Friday, March 2, 2012

sebab kenapa perlu main hujan

hye semua ! tadi aku ingat nak ubah blog nie tau, maklumlah dah bulan baru nie kan .. kena laa baru, taknak dah biru2 lagi .. tiba2, mood takde ! tak tahu nak buat warna apa .. semua blur ! ya Allah, dugaan betul ! sabar jerk laa ~ cepat mood baik aku sampai, nak ubah blog nie .. :( dah laa hujan ..



pagi tadi aku tak drive moto pon , hujan .. takpe ! hujan kan rahmat :p aku just drive kereta .. alhamdulilah, tadi masa drive ok, and aku dah boleh drive tanpa orang kat sebelah, means aku bawak sorang laa .. gila tak nervous, takde yang handle brek dah :( ya Allah, panjangkan umur aku .. aku belum kahwin lagi :pp masa naik bukit, parking, buat 3 penjuru ok laa .. mati sekali jerk, sebab terlalu nervous ! haha :D standard kan ..


ingat nak pergi habiskan duit hari nie, nak tengok wayang ! tapi cancel sebab hujan and aku memang malas nak pergi :( kesian dia ! next time laa darling2 semua .. :p serius ! nervous gila doh bulan March nie .. aduhai ~ tenangkan lah aku .. amin3 !! back to basic tadi, cerita pasal hujan .. sebenarnya banyak benda tau boleh buat time hujan nie .. sebab2 rasanya best main hujan nie ..

  1. boleh hilangkan tension ..serius ! macam lega gila, hilang stress  ! dulu kecik2 selalu jugak main hujan even hari2 payung memang ada dalam beg aku .. mak aku dulu memang belikan payung, as a good daughter, aku nie ikut laa .. aku pun cepat demam kalau kena hujan nie .. antibody badan lemah kot .. 
  2. kalau kita menangis, orang tak nampak .. hehe :) kalau orang tanya korang tengah menangis ke ? cakap laa, tak nampak ke .. kan tengah hujan nie ! nada kena relax tau .. o0ps ! bukan NADA CINTA yang korang duduk tercongok depan tv tu ok ! konon sweet betul si nada dengan ricky tu .. alahai ~ nie, nada suara ok !
  3. time hujan tu cuba pandang langit, konon macam basahkan muka laa and fikir segala yang yang datang dalam hidup korang, korang and korang semua adalah cubaan, dugaan, cobaan and mungkin nikmat daripada Allah .. ingat ! Allah takkan uji hambanya diluar kemampuannya sebab Allah tu Maha Penyayang :) dia sayang kita semua .. *bajet ustazah kejap*
  4. sapa yang rasa rindu nak dengar mak dia beleter, time nie boleh kot .. keluar jerk rumah, main hujan tu .. tambah time hujan tengah lebat gila2, dengan ada kilat tu .. agak2 apa jadi dekat korang ek ? :p
  5. tak payah bazir duit beli payung .. ada pulak payung sekarang RM 2 kan .. :p duit beli payung tu bagus buat sedekah laa weyhh ! :p
  6. finally, time hujan nie korang berlari sepuas2 hati, ala2 atlet gitu .. sambil tu kena menangis sekali, macam dalam filem2 tu .. bila kena tinggalkan kekasih, time tu laa nak hujan segala bagai laa .. time tu jugak nak lari2 macam atlet kan ? hah ! time nie korang praktiskan ok ! rasa macam hilang kejap masalah .. tapi kena careful ! takot jatuh :p
begitulah antara sebab2 kenapa kita perlu main hujan ye guys ! take a note sebab ianya sangat penting .. apapon, have fun time hujan nie ok .. jangan asyik nak tido jerk .. chill ~


5 comments:

  1. saye suke hujan... best tido.. sejuk.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tambah kalau hujan pg2 kan .. haha :D memang tak bangon laa :pp

      Delete
  2. paling cub yang no 6 tuh ! hahahah !

    ReplyDelete
  3. who am i??
    i am prince of rain :D

    ReplyDelete

ehem !
cuba try comment sikit :)