Wednesday, February 29, 2012

cinta lolipop III



sambungan cinta lolipop II

ketika perlawanan hoki tamat antara pasukan yang diketuai oleh Asyraf dan Amir, Amir mengambil keputusan untuk bertemu dan mengucapkan tahniah kepada seniornya, Asyraf kerana berjaya memenangi perlawanan hoki tadi .. '' Assalamualaikum, congrate sebab menang .. pasukan abang memang hebat '' sapa Amir .. ''waalaikumusalam, thanks ! korang pun hebat sebenarnya, by the way, panggil Asyraf jerk, tak payah laa abang2 sangat .. hehe'' kata Asyraf ramah .. ''sekarang Asyraf rapat jugak kan dengan Amy, junior kau! '' kata Amir, jelas menunjukkan bahawa dia sedang cemburu melihat keakraban mereka .. cemburu Amir makin meluap-luap apabila Amy sering kali datang untuk menyokong pasukan Asyraf bertanding dalam apa2 pertandingan termasuk pertandingan sebentar tadi .. '' yes ! anything wrong ? '' tanya Asyraf .. dia sememangnya tahu tentang perhubungan Amir dan Amy suatu ketika dahulu .. '' dia tu playgirl bro, kaki kikis .. so, hati2 laa ye .. chill dulu '' kata Amir .. dia tersenyum, puas hatinya dapat mengenakan Amy ..

'' Amy ! '' tegur Asyraf sambil duduk disebelah Amy, rakan-rakannya yang lain memberi peluang kepada Amy untuk berbual dengan Asyraf .. tambahan pula, mereka ada hal yang perlu diuruskan .. '' congrate sebab awak menang '' kata Amy, jelas kelihatan lesung pipitnya .. mukanya merah padam kerana kepanasan .. ''malam nie kita dinner jom , saya belanja'' kata Asyraf lagi sambil mengelap muka Amy yang berpeluh menggunakan sapu tangannya .. Amy terkedu dengan perbuatan Asyraf .. ''saya tahu saya handsome, janganlah tenung saya sampai macam tu cik Amylia Syamia'' kata Asyraf, suka benar dia menyakat Amy .. muka Amy akan menjadi kemerahan apabila disakat sebegitu .. ''perasan lah awak nie .. hehe ok, malam nie, saya nak balik dulu nie, lolipop saya dah habis .. nye budak perasan '' kata Amy selamba .. ketika Amy bangun, Asyraf sempat menarik tangan Amy lalu berkata '' saya hantar awak, nahh ! lolipop awak .. jom, malam nie pukul 8 ye sweet '' ''wahh, thanks Asyraf .. jom !'' kata Amy, senang hatinya stok lolipop ada lagi ..

''untung laa orang tu, sekarang tak payah beli lolipop da'' kata Julia saja menyindir Amy ''Amy, kau dengan Asyraf tu kan macam secocok jerk'' kata Anis pula .. ''aku dengan dia member laa'' kalis Amy ''member konon, geli aku dengar, kau tak ingat ke masa kau merajuk dengan dia sebab dia lupa nak dinner dengan kau tu'' saja Suhaila cuba mengingatkan kenangan lalu .. kejadian itu kira2 sebulan yang lalu ..oleh kerana kesibukkan Asyraf sebagai ketua pelajar, dia terlupa akan janjinya untuk dinner bersama Amy .. Amy menunggu hampir 5 jam .. sebenarnya benda tu dia tak kesah sangat, tak tahu kenapa hatinya ingin sekali merajuk dengan Asyraf .. ketika dia merajuk, hampir setiap 1 jam, lolipop berbentuk bunga akan dikirimkan sebagai tanda maaf Asyraf kepadanya .. Amy jadi serba salah dan terus memaafkan Asyraf .. ''sudah2 laa berangan cik Amy oii, tu buah hati awak dah ada dekat luar .. pergi sana'' sakat Julia lagi ..

selepas makan malam, Asyraf mengajaknya ke sebuah tempat .. ''nak buat apa nie ? asyik tutup mata jerk'' omel Amy .. dia kelihatan sangat cantik dengan gaun yang baru dibeli oleh asyraf 2 hari yang lalu .. ''ok2, dah buka mata tu'' kata Asyraf .. ketika Amy membuka mata, dia sangat terkejut melihat Asyraf sudah melutut sambil memegang lolipop yang dibentukkan menjadi bentuk bunga, dengan teddy bear ditepi .. ditengah2 nya terdapat sebentuk cincin .. '' Asyraf .. awak buat apa nie ? '' Amy sangat terkedu '' sudi tak awak jadi permaisuri dihati saya miss lolipop ? '' sakat Asyraf lagi .. Amy terdiam lagi .. ''ok, let's me explain princess, saya dah lama suka dekat awak, sejak awak mula2 masuk universiti lagi .. awak comel dengan lolipop awak, tapi saya sedih dapat tahu awak dengan Amir .. dari tu, saya mula skodeng2 awak sikit .. tu saya tahu banyak benda pasal awak, saya nak awak tahu yang saya tak percaya sikit pon cakap Amir '' jelas Asyraf panjang lebar .. ''saya pun takut awak percayakan dia, macam2 dah saya dengar dia buruk kan saya'' sebak Amy tiba2 .. ''dear, saya tak percayakan dia .. saya kenal awak .. dah laa, awak tak comel kalau menangis ..sudi tak awak jadi permaisuri saya nie ? '' tanya Asyraf lagi .. '' of couse laa'' senyum Amy .. ''thnks sweet'' gembira Asyraf mendengar jawapan Amy ..

kini mereka rasmi bergelar pasangan kekasih .. setiap sebulan anniversary mereka, Asyraf akan mengirimkan lolipop khas untuk Amy .. mereka sangat bahagia .. rakan-rakannya yang lain turut bahagia melihat Amy dan Asyraf .. hampir satu universiti tahu tentang hubungan mereka, maklumlah Asyraf merupakan ketua pelajar dan sentiasa menjadi rebutan ramai .. Amy tidak menyangka gara2 lolipop dia kini bersatu menjadi pasangan bersama Asyraf .. kini mereka digelar pasangan cinta lolipop .. Amy juga bahagia disamping Asyraf .. '' ya Allah, biarkanlah hubungan kami kekal untuk selama-lamanya'' doa Amy didalam hati ..

