Sunday, April 29, 2012

sabar melayan kerenah cousin -.-

hye guys ! :) finally, sempat untuk mengupdate blog .. awesome ! pejam celik, pejam celik tinggal lagi 3 hari lagi kan aku nak berangkat .. fuhh ~ perasaan ? takot ? nervous ? best ? excited ? seronok ? tak sabar ? banyak  kan ? bila orang tanya, of couse aku akan cakap excited, tak sabar .. tapi orang tak tahu aku dah cuak gila nie weyhh .. excited still ada .. taknak ada nyamuk dekat kem please ! stop cerita pasal PLKN, larik topik .. -.-

semalam aku balik kampung .. ingatkan family aku jerk, aisey ! cousin aku ada balik dan aku tahu apa yang bakal aku hadapi .. cewah ! aku on9 baru berapa minit dan mereka mereka terus merampas aku punya lappy .. takpe, aku dah biasa .. siap buat macam lappy sendiri, bukak you tube laa, main game .. tak sangka aku mempunyai cousin yang sangat IT dan sangat awesome ! pewit .. ada kerja sekolah pon macam takde kerja sekolah da ye .. main game macam nak jahanam lappy nie .. risau aku semalam ~ agaknya diorang memang suka tingkatkan tahap kesabaran aku kan .. sebelum dapat lappy nie, bukan main baik dengan aku, lepas dapat .. aku panggil, boleh buat tak tahu jerk .. huhh !


siap bagi teka teki lagi .. dah merepek dan jawapan dia sangat menyakitkan hati, diorang siap ketawakan aku lagi .. apa malangnya nasib aku nie ? takpe .. 3 hari lagi laa weyh ! lepas nie korang jangan nak rindu-rindu aku laa kan ..main laa lappy nie puas-puas .. aku taknak kacau dah ! jangan jahanam sudah .. mengenangkan PLKN, kalau aku balik 14 July kan, 21 tu dah puasa .. puasa sebulan then raya .. sempat ke aku nak putihkan muka dalam masa sebulan ? risau laa seyh .

hari nie dah nak balik Kluang .. lagi 3 bulan laa nampaknya aku nak balik kampung lagi .. time puasa jerk laa aku balik nanti .. time tu aku sangat-sangat mengharapkan biar semua orang kenal aku .. amin3 ! tak ketawakan aku .. amin3 ! so, sebagai seorang driver yang beretika, aku kena mendapat rehat yang secukupnya ..maklum laa kejap lagi nak drive kan .. pewit ! so, chill dulu :)

Thursday, April 26, 2012

Wednesday, April 25, 2012

alhamdulilah

Assalamualaikum .. fuhh, betul laa orang kata penantian satu penyeksaan .. cewah ! punya laa nervous, lama, berkurun dan berjanggut nak tunggu keputusan permohanan UPU dengan matrik keluar .. Allah jerk yang tahu betapa takotnya aku nie .. and finally ! detik tu sampai :)



maaf ! nama anda tidak dalam senarai calon yang layak bla bla bla .. aiseyman ! siap nak mintak maaf lagi, takpe2 sememangnya aku seorang yang pemaaf ! :) jangan nak melutut segala bagai sebab nak mintak maaf dengan aku dah ! :p ada hikmah aku tak dapat .. alaa, aku pun baru cek pagi nie, semalam asyik error jerk, macam nak hempas jerk lappy nie ..aku dah laa nervous, asyik error memanjang .. orang lain dah sibuk update status dekat facebook (satu kebiasaan update status macam tu dekat facebook), aku jerk yang belum update .. sobs sobs :'( dekat pukul 10 malam, still tak boleh .. akhirnya, aku menjadi seorang yang give up ! aku malas nak cek .. cek esok jerk .. padan muka kau !

tahniah ! anda telah ditawarkan ke Program Matrikulasi, Kementerian Pelajaran Malaysia .. kolej matrikulasi Johor .. alhamdulilah :) tak dapat form 6 tapi dapat matrik .. memang macam tu kan ? sapa-sapa yang dah dapat matrik takkan dapat form 6 dan begitulah sebaliknya .. :) sebab form 6 dengan matrikulasi nie under Kementerian Pelajaran Malaysia .. daftar 28 Mei 2012 .. ok fine ! PLKN aku ? ayoyo ! dah dapat result jadi pening pulak ye .. takpe ! usaha tangga kejayaan .. pewit !



NOTE : tahniah dan goodluck pada yang dapat form 6 dengan matrikulasi :)

p/s : mood excited gila time update entry nie ^_^
p/s/s : birthday ayah hari nie ! :)


Tuesday, April 24, 2012

hotstuff

hye guys ! tiba-tiba terpanggil pulak nak update hari nie.. masa tengah scroll down facebook kan, terbaca laa status budak-budak nie kan .. apsal ye kalau rasa tak puas hati mesti nak luahkan dekat facebook .. ohh, i see, facebook tu diary korang ye ? nak maki hamun dekat facebook, nak shopping pon kena tulis dekat facebook .. kadang-kadang tu news feed aku penuh dengan status kau jerk ! serius ! aku bosan .. aku menyampah ! aku fed up ! ada aku baca status maki hamun cikgu, hoi ! student apa kau nie ? takde hormat langsung dekat cikgu.. macam mana nak berkat .. what the ....

kali nie memang aku menyampah gila dengan kau ! tahu laa kau HOT kan .. status apa pun kau update, yang like mesti 50++ kan? agaknya kau rasa bangga, best, syok kan kalau orang like banyak-banyak .. adik oi, maki hamun tu dosa tau ! awak tu budak sekolah lagi .. aiseyman ~ cuba jangan carik gaduh dengan orang boleh ? even kau bukan carik gaduh, kita pon tak rapat sangat, kenal-kenal setakat kau kawan adik aku, tapi please ye, hormat and respect orang yang lagi tua matang dari kau ye ! ^^ aku rasa macam nak remove kau jerk dik oii .. tapi  fikirkan awak tu member adik saya, akak jadi tak sanggup pulak ..

