Saturday, March 31, 2012

urgent call

fuhh, terkejut aku tadi.. ada masa aku nak bukak blog nie, dia tulis ''not available'' .. isyhh ! macam tak seram pulak kan, tapi berkat kesabaran, ketekunan, kensungguhan dan ketakwaan aku nie, alhamdulilah .. dapat jugak bukak.. sayang kau laa blog ! :* kebetulan hari nie aku ada benda nak story, lagi dia tulis macam tu .. isyhh ! selisih !!

pagi tadi dapat urgent call yang nenek aku masuk wad .. Ya Allah, terkejut gila time mak aku kejut aku bangun tadi .. siap-siap mandi, makan (wajib), packing barang semua, kitaorang gerak balik kampung .. ayah aku suruh aku drive, ehem ! maklum aku kan da dapat lesen .. mak aku cakap ''tak payah laa, nanti sampai lambat .. entah-entah sampai petang ke malam ke'' okay mak ! tak kisah pon .. memang takde niat aku nak bawak, nak tidur jerk .. semalam aku tidur lambat, aku baca novel ok ! bukan on9 .. isyhh ! baik betul aku nie :p hmm ..



so, family aku family yang first sampai hospital .. bila tiba jerk dekat hospital tu, macam biasalah .. jantung aku  macam nak apa da .. aku agak-agak takut bila pergi hospital nie .. fobia ? maybe :) macam mana aku nak jadi doktor nie ? haha :D dulu mungkin nak, sekarang macam taknak .. jiwa tak kental + takut pergi hospital + result macam tu .. haha ! salam nenek aku, alaa ! nenek aku menangis .. :( dia terkejut tengok kitaorang 1 family balik, dia kata tak suka susahkan anak-anak dia a.k.a mak aku dengan pak cik-pak cik aku .. isyyhh ! mana ada susah .. aku lagi  happy dapat jumpa nenek .. cucu yang baik betul laa .. :p tengok nenek sedih, aku pun macam nak nangis :'( tengok nenek kena cucuk dengan doktor, kena masuk air dekat badan .. mesti nenek sakit kan .. be strong nek ! :(



then , aku, ayah dengan adik-adik aku balik kampung kejap .. makan and tengok cerita cinta kura-kura .. adik-adik aku punyalah excited, aku buat muka biasa .. budak dah tengok dekat wayang, muka kena berlagak kan .. aku buat laa muka cool aku, siap cerita-cerita lagi .. diorang suruh aku senyap ..alaa ~ aku salah ke cerita-cerita .. arghh ! nak baca novel lagi best .. aku beli 3 novel baru tau *nada berlagak


gerak balik pergi hospital tengok nenek .. lepas bergurau senda dengan emak aku, saudara-saudara yang lain tiba .. aku dah rasa lain nie .. ya Allah ! pak teh , pak uda dengan pak lang bawak family .. ok ! 3 family dah dalam tu .. takde hal laa .. :( bagus cousin-cousin aku nie, semua hormat aku, salam aku.. rasa dihargai ! aww ~ anak pak teh aku dah start kacau-kacau aku, takpe ! budak kecik kan .. paling tua darjah 6, paling muda darjah 2.. untuk pengetahuan semua, anak pak teh aku nie kategori nakal sikit .. punya bising dekat wad tu .. Subhanallah ! bila aku suruh senyap, diorang ketawa-ketawa .. sabar jerk laa ! selang berapa minit , pak busu aku sampai .. 5 family sekali dalam wad tu .. bila semua dah berkumpul, hospital dah tak macam hospital tau .. dia jadi macam padang :p bising gila laa weyh ! bila aku suruh senyap, diorang senyap sambil senyum-senyum, tak sampai 1 minit dah bising .. pak cik aku semua suruh aku handle diorang, takpe.. dah biasa :')


beg aku pun boleh jadi bahan main diorang.. sabar atiqah, u can do it ! yeahhh ! ada sorang cousin aku tanya ''akak eika tingkatan berapa?'' dengan muka sabar aku, aku jawab ''dah habis sekolah laa'' selamba dia ketawa dan cakap ''TIPU !'' macam nak makan penyepak ye si Hazim nie, kau tu nak periksa UPSR ! tak lulus kung, padan muka !! haha :D aku nie kategori pendek ke ? err ~ agaknya tadi aku tak dress macam biasa .. pakai tudung biasa jerk, aku malas nak pakai selendang or pashamina .. just simple ! yang penting still tutup aurat kan ?


sekali time melawat dah habis :( okay ! take care nenek .. mak aku stay jaga nenek aku .. hehe .. sayang mak ! jaga diri mak ! lepas nie aku kena berhadapan dengan cousin-cousin aku .. baru 4 family dah nak dekat 20 cousin ! malam nie apa akan terjadi ? diorang tidur dengan aku ke ? doakan laa kebahagiaan aku .. Assalamualaikum ~ 


4 comments:

ehem !
cuba try comment sikit :)