Saturday, March 31, 2012

urgent call

fuhh, terkejut aku tadi.. ada masa aku nak bukak blog nie, dia tulis ''not available'' .. isyhh ! macam tak seram pulak kan, tapi berkat kesabaran, ketekunan, kensungguhan dan ketakwaan aku nie, alhamdulilah .. dapat jugak bukak.. sayang kau laa blog ! :* kebetulan hari nie aku ada benda nak story, lagi dia tulis macam tu .. isyhh ! selisih !!

pagi tadi dapat urgent call yang nenek aku masuk wad .. Ya Allah, terkejut gila time mak aku kejut aku bangun tadi .. siap-siap mandi, makan (wajib), packing barang semua, kitaorang gerak balik kampung .. ayah aku suruh aku drive, ehem ! maklum aku kan da dapat lesen .. mak aku cakap ''tak payah laa, nanti sampai lambat .. entah-entah sampai petang ke malam ke'' okay mak ! tak kisah pon .. memang takde niat aku nak bawak, nak tidur jerk .. semalam aku tidur lambat, aku baca novel ok ! bukan on9 .. isyhh ! baik betul aku nie :p hmm ..



so, family aku family yang first sampai hospital .. bila tiba jerk dekat hospital tu, macam biasalah .. jantung aku  macam nak apa da .. aku agak-agak takut bila pergi hospital nie .. fobia ? maybe :) macam mana aku nak jadi doktor nie ? haha :D dulu mungkin nak, sekarang macam taknak .. jiwa tak kental + takut pergi hospital + result macam tu .. haha ! salam nenek aku, alaa ! nenek aku menangis .. :( dia terkejut tengok kitaorang 1 family balik, dia kata tak suka susahkan anak-anak dia a.k.a mak aku dengan pak cik-pak cik aku .. isyyhh ! mana ada susah .. aku lagi  happy dapat jumpa nenek .. cucu yang baik betul laa .. :p tengok nenek sedih, aku pun macam nak nangis :'( tengok nenek kena cucuk dengan doktor, kena masuk air dekat badan .. mesti nenek sakit kan .. be strong nek ! :(



then , aku, ayah dengan adik-adik aku balik kampung kejap .. makan and tengok cerita cinta kura-kura .. adik-adik aku punyalah excited, aku buat muka biasa .. budak dah tengok dekat wayang, muka kena berlagak kan .. aku buat laa muka cool aku, siap cerita-cerita lagi .. diorang suruh aku senyap ..alaa ~ aku salah ke cerita-cerita .. arghh ! nak baca novel lagi best .. aku beli 3 novel baru tau *nada berlagak


gerak balik pergi hospital tengok nenek .. lepas bergurau senda dengan emak aku, saudara-saudara yang lain tiba .. aku dah rasa lain nie .. ya Allah ! pak teh , pak uda dengan pak lang bawak family .. ok ! 3 family dah dalam tu .. takde hal laa .. :( bagus cousin-cousin aku nie, semua hormat aku, salam aku.. rasa dihargai ! aww ~ anak pak teh aku dah start kacau-kacau aku, takpe ! budak kecik kan .. paling tua darjah 6, paling muda darjah 2.. untuk pengetahuan semua, anak pak teh aku nie kategori nakal sikit .. punya bising dekat wad tu .. Subhanallah ! bila aku suruh senyap, diorang ketawa-ketawa .. sabar jerk laa ! selang berapa minit , pak busu aku sampai .. 5 family sekali dalam wad tu .. bila semua dah berkumpul, hospital dah tak macam hospital tau .. dia jadi macam padang :p bising gila laa weyh ! bila aku suruh senyap, diorang senyap sambil senyum-senyum, tak sampai 1 minit dah bising .. pak cik aku semua suruh aku handle diorang, takpe.. dah biasa :')


beg aku pun boleh jadi bahan main diorang.. sabar atiqah, u can do it ! yeahhh ! ada sorang cousin aku tanya ''akak eika tingkatan berapa?'' dengan muka sabar aku, aku jawab ''dah habis sekolah laa'' selamba dia ketawa dan cakap ''TIPU !'' macam nak makan penyepak ye si Hazim nie, kau tu nak periksa UPSR ! tak lulus kung, padan muka !! haha :D aku nie kategori pendek ke ? err ~ agaknya tadi aku tak dress macam biasa .. pakai tudung biasa jerk, aku malas nak pakai selendang or pashamina .. just simple ! yang penting still tutup aurat kan ?


sekali time melawat dah habis :( okay ! take care nenek .. mak aku stay jaga nenek aku .. hehe .. sayang mak ! jaga diri mak ! lepas nie aku kena berhadapan dengan cousin-cousin aku .. baru 4 family dah nak dekat 20 cousin ! malam nie apa akan terjadi ? diorang tidur dengan aku ke ? doakan laa kebahagiaan aku .. Assalamualaikum ~ 


Friday, March 30, 2012

nombor DIGI tidak selamat digunakan



kajian terbaru telah mendapati bahawa nombor DIGI kini tidak selamat untuk digunakan..

apabila anda menggunakan nombor digi dan rakamkan dalam kamera, anda perhatikan elok-elok.. anda akan melihat kelibat seorang penunggu berwarna kuning akan mengekori pengguna tersebut.. jin atau toyol kuning ini akan ikut anda kemana-mana.. ke laut, gunung, hutan dalam komuter, malahan apabila anda berada dalam kereta dan lalu dekat dalam terowong pun dia akn sentiasa mengikuti anda..

korang tak rasa seram ke bila diekori macam tu? dah botak, pendek, tembam dan berwarna kuning cerah malah makhluk ini juga akan mengajuk-ajuk pergerakan anda.. pada masa yang sama, mereka akan menari-nari dan menyanyi '' I WILL FOLLOW YOU''  dari filem 'Sister Act 1' yang diubahsuai liriknya..

so, berhati-hati dengan pengguna digi yang dekat dengan anda, kerana anda diperhatikan.. gunalah celcom atau maxis macam saya ..

p/s : ini bukan rekaan.. tetapi saya lihat sendiri dengan mata saya dekat tv baru-baru ini.. unbelieve? believe it !

risau -.-

hye guys ! korang mesti ada facebook kan ? ahai .. soalan bengong apa yang aku cuba tanya korang nie ..isyhh ! *sambil hentak kepala dekat dinding haha :D aku selalu jugak tau baca status-status dekat facebook nie, dekat twitter even dekat blog-blog orang nie hah .. maklum, aku suka betul blogwalking nie ..tinggalkanlah link korang untuk aku blogwalking nanti .. hehe ..


aku bukan nak cakap apa laa kan, kadang-kadang rasa give up gila kot ..takut tak dapat sambung belajar laa, dengan yang masalah putus cinta ke .. o0ps ! topik cinta aku taknak cerita .. haha :D aku saja buat motivasi diri, think positive and fikir baik-baik jerk .. bila semangat tu dah kental gila dalam diri, tiba-tiba jadi spoil bila aku baca somthing yang boleh jatuhkan semangat aku .. huhh ! tolonglaa ! aku baru bina-bina semangat nie .. ingat senang apa , sampai aku sanggup cari buku-buku motivasi tau .. tapi tak beli pun, just tengok :p

setiap yang berlaku, aku percaya ada hikmah yang kita tak tahu .. Allah tu Maha Adil, Maha Penyayang .. Dia takkan uji hambaNya diluar batasan kita kan .. tapi ada member aku yang tak sokong dengan statement aku tadi, dia kata tuhan uji hambaNya diluar batasan .. err ~ macam mana aku nak explain ye .. last, aku dapat point aku cakap '' ALLAH tu Maha Penyayang, Dia takkan uji diluar batasan kita '' .. aku bukan nak malukan kau or apa2 laa, aku just cakap point aku .. :) hope kau tak kisah kawan ..