~ t a m a t ~

special date

hye semua .. hari nie nak update sikit jerk sebelum nak sambung cerpen mengarut yang aku buat kan .. hari nie date special gila kan .. 29 Februari 2012, 4 tahun sekali jerk tu .. tapi kesian jugak yang sambut birthday hari nie kan .. rasanya, orang yang wish birthday dia mesti jarang2 kan .. agaknya laa kalau orang wish dekat dia, mesti dia rasa macam nak terbang, terbang dan terus terbang ..

apepon semoga 1 sejarah manis macam coklat dapat dicipta untuk hari yang bertarikh 29 februari 2012 ! mood tengah happy gila nie .. hehe :)


chaw ! aku nak makan dulu

Tuesday, February 28, 2012

cinta lolipop II



sambungan cinta lolipop 

keesokan harinya Asyraf makan di kantin universiti sambil menanti kehadiran Amy ..dia berpakaian smart ketika itu .. sedang dia asyik makan, dia terlihat kelibat Amy bersama gula2 lolipopnya .. '' Amy ? '' sapa Asyraf .. terkedu Amy melihat ketampanan wajah Asyraf, baru semalam dia memuji-muji ketampanan lelaki itu, dan kini bagaikan mimpi dia disapa oleh lelaki itu .. control ayu Amy, desis hatinya .. ''ye ? macam mana awak tahu nama saya ? '' tanya Amy '' gadis secomel dan lawa macam awak, rasanya satu universiti nie tahu kot '' jawab Asyraf selamba .. rakan2 Amy yang lain semua memberi peluang kepada sahabatnya itu untuk berbual dengan Asyraf .. '' by the way sweet, awak ada terambil buku nota kecil saya tak semalam ? '' tanya Asyraf lagi .. '' ada2, saya pun ingat nak bagi awak hari nie .. maaf ! saya terambil semalam .. sory ye ! '' kata Amy .. '' maaf awak tidak diterima ! awak ingat senang ke nak hidup tanpa buku kecil nie .. hura hara hidup saya semalam '' kata Asyraf dengan nada tegas .. Amy hanya terdiam, tidak berani nak berkata apa2 .. ''ok ! malam nie dinner dengan saya, pukul 8 malam, saya ambil awak depan asrama awak ye .. jumpa malam nie ! bye sweet '' kata Asyraf .. Amy terkedu .. dalam hatinya gembira gila, tuhan jerk yang tahu ..

'' sayang ! u pergi mana, lama i tunggu .. rindu laa dekat u '' kata Amir kepada Amy .. '' sory sayang, i baru habis kuliah, u pergi makan jom .. i lapar laa '' kata Amy manja .. '' assigment i da siap ? mana ? '' tanya Amir .. '' kita pergi makan , then balik i bagi u ok sayang '' jawab Amy .. '' ahh ! sejak bila u pandai nak ugut2 nie, i kata bagi, bagi laa .. dah laa keluar lambat, penat kaki i tunggu u tahu tak '' kata Amir tegas .. '' nah, assigment u, i tak tidur semalam siapkan .. jom laa pergi makan '' kata Amy lagi .. '' arghh ! bla laa u '' kata Amir sambil mengambil assigment terus lalu terus bergegas ke padang untuk bermain hoki ..  

'' Amy ! kau ok tak ? kenapa nie '' tanya Julia pelik apabila melihat mata Amy merah '' kau menangis eh ? '' tanya Anis pula .. '' aku ok laa, mata aku masuk habuk tadi, ok laa korang, aku nak balik bilik .. '' kata Amy '' eh, tak beli lolipop ke ? bukan stok kau dah habis ke ? '' tanya Suria '' tak laa, malas laa pulak '' kata Amy lalu terus berlalu .. dalam perjalanan ke bilik, Amy asyik memikirkan Amir .. apa tujuan dia couple dengan Amir sebenarnya ? kenapa dia sanggup jadi pak sanggup untuk Amir ? siapa dia pada Amir ? arghh ! kusut dia fikirkan masalah percintaan dia dengan Amir .. dia sendiri tak tahu apa yang patut dia lakukan .. clash ? ya Allah, berilah hambamu petunjuk .. 

selepas Amy selesai solat hajat, dia seperti mendapat hidayah untuk memutuskan perhubungannya dengan Amir .. yes ! aku mesti kuat ! aku tak boleh tunduk dengan dia lagi .. Amy mengambil telefon bimbitnya untuk menghubungi Amir .. hampir 10 kali dia menelefon, namun panggilannya sering ditolak oleh Amir .. dia mengambil keputusan untuk sms sahaja 
    
      Amir, i dah fikir masak-masak .. i rasa better kita stop sampai sini jerk .. Assalamualaikum

Amir begitu terkejut dengan sms yang dikirimkan oleh Amy .. lalu dia membalasnya, dia tidak ingin kelihatan lemah dihadapan Amy 
     
     ohh, bagus laa .. u dah fikir habis2 ke ? yelaa, u ingat u tu market sangat ke ? ada ke nak dekat u ? haha ..

     i tak kesah laa Amir, Allah ada dengan i .. u bukan sapa2 untuk i lagi .. jangan ganggu life i lagi ..

     ok ! wish u luck Amy .. as u know, u akan menyesal mintak clash dengan i .. i pon nak mintak dari dulu sebenarnya, tapi tak sampai hati .. bagus jugak laa u dah mintak .. nanti u akan melutut mintak couple dengan i balik Amy .. bye !

Amy tidak lagi membalas sms Amir ..hati nya cukup sakit .. cukup pedih ! life must go on .. itu prinsip nya .. dia tidak boleh berpaling ke belakang .. ya Allah, Asyraf ! aku belum siap ! dia cepat2 bersiap .. '' ehh Amy, kau nak pergi mana nie ? '' tanya Suhaila pelik '' aku kena dinner laa dengan Asyraf .. sebagai tanda maaf aku terambil buku nota kecil dia hari tu .. '' kata Amy '' ehem ~ tekak aku sakit la korang .. ehem2 ! '' kata Anis pula '' eh2 korang , jangan nak merepek ok, aku dengan dia member jerk '' kata Amy malu '' kitaorang tak cakap apa2 pun Amy, hah ! ada pape laa nie .. hehe Amir macam mana ? '' tanya Julia pelik .. mereka semua tahu yang Amy sangat tunduk dengan Amir si kaki perasan tu .. '' aku dengan dia dah takde pape .. jangan kaitkan aku dengan da lagi .. '' kata Amy '' yahoo ! sayangkan kau sweet Amy '' kata Anis sambil memeluk Amy .. sememangnya dia adalah antara orang yang paling benci dengan percintaan kononnya sweet antara Amy dan Amir si kaki perasan .. '' ok korang, dah2 tak payah peluk sangat .. aku dah lawa2 nie, aku pergi dulu ye ! '' kata Amy lalu meninggalkan sahabat2 nya 

