Sunday, February 12, 2012

jom MENGUMPAT !

hye hye semua ! :) so, hari nie idea untuk mengupdate blog datang lagi .. takkan nak biarkan jerk kan, baik aku luahkan .. ewahh !

actually, aku terpanggil untuk update blog nie sebab beberapa orang hamba ALLAH nie .. sebelum tu, aku takde niat nak mengumpat tau ... shhhh ! aku sekarang kalau on9, mesti tengok2 blog orang sekali .. yelaa ! jelous tengok blog korang, korang dan korang yang cantik2 nie .. sambil tu, aku baca2 jugak laa entry korang tu .. best ! betul2 dengan luahan hati yang ikhlas lagi tulus ye time korang menaip tu .. yelaa ~ orang kata pon blog macam diary harian kan ..tempat untuk luahkan semuanya .. yeke ? bagi aku , blog untuk tempat aku taip2 .. hehe :) macam best pulak ! time usha2 blog korang2 nie, ada entry yang sedih, ada yang marah, ada yang happy, ada yang macam kat kayangan .. macam2 mood ye ? hehe :)



untuk entry yang mood sedih :
     sedih aku baca, tisu habis kat sebelah nie hah ! tiap2 hari kena beli tisu taw .. ada yang pasal cerita pasal parents , pasal member2 yang tengah sakit, pasal pemergian kawan or orang2 yang tersayang, dan semua pasal2 yang sedih laa .. :( takpe2, aku paham perasaan korang .. luahkan jerk laa, aku sedia membaca .. ewahh !

untuk entry yang marah :
     woo ~ seram woo baca entry korang .. macam aku yang terasa .. maki hamun syok gila kan dalam blog tu .. macam2 perkataan keluar, b***h, b**i, s**l dan segala macam lagi laa .. kesian binatang tu, jadi mangsa :( kot2, time dia tengah makan korang sebut, tak ke tersedak dia .. hehe :) cuba ubah sikit ! jangan laa sebut perkataan tu ukeyhh ! cuba sebut, lalat ke, cicak ke, semut ke .. *bajet ustazah kejap, PUIHH ! *

untuk entry yang happy :
     aduss ! best nya baca .. macam aku yang pulak yang tengah happy ..penuh simbol smile dekat blog tu .. macam2 perkataan baik keluar kan ? takpe laa .. aku just doakan kebahagian yang korang kecapi tu berkekalan .. amin3 ! jangan lupa tuhan .. *poyo siot aku hari nie *

untuk entry yang di alam kayangan (yang tengah2 couple nie):
     jelous ! jangan laa cite sangat kan .. jelous tau bace .. nanti bagi kad kahwin tau kat aku ! contact dekat FACEBOOK pon boleh .. nak jugak makan nasi minyak korang kan .. apa2 nanti, contact laa aku, tema warna apa ke .. kot2 nak jadikan aku pengapit .. awww ~ so sweet !

untuk entry yang PERASAN ! :
     nie memang panjang lebar laa aku nak cakap .. entry yang ditaip nie like orang tu tengah syok sendiri .. EXAMPLE : aku ada laa kenal dengan seorang yang ade blog nie, of couse laa kan .. actually, aku kesian sangat dekat dia .. dia tu macam kena mainkan .. aku tak sampai hati nak cakap, tiap kali dia ada problem, dia akan share dengan aku, dan aku ala2 pakar kaunseling gitu akan bagi kata2 semangat macam ''sabar laa beb '' , ''ingat ALLAH jerk '' macam2 laa .. first kata taknak couple da .. ukeyhh ! fine .. aku faham dia trauma, sekali esok inbox aku cakap da couple .. ya ALLAH, apa laa kau nie ! entry yang aku baca semua macam SYOK SENDIRI ! wake up laa girls ! kau couple2 pusing2 kat ex2 kau jugak .. pastu kau nangis .. kau tak sedar ke ?! tadi baru lepas aku baca, pakwe kau tak pedulikan kau ? hah ! nampak da kan .. tau di PLAYBOY kau couple ! jangan desprate sangat laa ! perjalanan masih jauh .. untuk kau yang tengah baca nie, tolong laa bukak mata besar2, lebar2 .. pelik laa aku.. kau kena mainkan macam tu tak sakit hati ke ? kalau tak apa tips ko ye ? aku nak jugak .. mana tau aku pun kena mainkan, at least tak sakit nie ..

lama tak makan lolipop :(

apapon , aku happy baca blog korang .. :) best ! kadang2 ada pengajaran yang aku dapat kan . :) aku just bagi nasihat untuk orang2 nie .. don't worry ! aku akan tetap usha2 blog korang .. :) peace !



NOTE : sorry kalau korang terasa, aku takde niat pon .. aku just nak sedarkan seorang hamba ALLAH nie, senang cerita buddies aku laa .. korang tak ! korang kan THE BEST ! weee ~ teruskan buat entry2 baru sebab aku akan always usha and baca entry korang .. insyaALLAH :) apapon, aku MINTA MAAF DARI HUJUNG RAMBUT SAMPAI HUJUNG KAKI kalau korang tersinggung ukeyh .. yang pasti, orang tu bukan korang, budak yang aku cakap nie entah baca ke tak .. haha :D sayang korang ! :*

2 comments:

ehem !
cuba try comment sikit :)