ada yang aku baca status kata muka tak cantik segala bagai laa .. hey ! siapa yang cipta korang ? korang tengah kutuk siapa tu ? janganlah macam tu awak-awak semua .. dosa tau ! Allah dah ciptakan kita sebaik-baik kejadian .. ada hidung korang terbalik ? ke mata dekat bawah ? mulut dekat dahi ? kaki dekat kepala ? takde kan .. semua perfect kan .. terima jerk dengan ikhlas dan redha .. insyaAllah, ada satu yang luar biasa akan jadi nanti .. hehe :) awesome laa !



yang putus-putus cinta tu jangan laa nak bunuh-bunuh diri .. dosa tahu tak ! alaa, bunga bukan sekuntum, kumbang pun bukan seekor kan ? ^_^ ada hikmah disebalik yang berlaku .. mungkin Allah nak uji kesabaran kita .. mungkin jugak time kita bercinta tu kita langsung tak fikir Allah kan .. mengucap banyak-banyak .. alaa ~ dulu time aku bercintan cintun nie pon ada menangis bagai nak apa ..haha :D fikir-fikir balik, takkan laa aku nak jadikan dia laki aku kan, dah tahu perangai dia macam tu .. Allah dah rancang sesuatu yang lagi baik ! yeahhh ! lepas tu tak couple, konon fobia .. lama-lama sangkut jugak .. haha :D *peace

now, status HOT ! semua nak update pasal IPT, poli, kolej, SPA , macam-macam laa .. ada yang kata tak layak laa .. Allah adalah perancang yang paling baik .. Dia lebih mengetahui apa yang baik untuk kita .. mungkin result kita tak berapa baik untuk SPM, sapa tahu bila masuk U nanti, kita antara pelajar-pelajar top dekat sana .. nothink possible kan ? aku pun boleh berdoa jerk, apa yang baik nanti, dekat situ laa aku pergi .. mak, ayah ! doakan :( aku sibuk bagi motivasi dekat member-member aku, konon cakap result ok laa .. boleh pergi jauh laa, then sapa nak bagi motivasi dekat aku .. uwaa :'( you can do it Atiqah ! yeahhh !

NOTE : aku saja update entry yang boleh sedapkan hati aku sendiri ..tiba-tiba aku takut tak dapat sambung belajar dekat mana-mana even member-member aku kata result aku ok and semua credit .. :( seram ! takpe !  SETIAP YANG BERLAKU ADA HIKMAHNYA

Wednesday, March 28, 2012

Tuesday, March 27, 2012

test JPJ

hye awak, awak dan awak ! hehe .. kita happy tau hari nie sebab .. ehem ! malu laa nak cakap .. haha :D setelah berusaha semaksimum mungkin dibantu dengan doa daripada ibubapa, tenaga pengajar juga dorongan dan kata-kata semangat daripada semua pihak, finally, akhirnya, konklusinya, kesimpulannya aku LULUS/ PAS/ BERJAYA mendapatkan lesen P yang diidam-idamkan selama nie ..lesennya belum dapat, tapi dah ada pengesahan untuk aku memandu dekat jalanraya .. so, sape dekat sini nak shoping ajak aku ! aku drive dari Kluang nanti .. ewahhh ! nampak tak berlagaknya aku dekat situ :p ya ALLAH, ampuni hambaMu ini ..


 --> JPJ kereta 


--> JPJ motor

kereta dengan motor aku lepas tadi .. perasaan ? takde la nervous mana, setakat jantung nak terkeluar.. standard laa kan .. tadi aku jumpa encik SUPERMAN aku .. ehem ! wish dekat dia luck laa .. hehe :) tak bertegur pon .. setakat senyum-senyum tu ada laa .. ramai betul member-member aku yang amik test tadi .. cuci-cuci mata laa .. haha :D ok ! time test tadi aku nak demam tau .. tuhan jerk yang tau ..



rasa cukup laa sampai sini .. demam-demam nie rasa tak larat nak berceloteh lebih-lebih ..dah ketandusan idea .. ikut kalau tak demam nie, malam-malam nie aku dah drive dah pergi i-city .. ewahh ! haha :D ok, chill ~ by the way, goodluck untuk yang akan amik test specially untuk member-member aku .. hehe :)

NOTE : Alhamdulilah, finally lulus jugak :)

Sunday, March 25, 2012

pening !

hye guys !  ape cerita ? sihat ? mesti lepasan SPM tengah pening kan3 ? nak pergi matrik ke ? orang kata susah .. hmm ~ nak pergi asasi ? kalau pointer rendah ada yang kata kena tendang .. nak pergi form 6 ? orang kata soalan dia susah .. nak pergi diploma ? alahai ~ masa dia lama laa .. isyhh ! pening-pening .. relax guys ! jangan fikir orang, percaya pada keyakinan diri .. kalau asyik fikir orang, memang laa hampeh ! :p semua benda susah dalam dunia nie, insyaAllah bila kita dah belajar, benda tu jadi senang laa .. macam dulu kecik-kecik, alaa masa zaman tadika dulu, kita kenal ke ABC 123 nie ? tak kan ? ibubapa laa yang ajar, guru-guru laa yang didik .. Alhamdulilah, sekarang kita dah tahu membaca kan ? kalau tak, takkan korang semua baca entry aku nie kan .. :) believe yourself !



sini ada satu link aku nak share .. klik SINI ! hope boleh bantu korang .. peace ! banyakkan buat solah istiharah laa senang :) mudah-mudahan Allah tunjukkan yang terbaik untuk kita .. Alhamdulilah, lepas aku jumpa mak cik aku semalam, aku usha-usha kos nie, aku rasa dah tahu nak apply apa ..hope keputusan aku nie betul .. amin3 ! korang-korang semua doakan laa aku ! aku rasa kan aku taknak jadi doktor , aku nie berjiwa lembut macam sutera .. tak sampai hati nak bedah-bedah orang, cucuk-cucuk nie .. :( ewahh ! berjiwa lembut ? ehem !



sekarang aku banyak fikir masa depan .. err ~ banyak ke ? haha :D hope lepas nie aku lebih berjaya .. yeahhh ! o0ps ! semalam aku tak update blog pon kan ? mesti ada yang rindu nak baca entry aku yang selalu best nie *perasan kejap semalam aku jalan-jalan bandar, lepak-lepak McD kejap .. tak kejap sebenarnya, berjam jugak .. okay ! semalam aku pergi beli-beli dekat McD tu 4 kali, tak laa WANTED sangat .. malu kejap jerk .. mula-mula aku order cheese burger dengan happy meal, malu jugak aku bawak happy meal tu .. tapi demi adik tersayang, aku sanggup ! kakak yang baik betul laa aku nie ..ehem ! lepas tu mak aku nak makan bubur dia, kesian mak aku ada ulser :( sekali lagi aku pergi beli dekat kakak yang sama .. takpe mak, demi mak :) selang 10 minit, ayah aku sampai McD aku belikan Big Mac .. alahai ~ baiknya aku nie .. kali ketiga ye .. sekali adik aku yang lain nak jugak makan McD .. hah ! aku masuk lagi then beli .. sememangnya aku sangat baik ! muka tak WANTED laa .. don't worry semua ! aku ikhlas :p

sampai disini dahulu kisah sedih happy aku membantu family aku yang teringin benar nak makan Mcd nie .. akhir kata dari aku jaga diri .. :) Assalamualaikum !

