Sunday, April 15, 2012

surat cinta untuk aku

untuk lepasan SPM macam aku, mesti korang tengah HOT gila dekat rumah tu kan .. tiap kali tengok peti surat, mesti ada surat untuk korang .. pewit ! market tu .. aku pun terkenal jugak okay ! surat tawaran belajar daripada kolej-kolej laa yang aku dapat, surat cinta belum dapat lagi .. aku tengah tunggu-tunggu jugak nie .. abang posmen, surat cinta untuk kita takde ke ? teringin pulak nak baca surat cinta .. sapa-sapa boleh bagi aku surat cinta tak ? comment tau ! nanti aku bagi alamat aku .. :p


first time aku dapat surat tawaran belajar sebelum dapat result SPM lagi, of couse swasta kan .. hey, result pun belum keluar lagi .. tak sabar-sabar betul kolej-kolej nie nak dapat duit .. ehh ! duit pulak .. maaf ! ayah aku cakap yang ada surat untuk aku .. wooo ~ happy tu ! last dapat surat daripada member aku masa kecik-kecik .. yelaa, kitaorang main kirim-kirim surat jerk dulu.. sebelim nie kan aku duduk dekat selangor kan .. yahoo ! ada surat .. sekali aku tengok surat aku dah kena bukak .. emm, takpe laa .. ayah aku excited kot even dah selalu dapat surat .. takpe ayah, janji ayah happy okay ! so, aku baca laa surat yang dah kena bukak tu .. sobs !

then, dapat lagi surat .. mak aku pulak cakap '' nie ada surat nie'' .. yes ! kali nie aku mesti bukak surat aku sendiri .. *hati berbunga-bunga nak buka surat sendiri nie* sayang mak ! ''tu surat tawaran belajar lagi'' kata emak dengan sopannya .. hati aku ? macam berkecai sikit jerk .. takpe, demi ibu tersayang dan tercinta, tak kisah sangat laa .. alahai, baiknya aku nie .. ehem ! mak aku pun jarang terima surat sangat .. mesti dia excited nak tengok anak dia berjaya kan .. amin3 ! ''okay mak !'' kata aku sambil membaca dengan perasaan sedikit berkecai sebab excited nak bukak surat sendiri tadi ..



lepas dapat result, makin banyak surat yang dapat .. jarang betul aku dapat bukak surat sendiri .. family aku suka betul buka surat aku .. sambil buat muka blur, ada hari tu aku cakap macam nie ''surat nie atas nama sapa sebenarnya'' hehe .. semua ketawa masa tu .. selang berapa hari dapat surat and alhamdulilah semua dapat bersabar tunggu aku bukak surat tu ..yes ! aku dapat bukak .. tapi tak sempat baca okay, lepas aku bukak semua nak baca .. ye, sila-sila ..janji aku dapat bukak .. lama-lama semua orang macam lupa ye, asal ada letter atas nama aku, semua nak bukak .. ada hari jumaat baru-baru nie, ayah aku cakap ada surat lagi .. sekali tengok semua dah terbuka dan berterabur atas meja .. ya Allah, kalau nie yang dah disuratkan .. aku terima ya Allah !

''lepas nie surat PLKN, nak bukak .. jangan ada yang bukak ..'' kata aku ramah sambil tersenyum tanpa ada yang mengetahui hati yang bergelora nak bukak surat ..

bila aku tidur kan, macam kelakar pulak .. surat aku, tapi orang lain yang bukak ..takpe laa, nanti aku PLKN nanti, buka laa surat aku semua .. takde yang nak marah ..by the way, bersyukur dapat family yang sangat-sangat prihatin sampai nak bukak surat aku .. *tak memasal*

p/s : fikir balik macam apa da, surat punya pasal sanggup aku update entry .. sebenarnya tak kisah sangat pun .. sapa nak buka surat tu, bukak laa .. anak dan akak yang baik dan sopan .. ehem !

6 comments:

  1. hehe..tak pua hati lah tu kan? hehe~ :p

    saya pun mak selalu bukak kan surat sebab saya duk keje kat jhr. takut kalau2 ade surat urgent ke kn~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa .. hehe :)
      awak tu keje, untung laa .. kite nie hah, duduk rumah pon ade yang bukak kan surat .. macam terkenal rasanya ! ewahh !

      Delete
  2. salam..

    saya!!!!
    saya nak tolong hantarkan surat cinta ni!!!
    cepat... bagi alamat...
    abang saya yang kirm.. ahakahak..
    boleh lahh jadi akak ipar saya ni.. hihihi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam ..
      akak ipar .. ehem2 !
      boleh bakal adik ipar ! haha :D

      Delete
  3. biasa la tu.. diorang prihatin.. sume nak tau.. hehe.. family sy pun camtu gak dulu.. seb baek xde surat cinta masa tu. haha. gud luck 4 future study.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha :D
      tu laa, jangan ada surat cinta da kan ? hehe ..
      thank you !

      Delete

ehem !
cuba try comment sikit :)