Tuesday, February 14, 2012

NO valentine day !

huhh ! sibuklaa kebanyakan pasangan2 couple hari nie .. maklum laa 14 Februari .. buzy laa masing2 nak sambut VALENTINE DAY tu kan .. pagi tadi aku layan facebokk kejap, ada status akak nie dia kata yang dia ternampak ada pasangan couple nie dekat tepi longkang .. err ~ nak sambut valentine day kat tepi longkang ke .. :p what the hell !

dekat Malaysia nie pun dah haramkan kalau kita sambut valentine day nie kan .. malam nie macam2 ''pesta'' laa ada kan ..aku doa sangat2, jangan laa aku tergolong dalam golongan2 yang bakal melakukan ''pesta'' malam nie or bila2 laa .. biar laa aku sah jadi pasangan suami isteri, baru laa nak pesta ke, nak ape ke aku punya suka laa .. dengan husband aku jugak kan .. *mood gatal sampai

time hari nie jugak, bunga2 dekat kedai bunga habis kan .. chop !! of couse laa bunga dekat kedai bunga, takkan kedai basikal .. hmm ~ hampeh betol laa aku nie .. sebut jerk bunga apa, bunga ros, bunga tahi ayam semua habis .. nak bagi makwe punya pasal ..



haisyhh ! kad2 sempena valentine day pun hampir habis .. fuhh ! kaya laa tauke2 kedai tu .. lepas tu yang lelaki akan sibuk fikir, ayat apa nak tulis kan .. '' I LOVE YOU '' ke '' SAYA SAYANG AWAK KE '' err ~ time tu bahasa2 puitis semua keluar laa weyh ! time sekolah dulu, belajar bahasa melayu, taknak berbahasa2 puitis pulak kan ! sampai cikgu pun pening laa hai nak tanda paper korang tu..



bear2 dekat supermarket tu pun hah ! lariss !! yang si lelaki sibuk laa nak cari bear yang cute2 segala bagai tu kan .. nak warna pink ke coklat nie ? emm ~ yang kecik ke besar nie .. time couple ukeyhh laa kan , kena da clash, dapat pakwe kedekut pulak .. minta korang pulangkan balik bear and semua barang yang dia pernag bagi tu.. hah ! amik kaw !! haha :D ya ALLAH, jangan laa aku dapat BAKAL suami yang macam tu .. amin3 !


time nie hotel2 for clubbing jangan pergi laa, jangan terlintas even sikit pon nak tempah ! sebab dah penuh, haisyhh ! of couse laa yang si pakwe tu dah tempah kan .. malam valentine day tu .. takkan nak lepas macam tu jerk .. ayat2 sikit yang si perempuan dengan ayat2 manis macam madu, conform dapat .. tambah kalau laki tu janji nak sehidup semati konon .. PUIHHH !

9 bulan kemudian :
     bersedia laa baby2 akan banyak dibuang .. sebut jerk dekat mana longkang ? dekat sampah2 yang busuk tu ? dekat toilet ? ya ALLAH, dah laa buat dosa kan .. lepas tu buang macam tu jerk .. binatang pun sayang anak laa weyh ! cuba laa pergi kacau anak harimau :D tak korang kena ngapp ! nie kan manusia ALLAH dah bagi lengkap ! akal fikiran yang boleh fikir mana baik, mana buruk .. fikir laa, dah buang baby2 comel tu, kalau mati pulak .. ee, macam nak bagi kaki jerk aku tau !


conclusionnya, tak payah laa nak sambut2 VALENTINE segala bagai nie .. nabi Muhammad S.A.W dulu pun takde sambut2, bahagia jerk kan ? say NO to valentine day .. NO ! NO ! NO ! jom2 ! angkat tangan kita doa sama2 .. ''ya ALLAH ya tuhanku, Kau ampunilah dosa2 kami ya ALLAH, dosa kedua ibu bapa kami, dosa guru2 kami, dan semua golongan muslimin dan muslimat sama ada yang masih hidup atau pun yang masih meninggal dunia ya ALLAH ..jauhilah kami daripada perkara2 yang tak diingini ya ALLAH, lindungilah kami dari perkara2 yang jahil ..'' amin3 ! :)



NOTE : semoga kita semua terlindung daripada segala yang tak diingini kan3 ? aminn ~

No comments:

Post a Comment

ehem !
cuba try comment sikit :)