Friday, March 23, 2012

ke mana hala tuju selepas SPM

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh .. salam sejahtera semua ! bersama saya lagi Datuk Dr.Atiqah dalam rancangan Kita Boleh !! sebelum tu, ucapan tahniah daripada saya kepada pelajar-pelajar SPM 2011 yang berjaya memperoleh keputusan yang cemerlang .. :) Alhamdulilah, berkat usaha korang yang buat solat hajat, baca yasin, mungkin ada yang study macam nak gila telah berjaya membuahkan hasil ..tahniah sekali lagi ! tajuk kita hari ini adalah Hala Tuju Kita ..



semalam, saya sempat layan facebook, maklumlah pakar motivasi macam saya nie perlu sentiasa up to date ..tahu perkembangan isu semasa, saya terkedu, terkejut bila baca status yang diupdate budak-budak lepasan SPM sekarang .. AllahuAkbar ! adik-adik semua, ingat Allah dik .. ingat Allah banyak-banyak .. nie semua ujian daripadaNya untuk kita .. mungkin ada hikmah kita tak dapat result yang baik .. Allah sedang merancang sesuatu yang jauh lebih baik untuk kita .. ingat dan pegang kata saya ! result korang tu jauh lebih baik daripada yang dapat 8G .. ingat tu, ada yang lagi teruk daripada kita .. bersyukur lah dengan apa yang kita dapat ! ada hikmahnya adik-adik semua .. saya selaku pakar motivasi terkenal di Malaysia ini ingin menyeru kepada adik-adik semua .. bangkitlah ! berkhidmat untuk negara :p

gagal sekali tidak bererti kita gagal untuk selama-lamanya .. kebanyakan orang-orang yang berjaya telah mengalami kegagalan dalam hidup mereka .. jadikan kegagalan dalam hidup adik-adik semua sebagai tunggak kejayaan untuk terus maju ke hadapan ..jangan toleh atau pandang belakang lagi .. jalan terus pergi hadapan .. sekarang masa untuk fikir masa hadapan .. ada yang keliru tak tahu nak masuk matrik atau form 6 atau mungkin asasi .. jom ! ikut saya sebagai pakar motivasi anda untuk memikirkan masa depan anda..



kalau nak cek syarat kelayakan korang .. korang boleh pergi SINI .. tengok laa kelayakan based pada result SPM adik-adik semua .. TAPI, ingat ! nie cuma komputer ye :) bukan conform-conform kita tak dapat, doa banyak-banyak ..insyaALLAH, Allah tu Maha Adil .. sapa-sapa yang rasa nak ke arah medic, korang boleh usha dekat SINI .. hope boleh dapat motivated dekat situ .. :) untuk yang nak tahu pasal asasi, matrik etc laa .. jom , saya pakar motivasi anda sedia membantu ..

MATRIK 

  1. under kerajaan-tak perlu bayar .. siap dapat elaun lagi
  2. nak masuk susah
  3. cepat tamat pengajian.. terus masuk degree .. wewiiitt !
  4. subject sangat compact dan pembelajaran yang laju ..
  5. kurang praktikal ..
  6. result kena gempak kalau tak kena tendang laa ..
  7. kalau dapat 3.5 belum tentu boleh pergi jauhh 
  8. lepasan matrik tak boleh guna untuk dapat kerja ..
ASASI 

  1. under IPTS kena bayar sendiri / biasiswa ..PTPTN dan MARA mostly not available .. *speaking :)
  2. susah nak masuk -.-
  3. cepat tamat pengajian, terus masuk degree .. muda da degree ! untunglaa ~
  4. kurang praktikal ..
  5. result kena BOOM okay ! kalau tak kena tendang + sepak 
  6. kalau lulus, tempat/ couse untuk degree lebih terjamin daripada matrik ..
  7. sijil asasi ? maaf ! tak boleh guna untuk dapatkan kerja 
DIPLOMA

  1. macam yang sedia maklum, masa pembelajaran yang agak lama
  2. lebih praktikal dari matrik, asasi dan form 6
  3. lebih peluang pekerjaan -> matrik + ijazah VS diploma + ijazah .. diploma + ijazah yang akan menang!
  4. ilmu lebih banyak dari asasi dan matrik .. diploma, kadang2 minor course lagi banyak dari major ..
  5. pembelajaran lagi cool ~
  6. mungkin agak melekakan 
  7. diploma boleh guna untuk dapat pekerjaan :)
TAHMIDI 

  1. kalau korang bukak mesti ada dekat USIM tu kan , hasil maklumat yang aku collect, nie macam khas untuk pelajar sekolah agama
  2. POWER bahasa arab okay !
FORM 6

  1. pengajian yang singkat
  2. pelajaran yang sukar, compact dan cepat !
  3. kalau score 4 flat dalam kelas aliran sains, boleh masuk apa couse sains yang korang nak ..
  4. nak terbang mana2 pon boleh bila result science stream .. MARA sayang korang .. wewitt ! ada yang sayang seyhh !
  5. STPM adalah peperiksaan paling sukar di Asia 
  6. calon STPM didahului didahului berbanding matrik
  7. STPM science stream, pointer 2.75 pon boleh kalahkan matrik pointer 3.2-3.4 hebat tak ?
nie laa serba sikit yang saya sebagai pakar motivasi boleh share ..hope boleh bantu korang .. nanti ada pape news, saya share lagi ye ! 


bagi pelajar science tulen, cuba korang fikir .. dulu, sebelum masuk kelas science mesti ada dengar-dengar yang kononnya subjek tu susah ! asyik fail jerk katanya .. now ! da lepas kan? result pon dah keluar, sini saya tanya .. ada dapat 4G ke ? fail ke semua *nada marah sambil cekak pinggang selalu fikir negative .. takot nak pergi matrik ! takot nak masuk STPM ? semua takut ! takut tak payah belajar .. kahwin terus ! hidup nie kena hadapi cabaran adik-adik semua .. bangunlah ! 

bagi yang bukan student science, maybe yang amik akaun, perdagangan, seni etc .. life korang belum terhenti .. result korang okay, ada dapat 8G ke adik-adik ? peluang nak study tu luas ! nak pergi politeknik boleh, koej boleh .. bak kata member saya YPJ pon boleh .. haha ! untuk member aku yang terasa nie, wish you luck untuk jadi chef ! hehe ..kek sarawak jangan lupa ! nanti kalau semua-semua yang dah berjaya, jangan lupa saya sebagai pakar motivasi anda ye ! haha :D



the MOST IMPORTANT ! jangan lupa doa, tawakal jerk .. insyaALLAH, Allah akan tunjukkan jalan untuk kita ..rezeki daripada Allah semua tu ^_^

NOTE : nie serba sikit yang aku dapat share, korang kalau dapat apa-apa link share laa dengan aku ..  hope nie dapat membantu korang .. aku nie pun actually buntu jugak , tak tahu nak amik apa .. hehe :)

p/s : share laa kalau ada dapat pape link dengan aku :( add jerk fb aku, then inbox ! hehe ..

