Saturday, April 21, 2012

single :)

Assalamualaikum .. hye guys! rindu aku tak ? hehe .. lama kan aku tak update blog ? hari khamis tak sempat nak update sebab aku pergi medical check up for PLKN .. wewit ! excited tiba-tiba nak pergi PLKN bila tengok ramai budak PLKN datang buat check up hari tu .. sempat cuci-cuci mata lagi .. ehem ! aku harap aku satu kem dengan sorang budak nie .. tak sempat bual panjang hari tu .. sobs sobs :'( ada yang dapat dekat Pagoh .. aku tak peduli ! aku nak budak tu sama kem dengan aku .. doakan semua ! hehe ..



aku rasa aku nak share satu benda tau .. okay ! untuk yang julung-julung kalinya aku menyatakan bahawa kini aku sedang single but not available .. faham semua ! lama jugak laa .. hehe :) not available sebab hati saya milik ibubapa saya .. pewit ! bukan ayat cover okay ! haha :D apsal setiap kali aku cakap aku single, semua macam nak terkejut beruk, terkejut monyet, terkejut badak dan segala bagai terkejut laa .. sebab clash ? takde jodoh kot .. Allah dah tetapkan untuk aku stop relationship dengan dia .. aku takde laa sampai rasa nak bunuh diri, nak menangis sampai banjir satu rumah .. isyh ! takde laa sampai macam tu .. ada jodoh aku dengan dia .. adalah :) alhamdulilah, sekarang aku still member dengan dia ..still contact, text kalau ada masa .. tadi pun dia baru lepas call .. nasihat aku kan, sapa-sapa yang dah clash tu, better korang berkawan kot .. tak baik tau putuskan tali silaturahim .. aku pun doa sangat-sangat, biarlah ex aku semua okay, tak kisah kalau still nak kawan dan Allah tetapkan hati aku untuk terus member dengan semua orang .. Amin3 !



planning sekarang adalah untuk terus single ! insyaAllah :) tapi kalau dah takdir tetapkan untuk aku menjalinkan hubungan dengan sapa-sapa, aku tak mampu menolak .. cewah ! tapi hati aku nak single dulu .. malas nak jaga hati orang lain .. baik aku jaga hati parents aku dulu ..baik aku jaga hubungan aku dengan Allah dulu .. baik aku betulkan salah silap aku dulu .. malas nak fikir dan jaga hati orang lain dulu .. last, hati aku takde yang jaga .. macam poyo pulak aku taip entry malam nie .. :p


andai jodoh aku dah sampai .. aku nak dia boleh ingat kan aku time-time solat .. insyaAllah ! aku nak dia tegur aku mana salah aku .. insyaAllah ! aku nak dia ada time aku senang dan susah .. insyaAllah ! aku nak dia selalu ingatkan aku pasal aurat .. insyaAllah ! aku nak dia hormat orang tua .. insyaAllah ! aku nak dia ingatkan biar selalu buat solat sunat dan amalan sunat .. amin3 ! taknak yang main-main dah lepas nie .. focus masa depan ! yeahh !

NOTE : untuk korang-korang yang tengah putus cinta, tu tak bermakna life korang dah takde pape okay ! Allah tengah merancang something yang lebih baik untuk korang .. think positive ! ;)

2 comments:

ehem !
cuba try comment sikit :)