Monday, March 19, 2012

rindu dia~

psst ! Assalamualaikum semua .. sihat semua ? by the way, aku nak wish selamat kembali ke sekolah kepada semua yang masih bersekolah ye .. nasihat akak biar korang semua belajar rajin-rajin .. jangan lawan cakap ibubapa ye ! dengar nasihat orang tua .. okay ! rasa cukup kepoyoan aku .. fullstop !

finally, sampai jugak aku dekat kluang .. alhamdulilah :) gerak pukul 4 lebih sampai kluang pukul 8 .. fine ! 4 jam lebih aku dalam kereta, sempat tidur lagi .. konon penat sangat -.- lama tu sebab jem laa .. nasib takde roti. kalau tak memang aku dah sapu jem dekat highway tu .. then, kitaorang makan sekali .. aku makan dah lambat .. tu yang lama tu :p

bila nak tidur semalam, teringat dekat cousin-cousin aku yang comel-comel, nakal-nakal yang suka kacau aku .. aww ! rindu awak semua laa sayang :( bila dekat kadang-kadang geram, jauh dah rindu .. sabtu malam ahad tu, diorang tidur dengan aku .. sempit ! --' nasib korang kecik-kecik .. saja dengki aku nak tengok tv kan ? dah semua tidur depan tv .. serius ! aku dah mengantuk gila, time baring Alif (5 tahun) baling bantal dekat aku .. dia nyanyi lagu sekolah dia laa, lagu negaraku laa, lagu gorila dia .. Alif nie memang petah gila .. kadang-kadang aku dah penat layan dia .. masa mula-mula dia taknak tidur dengan aku, then dengan selamba dia naik bilik mama dia, ambil bantal dengan air ribena dia menyelit tengah-tengah .. ok ! takpe :) adik dia Najwa dah memang tidur sebelah aku .. aku takut dia menangis jerk nie .. ahai !



detik 3 pagi ~ Najwa bangun and menangis :( aku pujuk dia taknak, nak dukung dia naik bilik mama dia tapi dia taknak .. erm .. aku dah mengantuk nie, Alif dah bangun, jangan dua-dua nangis dah laa ..then, dia tengok adik dia and terus tidur .. orang lain tidur dengan nyenyaknya .. bestnya dapat mimpi kan .. aku pujuk and lastly dia nak .. sayang dik wa ! :)



time nak balik sedih gila, Alif ajak aku balik sekali .. hehe takpe-takpe nanti kita jumpa lagi ye sayang .. sabtu nie akak pergi rumah Alif .. sayang alif ! sayang adik wa !

p/s : gaduh dengan 'dia' .. okay ! take care laa u .. btw, miss u a lot !

No comments:

Post a Comment

ehem !
cuba try comment sikit :)