Thursday, March 22, 2012

alhamdulilah

hye guys ! Alhamdulilah, bersyukur sangat ! result dah lepas .. takde dup dap dup dap lagi .. even result aku tak sehebat result budak-budak lain, aku bersyukur sangat .. sebagai pelajar science tulen yang berwawasan kononnya, ok kot result tu pada aku .. maybe Allah tengah uji aku.. ok laa, takde yang fail .. seram kot nak amik result semalam .. haha :D tak putus-putus yang wish goodluck semalam .. thnks ! pagi-pagi lagi dah ada yang kata bagitahu result kalau dapat .. takot ! semalam aku kelihatan ayu berbaju biru lembut .. pashamina berwarna biru gelap ! awww ~ sangat ayu laa .. haha ! :D aku tak pakai heel semalam, nanti macam artis pulak ..  *sory buat korang muntah colour pink :p






jumpa member-member kelas .. swear deh ! rindu gila kot :) best ! tak rasa berdebar lagi nak amik result time uh, sedara, cousin, member, semua-semua laa dah sibuk message sapat berapa .. sabar ! sabar ! aku belum amik lagi .. even boleh cek result melalui message tu, aku taknak buat .. macam tak suprise gitu .. so, better aku amik sendiri .. aku pergi dengan ayah tersayang .. mak aku kerja :( malas nak cerita situasi time tu , cukup just aku cakap lepas amik result and aku happy dengan result tu ? err ~ happy ke ? bersyukur jerk laa :)

serius ! fikir-fikir balik, bersyukur jerk laa .. ada lagi yang dapat result yang tak berapa baik dari aku .. just ingat laa, rezeki ada kat mana-mana .. mungkin rezeki kita bukan dekat SPM nie .. dekat U maybe .. matrik ke kan ..dah dapat result fikir hala tuju pulak dah .. enough ! time untuk fikir masa depan, tak payah pandang belakang atau jangan pandang belakang .. kihkih :D jangan nak main-main dah, layan facebook berjam-jam .. sekarang masa untuk memandang ke arah hadapan .. cikgu suruh aku pergi matrik, dia kata aku ada peluang dapat matrik .. hmm ~ aku takot kot nak masuk matrik, dah kena strungle lebih .. aku nie mana laa suka study 8 jam nie, facebook 8 jam takpe .. haha :D


mak aku, ayah aku, sedara aku, cikgu aku senang cerita semua laa suruh apply semua .. aku pun dalam proses nak apply semua .. pening sekarang nie -.- tak tahu nak buat apa .. mak aku suruh jadi cikgu, hari tu suruh jadi doktor .. apa pon restu ibubapa penting kot .. ahai ! haha :D pape pon , congrate untuk semua student SPM 2011 .. result yang kita dapat bukan penghujung untuk semuanya .. nie laa titik permulaan kita .. ewahhh ! so, bangkitlaa demi masa depan kita .. haha ! :D

NOTE : thnks untuk yang sapa-sapa yang ajar aku selama nie .. kalau tak, mungkin aku dapat result yang tak berapa nak okay ! thnks untuk mak dengan ayah jugak .. sayang mak ! sayang ayah !

p/s : aku tak tahu nak amik couse apa nie .. pening ! help me ! argghh

Wednesday, March 21, 2012

debaran menunggu result SPM

hye guys ! sempat pulak aku update pagi-pagi nie kan .. sekarang aku tak boleh buat pape dah .. even nak kemas rumah asyik fikir result nie jerk .. berapa aku dapat laa weyh ! gggrrr~ nak tidur semalam aku fikir result lagi .. ya ALLAH, tenangkan hati aku nie ..dah tak tenteram dah nie .. tangan dah sejuk ..



sekarang teknologi dah maju gila-gila kan ? result SPM pon boleh tahu just guna handphone jerk kan , just melalui message jerk .. takde maknanya aku nak message nie, better aku yang pergi amik result tu sendiri .. tak suspens laa kalau message2 nie .. HAHA :D lagipun nervous nie sekali seumur hidup kot .. bukan senang nak rasa nervous2 macam nie kan .. nervous ? sikit pon tak rasa nervous tau, cuma jantung nie ada macam nak terkeluar sikit jerk ..seyes ! sikit jerk .

lebih kurang 2 jam 5 minit dari sekarang .. arghh ! hidup makin tak tenang ~ dah tak mampu buat entry panjang2 .. chill bebeyh ! goodluck  untuk batch's 94 .. all the best ! yeahhh !

Tuesday, March 20, 2012

result SPM ~

Assalamualaikum semua rakyat Malaysia, salam hormat, salam 1 Malaysia dan salam 1 SPM ye semua .. :) izinkan saya mengambil masa anda untuk anda membaca, memahami sekaligus menyelami jiwa saya sebagai salah seorang calon yang bakal mengambil result SPM esok ..terlebih dahulu izinkan saya meluahkan segala yang berada di otak saya sekarang .. korang taknak baca, baik blah daripada sini ..angkat kaki, blah ! sory ! emosi aku agak-agak tidak stabil .. damn ! 




sememangnya, sebetulnya dan sesungguhnya jantung saya macam nak tercabut ye tuan puan, Datuk, Datin,Tan Sri sekalian .. cuma saya cuba menangkis, menyepak sekaligus menendang perasaan sebegitu ye .. saya berlagak cool .. padahal Allah saja yang mampu membaca segala yang tersurat lagi tersirat dalam hati ini ..sekiranya kita dapat lihat ye tuan puan, Datuk, Datin dan Tan sri sekalian, penuh di laman-laman facebook, twitter mahupon blog ye yang menceritakan bahawa mereka sedang dalam keadaan risau tahap maksimum ye semua .. termasuk saya laa tu, sebab tu saya update, lagipun saja update, kalau tak dikira melanggar etika berblogging nie ye tak .. haha :D



macam mana ya result saya esok ? harapan saya agar semua pihak dapat mendoakan supaya saya mendapat result yang terbaik dan dapat mencapai cita-cita saya .. hanya Allah yang mampu membalas jasa semua pihak yang mendoakan saya .. terima kasih ! kepada rakan-rakan seperjuangan yang telah berperang pada tahun lalu, *aku lupa nak cakap apa sebenarnya.. seram punya pasal laa nie..




ucapan yang tulus, ikhlas dari hatu yang suci lagi murni ..

