Thursday, April 5, 2012

sharing is caring



Assalamualaikum semua .. hye hye ! sihat ? dah makan ke belum nie ? yang pompuan-pompuan yang manis, ayu dan cute sangat-sangat tu dah tolong mak korang masak belum ? mak mertua sihat ? ehem ! sory ..aku melebih-lebih pulak .. hehe

korang percaya tak ajal, maut, jodoh pertemuan semua dekat tangan tuhan ? of couse laa kan .. sekarang muda-muda lagi dah meninggal .. sebab accident laa, sakit laa ..ajal sekarang dah tak kira berapa umur kita, dekat mana sekalipun .. korang test laa menyorok dekat mana-mana pun, dalam gua, bawah jambatan, duduk dalam bilik tak keluar-keluar ajal tu tetap akan datang ..aku pun bukan nak bajet good-good sangat laa kan sampai nak buat entry macam nie, just nak share apa yang aku baca dekat facebook tadi ..

aku jarang on9 pagi-pagi nie, tadi pun siap kemas-kemas awal kan *bajet anak yang baik kejap time kemas-kemas tu, aku berangan jauh gila ! PLKN laa nie .. isyhh ! then, terus on9 .. sekali aku tengok dekat news feed aku, member aku post mintak tolong pada hacker untuk hack fb ada budak nie .. aku terkejut jugak ? orang lain taknak and benci gila-gila nak kena hack, apsal tiba-tiba nak mintak hack pulak .. sekali baca-baca rupanya budak tu dah meninggal .. inalilah ~ Al-fatihah ! amin3 ! ibu budak tu mimpi yang anak dia mintak tolong delete kan pictures yang tak menutup aurat .. ya Allah, takut aku baca .. tapi ! benda nie betul ke ? aku inbox member aku, dia kata betul .. aku bukak fb budak tu, then tengok dekat wall dia, semua orang tengah merayu hack fb dia .. :( takut sangat ! kalau aku pandau hack, aku rasa nak tolong hack fb budak tu .. kesian sangat .. =(



aku bukan nak aib kan budak nie, aku just share cerita aku .. harap korang semua boleh amik iktibar .. aku pun bukan bagus sangat, kalau aku ada salah apa-apa, korang just tegur jerk ye :) kita sama-sama tegur kala ada salah .. mintak maap sangat-sangat kalau post nie ada sapa-sapa yang terasa, just nak kongsi .. sory ye ! harap kita semua dapat amik iktibar atas apa yang berlaku ..mudah-mudahan arwah tenang dekat sana dan ada sapa-sapa yang dapat hack fb dia, buang semua gambar dia .. insyaAllah ..



benda yang berlaku nie buat aku terfikir untuk share pasword fb, blog dengan twitter.. kalau pape jadi dekat aku, ada yang tolong deactive and padam pictures aku .. selisih daripada benda-benda nie ya Allah .. ampunilah hambaMu yang kerdil nie .. amin

NOTE : mintak jauh sangat daripada benda-benda yang tak diingini macam nie ..amin !



4 comments:

  1. Replies
    1. mudah-mudahan semua dapat iktibarkan ? selisih sangta benda2 nie .. :(

      Delete
  2. mintak dijauhkanlah kan..pape pun jgn ltk gambar2 yang tak sepatutnya dalan fb kita tu, macam tu lagi senang~~ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups ! tu yang sebaiknya .. mintak jauh sangat dengan benda2 macam nie .. takut sangat baca tadi .. huhu

      Delete

ehem !
cuba try comment sikit :)