''lama tunggu ? '' tanya Amy .. Asyraf tidak menjawab, dia terpaku dengan kecantikkan Amy .. Amy kelihatan sangat cantik memakai gaun berwarna biru dengan rambut yang tidak diikat, dengan sedikit mekap yang dikenakan .. makin terserlah lesung pipit apabila dia bercakap .. lolipop tetap dimulut Amy .. Asyraf hanya tersenyum '' ada yang tak kena ke dengan saya ? saya tukar baju kejap ye ? '' kata Amy lagi '' jangan3 ! awak cantik ! cantik sangat ! lagi comel dengan lolipop awak .. patot diorang panggil awak sweet .. awak sangat sweet Amylia Syamia .. Amy terkedu .. '' awak tahu nama penuh saya ? pelik juga awak nie '' kata Amy sambil tersenyum '' jom laa makan , saya lapar nie .. '' kata Asyraf sambil menarik tangan Amy 

mereka makan di restaurant yang sangat romantik .. mereka berbual2 mesra seolah2 sudah lama kenal .. setelah berbulan2 kenal, mereka makin akrab .. rakan2 nya yang lain sibuk menyakat akan keakraban Amy dan Asyraf .. tiap2 hari akan ada lolipop dihadapan rumah mereka khusus untuk Amy ..Amir sangat cemburu melihat keakraban mereka .. ternyata Amy tidak seperti apa yang disangka .. Amy boleh mendapatkan lelaki yang lebih bagus daripadanya .. perasaan cemburu makin membuak2 dalam diri Amir .. kau akan tahu akibatnya Amy ! tengok laa kau nanti ! Amir menyampah melihat mereka yang sentiasa bersama, Amir tidak setanding Asyraf yang merupakan ketua pelajar disana .. Asyraf juga menjdai kegilaan ramai pelajar perempuan sedangkan aku ? arghh ! kau tahu laa Amy ! dalam diam, Amir mula merancang sesuatu untuk merosakkan hubungan mereka ..

to be continued ~ nantikan part yang last untuk entry yang akan datang :)

Monday, February 27, 2012

camping belia :)

hye semua ! what's up ! lama tak update .. 3 hari jugak laa lebih kurang, so .. alhamdulilah selamat pergi dan selamat balik ke rumah .. wee ~ enjoy gila dekat Melaka even kampung aku dekat sana .. haha :D



khamis malam jumaat tu aku stay rumah member aku dekat t6, macam entry aku yang lepas kan .. lepak2 dekat kedai makan, lama jugak laa dengan budak2 t6 .. siap makan2 lagi, aku nie memang suka bab2 makan nie .. pukul 2 baru aku dengan member aku, ain tidur .. pagi jumaat tu kena bangun awal sebab nak pergi Melaka .. actually, kitaorang ada kem belia dekat sana .. pagi jumaat tu, pukul 10 kitaorang dah naik bus .. budak t6 10 orang yang pergi, masuk jerk dalam bus, ada lagi 24 orang dalam tu .. perghh ! riuh macam 1 kampung seyh .. haha :D


dalam bus tu still senyap2 lagi, maklum belum kenal .. dah sampai baru riuh gila ! haha :D kitaorang tidur dekat homestay, dekat2 dengan jomheboh ! homestay sebelah dengan tadika .. uwaa :'( macak kanak2 sekejap rasanya .. lepas rehat2 kejap, kitaorang pergi tasik ayer keruh, nak buat aktiviti .. first aktiviti suai kenal .. baling2 bola sambil sebut nama orang tu, then kena pastikan semua dapat bola tu .. harok jugak nak ingat2 nama .. alahai ~ habis tu, banyak jugak laa aktiviti .. yang paling ingat aktiviti berkayak ! lenguh wei tangan .. basah jangan cerita laa .. :p kena tolak bola dalam air laa, lepas tu kena ada orang berdiri atas tu selama 5 saat .. perghhh ! sudah2 ! penat still terasa lagi :( malam kena buat aktiviti kumpulan, ok ! lupa nak cakap, aku satu gropu dengan budak PALING nakal + paling kecoh ! haha :D da nasib kan .. nama kumpulan aku ? DYNAMIK :)



malam tak boleh tidur :( badan semua sakit2 .. macam nak menangis woi ! kitaorang budak perempuan semua tak tidur, tengok melodi tengah2 malam .. :p pukul 2 lebih baru hanyut dengan mimpi .. pagi sabtu bangun nak buat aktiviti yang makin sakitkan badan .. perghh ! buat senamrobik dulu, nie arrange sendiri tau .. maklum dah besar .. hehe :) umur paling dewasa 25 tahun , abang Zul .. awww ~ ada yang 24, 21, 19 and last 18 :) siap semua, kitaorang kena buat wall climbing .. ayoyo ! dah tak rata, kena panjat2 .. aku antara orang2 yang hebat sampai atas sekali *mood berlagak*  ada berapa orang jerk yang sampai atas sekali ..gigil woo ! nasib budak2 dekat bawah bagi sokongan moral dekat aku :p yang kutuk pun ada .. tension !

wall climbing 

lepas tu, buat abseiling, flying fox .. fuhh ! memang dasyat kan aktiviti dia .. tapi semua aku dapat buat .. petang ? kitaorang main pin ball .. alaa ~ yang tembak2 tu .. macam perang2 oii .. nak ketawa pun ada jugak .. aku main tembak jerk .. haha :D habis jerk, bincang nak buat persembahan malam .. tema dia ? retro 60 an .. zaman2 p.ramlee tu .. atoto ! dah laa, kena ada nyanyi2 .. apa nak jadi malam persembahan .. dengan ada budak paling nakal dalam group aku ..perghh ! kumpulan aku persembahan yang last sekali ..  alahaii ~ aku berlakon jadi penari dalam kelab .. haha :D joget2 dengan lelaki hoii ! spontan jerk laa .. budak2 group aku semua sempoi2 .. tu aku layankan .. penari pun penari laa .. lagu malam pesta muda mudi .. apa yang plan semua lari sebab budak nakal tu .. apa yang pasti jadi laa, enjoy pon enjoy ! dah balik homestay ingat nak jalan2 pergi jomheboh, disebabkan badan dah sakit .. kitaorang just baring2 .. pesan dekat budak laki jerk belikan something :p

abseiling

flying fox

pagi ahad tu ada 4 aktiviti lagi .. hot potato, trust fault, restling dengan apa ntah nama dia .. haha :D enjoy habis ! last day nak balik .. sedih :( snap2 pictures semua, tukar2 nombor telefon and paling happy, group aku adalah group terbaik ! gila tak happy .. tak percaya tau .. time nak balik, semua dah duduk sebelah pasangan masing2 .. alaa ~ member2 gitu an .. kata dah besar .. haha :D aku duduk sebelah budak t6, hehe :) time stop dekat hentian rehat, ada yang belanja2 pasangan masing2 ,, kihkih :D lawak laa .. sedih nak balik .. uwaa :'( tak sempat pergi jomheboh, jalan sesak :p





NOTE : sedih nak berpisah2 tau .. takpe laa, hope friendship kitaorang kekal sampai bila2 .. miss korang sangat2 .. :(

p/s : badan aku sakit2 lagi .. huhu

Thursday, February 23, 2012

jalan2 kejap ~

Assalamualaikum semua :) sihat tak ? hehe .. finally, aku sempat jugak update blog nie .. aku baru siap pack2 barang sikit, o0ps ! bukan nak pergi plkn ok, surat pun tak dapat lagi nie, lambat betul .. aku nak pergi t6, ala dekat area2 kluang jugak .. saje makan angin, hilangkan tension kejap .. ececeyh ! tidur rumah member kejap before aku bergerak ke Melaka, sini aku kenalkan ..



