Friday, March 16, 2012

sabar jerk laa

Assalamualaikum semua ! hye hye ! aku still kat kampung lagi .. yes ! of couse laa best kan .. hehe :) takde benda nak story sangat sebenarnya, saja nak show yang aku boleh buat entry baru hari nie, dekat kampung lagi .. ehem ! awesome laa tu kan .. sementara ada time, better aku merepek kejap kan .. kung kena kacau, lagi susah ..

petang semalam, standard laa kan cousin-cousin aku kalau dah ada semua, memang hancur sikit laa rumah nenek aku nie .. semua main bola semalam, aku nie girl okay ! just tengok-tengok laa .. haha :D baik tak aku ? well, ayu gila aku nie sebenarnya .. aww ! aku sebenarnya pergi melantak goreng pisang, sekarang kan aku nie dah jadi kuat makan, tengah-tengah diorang main bola semalam, ada bunyi something yang pecah tau .. ahh ! sudah .. apa lagi cousin-cousin ku tersayang .. aku nie baru lepas berehat .. pergi usha tengok lampu dekat luar rumah tu dah pecah .. alaa ~ muka aku dah fed up ! mesti aku yang kena sapu kan .. takpe, aku sayang korang cousinku ! main lagi ye !


aku ajak makan taknak kan .. tu laa, pergi tolak rezeki.. sedap woo semalam minum air kelapa .. next time jangan tolak-tolak rezeki lagi, kan dah pecah .. da laa korang tak sapu .. untung laa jadi budak kecik ~ :p nie baru kat belah ayah aku, belum belah mak aku lagi .. malam nie nak bla uma mak aku pulak .. okay ! aku pasrah dengan apa yang nak jadi .. semalam aku tak dapat tengok tb, diorang tengok cite hantu .. :( aku pergi laa bawak diri tengok tb dekat bawah .. aku tak berani sangat tengok cite hantu nie .. lepas tengok cite tu, semua nak berteman kan .. nak pergi toilet aku kena teman, pergi dapur aku jugak kena teman .. untung laa aku kena buat macam nie ..

aku redha laa.. tiap kali balik kampung kena macam nie .. aku tak habis kemas dekat bawah, atas bersepah .. aku kemas atas, bawah pulak .. alahai ~ nek ! kenapa buat rumah besar sangat ..tu belum kes nak mandi tau .. aku suruh mandi awal-awal taknak kan .. then , semua berebut-rebut .. ada hati jugak tu nak tengok nada cinta .. dalam hati ada taman kan korang .. :) lepas habis cerita tu semua berebut .. bising laa magrib-magrib .. takpe, aku sabar lagi ! tahap kesabaran aku still tinggi nie .. huhu



time aku tengah telefon pulak, korang saja kan buat bising .. malam-malam pun still main bola kan, nak lampu mana pecah ? aku kena sapu lagi eh ? nasib aku suka budak-budak kecik nie .. sayang korang ketat-ketat laa .. nanti belik ais krim, lolipop or gula-gula jangan lupa kak eika korang nie ye .. kalau tak, korang buat semua sendiri .. *kejam sekejap

rindu gula-gula nie la .. :)

NOTE : walau apa pun jadi, aku tetap sayang korang laa, tapi jangan nakal sangat laa weyh ! :p

1 comment:

ehem !
cuba try comment sikit :)