    -> all the best untuk yang ambik result esok ..
    -> mak, ayah ! jangan harap tinggi-tinggi sangat ye .. along dah cuba semampu yang boleh :( sayang mak dengan ayah .. *menangis laa kononnya
    -> sedara yang diingat selalu .. doakan ika dapat result yang baik .. sobs sobs !
    -> adik-adikku .. jangan jadi macam kakak korang yang malas nie ? *tak redha aku cakap malas nie korang mesti dapat result yang lagi best tau ! sayang korang laa :*
    -> member-member semua .. terima jerk laa semua dengan hati yang ikhlas .. kita dah berusaha sebaik mungkin .. just redha
    -> 'dia' .. all the best ! untung awak lagi pandai dari saya .. awak jangan tanya laa result saya berapa esok, awak WAJIB bagitahu result awak tu ye .. awak jangan lupa doakan saya .. kenang daku dalam doamu .. ewahh ! haha :D

maaf andai entry ini agak-agak poyo .. kurang lagi 24 jam, segalanya bakal mengubah nasib saya dan keluarga .. err ~ keluarga sekali ? pape laa .. akhir kata, jaga diri ye semua ! jangan nakal-nakal, dengar cakap mak ayah .. wasalam ~

pssstt ! kita takot laa awak ! kita dah gigil nie .. risaunya !! :(

Monday, March 19, 2012

rindu dia~

psst ! Assalamualaikum semua .. sihat semua ? by the way, aku nak wish selamat kembali ke sekolah kepada semua yang masih bersekolah ye .. nasihat akak biar korang semua belajar rajin-rajin .. jangan lawan cakap ibubapa ye ! dengar nasihat orang tua .. okay ! rasa cukup kepoyoan aku .. fullstop !

finally, sampai jugak aku dekat kluang .. alhamdulilah :) gerak pukul 4 lebih sampai kluang pukul 8 .. fine ! 4 jam lebih aku dalam kereta, sempat tidur lagi .. konon penat sangat -.- lama tu sebab jem laa .. nasib takde roti. kalau tak memang aku dah sapu jem dekat highway tu .. then, kitaorang makan sekali .. aku makan dah lambat .. tu yang lama tu :p

bila nak tidur semalam, teringat dekat cousin-cousin aku yang comel-comel, nakal-nakal yang suka kacau aku .. aww ! rindu awak semua laa sayang :( bila dekat kadang-kadang geram, jauh dah rindu .. sabtu malam ahad tu, diorang tidur dengan aku .. sempit ! --' nasib korang kecik-kecik .. saja dengki aku nak tengok tv kan ? dah semua tidur depan tv .. serius ! aku dah mengantuk gila, time baring Alif (5 tahun) baling bantal dekat aku .. dia nyanyi lagu sekolah dia laa, lagu negaraku laa, lagu gorila dia .. Alif nie memang petah gila .. kadang-kadang aku dah penat layan dia .. masa mula-mula dia taknak tidur dengan aku, then dengan selamba dia naik bilik mama dia, ambil bantal dengan air ribena dia menyelit tengah-tengah .. ok ! takpe :) adik dia Najwa dah memang tidur sebelah aku .. aku takut dia menangis jerk nie .. ahai !



detik 3 pagi ~ Najwa bangun and menangis :( aku pujuk dia taknak, nak dukung dia naik bilik mama dia tapi dia taknak .. erm .. aku dah mengantuk nie, Alif dah bangun, jangan dua-dua nangis dah laa ..then, dia tengok adik dia and terus tidur .. orang lain tidur dengan nyenyaknya .. bestnya dapat mimpi kan .. aku pujuk and lastly dia nak .. sayang dik wa ! :)



time nak balik sedih gila, Alif ajak aku balik sekali .. hehe takpe-takpe nanti kita jumpa lagi ye sayang .. sabtu nie akak pergi rumah Alif .. sayang alif ! sayang adik wa !

p/s : gaduh dengan 'dia' .. okay ! take care laa u .. btw, miss u a lot !

Saturday, March 17, 2012

gonggok bersepatu

aikk ? kenapa gonggok bersepatu pulak kan ? hehe .. entry ini KHUSUS untuk awak sayang ! jujur, even baru berapa hari kamo call, hati tetap rindu .. ewahh ! hey-hey bukan 'dia' okay .. adik aku :p korang bab-bab orang bercinta-cinta nie laju jerk .. masing-masing mesti dah klik kan perkataan 'sayang' tu kan ? first time kenal budak kecik nie dekat facebook laa .. :) biasa, facebook kan  boleh mengeratkan silaturahim .. akak memang nak jumpa awak laa, nanti akak dah ada lesen, akak pecut pergi Batu Pahat then kita gerak JB .. tidur rumah akak Nurul .. aww ~ rindu akak nurul :( dulu kak nurul sanggup datang Kluang nak jumpa kita, padahal adik dia ada sekolah science johor .. dia nak hantar adik dia pergi sana laa tu .. okay ! aku perasan ! :p 


miera, jawab soklan miera dekat blog boleh kan .. haha :D




gelaran saya bagi awak ?
--> miera :)


lagu sesuai untuk saya ?
-->entah ! rasa macam semua lagu sesuai laa .. haha :D


yang awak ingat pasal saya?
-->ketawa miera ! serius ! tiap kali call bila miera ketawa an, macam tulus dan ikhlas dari hati .. :p


awak nak saya jadi apa untuk awak?
-->jadi orang yang kuat ketawa .. haha :D


nasihat untuk saya?
-->good luck SPM sweety :) all the best .. untung laa budak pandai kan .. tahun lepas result dah full A .. jadi anak yang solehah .. jangan lupa akak ! ^_^


benci/sayang saya?
-->sayang !


kenapa ya?
-->miera best !


best kawan dengan saya?
-->best gila ! tak rugi kita kenal .. aww ~


dah ! akak dah jawab .. sory ! miera bagi dekat text, akak reply dekat blog .. xpe kan .. hari nie 17 March 2012 .. budak PLKN balik .. haha :D untung laa.. *isyhh ! taknak guna perkataan untunglaa .. nanti budak tu tak suka* 






sayang miera sangat2 ! awww ~ :')

NOTE : macam poyo pulak entry nie, biasa guna aku .. nie guna perkataan akak pulak :)

p/s : now dah tahu kenapa tittle 'GONGGOK BERSEPATU' kan .. sebab FB budak nie nama GONGGOK BERSEPATU .. hehe :)


sayang korang !

hye awak , awak dan awak semua :) saya tengah panas nie, current tiba-tiba takde dekat kampung nie .. da laa rumah nenek saya dekat dengan laut .. panas ! takpe, saya bersyukur tau awak semua .. awak semua ada ke rasa macam saya rasa ? takkan ! so diam !! panas nie :( aku baru siap kemas rumah nenek aku yang sangat-sangat besar nie bersama askar-askar yang lain .. ehem ! askar ke ? haha :D diorang tolang bikin harok ada laa .. aku lastik korang kung ! bla sana ! main dekat luar ! tak habis-habis susah kan aku kan .. ingat dapat berehat, rupanya dekat belah mak aku pun sama jerk .. takpe, aku redha :) aku sayang korang !! buat laa bersepah lagi .. *flying kiss aku bagi dekat cousin-cousin aku bukan dekat korang* :p


semalam aku tidur nyenyak ! best ! nyamuk jerk kacau .. suka sangat dekat darah aku nie .. tahu laa aku darah O .. aku derma dekat nyamuk tu sikit jerk, yang lain dah kena pijak, penampar, penyepak dengan aku .. yes ! aku memang sabar dengan nyamuk nie .. sebab tu aku buat macam tu .. aku bakar and letak ubat nyamuk dekat dengan aku .. huhh ! takde seekor nyamuk pun nak datang dekat dengan aku .. kenapa ek ? kan aku bagi ubat, kenapa kau mati ? hidup laa ! *rasa macam bengong kejap*






okay ! aku chaw dulu, nak mandi kejap !

p/s : menanti kepulangan sepupu kecik ku yang lain .. miss you alif ! miss you dik wa !