nama dia FARAH AIN.. budak t6 .. macam mana aku kenal dia ? hehe .. rahsia laa .. haha :D yang pasti, aku kenal dia dari ex aku .. :) perangai dia ? ok laa, gila2 jugak .. dia sebaya dengan aku .. kitaorang sama2 tengah tunggu result SPM, and tengah duduk goyang2 kaki dekat rumah sambil amik lesen ..aku pun kadang2 share banyak benda dekat dia .. sory laa, borang permohonan untuk jadi GF dia dah habis, maklum budak dah berpunya .. by the way, malam nie aku malu nak tidur rumah dia, even aku pernah tidur rumah member2 aku berapa kali *muka tak tahu malu betul laa aku nie, ntah bape banyak kali nak tidur rumah orang* hope aku ok laa kat sana .. amin3 !



so, trip kitaorang untuk ke Melaka .. yahoo ! nak pergi jom heboh laa .. haha :D suka2 aku jerk kan .. nak tengok BLACK :p aku takkan update blog selama beberapa hari .. korang jangan laa rindu2 aku nanti tau ! pliss ! aku merayu sangat .. buat biasa2 jerk, walaupun kehadiran aku amat penting dalam hidup korang *sory buat korang muntah warna purple, nak perasan kejap* tak dapat tengok LISA dengan YUSRY kahwin dekat saluran astro .. sobs sobs ! :( korang tengokkan untuk aku tau ! aku nak pergi merantau kejap nie .. hope aku tak jakun sangat sebab Melaka tu kampung aku sendiri :/





sebab lain ke t6 ? ehhee ~ takde pape sebab laa, serius .. ingat ada laa nak jumpa sape2, tapi malas laa .. haha :D insyaALLAH, takkan jumpa sape2 kat sana :p sampai pun malam2 kot .. pagi jumaat tu terus nak pergi Melaka .. doakan keselamatan aku kat sana, biar selamat sampai pergi dan balik ye ! doakan kesihatan aku ! semua2 laa tau ! sayang korang ketat2 .. muahh3 ! haha :D ingat senang2 ke aku nak kiss2 orang nie, aku kiss yang girls jerk, yang lelaki HARAM :p so, chill dulu .. ada barang belum kemas .. layan twitter dengan fb kejap ! Assalamualaikum ..

psst ! jangan rindu aku tau :p doakan keselamatan kitaorang semua ! :)

Wednesday, February 22, 2012

cinta lolipop


'' beb, cepatlah sikit. lambatlah kau ni .. nanti kita kena marah nanti dengan prof '' kata Julia, rakan sebilik Amylia Syamia atau mesra dengan panggilan Amy.. Amy seorang gadis sangat cantik dan ayu .. Walaupun dia tidak memakai sebarang make-up pada wajahnya, namun dia tetap kelihatan cantik .. Kecantikan dan keayuan Amy kian terserlah apabila dia tersenyum kerana Amy memiliki lesung pipit di wajahnya .. '' Sekejap lah Julia, kau lah nie, lambat kejut aku kenapa? '' omel Amy.'' ''Amy ! kau sanggup ke kena marah lagi sebab lolipop kau ni, isyhh ! sabar jerk Amy aku layan kerenah kau ni, dasar minah lolipop ! dah laa, cepat sikit boleh tak ? aku tunggu kau dekat depan tu '' kata Julia .. begitulah Amy, dia sanggup dimarahi oleh prof nya demi lolipop ! bagi Amy, sehari tidak makan lolipop ibarat dirinya yang kelemasan di tengah-tengah lautan.

setibanya mereka di dewan kuliah, mereka disindir lagi oleh prof Maria ''Amy, Julia lambat lagi. hari ni alasan apa pulak yang awak nak bagi ? '' serentak dengan itu, riuh dewan kuliah dengan ketawa student2 ketika itu .. Julia muka dah wanted gila, mana tak malu, muka dah lawa2 kena perli .. Amy ? relax jerk, maklumlah dia dah dapat makan lolipop .. lepas habis jerk kuliah, Amy dah janji nak jumpa dengan pakwe dia, Amir .. Amir nie suka amik kesempatan dekat Amy, kesian sangat Amy .. Amir nie macam suka kenakan Amy, tapi Amy ikutkan jerk .. bila member2 dia tanya dia sayang Amir tak, Amy cuma terdiam .. dia sendiri tak tahu jawapan tu .. '' kau jangan cakap kau couple dengan dia sebab muka dia cute, please say no Amy ! '' kata Suhaila.. Amy hanya mampu tersenyum manis, terserlah lesung pipit diwajahnya Amy .. lelaki2 yang tengok conform cair dekat si Amy nie, tambah bila dia lepaskan rambut dia .. sangat sweet !

'' sayang, kenapa lambat keluar ? i dah lama tunggu u sayang .. u nak makan ? '' tanya Amir pada Amy '' u nak apa sebenarnya ? '' tanya Amy kembali .. '' u nie kenapa ? i tanya baik2, i penat tunggu u 5 minit dekat sini .. u jawab macam nie kenapa ? '' marah Amir .. ala, tunggu 5 minit dah kecoh, aku yang tunggu kau nie berjam2 hari tu, tak cakap apa pun, omel Amy sendirian .. '' i nak mintak tolong u siapkan assigment i, i ada latihan bola sepak nie, denda u lambat tadi '' aku dah agak dah, kalau tak takde nya kau nak baik2 dengan aku laa Amir .. nak tunggu2 aku, panggil2 aku sayang lagi .. '' boleh ke tak nie ? '' marah Amir '' ye, nanti saya buatkan .. '' '' ok, i pergi dulu, bye '' kata Amir isyhh ! bukan nak cakap terima kasih ke apa, bla macam tu jerk, dasar lelaki tak sedar diri .. sebab apa aku couple dengan kau pun aku tak tahu ..

'' Amy, kau kenapa muka masam jerk ? '' tanya Suhaila '' takde pape laa beb ! '' jawab Amy bersahaja ''Ala Amy, aku tahu sebab Amir kan .. aduhh ! tolonglah Amy ! kau clash laa dengan dia kan senang .. pelik laa aku kau nie '' kata Anis '' kau nie ikutkan jerk apa cakap si Amir tu .. kau buatkan assigment untuk dia, ada dia ucap terima kasih ? tumpang naik kereta pun berkira kan .. menyampah betul aku '' kata Suria .. ''dah laa beb ! jom pergi amik makanan, aku dah lapar nie '' kata Amy yang cuba mengubah topik .. dia seboleh-bolehnya cuba untuk tidak membahaskan permasahalan dia dengan Amir ..

lolipop di mulutnya membuatkan dia hanya terdiam sambil berangan jika Amir berubah menjadi seorang yang sangat romantik .. ketika dia hendak membawa makanan yang dibeli ke meja makan, fikirannya asyik melayang memikirkan Amir .. tiba2, dia terlanggar seseorang, habis tumpah air yang dibawa ke baju lelaki itu .. '' Amy ! '' jerit Suria '' Ya Allah, sory ! saya mintak maaf sangat2 ! saya tak sengaja '' kata Amy '' takpe, ingat tadi nak marah juga, tapi nampak muka awak yang comel dengan lesung pipit awak, dengan lolipop yang awak makan lagi , tak jadi saya nak marah '' kata Asyraf .. Asyraf, lelaki yang paling diminati di univesiti itu .. selain rupanya yang handsome, Asyraf juga seorang yang sangat peramah, bijak, aktif bersukan dan amat disenangi .. senyuman yang diukir pasti membuatkan sesiapa saja yang melihatnya akan menjadi cair seperti ais yang diletakkan dibawah cahaya matahari .. '' maaf ya ! '' kata Amy sekali lagi .. muka Amy menjadi kemerah-merahan apabila dipuji sebegitu, biasalah orang berkulit putih .. Asyraf hanya tersenyum manis ..