tu baru bab status, belom bab cinta-cinta nie lagi .. bangga nya kau cerita pasal pakwe kau dik .. alaa~ awak tu student lagi, siap gaduh dengan orang lain konon berebut pakwe awak tu .. ayoyo ! masa depan awak panjang lagi dikk oii .. siap cakap awak tu menangis sebab pakwe awak tu .. kalau menangis sebab fail exam ke, buat parents sakit hati ke takpe laa .. alahai dik, malu akak baca status awak tu .. menangis sebab dia? untung laa lelaki tu ye ..awak menangis sebab dia :)



awak tu student lagi .. so,
  1. focus exam dulu .. *winkwink
  2. hargai zaman persekolahan awak .. bukan membazir air mata ye sayang 
  3. kalau pakwe awak tu buat awak menangis means dia tak layak untuk awak .. awak boleh carik orang lain yang LAGI baik, LAGI handsome daripada dia kan :)
  4. jangan buat status merepek please sayang .. malu orang tengok ^^
  5. maaf buat awak tersinggung ! nak nasihat kan jerk *peace
that's all .. kbai -.-

NOTE : makin menyampah bila dia buat status bukan-bukan --' semoga tuhan membuka pintu hatinya :)

Monday, April 23, 2012

comel !

Assalamualaikum :)



alaa, sweet sangat laa .. haha :D comel, romantik, cute semua ada .. nak yang macam nie ! ;) pewit !

Saturday, April 21, 2012

single :)

Assalamualaikum .. hye guys! rindu aku tak ? hehe .. lama kan aku tak update blog ? hari khamis tak sempat nak update sebab aku pergi medical check up for PLKN .. wewit ! excited tiba-tiba nak pergi PLKN bila tengok ramai budak PLKN datang buat check up hari tu .. sempat cuci-cuci mata lagi .. ehem ! aku harap aku satu kem dengan sorang budak nie .. tak sempat bual panjang hari tu .. sobs sobs :'( ada yang dapat dekat Pagoh .. aku tak peduli ! aku nak budak tu sama kem dengan aku .. doakan semua ! hehe ..



aku rasa aku nak share satu benda tau .. okay ! untuk yang julung-julung kalinya aku menyatakan bahawa kini aku sedang single but not available .. faham semua ! lama jugak laa .. hehe :) not available sebab hati saya milik ibubapa saya .. pewit ! bukan ayat cover okay ! haha :D apsal setiap kali aku cakap aku single, semua macam nak terkejut beruk, terkejut monyet, terkejut badak dan segala bagai terkejut laa .. sebab clash ? takde jodoh kot .. Allah dah tetapkan untuk aku stop relationship dengan dia .. aku takde laa sampai rasa nak bunuh diri, nak menangis sampai banjir satu rumah .. isyh ! takde laa sampai macam tu .. ada jodoh aku dengan dia .. adalah :) alhamdulilah, sekarang aku still member dengan dia ..still contact, text kalau ada masa .. tadi pun dia baru lepas call .. nasihat aku kan, sapa-sapa yang dah clash tu, better korang berkawan kot .. tak baik tau putuskan tali silaturahim .. aku pun doa sangat-sangat, biarlah ex aku semua okay, tak kisah kalau still nak kawan dan Allah tetapkan hati aku untuk terus member dengan semua orang .. Amin3 !



planning sekarang adalah untuk terus single ! insyaAllah :) tapi kalau dah takdir tetapkan untuk aku menjalinkan hubungan dengan sapa-sapa, aku tak mampu menolak .. cewah ! tapi hati aku nak single dulu .. malas nak jaga hati orang lain .. baik aku jaga hati parents aku dulu ..baik aku jaga hubungan aku dengan Allah dulu .. baik aku betulkan salah silap aku dulu .. malas nak fikir dan jaga hati orang lain dulu .. last, hati aku takde yang jaga .. macam poyo pulak aku taip entry malam nie .. :p


andai jodoh aku dah sampai .. aku nak dia boleh ingat kan aku time-time solat .. insyaAllah ! aku nak dia tegur aku mana salah aku .. insyaAllah ! aku nak dia ada time aku senang dan susah .. insyaAllah ! aku nak dia selalu ingatkan aku pasal aurat .. insyaAllah ! aku nak dia hormat orang tua .. insyaAllah ! aku nak dia ingatkan biar selalu buat solat sunat dan amalan sunat .. amin3 ! taknak yang main-main dah lepas nie .. focus masa depan ! yeahh !

NOTE : untuk korang-korang yang tengah putus cinta, tu tak bermakna life korang dah takde pape okay ! Allah tengah merancang something yang lebih baik untuk korang .. think positive ! ;)

Wednesday, April 18, 2012

just for you :)

hye guys ! sebelum tu entry nie dibuat khusus untuk Nor Halimah .. sory sangat tak buat entry pasal awak ! sampai merajuk dah ye .. so, kali nie aku buat entry khas, special and special just for you .. pewit ! terharu tak Halimah ? haha :D *peace


first time kenal ? alaa, sepatutnya masa seminar tahun lepas kita dah boleh kenal kan3 ? sebabnya member rapat aku time seminar tu ramai budak T6 .. tapi takdir dah tetapkan kita tak kenal lagi laa .. tapi, tak sangka masa kat sana awak still notice kita .. pergh ! hot jugak aku kat sana sampai awak boleh notice kita kan ? ehem ! fuhh ! nie teringat time seminar dekat UiTM tahun lepas nie .. rindu suasana dekat sana .. sobs sobs :'( kelas aku majoriti pergi .. aku siap bawak bantal tak boleh bla tu .. arghh ! peduli apa aku ! aku tetap nak bawak bantal tu .. pssst ! sebenarnya aku takut dekat sana takde bantal .. sebab tu aku bawak bantal tu .. aku bawak bantal pun kecoh seyh .. biar laa .. jelous laa tu :p

