan member-member yang baik yang ada time aku senang and susah :) insyaAllah

Thursday, May 10, 2012

bunuh diri sebab cinta ?


amik mood dulu ! okay .. tengok tittle aku lagi sekali .. dah kan ? so, aku nak share something laa hari nie ..bukan niat aku untuk aibkan sapa-sapa dekat sini .. sory kalau entry nie macam bangang-bangang, macam bajet bagus ..

macam biasa laa rutin aku kan .. facebook, blog takkan pernah lepas .. sehari tu kalau tak buka tak sah, sampai power cermin mata aku dah makin dan makin meningkat serta bonda tercinta yang asyik membebel kerana mengadap laptop berjam-jam .. rasa kalau orang yang kenal aku dah tahu kot time-time aku on9 nie .. dah boleh agak pukul berapa aku akan mengadap benda alah nie .. kadang-kadang lapar tu tolak tepi dulu, kecuali kalau dah lapar tahap cipan baru aku akan ke dapur dan makan apa yang ada .. bila dah makan agak susah untuk berhenti .. arghhh ! tension ! tu belom aku cerita sampai pagi-pagi buta aku on9 .. main draw my things dengan member-member aku .. haha :D gelak sampai tak ingat dunia .. sedar-sedar dah pukul 2 pagi .. fuhh ~

semalam, di waktu malam yang hening sambil aku melayan kuch kuch hota hai .. aku scroll down facebook nie hah .. sambil tu aku siap ketawa-ketawa, bukan apa .. teringat game draw my things tu, member aku lukis lembu macam buahceri .. haha :D lepas tu, aku terbaca laa post someone nie .. ada budak nak bunuh diri sebab cinta ? sekarang dah masuk kristian ? terkejut .. serius, aku terkejut gila ! selama nie aku just dengar jerk orang bunuh diri sebab kecewa laa, apa laa .. aku bukak laa facebook budak tu .. dia update status tengah count down .. aikk ? bila aku baca comment yang beratus-ratus tu, dia cakap nak bunuh diri ..mak aii ! biar betol .. time aku baca status dia, comment orang, macam nak menangis dah .. hey ! tacing benor aku sekarang .. -.-



aku simpulkan yang dia sayang gila-gila mati dekat makwe dia yang bernama tuuttttt tu .. of couse dulu diorang pernah couple kan .. MAYBE makwe dia tu mintak putus or mainkan dia or whatever yang terlintas dekat fikiran korang laa kan but make sure benda yang terlintas tu bersesuaian okay ! tup tup ! diorang clash .. maybe dia tak dapat terima hakikat yang orang yang dia sayang dah tinggalkan dia and salahkan takdir pulak ..dia salahkan takdir sebab tak Adil .. aku tahu dia tengah down gila gila .. of couse laa, bila orang yang kita sayang sangat tinggalkan kita, mesti rasa down kan .. sedih gila ! macam tu jugak dia ..



makin sedih and down gila bila takde orang yang support, kita pulak tak tahu nak story dekat sapa .. kita pendam benda tu sendiri .. tu yang bukan-bukan kita fikir .. dulu budak laki nie agama Islam dan sekarang dia dah murtad ..dia dah masuk agama Kristian .. dia nak bunuh diri 3 Jun kalau tak silap aku .. so, status dia penuh dengan count down .. dia cakap dia nak masuk neraka .. bila aku baca aku jadi sangat sangat dan sangat takot ! even aku tak kenal sapa dia, stay kat mana, umur berapa and bla bla bla tapi aku rasa macam tak patut dia buat macam tu .. salahkan takdir, kutuk tu, kutuk nie laa .. okay chop ! kenapa dia nak bunuh diri 3 Jun ? tak silap sebab birthday ex dia tu .. macam mana kalau aku kat tempat makwe dia laa kan .. ya Allah, mintak jauhhhh sangat !

sekali lagi aku cakap, bukan niat aku nak aibkan dia .. tapi kita sesama Islam patot doakan dia, mudah-mudahan dia dapat Hidayah daripada Allah .. biar dia kembali ke pangkal jalan, biar dia kuat hadapi ujian Allah, biar dia tabah, biar dia sedar yang dia tengah buat something yang sangat sangat salah ! so, guys ! doakan yang terbaik untuk dia ye .. kesian dia .. jangan kutuk-kutuk dia tapi doakan tau ! jangan marah-marah tau ! agains, aku taknak aibkan dia ! just nak korang doakan dia dan jadikan iktibar .. cinta tu boleh tapi jangan sampai nak bunuh diri ..