'' Amy, what have you done sweet ! '' kata Anis '' Amy, kau cakap apa tadi dengan Asyraf tadi ? macam best jerk .. hehe '' kata Suhaila '' aikk ? mana kau kenal dia Su '' tanya Amy kehairanan '' Amy please wake up girl ! dia adalah senior kita, lelaki yang paling diminati satu universiti nie kau tak tahu ke ? tu laa, asyik dengan buku kau, assigment si Amir sampai Asyraf yang gila famous pun kau tak kenal '' selamba Suria berkata '' oh ! '' jawab Amy acuh tak acuh '' takde perasaan betul, konon setia laa tu dekat si Amir kaki perasan, kaki bajet bagus tu .. dah laa, jom makan .. kau Amy, makan jerk lolipop kau tu .. '' sindir Julia

ketika rakan-rakannya makan, Amy masih lagi teringat senyuman manis Asyraf yang diukir sebentar tadi .. aku nie comel ke ? kata Amy .. '' apa kau cakap tadi beb ? '' tanya Anis kembali .. ''ehh, tak laa, aku tengah ingat formula '' jawab Amy cuba mengubah topik .. rakan-rakannya yang lain kembali makan macam setahun tak jumpa nasi .. '' alamak ! '' jerit Amy tiba2 .. '' kau kenapa pulak nie ? '' tanya Su cemas '' takde pape, aku balik bilik dulu ye, tak sihat tiba2 '' jawab Amy terus berlalu '' apa2 laa si minah lolipop sorang nie '' kata Julia .. Amy sangat terkejut apabila melihat buku nota kecil yang dimiliki oleh Asyraf berada didalam beg nya .. mesti masa makanan aku jatuh nie, aku kena pulangkan esok nie ! nie dah laa jadual Asyraf, sibuk betul Asyraf apabila dia cuba meneliti jadual seniornya .. pagi belajar, petang sukan, malam ada mesyuarat .. pening kepala aku !

''aduh, mana pulak buku nota aku nie ? Fareez kau nampak tak ? '' tanya Asyraf, rakan sebiliknya ..'' kau letak mana ? tertinggal kot, tapi jarang kau tertinggal barang .. terjatuh ? eh, kau nie boleh tahan teliti orangnya ..  '' jawab Fareez .. '' ahh kau, kau tanya kau yang jawab .. bagus sangat '' kata Asyraf sambil ketawa .. '' kejap2, aku nak tanya nie .. kau minat lolipop ke ? '' tanya Fareez kebingungan '' eh, tak laa ..apsal kau tanya ? kau pun tahu kan, bagi aku lolipop nie macam budak2 laa beb , sory laa, kau nak bagi aku hadiah birthday lolipop ke .. aduhh bro, tolong laa '' jawab Asyraf  '' habis kenapa tiba2 kau lukis perempuan tengah pegang lolipop nie ? pening laa aku Asyraf ! '' kata Fareez .. lukisan itu ditemui ketika hendak mencari buku nota kecil kepunyaan asyraf, selongkar punya selongkar, terjumpa lukisan nie .. memang cantik ! gambar perempuan berlesung pipit dengan lolipop, comel ! desis Fareez .. '' arghhh ! jangan laa selongkar ..aku suruh kau cari, ehh, tadi Yana kirim salam dekat kau '' kata Asyraf cuba mengubah topik ..

peristiwa tengahari tadi ketika Amy melanggarnya membuatkan dia asyik teringat dengan gadis comel itu .. Kecantikan semulajadi yang dimiliki seolah2 Asyraf sudah jatuh hati pada Amy .. itulah antara faktor dia melukis gambar seorang gadis dengan lolipop .. Amy sangat comel walaupun tidak mengenakan sebarang make-up diwajahnya .. Amy ? yes ! mungkin dia yang terambil buku nota kecil aku .. aku mesti jumpa dia esok ..

to be continued ~~

drive paling best setakat nie :)

fuhh ~ penat still terasa lagi .. balik dari test memandu, aku terus update blog, well ! nie laa antara kehebatan laman2 sosial yang aku miliki, susah betul nak tinggalkan even 1 hari :p so, tadi pukul 8 dah sampai tempat memandu, then, boleh aku punya turn memandu nak dekat pukul 10 .. perghhh ! tak ke 2 jam aku kat situ macam orang bangang .. haha :D sory ! tersasul pulak .. hehe :) geram betul laa ! tak lenguh pulak kan asyik duduk jerk .. gggrr ~



tunggu punya tunggu, aku mengharapkan abang yang aku suka tu akan ajar aku lagi , nanti conform aku akan lebih BERSEMANGAT ! yess ! macam nak doa2 pulak rasanya, biarlah abang tu pilih aku .. amin3 ! and, finally dia pilih aku .. ehem2 ~ ok, time pergi kat dia kene cover ayu, buat muka biasa jerk even aku sangat2 excited .. control tika ! jangan tunjuk sangat !!



sekali, dia suruh aku tandatangan kertas tu, dah siap semua, dia mintak LESEN L aku pergi bagi I/C .. well ! korang kena faham, perasaan excited macam nie laa, kite bukan boleh suruh perasaan excited tu pergi suka2 kan .. :p ok ! masa dia kata ''i/c buat apa, lesen laa'' blushing giler time tu .. :p haha :D tapi takpe, aku still control ayu time tu ok :p well, 2 minggu aku tak bawak, nasib still ingat dekat mana clush, brek, minyak .. hehe :) macam mana aku drive ? ehem ~ ok laa, tadi aku pergi jalan A .. lega laa jugak, ingat kan nak siapkan sebelum bulan 3 nie .. tapi tak payah laa ! plkn siri 2 start 1/5/2012, ade time lagi kan ..tu pun kalau dapat siri 2 , aduhh ! biar laa siri 2 ..

tadi, masa update blog, aku on9 sekali, member aku sorang nie cerita laa problem dia, kesian tau dia :( lesen L dia belum siap lagi, tempat drive dia tu macam buat sambil lewa jerk, da seminggu lebih da tunggu ..dah laa lame lagi, nak tunggu matang lagi, kesian laa .. dia dah laa tengah tunggu surat plkn jugak .. biarlah problem dia settle cepat kan ..dia ada blog jugak tau ! nak tengok ? tekan SINI .. 2 laa blog dia :) nama dia Syahirah ! :) hehe

NOTE : biarlah semua urusan2 lesen semua nie settle cepat and kitaorang dapat plkn siri 2 .. amin3 !

psst ! aku nak amik mood nie, nak buat satu cerita :)