masa tu laa aku mula kenal budak-budak T6 nie tapi dekat facebook .. :) itu laa kegunaan facebook yang rakan-rakan pembaca semua .. kan dapat mengeratkan hubungan yang dah lama terputus .. err ~ apakah ? terputus ke hubungan aku dengan budak-budak nie ? abaikan ~~ aku makin rapat dengan dia bila kitaorang belajar tempat memandu yang sama .. haha :D serius, memang ramai kena kutuk-kutuk laa masa tu .. si Halimah nie pulak memang kes open gila laa, dia story semua nya pasal orang kat tempat memandu tu .. yang mana yang garang, yang mana yang poyo, yang mana yang baik .. senang cerita semua laa ! dekat situ juga aku mula kenal orang yang sebaya dengan aku tu .. dia macam bajet sikit laa .. muka mactured habis ! ingatkan dia TUA daripada aku, rupanya Halimah cakap dia tu sebaya dengan aku .. ya Allah ! susah nak percaya .. tapi yang aku tahu Halimah nie open ! dia jenis tak kisah .. rasanya laa .. hehe :)

gosip punya gosip, serius ! rasa macam makin rapat dengan Halimah nie .. by the way, ucapan kita untuk awak ..

  • kita doakan awak lulus amik kereta .. goodluck and chaiyok2 ! you can do it .. jangan menyerah kalah ! 
  • semoga berjaya didunia dan diakhirat :) insyaAllah !
  • nice to know you .. *peace
  • nanti jangan lupa kita ye .. *tak memasal
  • jangan sombong-sombong tau !
  • harap persahabatan kita kekal sampai bila-bila .. insyaAllah 
so, sampai sini dulu .. chaw !

wordless wednesday #4

Assalamualaikum ..selamat hari rabu semua !



untuk pembaca blog perempuan yang ayu-ayu, lawa-lawa, comel-comel dan cantik-cantik lagi :) korang kategori yang mana ye ? renung-renungkan dan selamat beramal :)

Tuesday, April 17, 2012

Dia Maha Adil :)

Assalamualaikum :) hye awak-awak semua ! tiba-tiba hari nie kau dapat motivasi baru laa .. aww ~


nie bukan handphone aku, bukan jugak ada orang yang send text nie dekat aku .. and plis ! jangan tanya aku sapa perempuan berkaca mata yang sangat comel itu .. :p aku memang tak kenal dan tak pernah kenal ye awak-awak semua .. untuk pembaca blog aku yang lelaki yang sedang single dan macho yang teramat sangat , jangan tanya perempuan tu single ke tak .. aku tak tahu pape ! gggrrr ~ aku single ! boleh tanya pape .. ehem !

rasa cukup aku merepek .. berbalik kepada text motivasi yang telah dikirimkan oleh awek comel itu kepada sapa entah, aku tak tahu .. rasa betul kan .. kita tak boleh salahkan Allah kalau dia lambat makbulkan doa kita .. mungkin Dia dah rancang something yang lagi lagi lagi lagi baik daripada yang kita mohon tu .. ingat ye guys ! Allah tu Maha Adil *kenyit mata* kita tak boleh marah-marah Dia kalau Dia tak makbulkan doa kita .. dosa tau ! selisih ..

bila Dia dah makbulkan doa kita, jangan nak sombong berlagak tak tentu pasal laa kan .. ingat ! dugaan lagi berat tengah tunggu korang dekat depan .. so, doa laa walau kita tengah susah or tengah susah okay ! :)

pssst ! kalau aku ada salah, korang kena tegur tau ! aku pun tak sempurna mana .. biar text motivasi tu jadi pedoman kita sama-sama ye .. pewit ! :)






Monday, April 16, 2012

sahabat

Assalamualaikum ! hye semua ? sihat ? aku doakan korang sihat semua ye :) korang tahu tak, petang semalam aku drive pergi melawat member-member aku .. isyh ! kawan yang baik laa aku nie .. drive sendiri okay .. demi member-member tersayang, sanggup aku berkorban masa, tenaga, kredit .. ehh ! kredit ? text-text diorang semua tu kira berkorban kredit laa, ingat senang ke nak message diorang nie .. membazir jerk ! kejam tak ? ok ! tahu lama da ..aku memang kejam dengan diorang .. padan muka ! :p kejam-kejam aku pun, aku still reply text diorang .. ya Allah, bagusnya aku ..


last minute punya planning .. faham-faham laa, aku memang suka plan last minute .. enjoy what ! kan macam kelam kabut sikit kan .. aku laa kelam kabut, diorang cool jerk ! sobs sobs ! :'( pssst ! aku memang suka plan last minute actually .. tambah nak pergi tengok wayang ke, nak pergi karaoke ke .. senang cite bab-bab habiskan duit  nie boleh panggil  and contact aku .. aku suka and enjoy gila bab habiskan duit nie .. nak ajak aku hang out ? tapi sebelum 3 mei okay ! contact aku dekat number nie 999 .. yang lelaki, mintak izin parents dulu .. aww ! ye tak ye jerk aku nie .. fuhh ~

dressing simple jerk tadi, konon member-member aku nie nak pergi mandi gunung berlumut .. takkan nak pakai seluar jean kan, aku pulak takkan nak pakai heel, selendang .. jalan pergi bandar boleh laa pakai macam tu ..sampai jerk, aku naik motor pergi gunung berlumut .. tak sempat salam-salam dah time tu, kis-kis semua tak sempat .. naik motor, terus bla .. merempit tu .. pewit ! cuaca macam merestui perjalanan aku ketika tu .. redup jerk .. alhamdulilah ..