NOTE : mintak jauhhh sangat benda-benda macam nie .. :( aku just boleh doakan dia dapat Hidayah sebelum dia buat something yang bukan-bukan .. jodoh, ajal, pertemuan dan maut semua di tangan Allah :) Allah dah rancang yang terbaik untuk kita ..

Wednesday, May 9, 2012

wordless wednesday #5

hye guys !


aku happy hari nie !  aww ~ semua dah kembali seperti sedia kala .. Alhamdulilah :)

Tuesday, May 8, 2012

hope matrik is the best choice

Assalamualaikum ~ hye korang ! result upu dah keluar pon kan .. lega gila, takde penantian dah pon lepas nie .. oops ! ada, penantian ke matrik .. ceh .. keputusan telah pon diambil dan insyaAllah, aku akan melangkah ke kolej matrikulasi johor ..harap nie adalah keputusan yang paling dan amat the best sekali .. weee ~



perasaan ? tipu kalau cakap aku tak nervous .. kadang-kadang rasa macam seram nak masuk matrik nie ..takut kena sepak a.k.a kena tendang .. fuhh ! selisih sangat .. seram + takot + risau .. bila fikir balik, semua ada kelebihan dan kekurangan kan3 ? diploma ? form 6 ? matrik ? hey ! semua sama laa lebih kurang .. cuma masa nak ke ijazah tu laa beza sikit .. jangan pandang remeh dekat student form 6 tau you alls ..member aku ada yang dapat form 6 tapi segan nak pergi .. laa, hirau kan cakap-cakap orang tu hah ! memang tak kemana laa kalau dengar diorang cakap ..kenapa tak suka form 6 ? kena pakai baju sekolah eh ? awak awak semua .. first day daftar ke matrik pon kena pakai baju putih, tuduh putih dengan kain biru gelap tak silap .. haha ! :D *budak dah buat research pasal kmj*

diploma ? even masa dia lama tapi kan dah selamat dah korang .. keluar study jerk dah boleh pakai sijil tu kan .. jangan pandang sebelah mata okay ! asasi ? matrik ? study elok-elok .. pointer tinggi senang nak ke ijazah .. insyaAllah :D senang cerita semua ada pros and contra dia laa .. kalau dapat study tinggi mana pon, malas study memang tak ke mana juga .. result SPM bukan penghujungnya tapi permulaan untuk semuanya .. so, bangkit lah ! *tak memasal

28 Mei 2012 - please be nice with me :D

NOTE : harap nie laa keputusan paling baik pernah aku buat ^^ insyaAllah by the way, wish me luck !

Sunday, May 6, 2012

goodluck guys !

hari tu da keluar laa kan keputusan maktab .. penuh laa news feed aku pasal maktab, ada yang happy dapat panggilan temuduga tu .. ada yang down gila-gila sebab tak dapat .. aku ? cool jerk, aku pon tak mengharap sangat dekat maktab nie .. aku takde skills untuk mengajar dan mendidik orang even mak aku ada ajar budak-budak tabika kan .. siap cakap ''dulu mak tak tahu jugak, nanti kan ada khusus, ada bengkel, dia ajar laa'' aisey ! naluri cikgu macam takde dalam diri aku laa .. macam mana aku nak cakap dekat student aku jangan ponteng kelas kalau aku dulu pernah ponteng kelas .. macam mana aku nak cakap jangan meniru time buat homework yang aku bagi kalau aku pun dulu meniru .. shitt ! karma betul :p


menjadi cikgu nie perlukan tahap kesabaran, ketekunan dan segala nya laa ..aku nak ajar orang ? cehh ! macam orang faham jerk apa yang aku ajar tu kan .. tengok laa rezeki macam mana :) korang korang yang tak dapat maktab tu jangan laa down sangat ! Allah tu Maha Adil, Maha Penyayang .. Dia sentiasa tahu apa yang terbaik untuk kita .. kadang-kadang kita tak sedar, yang kita fikir tak baik tu laa the BEST ways untuk kita tau .. so, jangan give up ! yang tak dapat matrik ataupun maktab tu, tak pe laa .. UPU still ada kan .. serius ! poli pon okay apa.. jangan pandang sebelah mata laa pada poli .. okay apa .. maybe kena keluar duit sikit laa kot .. ngee ~

cakap pasal matrik .. aku dalam dilema nak pergi ke tak KMJ nie .. ada yang kata susah laa, tapi lepas aku baca SINI, serius ! semangat aku berkobar-kobar nak pergi tu .. pewit ! tapi nasihat dia tak galakkan bercinta tu macam susah sikit .. haha :D takpe-takpe, setahun jerk kot .. nanti lepas habis matrik boleh kot bercinta .. haha :D *gatal