Tuesday, February 21, 2012

zaman kanak2 aku

ok ! sekarang sebenarnya aku rasa macam nak demam jerk nie, serius ! peningnya kepala .. tapi aku lagi still boleh menaip2 untuk mengupdate entry baru .. whoa ! awesome untuk diri aku sendiri :) *masuk bakul angkat sendiri kejap* apsal entah boleh nak demam, agaknya semalam aku kena hujan kot, yups ! aku adalah orang yang agak2 mengada2 sikit .. tak boleh kena hujan, nanti demam .. PUIHH ! haha :D antibiotik dalam badan lemah :( tapi kehebatan laman2 sosial yang aku miliki tidak boleh membuatkan aku tidak membukanya walau dalam keadaan demam .. haha :D



so, semalam kan, aku kan layan laa fb sampai nak dekat pukul 12 jugak laa .. entah ! sekarang aku makin berani nak buka fb malam2 :D dah, lepas nie aku nak kurangkan .. aku bukak fb tapi off chat, layan twitter .. ehhee ~ semalam, macam tu juga la aku buat, sekali tengok, ada orang tag gambar dekat aku .. ustaz time aku sekolah rendah dulu, aikk ? gambar apa dia tag nie, so, aku tengok laa fb kejap .. OMG ! gambar aku 6 tahun lalu !! TIDAKKKK !! sekarang aku dah 18 tahun *belum genap lagi* and gambar yang di tag masa aku berumur 12 tahun .. could you imagine ? serius ! macam nak ketawa guling2 doh aku tengok gambar aku .. gambar time sekolah rendah, rasa time sekolah rendah, kononnya tu laa yang PALING CANTIK ! hehe :) aku yang tengok pon ketawa, inikan member2 aku yang sememangnya kaki ketawa :p



apa yang dapat aku simpulkan, muka aku 6 tahun lalu memang lain dengan sekarang .. kihkih :D macam mana agaknya 10 tahun akan datang ? masa tu umur aku 28 tahun , macam mana agaknya ? hehe .. :) baru 6 tahun dah lain, ini kan 10 tahun .. :) teringat dulu masa kecik2, darjah 1 sampai darjah 5 bulan 6 aku duduk kat kajang, selangor .. serius ! rumah aku dulu dekat gila dengan bandar .. kalau nak pergi sekarang pun boleh :) dulu, aku memang nakal gila , tak main laa member2 dengan budak perempuan nie, setakat panjat pagar, panjat pokok .. small matter laa beb ! orang duduk atas buaian, aku ? lain daripada yang lain .. aku kena berdiri, baru awesome sikit .. balik sekolah, huhh ! rimas laa pakai kain, keluar pintu pagar, aku terus bukak kain TAPI pakai seluar panjang, dengan kain yang tersangkut dekat bahu, tak pon dalam beg .. aku tunggu bas dengan budak lelaki .. baru best ! dulu aku ganas gila, orang buat salah, ejek2 aku memang kena sepak laa weyh dengan aku ..



darjah 5 bulan 7 sampai aku darjah 6 baru aku pindah dekat kluang, johor :) first, memang tak boleh terima hakikat, nak pisah daripada member kan tapi ada hikmahnya laa .. sampai sini, aku terkejut gila .. rumah aku jauh sikit dari bandar .. hmm ~ macam mana laa, nak pergi sekolh pun jauh .. sampai sini baru aku agak2 sopan sikit :) aku dah jadi budak baik .. haha :D dah tak sepak2 orang tau ! mungkin tu laa hikmahnya aku pindah, kalau tak sekarang ada jugak aku macam lelaki .. arghh ! TAK NAKK ! nak jadi ayu macam nie .. *perasan lagi



standard laa kan kalau kita lain dari 6 tahun lalu , cuba korang amik gambar korang masa darjah 6 and bandingkan dengan sekarang .. hehe lain tak ? cuba laa buat gambar masa darjah 6 tu jadi profile pictures dekat fb :) *sambil merengek2 :p sangat2 kelakar laa gambar aku nie, tak pe laa .. sekarang dah lain ok !


kelihatan sangat ayu ye disitu, aku yang memakai tudung coklat + berbaju merah :) time nie kitaorang pergi marhaban rumah ustaz .. yes ! aku tahu aku comel dalam gambar nie, tak payah ketawa2 sangat laa kan :/ gambar nie time aku 12 tahun, dekat rumah ustaz time hari raya AidilFitri 2006


cuba bandingkan gambar yang atas dengan gambar yang bawah .. huhu ok ! aku yang pakai sweater warna biru tu, yang dua orang tu tukang sibuk ! diorang adik2 aku .. gambar time dekat snowalk, shah alam .. :) lain tak dengan gambar aku yang dulu ? hehe :) yang pasti, aku sangat sweet dengan selendang hitam and sepet yang aku pakai ! kihkih :D *perasan lagi dan lagi* rindu nak pakai tudung biasa :( asyik pakai selendang jerk sekarang, dah lama jugak tak pakai shawl, ada juga terbelit2 nanti .. hehe

*sekadar gambar hiasan*

so, nie laa serba sikit cerita time aku sekolah rendah dulu, serius ! memang nakal dulu, ya ALLAH .. tapi aku TOP jugak tau time dekat kajang dulu, bukan sebab kenakalan aku ok, sebab aku memang top .. haha :D al-maklum laa, aku dulu memang suka tolong2 cikgu nie, padahal aku malas nak masuk kelas .. aku merayau jerk laa kerjanya dengan member2 aku .. JUJUR ! aku rindu member2 dekat kajang dulu .. huhu :( time diorang add aku dekat fb, diorang kata aku dah lain, first sebab aku dah pakai cermin mata, dulu time dekat kajang, aku tak pakai cermin mata .. second, sebab aku dah macam ala2 perempuan sikit .. hehe :) standard laa kan ,

psst ! aku tak cakap dengan sapa2 pun yang aku dulu nie nakal, sekarang jerk dah baik .. so, diam2 tau .. rahsia, kita2 jerk

NOTE : fuhh, rindu zaman budak2 dulu, zaman2 tengah nakal :pp

Monday, February 20, 2012

sentap ~

hye semua .. mood meng'update' blog kembali :) update blog sambil menonoton cartoon spongebob *macam budak2 kejap ..


sekarang, aku lebih prefer twitter dari facebook .. ntah ! macam syok pulak layan twitter, tweets tiap2 saat pon xpe, test laa dekat fb korang2 semua post tiap2 saat, agak kena apa ye ? ada dapat maki hamun tak :pp siapa yang ada twitter jom follow dekat SINI .. :)

semalam, tengah2 layan twitter kan, ada orang share link blog dia tau, aku pun klik laa link tu .. serius, time aku baca tu macam terbukak minda nie, pandai dia tarik follower .. hehe :) korang nak baca ? jom, klik SINI LAGI ..lepas baca tu, terus macam sentap tau .. tapi entry nie KHUSUS UNTUK ORANG YANG TENGAH HANGAT GILA BERCINTA dan amnya untuk semua :) so, selamat membaca .. have a nice day ok ! chill ~



NOTE : ya ALLAH, mudah-mudahan lepas nie aku diberi kekuatan untuk berubah ke arah kebaikan, doakan aku tau ^_^

Sunday, February 19, 2012

ada twitter ?

seperti biasa, hari nie pun still mendung jugak .. nak hujan ke tak nie ? yes ! aku sendiri tak tahu takdir ALLAH macam mana, hanya mampu berdoa biar mendung jerk sebab kasut adik aku nak pakai esok tak kering lagi .. *akak yang baik*



so, sapa yang ada twitter ! jom2 kita main follow .. nanti aku follow korang balik, nanti kita boleh main tweets2 .. hehe :)


klik button tu and follow :) don't worry, aku tak sombong .. ewahh !