sepanjang perjalanan, biasa laa perempuan kalau tak bercerita, tak sah laa kan .. aku naik motor dengan azzah :) nurul naik denga syahirah .. perasaan ? happy laa, rasa macam bebas gitu .. cewah ! dah nak dekat sampai gunung, awan mendung mula berarak ye .. nak hujan ke nie ? takpe, hujan rahmat kot .. Allah merahmati pertemuan kami agaknya .. insyaAllah ! sampai jerk orang ramai gila .. lelaki jangan cakap laa penuh .. stop ! taknak cerita pasal diorang .. lelaki idaman adalah pilot .. ehem ! insyaAllah :)

jalan nak masuk gunung, hujan selebat-lebatnya .. so, cari laa tempat berteduh sambil bergosip .. nak nampak pasangan-pasangan dating boleh pergi sana laa .. time hujan nie macam-macam gaya pakwe makwe dekat sana .. ya Allah, selisih laa daripada kitaorang ya Allah .. amin3 ! kitaorang dah basah dah time tu .. hey, memang niat nak basah okay pergi gunung tu even tak mandi dekat sana ..

agak hujan dah okay, kitaorang gerak pergi rumah azzah .. lepas minum air, makan jagung, makan biskut, makan coklat NIPS (nurul beli) , kitaorang tayang  muka naik motor lagi .. round macam muka tak tahu malu ..lalala~ 6.45 petang baru balik .. aku drive lagi tu ..pewit ! untuk azzah dengan syahirah, goodluck JPJ test nanti .. wish korang luck ! mesti lulus tau kali nie .. nanti boleh konvoi ramai-ramai kan .. time nak balik tu macam sedih .. sobs sobs ! :'( lepas nie rasa nak pergi lagi laa .. at least, hilang rindu korang kan dekat aku .. hehe :)


NOTE : harap persahabatan kita semua kekal sampai bila-bila .. amin3 !

Sunday, April 15, 2012

surat cinta untuk aku

untuk lepasan SPM macam aku, mesti korang tengah HOT gila dekat rumah tu kan .. tiap kali tengok peti surat, mesti ada surat untuk korang .. pewit ! market tu .. aku pun terkenal jugak okay ! surat tawaran belajar daripada kolej-kolej laa yang aku dapat, surat cinta belum dapat lagi .. aku tengah tunggu-tunggu jugak nie .. abang posmen, surat cinta untuk kita takde ke ? teringin pulak nak baca surat cinta .. sapa-sapa boleh bagi aku surat cinta tak ? comment tau ! nanti aku bagi alamat aku .. :p


first time aku dapat surat tawaran belajar sebelum dapat result SPM lagi, of couse swasta kan .. hey, result pun belum keluar lagi .. tak sabar-sabar betul kolej-kolej nie nak dapat duit .. ehh ! duit pulak .. maaf ! ayah aku cakap yang ada surat untuk aku .. wooo ~ happy tu ! last dapat surat daripada member aku masa kecik-kecik .. yelaa, kitaorang main kirim-kirim surat jerk dulu.. sebelim nie kan aku duduk dekat selangor kan .. yahoo ! ada surat .. sekali aku tengok surat aku dah kena bukak .. emm, takpe laa .. ayah aku excited kot even dah selalu dapat surat .. takpe ayah, janji ayah happy okay ! so, aku baca laa surat yang dah kena bukak tu .. sobs !

then, dapat lagi surat .. mak aku pulak cakap '' nie ada surat nie'' .. yes ! kali nie aku mesti bukak surat aku sendiri .. *hati berbunga-bunga nak buka surat sendiri nie* sayang mak ! ''tu surat tawaran belajar lagi'' kata emak dengan sopannya .. hati aku ? macam berkecai sikit jerk .. takpe, demi ibu tersayang dan tercinta, tak kisah sangat laa .. alahai, baiknya aku nie .. ehem ! mak aku pun jarang terima surat sangat .. mesti dia excited nak tengok anak dia berjaya kan .. amin3 ! ''okay mak !'' kata aku sambil membaca dengan perasaan sedikit berkecai sebab excited nak bukak surat sendiri tadi ..



lepas dapat result, makin banyak surat yang dapat .. jarang betul aku dapat bukak surat sendiri .. family aku suka betul buka surat aku .. sambil buat muka blur, ada hari tu aku cakap macam nie ''surat nie atas nama sapa sebenarnya'' hehe .. semua ketawa masa tu .. selang berapa hari dapat surat and alhamdulilah semua dapat bersabar tunggu aku bukak surat tu ..yes ! aku dapat bukak .. tapi tak sempat baca okay, lepas aku bukak semua nak baca .. ye, sila-sila ..janji aku dapat bukak .. lama-lama semua orang macam lupa ye, asal ada letter atas nama aku, semua nak bukak .. ada hari jumaat baru-baru nie, ayah aku cakap ada surat lagi .. sekali tengok semua dah terbuka dan berterabur atas meja .. ya Allah, kalau nie yang dah disuratkan .. aku terima ya Allah !

''lepas nie surat PLKN, nak bukak .. jangan ada yang bukak ..'' kata aku ramah sambil tersenyum tanpa ada yang mengetahui hati yang bergelora nak bukak surat ..

bila aku tidur kan, macam kelakar pulak .. surat aku, tapi orang lain yang bukak ..takpe laa, nanti aku PLKN nanti, buka laa surat aku semua .. takde yang nak marah ..by the way, bersyukur dapat family yang sangat-sangat prihatin sampai nak bukak surat aku .. *tak memasal*

p/s : fikir balik macam apa da, surat punya pasal sanggup aku update entry .. sebenarnya tak kisah sangat pun .. sapa nak buka surat tu, bukak laa .. anak dan akak yang baik dan sopan .. ehem !

Saturday, April 14, 2012

terima kasih !