esok UPU dah keluar, ramai laa student lepasan SPM 2011 tunggu benda alah nie keluar .. insyaAllah, esok 7 Mei 2012 pukul 12 PM keluar laa result tu, insyaAllah.. line masa tu macam mana laa kan .. harap aku just sekali cek jerk .. jangan asyik nak ERROR, sikit-sikit ERROR .. yes ! aku tak suka menunggu sebenarnya .. penantian tu satu penyeksaan untuk aku .. ewah ! adakah ini menunjukkan tahap kesabaran aku sikit ? ohh shitt ! so, jangan sesekali uji tahap kesabaran aku yang semakin menipis nie ..semalam member aku mengadu dekat aku dia ada problem .. kesian dia .. chopp ! aku nak tanya, kenapa orang selalu pandang ''serong'' dekat orang yang nak pergi form 6 ye ? ohh, i see .. sebab tak best eh kena pakai baju sekolah ? lupa ! awak tu da besar ye, tak class laa pakai baju sekolah ! oops .. sory kalau terasa TAPI memang nak suruh terasa pon .. tolong bukak sikit mata tu ye .. STPM pon lebih kurang macam matrik dengan asasi laa, so tak payah bajet-bajet sangat yang form 6 nie tak bagus .. kalau tak bagus, baik Malaysia tak paah kenalkan jerk dekat kita semua .. lagipun form 6 nie dah ada module baru kan .. so, tak payah nak bajet yang form 6 tak bagus ..  fuhh !


benda-benda nie semua terletak dekat tangan kita .. now, tak payah fikir member dah .. nie kan masa depan korang .. hey ! takkan semua nak share sama-sama kot .. kahwin nanti nak share ke ? selisih ~ member dekat mana-mana boleh cari kan ? tinggal kita nie laa kena jadi peramah sikit .. jangan malu tak bertempat sudah .. by the way, untuk student lepasan SPM macam aku nie goodluck for tomorrow ! wish korang ada luck gila-gila kan .. ada apa-apa share laa dengan aku ! ^^ *menyibok hal korang kejap

NOTE : seram tunggu hari esok .. penantian satu penyiksaan .. ceh!

Thursday, May 3, 2012

goodbye PLKN :)

ehem ! macam dalam mimpi pulak dapat update blog hari nie.. ikutkan memang aku tak dapat update 3 bulan nie.. cehh ! tadi aku pergi kejap laa kat tasik tu tempat sepatotnya aku lapor diri untuk plkn nie .. padahal boleh jerk pos surat penangguhan nie hah, maklum laa .. aku nie gatal sikit nak pergi sana .. :D sebelum tu, semalam ramainya yang wish goodluck dekat aku .. dekat facebook aku tu siap ada yang kata bye lagi .. ececeyh~ kan aku da update sttus, hah ! tak baca laa tu .. nie salah satu kegunaan facebook ye pembaca blog tegar ku .. :p nampak sangat semua sayang aku .. *sory buat korang muntah hijau*

tadi aku siap pakai seluar jean, mak aku suruh tukar ..

 ''kan dia kata dalam surat tu kena pakai baju kurung, pergi tukar'' kata bonda tercinta kepada ku

''ehh, boleh laa mak pakai baju nie .. kung pakai baju kurung sorang .. wanted tu'' kata ku penuh sopan dan santunnya

''dalam surat tu kan da kata baju formal, nanti dia kata mantol pulak'' balas bonda

''baik mak'' jawab dengan muka hampa

disebabkan aku seorang anak yang baik dan menurut perintah orang tua *kononnya* aku tukar pakai baju kurung .. baju kurung tu aku amik dari dalam beg yang sepatutnya aku bawa pergi PLKN .. sobs :'( fuhh ! ayu seyh aku pakai baju kurung hari nie .. pewit ! baju biru lagi, of couse laa .. warna fovourite aku kan .. :) masa on the way nak pergi kereta ada jiran aku tegur
''ehh, atiqah dah nak pergi PLKN dah ..''

 dengan muka confidentnya sambil tersenyum aku jawab '' tak jadi pergi laa cik zie, nak sambung study''