Friday, March 16, 2012

sabar jerk laa

Assalamualaikum semua ! hye hye ! aku still kat kampung lagi .. yes ! of couse laa best kan .. hehe :) takde benda nak story sangat sebenarnya, saja nak show yang aku boleh buat entry baru hari nie, dekat kampung lagi .. ehem ! awesome laa tu kan .. sementara ada time, better aku merepek kejap kan .. kung kena kacau, lagi susah ..

petang semalam, standard laa kan cousin-cousin aku kalau dah ada semua, memang hancur sikit laa rumah nenek aku nie .. semua main bola semalam, aku nie girl okay ! just tengok-tengok laa .. haha :D baik tak aku ? well, ayu gila aku nie sebenarnya .. aww ! aku sebenarnya pergi melantak goreng pisang, sekarang kan aku nie dah jadi kuat makan, tengah-tengah diorang main bola semalam, ada bunyi something yang pecah tau .. ahh ! sudah .. apa lagi cousin-cousin ku tersayang .. aku nie baru lepas berehat .. pergi usha tengok lampu dekat luar rumah tu dah pecah .. alaa ~ muka aku dah fed up ! mesti aku yang kena sapu kan .. takpe, aku sayang korang cousinku ! main lagi ye !


aku ajak makan taknak kan .. tu laa, pergi tolak rezeki.. sedap woo semalam minum air kelapa .. next time jangan tolak-tolak rezeki lagi, kan dah pecah .. da laa korang tak sapu .. untung laa jadi budak kecik ~ :p nie baru kat belah ayah aku, belum belah mak aku lagi .. malam nie nak bla uma mak aku pulak .. okay ! aku pasrah dengan apa yang nak jadi .. semalam aku tak dapat tengok tb, diorang tengok cite hantu .. :( aku pergi laa bawak diri tengok tb dekat bawah .. aku tak berani sangat tengok cite hantu nie .. lepas tengok cite tu, semua nak berteman kan .. nak pergi toilet aku kena teman, pergi dapur aku jugak kena teman .. untung laa aku kena buat macam nie ..

aku redha laa.. tiap kali balik kampung kena macam nie .. aku tak habis kemas dekat bawah, atas bersepah .. aku kemas atas, bawah pulak .. alahai ~ nek ! kenapa buat rumah besar sangat ..tu belum kes nak mandi tau .. aku suruh mandi awal-awal taknak kan .. then , semua berebut-rebut .. ada hati jugak tu nak tengok nada cinta .. dalam hati ada taman kan korang .. :) lepas habis cerita tu semua berebut .. bising laa magrib-magrib .. takpe, aku sabar lagi ! tahap kesabaran aku still tinggi nie .. huhu



time aku tengah telefon pulak, korang saja kan buat bising .. malam-malam pun still main bola kan, nak lampu mana pecah ? aku kena sapu lagi eh ? nasib aku suka budak-budak kecik nie .. sayang korang ketat-ketat laa .. nanti belik ais krim, lolipop or gula-gula jangan lupa kak eika korang nie ye .. kalau tak, korang buat semua sendiri .. *kejam sekejap

rindu gula-gula nie la .. :)

NOTE : walau apa pun jadi, aku tetap sayang korang laa, tapi jangan nakal sangat laa weyh ! :p

Thursday, March 15, 2012

cousin ku !

hye korang ! :) hari nie, aku mengupdate blog di kampung ku .. ahai ! rindu dekat kampung .. tapi satu tak tahan kat kampung nie, panas dia .. Allahuakhbar ! seyes weyhh ! maybe sebab kampung aku nie dekat dengan laut tau .. tu yang panas dia lain macam jerk .. tu satu hal, malam kalau takde nyamuk memang tak sah laa .. tak tahan aku, nasib ada ubat nyamuk, ok laa !


malam tadi, aku tidur dekat kampung belah ayah aku .. untuk pengetahuan semua, kampung mak dengan ayah aku nie dekat-dekat tau .. agak-agak borink, bla laa mana-mana satu kan .. hehe :) pagi tadi aku dah kena kacau dengan cousin aku yang kecik-kecik tu .. selamba main kacau-kacau aku .. gggrr ~ nasib kau kecik lagi alia .. kalau kau adik aku tadi, memang dah kena cekik-cekik dah dengan aku .. kejam tak aku ? haha ! alolo ~ tak sampai hati laa, aku nie type orang yang suka betul layan budak-budak kecik nie .. aww ! tambah kalau tengah ganas-ganas tu kan ..



alhamdulilah ! pagi tadi tahap kesabaran aku agak-agak tinggi ye semua .. nak kacau aku tidur pun takpe ye sayang sepupu-sepupu ku .. isyhh ! nanti aku jalan-jalan tepi laut .. taknak ajak korang .. aku tutup pintu bilik pun, korang main selamba kan bukak .. untung laa aku dapat cousin macam korang, suka kacau aku tidur .. :) nie pon entah nasib apa aku dapat update blog, kalau tak memang habis laptop nie korang balik kan .. :) takpe, aku bersyukur dapat cousin macam korang ..nie baru belah ayah aku .. belum blah mak, silap-silap memang tak dapat tidur ! :(

NOTE : aku tetap beruntung dapat cousin-cousin yang nakal baik macam korang :)

Wednesday, March 14, 2012

tak jadi QTI motor :(

ahh ! malas rasa nak bawak motor lagi ..sakit tahu tak ! hari nie aku ada belajar lagi 1 jam then ikotkan memang boleh buat QTI dah pun ..plan asal pun memang macam tu, konon nak test JPJ motor dengan kereta biar serentak .. biar nervous tu 1 hari jerk , err ~ maksud aku 2 hari campur dengan nervous nak amik result SPM tu sekali laa .. tak pasal-pasal hari kenervousan aku dah jadi 3 hari untuk bulan 3 nie .. aduhh ! benci-benci ! gggrr ~


tadi macam biasa, bangun awal .. alamak ! hujan pulak dah, macam mana aku nak bawak moto nie, ok ! watlek watchill suda kan .. and finally aku dapat jugak bawak motor sebab tak hujan .. yahoo ! berkat aku doa pagi tadi nie .. haha :D nak start moto EX5, fine ! susah --' ada yang tolong start kan .. hehe ok ! yang nie bukan SUPERMAN hari tu ye semua .. nie makwe superman kot .. haha :D bawak laa macam biasa, selalu aku bawak moto kriss, nie nak bawak EX5, dah laa ringan kan .. naik atas titi pon kadang-kadang tak lepas .. nak start lagi susah kan .. nak stand 2 .. :( lagi macam apa, tangan aku siap berdarah woo ~ tayar tu pun satu, kan boleh stand kat tempat rata, yang pergi naik atas kaki aku kenapa ! sakit tau kau hempap kaki aku ! aku benci kau ! tak pasal-pasal tak confident aku nak buat QTI hari nie .. dah kena tunda :( sobs sobs !



masa abang tu hantar aku balik, ok ! bukan abang yang ajar aku naik kereta yang aku minat tu ok ! yang lain .. ada tanya aku selalu pergi karaoke ke tak ? hey ! muka aku nie nampak muka suci ehh ? aww ~ bila aku cakap selalu, hah kau ! terkejut macam nak roboh Kluang tu .. tanya selalu pergi bandar buat apa ? of couse laa aku selalu habiskan duit, setakat wayang, boling dengan karaoke tu benda patut aku buat rasanya .. sekali lagi dia terkejut .. ahai ! biar laa .. :p ada lepas tu siap ajak pergi karaoke .. hey hey hey hey, aku tak percaya cinta  aku nak balik kampung, kalau tak balik kampung pun memang aku tak nak pergi .. isyhh ! dah tangan aku sakit nie !

macam-macam hal laa hari nie .. semalam kan, aku makan domino .. haha :D tak pasal-pasal dapat baju kebaya yang aku nak tu .. haha :D sayang mak ! thnks mak ! sayang ayah ! thanks ayah !