Assalamualaikum, salam sejahtera, selamat petang, salam satu Malaysia dan salam satu blogger semua.. banyakkan salam yang aku buat? ahh, peduli apa.. aku kan terlebih bertegur sapa dengan korang.. ehem ! sebelum aku merepek lebih jauh kan, aku nak ucap thanks sangat-sangat pada yang tolong comment tu .. comment korang semua membina and bagi support dekat aku .. cewahh !  ucapan thanks nie KHUSUS untuk Yana Libra dan Leonerz dengan Sheila Eiman .. setakat nie korang laa yang selalu comment ! hah, korang apa lagi, test laa usha blog tu .. lawa sangat ! awesome macam blog aku .. ehh !


diorang laa yang selalu bantu aku masa susah dan senang .. ehh ! hehe .. btw, thanks ye guys ! selalu usha blog korang, tapi jarang comment, lepas nie insyaAllah mesti ada comment sebelum berangkat ke PLKN nie .. sobs ! :'( korang nanti jangan rindu entry-entry aku .. aku pergi kejap jerk, 3 bulan .. err ~

motif aku update entry nie nak cakap tu jerk, aku tunggu kek lama sangat .. kek sempena birthday aku .. haha :D lama lagi kot, 7 bulan lagi .. tekak nie tiba-tiba nak makan kek ais-krim yang mahal sikit tu .. mak aku laa kata mahal ..ngada-ngada tak ? macam-macam dah aku nak makan nie .. kung kempunan tak dapat makan .. mana mak aku nie ! nak tunggu kek tu, sempat aku update satu entry .. fuhh ! blogger berwawasan betul .. sory ! aku memang selalu masuk troli then tolak sendiri .. haha :D faham kan ayat tu ?

ok ! stop dulu .. nak mandi ~ daa !


Friday, April 13, 2012

sayang mak ayah !

hye semua .. salam Jumaat semua ! hari nie nak share something laa :)


so, walau berjaya manapun kita, jangan pernah lupa jasa ibubapa yang dah besar kan kita kan3 ? diorang laa yang dah besusah payah nak besarkan kita .. sayang mak ayah !

NOTE : tiba-tiba rasa sebak pula nak pergi PLKN .. cewah !

Thursday, April 12, 2012

ade aku kesah ?

isyhh .. menyampah aku ! ada jerk yang nak cari pasal dengan aku..sebenarnya kau jerk yang suka cari pasal dengan aku kot .. thnks dekat kau yang suka cari pasal .. nak ape-ape award ke ? tolong laa, aku penat kot gaduh-gaduh dengan kau..ahai ! macam budak-budak laa sayang ! awak tu dah besarkan? dah boleh fikir mana betul, mana salah kan .. dah boleh bezakan mana baik mana burukkan ? ke awak dah tak dapat nak bezakan lagi ? serius ! aku kadang-kadang macam kesian dengan kau..apa point kau? nak cari publisiti ke ?oops .. untung laa orang hot kan ? err ~ hot ke ? aku punya laa ingat benda nie dah settle tapi makin lama awak makin melampau sayang ..

awak batak ke nak jadi hot ? awak dah lawa laa, kita tak lawa mana pon ..awak nak jelous apa lagi dengan kita ke awak jelous kita dengan dia.. awak, kita dengan dia kawan jerk .. awak tu jelous tak bertempat laa.. kalau kau tak jelous apsal kau update status bukan-bukan..ingat aku budak-budak ke yang tak faham status kau tu untuk aku.. aku malas laa nak gaduh dekat facebook ! macam budak-budak hingusan rasanya .. cukup tahun lepas aku buat status, kau dah chat-chat aku kan .. alaa ~ kau terasa ke ? status tu memang untuk kau pon .. member-member aku update status pon kau kata aku subahat dengan diorang .. memang semua status masa tu untuk kau .. alhamdulilah, last-last kau kata ''ingat kau bodoh sangat ke ?'' err ~ maaf ye awak ! kita tak suka guna kata-kata kesat sebenarnya .. kau yang mengaku kau bodoh kan .. tu laa kot kenyataannya ..tettt !

kau kata nak benda nie settle cepat .. what the hell laa ! kau yang buat bukan-bukan dulu .. selagi tahap kesabaran aku ada, aku still boleh sabar layan kau yang macam kemaruk gila kan .. hal aku kau nak sibuk pehal .. konon taknak jaga hal aku, tapi kau nak tahu semua jugak kan ? kita dah besar laa, fikir laa beb ! otak jangan letak dekat lutut dah .. aku malas gila nak update status dekat facebook sebenarnya, kalau aku update benda nie jadi makin besar kan3 ? so, better aku amik jalan yang selamat untuk dia jerk .. diam tak bermakna aku kalah .. aku malas nak layan budak-budak yang baru nak up macam kau nie .. senang cite macam budak-budak agas laa .. booo ! kenapa kau delete ek status kau ? sebenarnya kan, aku nak buat pengakuan tau, aku tak kisah kalau kau taknak member dengan aku, taknak kenal pon takpe sebab kau tak penting pon .. lain laa kalau kau pandai gila, sembahyang tak tinggal, tudung labuh sampai lutut, tak suka kutuk-kutuk orang kan .. maybe aku rasa kehilangan kot .. nie kau dengan tak pakai tudung, kutuk-kutuk orang .. fuhh ! sikit tak heran :p alaa, aku pon tak perfect mana laa, tapi takde aku nganjing-nganjing kau tau !



thnks to YUYU ASHARI and BUDAK KECIK yang comel sebab bagi support tadi .. sayang awak sangat-sangat laa .. hehe :) betul cakap awak, makin dilayan nanti makin menjadi-jadi kan .. dah laa, lepas nie aku nak buat macam tak bersalah jerk .. bukan macam, memang aku tak salah pon ..malas layan kau yang gila bapak punya jelous .. kata dah ada pakwe, so layan laa pakwe kau .. sibuk update hal aku pehal ? kau terasa ? memang entry nie untuk kau laa ! memang suruh kau terasa pon .. hahaha :D

NOTE : makin tak faham dengan budak-budak sekarang, gaduh memang kena update status dekat facebook ke ? nak bagi friends dekat facebook tu semua tahu ke kau tengah gaduh .. tak tahu malunya ! orang kalau boleh taknak ada musuh, lagi nak cari musuh kan .. isyh2 !

