Thursday, February 9, 2012

enjoy di i-city + KL


fuhh ! berhabuk laa seyhh ! puihh !! lama gila tak update blog nie .. by the way, time aku tiup2 habuk2 kat blog nie, terkeluar gambar family aku nie hah ! o0ps ! takde niat nak BERLAGAK .. haha :D masa pergi KL aku boleh tak bawak laptop ! aduhainya ponn ~ tension3 ! even dekat hotel aku ada wifi FREE .. isyhh ! lupakan3 ! so, today dengan idea yang sangat banyak, ewahh ~ aku akan kembali berceloteh .. hehe let's begin !

so, perjalanan aku start hari ahad hari tu, yes ! time aku tak update blog tu .. pukul 7 pagi dah gerak, punya semangat nak pergi I-CITY tu .. kitaorang sampai tengahari .. time tu panas giler ! ya ALLAH, sabar betul .. lepas dah tempah hotel, rehat2 kejap + makan + mandi + sembahyang semua .. dalam pukul 4 kitaorang pergi masuk snow walk .. sejukkk !!


sejuk gila weyh dalam nie even masa tu petang .. apapon, enjoy gila ! bestt ! bayaran masuk dia pon murah :) tak macam kat wonderland melaka sampai RM30++ .. perggh ! belum public holiday lagi .. just RM20 untuk pagi and RM 25 untuk malam punya .. alangkan petang dah sejuk, lagikan malam ..beku woo ~ apapon , sempat lagi tau kitaorang SNAP pictures dalam nie .. kesian kat camera kitaorang tau, mesti dia sejuk jugak :(

*sekadar gambar hiasan*

lama jugak laa dalam tu, 1 jam lebih aw .. nasib tak beku .. haha :D dengan aku nak terjatuh, nasib sempat CONTROL AYU .. haha :D then , tunggu laa sampai malam kat i-city tu .. lawa nye ! berapa ek bil elektrik dia ? 


ehem ~ peduli apa aku kan .. aku tetap nak duduk kat situ .. kotor pun kira halal lahh .. haha ! :D i-city punya pasal, tapi before malam tu aku sempat jugak laa mian game kat situ .. aku siap nak buai kat i-city ! fuhh, enjoy ! naik dengan adik aku yang kecik, ajak adik aku yang form 3 tu PENAKOT ! haha :D then, naik jugak laa yang macam keta kecik tu, drive dia macam naik keta wei ..haha :D or maybe aku yang terpengaruh sebab dah belajar naik keta .. emm ~ ntah ! .. satu cable RM20 .. boleh laa kan, pegi pun bukan selalu pon pergi :) then, balik .. so, kne siap2 nak pegi KL .. weee~



almaklum laa, da jarang pergi KL, dulu selalu jugak kan, time aku stay kat kajang dulu .. dekat jerk kot .. tapi kena naik keta laa, jalan kaki sampai tapi makan hari laa.. tiba kat KL, aduhai ~ aku nie dah laa suka meng''habiskan duit'' nie .. banyak nya selendang + sepet *memang suka gila beli benda alah nie, tiap2 kali pergi bandar, at least aku akan beli satu sepet* +beg + baju .. ya ALLAH ! tension aku .. kitaorang jalan daripada petang sampai malam, tu pun sebab adik aku dah penat .. huhh ! tak best ! tak habis shopping :( esok, pagi2 lagi aku nak kejut semua orang .. nak beli gelang tu ! :(


tengah tak sedar pun takpe laa, yang penting teman aku pegi beli barang tu .. hehe :) then, siap2 nak balik, sedih nak tinggalkan KL :( tak puas rasanya nak shopping lagi .. mak ! bila nak pegi lagi ? :( uwaa ~ before balik kluang, sempat jugak laa singgah makan cendol leman dawi yang famous kat negeri sembilan .. and terus balik KL  kluang .. 

NOTE : malas nak upload gambar banyak2, aku cerita macam mana pun, rasa tak tergambar perasann aku .. ewahh ~ *poyo

p/s : hope dengan holiday banyak2 tempat nie dapat rapatkan hubungan kitaorang satu keluarga .. aminn ~ weee :)




4 comments:

  1. hehe .. nanti kita pergi sama2 laa cmnie .. hehe :)

    ReplyDelete
  2. Tieka, aqilah followed awak.

    Sudi-lah follow aqilah balik yee :)

    Aqilah no 120 punya :)

    ReplyDelete
  3. hehe .. thnks !
    120 ? woo ~ ok2 .. :)

    ReplyDelete

ehem !
cuba try comment sikit :)