Thursday, March 8, 2012

hang out !

hye hye semua ! Assalamualaikum ~ :) hari nie kan, aku pergi hang dengan classmate aku .. alahai ~ rindu nak bergosip macam dulu-dulu .. kitaorang tengok cerita cinta kura-kura ..



mula-mula memang aku agak-agak malas nak pergi, nak tunggu bandar sorang-sorang kan .. kung kalau ada yang ngorat aku macam mana ? o0ps ! sory !! aku takde sediakan baldi untuk korang muntah time nie :p biasalah zaman sekarang kan, macam-macam boeh jadi .. sebagai langkah berwaspada, tu aku rasa better aku tak hang sekali dengan diorang walaupun aku tahu diorang akan merindui aku nanti ..kenyataan kan guys ? sememangnya aku sentiasa dirindui oleh teman-teman ku yang lain :/



aku sampai bandar dalam pukul 12 lebih laa, lepas aku habis drive kereta dengan moto tadi .. aku terus pergi bandar .. tunggu diorang macam menunggu buah yang gugur ! ewahh ! lama betul, pukul 1 pon tak sampai-sampai lagi .. ok, fine ! sebelum diorang drive, aku rasa diorang buat kereta tu dulu, tu lambat .. aku kan memahami kawan-kawan aku .. aku tak marah pun diorang datang lambat, tak mintak belanja pape pon .. alahai ~ baiknya aku ! once again, aku takde baldi nak bagi korang, pergi carik baldi sendiri .. kat kedai 2 ringgit pon ade kot ..

sebagai hamba Allah yang baik, elok aku mengerjakan segala suruhanNya terlebih dahulu, aku sembahyang dulu .. before solat tu, aku dah puas dah jalan sorang-sorang .. takpe guys ! tak payah mintak maaf sampai nak melutut dekat kaki aku, aku maafkan korang datang lambat .. lepas sembahyang, aku catwalk laa ke Kluang Parade, nampak budak-budak sekolah aku buat tak layan jerk, maklumlah, budak-budak bawah kan .. kalau dulu nampak, macam nak hura-hara juga, now da cool sikit .. usha dulu tiket wayang .. message diorang, katanya tengah on the way, alhamdulilah diorang ingat lagi rupanya yang aku tengah keseorangan tu.. terima kasih kawan-kawan !



lambat jugak diorang nie, ok ! baik aku pergi usha barang-barang aku dulu .. macam biasa, aku pergi kedai sepet .. aku kan suka betul beli binatang benda nie ..tengah-tengah pilih, diorang call pulak dah, kata dah sampai, aku pergi laa tempat yang dah ditetapkan untuk kitaorang berjumpa .. dalam hati nie berbunga-bunga, maklumlah kan .. nak dekat 1 jam lebih jugak aku sorang-sorang tadi, bila jumpa member ada laa macam teruja sikit banyak .. ''kitaorang dah sampai atas nie, cepat-cepat ! wayang mula pukul 1.40 nie, aku belikan tiket untuk kau, nanti kau bayar .. cepat tau ! '' kata salah sorang dari diorang .. ketika aku mendengar ayat itu, ibarat halalintar .. :( aku dah excited !

aku pun menggunakan tenaga aku tadi, lari laju-laju ! ehh, lupa ! lif ada laa, penat jerk diorang buat .. finally, aku sampai jugak .. macam jejak kasih dah tadi .. tak sempat nak salam-salam diorang dah ajak aku masuk dalam wayang tu .. ok ! takpe, aku terima .. dalam wayang tu aku lepaskan segala keluhan, kepenatan, kepanasan, kemenyampahan   .. then, tengok laa cite cinta kura-kura .. :) cerita tu boleh laa, sweet-sweet gitu .. the most important, ada Daus AF8 yang comel + kiut + handsome + manis .. awww ~ lagi semangat kot aku tengok .. haha ! :D kalau nak tengok, tengok hari isnin, selasa dengan rabu dekat Kluang Parade .. murah !



habis cite tu, kitaorang jalan-jalan, gosip-gosip sikit then balik .. sampai rumah jugak dalam pukul 5 .. Alhamdulilah, yang pasti aku enjoy tengok cite cinta kura-kura tu .. hehe peace ! :')

p/s : ada macam sesi luahan perasaan ke aku taip entry nie ? :p

3 comments:

  1. haha . aku egt nak tgk k0l 3 stgah . tapi tak0t alek lambat larh yunk ... jadik , amek keputusan , beli dan terussss mas0k ! wakaka ! akan merindui untuk keluar dgn awak lagi ! :))

    ReplyDelete
  2. alohx , baikye dye sanggup tunggu kawan lama-lama .. :)

    ReplyDelete

ehem !
cuba try comment sikit :)