Wednesday, April 11, 2012

wordless wednesday #3

pesanan khusus untuk lelaki :)

Tuesday, April 10, 2012

masa kecik-kecik

dulu aku ingat lagi, time aku kecik-kecik dulu, aku nie boleh tahan nakal jugak .. suka panjat-panjat pokok, aku makin nakal gila-gila time balik kampung, aku pulak rapat sangat dengan cousin lelaki aku yang sebaya dengan aku.. rasa kampung tu macam aku punya jerk, nak naik basikal boleh, panjat pokok, semua boleh ! untungnya kan aku dapat buat semua tu .. kadang-kadang mak aku siap membebel sebab aku lagi prefer pilih main daripada makan.. tak makan takpe, janji dapat bersuka ria .. ewahh ! tapi sekarang tak, sejak umur makin meningkat nie, aku suka makan ! haha :D okay, it's facts .. budak-budak zaman sekarang dah modern, kalau balik kampung tu, aku jarang nampak budak-budak main tepi-tepi jalan macam aku dulu, kayuh-kayuh basikal, main kejar-kejar, nyorok-nyorok .. rasanya diorang dekat rumah mengadap laptop diorang .. kita dulu lastik burung, diorang main Angry Bird .. okay ! sangat awesome laa kononnya, aku dulu nak pegang komputer pon takut salah tekan, but still berani okay..

time sekolah, aku memang terjal sikit kot .. sekolah rendah dulu, aku sekolah dekat kajang, selangor .. rumah pun dekat dengan bandar .. semua senang ! korang ingat tak benda dekat bawah nie ?


haha .. aku pernah kena binatang atas nie .. benci betul aku .. suka eh member-member aku semua dapat kenakan aku .. benci betul aku ! aku mula-mula taknak amik ''chewing gum'' nie .. dah diorang kata amik, orang dulu-dulu kata pun rezeki tak baik ditolakkan .. sekali aku tarik benda tu, lipas kat tangan .. ahh ! terkejut punya tak terkejut laa kan .. aku campak jerk benda tu ..diorang ketawa kan aku .. sobs sobs ! :'( punya aku ingat chewing gum betul, don't worry .. aku tak merajuk lama-lama .. dalam berapa minit jerk .. lepas tu, aku balik rumah suruh mak aku cari benda macam tu .. konon nak kenakan member aku balik laa .. cehh ! padahal benda tu dah lapok kan .. macam nak menangis jugak laa aku suruh mak aku carikkan benda tu .. haha .. kecik-kecik dah macam tu, tetap pendirian betul .. sekali kata nak, memang nak laa .. tapi kan, sampai sekarang aku tak dapat pon benda tu ..sobs sobs :'(

NOTE : serius ! bila fikir-fikir balikkan, kecik-kecik dulu aku sangat bengong ! haha

Monday, April 9, 2012

ABPBH ke 25

Aaron Aziz ! pewitt !!

macam yang aku sangkakan, Aaron Aziz yang menang untuk ABPBH ke25 nie .. aku memang dah agak, dah expect dah..tahniah laa aaron aziz .. aku rasa bukan aku jerk, ramai dah tahu kot yang aaron aziz akan menang .. untunglaa kan~ dah handsome, macho, dah berlakon jadi, sweet kadang-kadang .. ahh ! cukup-cukup, rasa kalau aku explain pasal dia nie, silap-silap korang yang baca entry aku nie boleh berjanggut kot, punyalah panjang aku nak cerita pasal dia nie .. nasib laa dia nie dah kahwin tau .. aku memang always ingatkan diri aku yang dia tu laki orang .. laki orang ! apsal dah kahwin aaron aziz ? apapon, saya still peminat anda aaron aziz !! love you laa ..

tak lupa untuk Johan a.k.a Botak yang menang ye .. love you too laa ! tapi ayat dia yang ''heroin saya Nabila Huda'' buatkan aku sentap sikit ..rasa nak tengok makanan pun tak selera .. yelaa kan johan, takpe .. ada ubi ada batas, nanti aku dah ada pakwe baru, aku cakap pulak ''untuk hero pujaan hatiku'' huhh ! masa tu jangan tanya kenapa laa kan .. jangan nak merayu-rayu sangat dekat aku masa tu, jangan nak kata konon kita dah kenal lama gila-gila .. jangan nak message aku, tepon-tepon aku laa kan .. masa tu aku dah PLKN da .. plis laa jangan buat ! :p maaf ! ter''emotional'' sikit .. nak marah, marah and sound Johan, bukan aku .. back to our discussion ~

tema dia pon Larger Than Life kalau tak silap .. baju diorang pon, fuhh ! macam-macam trend .. rasa malas terus menyelubungi diri ini .. nak upload gambar-gambar artis .. huhh ! kenapa Yuna takde semalam .. mesti awesome kalau dia ada .. :)


err ~ apa motif pakaian Didie Alias dekat sini ek ? dari semalam aku fikir, tu yang update entry pasal ABPBH nie lambat sikit ..Zizan kata pon dah macam ais krim da .. hehe :) pakaian kedua yang Didie pakai pon motif apa .. kembang segala bagai .. kesian Zizan aku semalam .. by the way, congrate Zizan menang pengacara terbaik .. untung laa kan ~ Pak Nil pulak tu yang bagi trofi dekat dia .. tapi first-first aku terkejut jugak tau, ingat Pak Nil yang nak amik trofi tu, konon macam Pak Nil salah dengar .. rupanya tak ! awww ~ malu aku tau .. respect gila laa dekat Pak Nil nie ..