NOTE : malas nak update tapi rajinkan diri :pp

jom jadi orang first

ehem2 ~ hye guys ..hari nie late sikit laa kan update blog .. aduhainya pon .. so, hari nie rasa macam tak banyak benda laa nak share ..hari nie kat tempat aku hujan lebat gila, dengan petir lagi .. syukur alhamdulilah laa, hujan rahmat .. tape serius ! aku memang takut gila dengan kilat nie .. bunyi dia kuat ! line brodband masa tu paham2 laa kan .. tahap kelajuan dia macam mana .. fuhh ! F1 pon menang :p

sebelum hujan tadi, aku just usha2 blog follower2 aku nie hah .. alala ! lawa nya blog korang .. macam2 colour kan .. warna hijau, pink, purple, hitam, coklat .. macam2 lagu aku dengar .. ada yang lagu sedih, lagu happy, lagu orang tengah putus cinta .. entry ? serius ! terbaikk ~ :) *thumbs up !



so, aku just nak share pasal SHOUTBOX aku .. alaa ~ kat belah kanan korang tu, hah ! nampak tak ? kalau tak nampak, hmm ~ memang nak dekat laa tu :p actually, dulu aku tak minat sangat dengan shoutbox nie .. aku rasa kalau takde shoutbox pon aku boleh tarik follower .. tapi ! ada yang comment and tanya aku kenapa tak letak shoutbox ? bila fikir2 balik .. yes ! maybe aku perlukan shoutbox nie, maybe untuk follower2 aku or sape2 jerk comment pape pasal blog aku .. maklum laa, blog aku tak sehebat blog2 korang kan :( *sedar diri

thanks laa pada yang bagi2 pendapat tu .. by the way, jom jadi orang first yang tulis dekat shoutbox aku .. pendapat korang or maybe ada yang nak tinggalkan link korang bagi aku follow .. yes ! aku cuba untuk skodeng2 blog korang tu ye .. smile :)

NOTE : mood rajin update blog ^_^

Friday, February 17, 2012

background baru + kepala dijahit

ehem2 ! hye korang ! sebelum aku mula berceloteh, izinkan aku untuk menjadi tukang kaji cuaca untuk seketika .. saat ini, kluang, Johor hampir hujan .. tinggal tunggu masa untuk awan mengeluarkan air :) automatik, line brodband aku saat ini sangat, sangat dan sangat laju macam siput ! by the way, hari nie aku nak share 2 cerita tau dengan korang .. jom terjah !

sediakan payung sebelum hujan :p

first story ~~
     seperti yang hangat diperkatakan 2 hari yang lalu, aku tengah keliru nak tukar blog nie jadi warna apa .. setelah korang2 semua bagi pendapat, and JENG3 !! aku telah memilih BLUE sebagai tema untuk kali ini .. don't worry warna2 yang korang cadangkan tu semua cantik2 .. aku prefer warna nie sebab nie warna favourite aku .. hehe :) warna nie pun great kan ? mendamaikan tak ? header aku tak buat pun :( tahu nak buat tapi takda idea .. uwaa :'( lagipun ramai yang suggest warna nie .. next time ingatkan aku untuk buat warna PURPLE dengan HIJAU pulak ukeyh guys ! once again, thanks untuk korang yang comment2 tu .. jasa korang amat2 dihargai :)


nahh ! present untuk korang .. saja amik warna biru nie, bukak laa :)

tak nak present ? nahh ! lolipop pulak .. hehe :)


saja pilih lagu terukir di bintang by yuna .. minat gila lagu nie :) ada makna yang tersirat tau .. tak percaya test laa dengar :) 

second story ~~
     hari nie 17 FEBRUARI 2012 maka genaplah setahun .. ewahh ! chop ! bukan hubungan aku dengan 'dia' yang aku nak share dekat sini .. setahun yang lalu, 17 FEBRUARI 2011, aku telah mengalami kecedaraan ye guys di kepala .. akibatnya ? yes, macam yang aku jangka .. kepala aku kena jahit TUJUH JAHITAN ! haha :D great ! nak berdarah time tengah khusyuk aku belajar chemistry .. hehe :) *untuk pengetahuan, class aku dulu agak2 malas nak masuk class chemistry* injured nie actually masa aku dalam perjalanan ke sekolah, well ! niat suci tu nak pergi sekolah .. aku boleh terjatuh dalam bus and kepala aku kena dekat pintu bas :( sedihh !  masa aku kena jahit macam2 kena pantang, pendek kata macam ibu2 mengandung tu .. baru laa rasa jerit perih ibu melahirkan aku ..*ting tong jap *lepas dah bukak jahitan, da ok .. syukur alhamdulilah, aku tak hilang ingatan . :) classmate aku ?? saja laa kacau2 tanya aku ingat diorang tak .. sabar betul ! and now, totally baik .. :)

*sekadar hiasan*



disebabkan muka doktor tu handsome + comel , aku just control ayu untuk tak menangis masa dia letak bius ! aww ~ :'(

haha :D tulaa 2 story yang aku nak share actually .. bilik ingat balik pasal story yang kedua tu sangat kelakar tau ! seronok pon ada .. haha :D

NOTE : jaga laa kesihatan sebaik mungkin .. :)

Thursday, February 16, 2012

thanks korang ! sayang korang :)

hye follower2 aku yang dikasihi, yang selalu diingati.. alolo ~ comel2, kacak2, lawa2 rupanya follower aku nie .. aku baru sedar laa guys ..hehe :) by the way mood aku sangat2 baik + sangat2 happy hari nie .. cuma ada rasa lapar sikit .. :( *orang puasa laa katakan*



apepon, aku nak ucap thanks sangat2 untuk orang2 yang comment entry nak comment ? dialu-alukan ...:) ayoyo !  ada yang suruh buat warna BIRU, warna HIJAU, warna PURPLE and the most important, ade yang comment kena buat warna yang sedap mata memandang kan3 ? hehe .. yelaa ~ insyaALLAH, dengan izin ALLAH, nanti aku test buat .. tapi tak sekarang kot sebab adik aku sibuk nak tolong aku edit2 jugak .. walaweyhh, bikin spoil ..

tomorrow aku akan start mengedit2 blog nie .. ntah cantik, ntah tak .. tak tahu laa .. tengok laa idea adik aku pulak ..dia pon kata just nak tolong2 .. huhu :) apapo, thnks sebab bagi pendapat .. sayang korang ! :)