''alhamdulilah''

alhamdulilah ? nampak sangat jiran aku pon tak rela aku pergi .. sememangnya aku sangat disayangi .. ehh ! tiba jerk aku kat tasik tu, aku sorang jerk pakai baju kurung.. mak aku kata aku lawa pakai baju kurung .. cehh, dekat rumah tadi taknak puji kan .. wanted nya muka .. ayah aku kata aku nampak macam student matrik .. maaf ! saya tidak makan puji ayah .. lepas da hantar surat tu, aku jumpa zarul kejap .. orang pandang aku dah pelik da .. haha :D dah ada adegan salam-salam parents da time tu .. padahal lama lagi .. :p goodluck budak kem tangkak ! sobs :'(

mak aku cakap muka-muka yang pergi buat dia risau nak lepaskan aku .. hehe :) siap ada yang bertindik lagi .. aku tak sempat tengok .. cehh ! sempat jugak perasan mamat-mamat handsome tadi .. kalau aku pergi tadi, aku sorang jerk ayu berbaju kurung .. ehem! apapon ada hikmah aku tak pergi nie .. mak aku pon macam tak redha aku pergi, dia risau .. love you mom ! :* nenek aku pon berat hati nak bagi sebab banyak kes kan sekarang .. semua sayang aku laa senang cite .. haha :D




Wednesday, May 2, 2012

plkn ke matrik ?

Assalamualaikum semua .. setelah lama meghilangkan diri sekaligus tidak mengupdate blog nie, akhirnya aku kembali semula ..bersawang rasanya blog nie .. korang macam mana ? sihat tak ? mak mertua okay ? suami sihat ? okay, dah merepek ..fullstop ! hari nie ada 2 benda aku nak story ..

first story ~

dengan ini aku membuat pengumuman bahawa aku tidak akan pergi melaporkan diri ke PLKN Sri Ledang, Tangkak pada 3 Mei 2012 bersamaan hari esok .. sobs :'( barang semua aku dah packing, baju kurung dah lipat .. syampoo, pencuci muka, berus gigi, lotion, ubat gigi, telekung dan segalanya telah siap di packing .. maklum laa, esok tinggal nak tarik jerk .. semangat waja dah nak pergi .. nak cari pengalaman baru .. cewah ! aku siap ada kenal dengan budak-budak yang nak pergi PLKN tangkak nie tau .. siap message lagi .. dah tukar-tukar nombor dah .. pewit ! tapi tak jadi .. sobs sobs :'( mak aku kata dia sentiasa doakan yang terbaik untuk aku .. maybe ada hikmah kot aku tak pergi .. punya kelam kabut aku tepon Jabatan Latihan Khidmat Negara tadi, dia cakap student matrik digalakkan tangguh .. pehal tak bagitahu 2 minggu awal ? bagitahu lepas aku dah packing barang .. sobs :'( think positive .. yeah ! lepas nie ada time lepak-lepak lagi, ada time habiskan duit dulu .. pewit ! >.<



second story ~

hati aku nie dah lama berbelah bagi sangat-sangat.. nak pergi matrik ke tak ye ? serius ! sangat sangat sangat sangat sangat berbelah bagi .. kalau pergi matrik pointer kena tinggi kan ? belum lagi kes kena tendang or yang dapat couse lelong lagi .. kebetulan ada sorang akak yang sangat baik nie ada buat segmen untuk blog dia .. dia kata dia akan jawab apa jerk soalan yang berkaitan dengan matrik .. serius ! hati aku dah meronta-ronta nak tanya soalan dekat akak nie .. sekali dia buat entry khusus untuk soalan aku .. hehe :) takpe laa kak, asal akak dapat jawab soalan tu dah laa .. aku tanya  '' salam .. akak ! memang nak tanya sangat2, serius ! dalam dilema gila2 nak pergi matrik x ? takot xboleh strunggle laa ..pndpt akak laa kan, matrik susah x? takot kena lelong nanti .. btw, thnks akak ! :D '' hah .. lepas taip then padam, taip balik, padam balik ..tiba-tiba dapat aura dan keyakinan diri yang sangat-sangat tinggi untuk tanya jerk .. lepas tu akak tu jawab melalui satu entry .. malu tiba-tiba .. haha :D rasa sangat-sangat dihargai .. nak baca ? klik SINI .. lepas aku baca aku rasa diri aku sangat-sangat HEBAT ! pandai akak nie buat aku rasa sangat-sangat confident :) thnks sangat-sangat tau kak .. ^^


insyaAllah, kalau rezeki aku dekat KMJ nie, tak lari ke mana laa .. walau jauh beribu meter pon aku lari, kalau Allah dah tetapkan rezeki aku dekat sini, takkan aku nak tolak pulak kan .. tapi musykil jugak nie .. PLKN kat Tangkak, matrik pon dekat Tangkak .. apakah ? semua dekat Tangkak .. jodoh dekat mana ? tangkak jugak ke? :p

NOTE : setiap yang berlaku ada hikmahnya kan .. so, doakan yang the best untuk aku tau .. sayang korang :)