Najwa Latif ? aku taknak comment apa-apa lepas dia nyanyi dengan Black semalam .. Black pon tak payah nak buat muka comel tu sangat laa kan semalam ..saja laa tu nak buat aku jelous .. hey ! sory sikit, aku takde jelous langsung pon .. cuma hati nie macam dihiris-hiris menjadi kepingan halus .. err ~ apakah ? abaikan sudah laa kan ..patutnya malam tu wawa tak boleh buat perfomance tau, dia kan nak sekolah esok .. SPM lagi penting wawa .. jangan abaikan study .. nyanyi tu boleh tapi berpada-pada okay adik .. aku panggil dia wawa macam rapat gila kan dengan dia .. haha :D




sebelum emosi aku lagi terpancing untuk mengutuk sekaligus membuatkan aku rasa geram bila artis-artis favourite aku mula melupakan aku, better aku stop .. ya Allah, berikan aku ketabahan menghadapi dugaanMu ini .. Assalamualaikum ~


Sunday, April 8, 2012

nasihat untuk lelaki

Assalamualaikum ! hye semua ~ :) ehem ! macam ada perubahan pulak dekat blog nie kan .. rasa macam makin tenang pulak tengok ..warna PINK gitu aww ~ 2 hari tak update blog, serius ! aku memang resah gila laa weyh .. nasib hari nie sempat update ! weee ~ so, aku nak share somthing hari nie :)



aku just upload gambar nie .. rasa macam seram pulak bila aku baca even aku seorang perempuan yang sangat lemah lembut, ayu dan penuh sopan santunnya >.< tadi laa, masa tengah scroll kan, layan facebook sekali, terjumpa laa benda nie .. aku amik pictures dia .. at least sapa-sapa yang baca mugkin ada kesedaran even sikit jerk kan .. sekian ~

NOTE : tak tahu kebenaran benda nie .. sekarang macam-macam jadi kan ..hadis pon boleh bawak main

Thursday, April 5, 2012

sharing is caring



Assalamualaikum semua .. hye hye ! sihat ? dah makan ke belum nie ? yang pompuan-pompuan yang manis, ayu dan cute sangat-sangat tu dah tolong mak korang masak belum ? mak mertua sihat ? ehem ! sory ..aku melebih-lebih pulak .. hehe

korang percaya tak ajal, maut, jodoh pertemuan semua dekat tangan tuhan ? of couse laa kan .. sekarang muda-muda lagi dah meninggal .. sebab accident laa, sakit laa ..ajal sekarang dah tak kira berapa umur kita, dekat mana sekalipun .. korang test laa menyorok dekat mana-mana pun, dalam gua, bawah jambatan, duduk dalam bilik tak keluar-keluar ajal tu tetap akan datang ..aku pun bukan nak bajet good-good sangat laa kan sampai nak buat entry macam nie, just nak share apa yang aku baca dekat facebook tadi ..

aku jarang on9 pagi-pagi nie, tadi pun siap kemas-kemas awal kan *bajet anak yang baik kejap time kemas-kemas tu, aku berangan jauh gila ! PLKN laa nie .. isyhh ! then, terus on9 .. sekali aku tengok dekat news feed aku, member aku post mintak tolong pada hacker untuk hack fb ada budak nie .. aku terkejut jugak ? orang lain taknak and benci gila-gila nak kena hack, apsal tiba-tiba nak mintak hack pulak .. sekali baca-baca rupanya budak tu dah meninggal .. inalilah ~ Al-fatihah ! amin3 ! ibu budak tu mimpi yang anak dia mintak tolong delete kan pictures yang tak menutup aurat .. ya Allah, takut aku baca .. tapi ! benda nie betul ke ? aku inbox member aku, dia kata betul .. aku bukak fb budak tu, then tengok dekat wall dia, semua orang tengah merayu hack fb dia .. :( takut sangat ! kalau aku pandau hack, aku rasa nak tolong hack fb budak tu .. kesian sangat .. =(



aku bukan nak aib kan budak nie, aku just share cerita aku .. harap korang semua boleh amik iktibar .. aku pun bukan bagus sangat, kalau aku ada salah apa-apa, korang just tegur jerk ye :) kita sama-sama tegur kala ada salah .. mintak maap sangat-sangat kalau post nie ada sapa-sapa yang terasa, just nak kongsi .. sory ye ! harap kita semua dapat amik iktibar atas apa yang berlaku ..mudah-mudahan arwah tenang dekat sana dan ada sapa-sapa yang dapat hack fb dia, buang semua gambar dia .. insyaAllah ..



benda yang berlaku nie buat aku terfikir untuk share pasword fb, blog dengan twitter.. kalau pape jadi dekat aku, ada yang tolong deactive and padam pictures aku .. selisih daripada benda-benda nie ya Allah .. ampunilah hambaMu yang kerdil nie .. amin

NOTE : mintak jauh sangat daripada benda-benda yang tak diingini macam nie ..amin !



finally, PLKN siri kedua





hye guys ! :( serius, i'm speechless .. tadi aku scroll down facebook aku, aku ternampak ada budak update pasal status pergi PLKN siri kedua .. wahh ! aku excited gila nak check nie .. macam yang korang tahu, aku memang nak sangat, excited gila, berdoa sangat-sangat, teringin habis nak pergi PLKN siri yang kedua nie .. apa lagi, dengan muka yang excited dan sangat-sangat teruja, aku pergi google search and search ''penempatan PLKN siri kedua'' .. dia keluar jerk, aku terus klik .. hah ! tak sempat kau nak lama-lama kan ! padan muka kaw ! haha :D hasilnya ~~

NAMA  : NORATIQAH BINTI SAZELEE
NO KAD PENGENALAN : 94111904****
KUMP   : 2
PUSAT BERKUMPUL : DATARAN TASIK KLUANG
NEGERI PUSAT BERKUMPUL : JOHOR
NAMA KEM  : KEM PLKN SRI LEDANG TANGKAK
ALAMAT KEM : MLO 8167 KM 27,  JALAN TANGKAK-SEGAMAT
POSKOD KEM  : 86000
BANDAR KEM  : JEMENTAH
NEGERI KEM : JOHOR
TARIKH LAPOR : 3 MEI 2012
MASA LAPOR : 9.30 PAGI
NPP  : -
CATATAN  : -


yezaa ! first aku baca dapat, aku menjerit gila-gila .. makk ! kena PLKN siri 2 .. happy laa nie konon, mak aku punya terkejut aku jerit tu .. haha :D sory mak ! teruja sangat .. fuhh, keterujaan aku dan ''keexcited'' aku tu aku turut berkongsi dengan rakan-rakan seperjuangan yang lain .. ya Allah, bagus aku nie .. ehem ! aku terus call syahirah suruh dia check .. aku tak fikir kredit dah masa tu .. aku bagitahu zarul, siap update status lagi .. sambil tu berbual laa dengan family aku ..