NOTE : rasa malas seyh nak bawak motor lagi :( habis tangan i luka-luka .. *gedik kejap

Monday, March 12, 2012

QTI test kereta

Assalamualaikum .. ehem ehem ! alhamdulilah kita still hidup hari nie, dapat melihat keindahan dunia ciptaan tuhan .. subhanaallah ! tak kurang dapat tengok mamat-mamat handsome dengan minah-minah ayu hari nie .. smile ! :) hari nie start pukul 8 pagi sampai 3 petang aku dekat tempat memandu tu .. isyhh ! tak nak comment apa-apa .. hanya mampu mengutuk dan menyumpah serta memaki hamun dalam hati ..dengan cara sebegini aku akan kelihatan lebih ayu dan sangat sopan ! :p



planning awal aku nak balik before pukul 11 .. disebabkan ada masalah-masalah negara yang perlu disettlekan aku mengambil inisiatif lain .. gggrr ~ alaa, 7 jam jerk lebih kurang aku tunggu kan .. apa ada hal ! puihh ! hari nie, settle aku punya QTI kereta .. alhamdulilah, aku lulus ! lega gila laa weyh ! sebelum QTI jangan tanya laa perasaan nie kan, berdebar macam nak apa, masa tu nak sakit perut laa, lapar laa, macam-macam hal laa .. dah hujan time tu, tapi semua dapat diatasi .. yahoo ! biar laa terus lulus lepas nie, 20 haribulan nie aku JPJ ! wish me luck guys ! doakan aku :) sayang korang ketat-ketat !


NOTE : seram woo nak test JPJ nie .. fuhhh !

Sunday, March 11, 2012

doktor fashion yang poyo

hye guys ! Assalamualaikum, salam satu Malaysia and salam satu blogger :) fuhh ~ lama tak update blog, bersawang-sawang dah kot blog nie .. tiup-tiup sikit habuk, fuh ! fuhh ! dah macam rancangan awal ashaari pulak kan ..lantak laa ! tak sempat update blog Jumaat dengan Sabtu hari tu, busy .. maklom aku kan mengalahkan PM :p

semalam aku jalan-jalan dekat bandar Kluang, pergi habiskan duit .. pergi beli shawl ! aww ~ lama tak beli shawl , then jalan-jalan .. pergi usha baju kurung, ehem ! lupa nak cakap, semalam aku pergi bandar pakai baju kurung, sangat-sangat ayu tau ! hahah :D rimas laa jugak, nak jalan macam sopan lagi, aduhaii ! masa jalan-jalan semalam, hati aku nie meronta-ronta betul nak masuk kedai yang jual-jual baju kurung nie ! hati nie dah terjatuh cinta betul dekat baju kebaya pendek tu .. macam comel sangat ! tapi jarang laa kan baju tu, nak pakai macam susah pulak ..




ahh ! tak peduli, nak beli salah satu baju dalam kedai tu .. err ~ kedai ke ek ? macam butik laa .. lawa-lawa baju dia ! makk ! nak baju tu, berkenan sangat ! ok harga baju tu RM 200 ++ ahaai ! terkejot laa weyh ! tapi memang standard laa kot mahal .. banyak batu-batu, berat pulak tu .. nak iron pun susah kan baju-baju macam nie .. baju jubah dia RM 100 ++ .. memang baju dekat situ takde yang RM 100 ke bawah eh ? ada yang RM700 ++ tapi serius baju-baju dia memang awesome-awesome laa .. memang nak beli, nak iron susah laa pulak, tengok laa before raya aku nak satu baju tu ! :p


berkenan betul laa baju-baju macam nie .. tengok kasut pun macam apa dah semalam .. aku sekarang suka betul carik kasut-kasut yang ada heel nie .. isyhh !

nie ok tau nak pakai tapi ada kesan bila kita tua nanti .. bole jadi bongkok ! lagipun kalau sapa-sapa yang tak biasa pakai heel, tak disyorkan sangat pakai kasut macam nie sebab cepat lenguh, kan tak rata kan .. fashion memang boleh tapi kesihatan kena jaga ye sayang-sayang semua :)

nie ok laa kot .. kasut aku pun ada yang pattern macam nie, kalau nie tak berapa lenguh sebab dia ada rata sikit kan .. better nie dari kasut yang tumit halus benor tu .. jalan jauh memang melecit laa !

tiba-tiba macam tak berkenan laa t-shirt nie, dress ke tak pon baju kurung .. ahai ! taubat ke aku nie ? saja pakai heel, rasa confident sikit, masa form 5 dulu, jalan malam-malam pun aku still pakai heel sebab best ! confident level jadi tinggi woo ~ masa memandu jangan pakai heel ye ! semalam bawak keta, mak aku suruh pakai kasut flat biasa .. alaa ! nak mandu sambil pakai heel laa mak ! :pp hey, apasal aku jadi pakar kecantikan pulak nie, siap advise-advise lagi .. aku pakai pon entah papae lagi :p

NOTE : tiba-tiba rasa macam tengah jadi doktor fashion :p

Thursday, March 8, 2012

hang out !

hye hye semua ! Assalamualaikum ~ :) hari nie kan, aku pergi hang dengan classmate aku .. alahai ~ rindu nak bergosip macam dulu-dulu .. kitaorang tengok cerita cinta kura-kura ..



mula-mula memang aku agak-agak malas nak pergi, nak tunggu bandar sorang-sorang kan .. kung kalau ada yang ngorat aku macam mana ? o0ps ! sory !! aku takde sediakan baldi untuk korang muntah time nie :p biasalah zaman sekarang kan, macam-macam boeh jadi .. sebagai langkah berwaspada, tu aku rasa better aku tak hang sekali dengan diorang walaupun aku tahu diorang akan merindui aku nanti ..kenyataan kan guys ? sememangnya aku sentiasa dirindui oleh teman-teman ku yang lain :/



aku sampai bandar dalam pukul 12 lebih laa, lepas aku habis drive kereta dengan moto tadi .. aku terus pergi bandar .. tunggu diorang macam menunggu buah yang gugur ! ewahh ! lama betul, pukul 1 pon tak sampai-sampai lagi .. ok, fine ! sebelum diorang drive, aku rasa diorang buat kereta tu dulu, tu lambat .. aku kan memahami kawan-kawan aku .. aku tak marah pun diorang datang lambat, tak mintak belanja pape pon .. alahai ~ baiknya aku ! once again, aku takde baldi nak bagi korang, pergi carik baldi sendiri .. kat kedai 2 ringgit pon ade kot ..