ayah   :  nanti ayah tanya member ayah kem nie dekat mana ..
aku    : okay !
mak   : dekat mana nie ?
aku    :  tangkak mak .. jangan ada yang rindu-rindu ya nanti (muka dengan harapan ada yang cakap rindu)
mak   : tangkak ? boleh beli kain nie ..
aku    : =='

adik aku siap posing-posing dengan baju aku .. yelaa kan, untung laa dapat pakai baju aku time aku pergi nanti .. dia siap suruh aku beli hadiah awal-awal .. ahh ! tahun nie tak payah hadiah-hadiah sangat laa kan ..dah pakai baju aku yang lawa-lawa tu kira hadiah laa .. habis dress favourite + kesayangan aku dia pakai .. arghh ! aku nak kunci almari tu .. haha :D padan muka ! kahkahkah :D *kejam


syahirah telefon cakap dia tak dapat .. alaa ~ sedih :( kitaorang baru plan nak PLKN saing .. zarul chat cakap tempat sama .. fuhh ! Alhamdulilah :) ada member .. baca status aku macam nak nangis, tambah dengan orang yang text-text aku .. hmm ! salah aku kot teruja sangat .. syahirah menangis masa call .. aku cool lagi, lama-lama dah macam hujan dah .. alaa ! aku belum pergi dah nak nangis-nangis ..maybe terkejut jugak kan sebab dapat .. amboii ! lambat betul respond terkejut aku .. haha :D finally, panggilan PLKN dah terjawab .. thanks God !

NOTE : takut pulak tiba-tiba even aku memang NAK pergi PLKN nie .. hmm !

Wednesday, April 4, 2012

permohonan upu dah tutup

hye awak yang comel dan awak yang handsome ! awak semua tahu tak, saya tengah tak tenang nie ..dup dap dap dup dup bunyi jantung nie .. finally, UPU dah tutup 2 April hari tu..yang aku apply entah dapat entah takkan .. syarat kelayakan memang lepas semua, tapi yang apply kot-kot result lagi meletus-letus macam gunung berapi yang tengah meletus ..ayoyo ! risau den .. makkk ! takut .. haha :D amacam? manja tak aku ? haha :D sayang mak ! sweet kan ? :p


dengan ini, secara rasminya aku mengisyhtiharkan bahawa aku kini tidak tenang sama sekali .. walaupun aku kelihatan gembira, senang hati, ceria namun dalam hati Allah yang Maha Mengetahui .. time nak tidur, lepas aku berangan nak jumpa BAKAL husband dekat tempat yang aku nak belajar nanti, insyaAllah laa kan kalau jumpa, aku mesti fikir dekat mana aku tercampak, terhumban nak sambung belajar nanti ..BAKAL husband aku pulak orang mana ? ehh ! BAKAL husband ? ehem ! aku baru 17 tahun 5 bulan tau .. bulan 11 baru genap 18 .. matangkan aku fikir sampai ke situ .. well ! aku  ada wawasan 3030 .. lalala~

korang semua doakan yang sangat paling the best tau untuk tawaran yang akan masuk dalam peti surat aku tak lama lagi .. even kita semua tak saling mengenali, namun korang semua tetap diingatan ku.. aku selalu ingat korang tak kira dekat mana aku berada .. tengah naik kereta, tengah pakai kasut, tengah kemas rumah .. makan kenyang, mandi basah, tidur pun lena sebab ingat korang semua ..hmm ! sweetnya aku nie kan .. aku minta maaf ye sebab jadi sweet macam nie .. i'm sorry !



tak kira apa pun yang masuk dalam peti surat rumah aku nanti, aku terima .. harap rezeki-rezeki tu akan terus mengalir macam air dekat sungai .. alahai ! macam-macam keluar dekat entry aku kali nie, gunung berapi laa, sungai laa .. konon macam amik sastera laa kan .. ayat berbunga-bunga bagai .. dulu time sekolah, cikgu suruh buat ayat berbunga-bunga siap pokok-pokok dengan akar-akar sekali taknak .. sekarang dah gian sampai dekat entry semua benda keluar .. ahai ! rindu pulak zaman sekolah .. untuk adik-adik semua, hargai zaman persekolahan anda .. enjoy it !

NOTE : seram laa hoi .. entah apa tawaran aku dapat laa kan .. doakan tau awak awak semua :)

Monday, April 2, 2012

boring dalam kereta

hey you ! semalam tak update blog .. alasan ? cousin aku semua baik-baik .. tak boleh update .. semalam sampai rumah pukul 9 lebih .. 4 jam lebih dalam kereta dari Melaka ke Kluang.. alasan ? jem ! tension ! borink ! aku rasa macam nak keluar daripada kereta tu sekejap and jalan-jalan sekejap tepi highway sambil bergambar, posing tepi-tepi kereta, tepi-tepi pokok then masuk kereta balik .. bayangkan kesesakan yang dialami~ makanan yang aku beli guna duit poket ayah aku beli dah habis aku belasah .. lapar gila semalam ! sampai rumah aku iron kan baju adik aku yang kecik.. ya Allah, untungnya dapat kakak macam aku nie .. ehem ! sebenarnya ayah aku suruh iron kan .. kalau tak, aku taknak pun .. baik on9 :p baik kan aku ?



aku tak tahu ada daya tarikan apa dekat facebook nie sampai penat-penat pun aku sanggup on9.. err ~ penat ke ? penat makan kot :p lepas ironkan baju adik aku, terus on9 sambil makan .. haha :D then tidor ! aku on9 bukan apa, nanti aku takut member-member fb aku tu rindu aku .. aku kan BAKAL pergi plkn .. plkn ? mana surat kau nie .. uwaa :'( dah laa, malas nak sedih-sedih .. nak makan ! chill  ~