sebagai hamba Allah yang baik, elok aku mengerjakan segala suruhanNya terlebih dahulu, aku sembahyang dulu .. before solat tu, aku dah puas dah jalan sorang-sorang .. takpe guys ! tak payah mintak maaf sampai nak melutut dekat kaki aku, aku maafkan korang datang lambat .. lepas sembahyang, aku catwalk laa ke Kluang Parade, nampak budak-budak sekolah aku buat tak layan jerk, maklumlah, budak-budak bawah kan .. kalau dulu nampak, macam nak hura-hara juga, now da cool sikit .. usha dulu tiket wayang .. message diorang, katanya tengah on the way, alhamdulilah diorang ingat lagi rupanya yang aku tengah keseorangan tu.. terima kasih kawan-kawan !



lambat jugak diorang nie, ok ! baik aku pergi usha barang-barang aku dulu .. macam biasa, aku pergi kedai sepet .. aku kan suka betul beli binatang benda nie ..tengah-tengah pilih, diorang call pulak dah, kata dah sampai, aku pergi laa tempat yang dah ditetapkan untuk kitaorang berjumpa .. dalam hati nie berbunga-bunga, maklumlah kan .. nak dekat 1 jam lebih jugak aku sorang-sorang tadi, bila jumpa member ada laa macam teruja sikit banyak .. ''kitaorang dah sampai atas nie, cepat-cepat ! wayang mula pukul 1.40 nie, aku belikan tiket untuk kau, nanti kau bayar .. cepat tau ! '' kata salah sorang dari diorang .. ketika aku mendengar ayat itu, ibarat halalintar .. :( aku dah excited !

aku pun menggunakan tenaga aku tadi, lari laju-laju ! ehh, lupa ! lif ada laa, penat jerk diorang buat .. finally, aku sampai jugak .. macam jejak kasih dah tadi .. tak sempat nak salam-salam diorang dah ajak aku masuk dalam wayang tu .. ok ! takpe, aku terima .. dalam wayang tu aku lepaskan segala keluhan, kepenatan, kepanasan, kemenyampahan   .. then, tengok laa cite cinta kura-kura .. :) cerita tu boleh laa, sweet-sweet gitu .. the most important, ada Daus AF8 yang comel + kiut + handsome + manis .. awww ~ lagi semangat kot aku tengok .. haha ! :D kalau nak tengok, tengok hari isnin, selasa dengan rabu dekat Kluang Parade .. murah !



habis cite tu, kitaorang jalan-jalan, gosip-gosip sikit then balik .. sampai rumah jugak dalam pukul 5 .. Alhamdulilah, yang pasti aku enjoy tengok cite cinta kura-kura tu .. hehe peace ! :')

p/s : ada macam sesi luahan perasaan ke aku taip entry nie ? :p

Wednesday, March 7, 2012

wordless wednesday #1

tiba-tiba rasa nak makan jagung :(

Tuesday, March 6, 2012

golongan orang HOT di facebook

korang mesti ada fecebook kan ? alaa ~ tipu laa kalau takde facebook nie .. rasa macam ketinggalan betul kalau takde facebook nie kan, dah macam duduk zaman batu da .. dekat facebook laa kita boleh jumpa member-member lama, boleh chat-chat, kenal-kenal dengan sapa-sapa laa .. facebook jugak boleh buat kita tahu info-info terkini, cerita-cerita hot pasal artis, pendek kata macam-macam laa.. korang nak gaduh dekat facebook pon boleh :p



jom kita usha-usha golongan-golongan HOT dekat facebook nie, korang ada tak ciri-ciri tu ?

PROFILE PICTURE
     -> kena letak yang trend-trend sikit, ala-ala model gitu .. aku akui korang yang letak memang lawa-lawa laa, tak kurang yang bergambar depan toilet, hey ! yang penting profile pictures mesti menawan, baru laa ramai orang  add ! baru boleh market :p

INFO
     -> ''saya takkan approve orang yang gambar-gambar cartoon ..'' alaa ~ ayat biasa aku baca laa dekat info-info nie ..aku sendiri ada usha seorang budak nie, Allah hai memang bajet kalau baca info dia .. siap bagitahu macam mana nak tegur dia, contoh macam tak boleh chat cakap salam kena full ASSALAMUALAIKUM .. dik oii, awak tu baru nak up laa .. haisyhh !

STATUS
     -> status budak-budak hot nie biasanya ramai gila yang like even dia tulis ''sayang awak selamanya sayang'' hah ! memang yang like sampai 100 ++ .. fuhh ! suspect respect betul laa aku .. cuba kalau budak-budak yang tak bape nak hot nie copy paste balik status budak-budak hot nie .. conform ! takde yang like :p ada pun tak sampai 10 ..



NAMA PROFILE
     -> ada yang tulis nama ARE LI FULL .. perghh ! dah full seyh, tapi aku add boleh jerk :) awak nie jangan laa tulis FULL kalau tak full, kan orang semua just nak member jerk .. kalau taknak orang add, tak payah buat facebook ..

p/s : just gurauan semata-mata .. jangan amik hati . peace ! :)

Monday, March 5, 2012

trend tulisan budak zaman sekarang

hye guys ! pergh, agak-agak aku nak melepaskan   meluahkan perasaan ketidakpuashatian aku terhadap orang-orang sekarang nie .. ok , ayat aku tadi lebih khusus dekat budak-budak yang baru nak up nie laa kononnya ..baru nak kenal dunia luar, baru nak bercintan cintun, baru nak rasa duna bebas .. standard ! budak-budak remaja sekarang ..



aku pon tak kisah kalau diorang nak bercinta time-time sekolah nie, aku time sekolah pun bercinta .. hahaha :D dah laa nakal kat sekolah even aku seorang pengawas yang tidak berwibawa .. budak-budak sekarang nie banyak follow trend-trend yang entah pape kan , trend nie pun satu ! cuba jangan kelar trend yang bukan-bukan boleh tak, kung dengan aku-aku terikut .. aku just nak share pasal ayat-ayat budak zaman sekarang laa .. bab-bab lain, kita touch nanti .. ewahh !

oiTT ! NuCk TenAL NaN aWuCk BoLeyh ?

AwuCk dHa MuM Kew ?

sini datang dekat aku, bagitahu cikgu mana yang ajar korang macam nie .. dah tulisan kecik besar kecik besar .. aku yang baca nie pon tengok korang kecik besar kecik besar jerk hoii ! tension aku ! aku yang nak membaca nie pun susah .. tengok status-status yang diorang tulis dekat facebook .. totally, diorang semua nie bangga betul dapat tulis macm tu ..walaweyh, hebat betul korang, seyes ! nak dekat 12 tahun jugak aku sekolah, cikgu aku tak pernah pon ajar tulis macam nie ? tak kira !! korang kena ajar jugak *sambil merenget2* 



tak susah apa kejap nak tekan kecik besar, dah bagi kemudahan nak kepayahan .. standard budak sekarang ..pengaruh nak buat woo karangan bm .. aku punya style dulu suka tulis ringkas-ringkas .. contoh ! ''beb, pape text aq aw'' masa tulis karangan bm time sekolah, aku boleh tulis ayat ringkas ! nasib baik perasan awal ..sudah-sudahlah tulis ayat yang macam sakai-sakai nie . kan susah nak tulis, susah nak fikir nak tambah huruf apa .. ingat cantik apa tulis macam tu ? awesome laa sangat kan ? ggrr ~

ArKhOe TaK PhAm ApErW KowAnG TuLish !

plis laa, jangan tulis sakai-sakai macam nie .. ingat ! bahasa jiwa bangsa, sama-sama laa martabatkan bahasa kita  .. :)