NOTE : just doakan yang terbaik untuk blog aku nanti .. *peace

p/s : pening jugak nie .. macam hadapi masalah negara .. ewahh ! warna ape laa nie ? :/

Wednesday, February 15, 2012

nak comment ? dialu-alukan ...:)

hye hye semua .. Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia .. ewahh ! lama tak buat pendahuluan entry macam nie kan .. huhh ! aku nak mintak tolong korang, korang and korang nie actually boleh tak .. hmm ~ pliss3 ! hehe .. :)

rasa entry nie akan jadi entry yang paling ringkas dan padat ! ewahh ! puji diri sendiri .. :) aku nak mintak tolong korang comment entry kali nie, and bagi idea warna apa yang paling cool untuk blog aku nie .. boring pulak laa tengok blog nie even rasa tak sampai sebulan aku edit2 blog nie hah ! tak nak laa warna PINK ! nie dah warna PINK ! so, sebelum aku berangkat ke luar negara (PLKN actually), dah susah nak edit2 :( 3 bulan tak update entry2 baru :( , 3 bulan xon9 facebook :(, 3 bulan jugak tak layan twitter :( xpe2, aku dah biasa .. :p



so, segala comment2 korang amat dialu-alukan .. chop ! aku bentang RED CARPET untuk korang comment ukeyhh ! jemput2 comment ! nanti aku publishkan comment2 korang .. warna2 yang paling banyak nanti aku jadikan warna untuk blog aku .. by the way, thank you ! :) kalau nak cadangkan apa2 pon aku tak kesah, nak cadangkan lagu ke apa2 laa.. wee ~ aku tak kesah *peace



p/s : segala comment2 korang akan dipertimbangkan .. ewahh !

Tuesday, February 14, 2012

NO valentine day !

huhh ! sibuklaa kebanyakan pasangan2 couple hari nie .. maklum laa 14 Februari .. buzy laa masing2 nak sambut VALENTINE DAY tu kan .. pagi tadi aku layan facebokk kejap, ada status akak nie dia kata yang dia ternampak ada pasangan couple nie dekat tepi longkang .. err ~ nak sambut valentine day kat tepi longkang ke .. :p what the hell !

dekat Malaysia nie pun dah haramkan kalau kita sambut valentine day nie kan .. malam nie macam2 ''pesta'' laa ada kan ..aku doa sangat2, jangan laa aku tergolong dalam golongan2 yang bakal melakukan ''pesta'' malam nie or bila2 laa .. biar laa aku sah jadi pasangan suami isteri, baru laa nak pesta ke, nak ape ke aku punya suka laa .. dengan husband aku jugak kan .. *mood gatal sampai

time hari nie jugak, bunga2 dekat kedai bunga habis kan .. chop !! of couse laa bunga dekat kedai bunga, takkan kedai basikal .. hmm ~ hampeh betol laa aku nie .. sebut jerk bunga apa, bunga ros, bunga tahi ayam semua habis .. nak bagi makwe punya pasal ..



haisyhh ! kad2 sempena valentine day pun hampir habis .. fuhh ! kaya laa tauke2 kedai tu .. lepas tu yang lelaki akan sibuk fikir, ayat apa nak tulis kan .. '' I LOVE YOU '' ke '' SAYA SAYANG AWAK KE '' err ~ time tu bahasa2 puitis semua keluar laa weyh ! time sekolah dulu, belajar bahasa melayu, taknak berbahasa2 puitis pulak kan ! sampai cikgu pun pening laa hai nak tanda paper korang tu..



bear2 dekat supermarket tu pun hah ! lariss !! yang si lelaki sibuk laa nak cari bear yang cute2 segala bagai tu kan .. nak warna pink ke coklat nie ? emm ~ yang kecik ke besar nie .. time couple ukeyhh laa kan , kena da clash, dapat pakwe kedekut pulak .. minta korang pulangkan balik bear and semua barang yang dia pernag bagi tu.. hah ! amik kaw !! haha :D ya ALLAH, jangan laa aku dapat BAKAL suami yang macam tu .. amin3 !


time nie hotel2 for clubbing jangan pergi laa, jangan terlintas even sikit pon nak tempah ! sebab dah penuh, haisyhh ! of couse laa yang si pakwe tu dah tempah kan .. malam valentine day tu .. takkan nak lepas macam tu jerk .. ayat2 sikit yang si perempuan dengan ayat2 manis macam madu, conform dapat .. tambah kalau laki tu janji nak sehidup semati konon .. PUIHHH !

9 bulan kemudian :
     bersedia laa baby2 akan banyak dibuang .. sebut jerk dekat mana longkang ? dekat sampah2 yang busuk tu ? dekat toilet ? ya ALLAH, dah laa buat dosa kan .. lepas tu buang macam tu jerk .. binatang pun sayang anak laa weyh ! cuba laa pergi kacau anak harimau :D tak korang kena ngapp ! nie kan manusia ALLAH dah bagi lengkap ! akal fikiran yang boleh fikir mana baik, mana buruk .. fikir laa, dah buang baby2 comel tu, kalau mati pulak .. ee, macam nak bagi kaki jerk aku tau !


conclusionnya, tak payah laa nak sambut2 VALENTINE segala bagai nie .. nabi Muhammad S.A.W dulu pun takde sambut2, bahagia jerk kan ? say NO to valentine day .. NO ! NO ! NO ! jom2 ! angkat tangan kita doa sama2 .. ''ya ALLAH ya tuhanku, Kau ampunilah dosa2 kami ya ALLAH, dosa kedua ibu bapa kami, dosa guru2 kami, dan semua golongan muslimin dan muslimat sama ada yang masih hidup atau pun yang masih meninggal dunia ya ALLAH ..jauhilah kami daripada perkara2 yang tak diingini ya ALLAH, lindungilah kami dari perkara2 yang jahil ..'' amin3 ! :)



NOTE : semoga kita semua terlindung daripada segala yang tak diingini kan3 ? aminn ~

Monday, February 13, 2012

happy blogging !

ehem ~ mendung pulak dah ! jangan laa hujan .. kung tak pasal2, tak sempat aku nak update new entry nie hah .. hujan2 nie kan, faham2 laa .. line sangat laju  perlahan .. agak2 nya kalau siput dekat sebelah pun lagi laju .. aduhainya ponn ! sabar jerk laa .. so, today 13 Februari 2012, ala saja bagitahu .. siap colour kan lagikan .. biar kasi mentioned sikit ! nampak terang , jelas dan nyata ! :)

sama ada korang perasan, update blog nie macam ada musim tau .. seyes ! tak tahu laa kalau korang tak perasan sebab aku bukan 24 jam dengan korang kan .. sini jap, aku kasi explain sikit ! buka minda luas2 and jom pikir !





  • kalau laa tengah awal2 tahun, nak masuk new year laa kononnya, semua entry2 KEBANYAKANNYA pasal new year .. rata2 bila aku baca semua mesti cakap ''aku nak wish happy new year laa kat korang'' ada juga yang cakap ''apa azam baru korang'' dan macam2 lagi laa .. kan3 ?


  • kalau nak cuti sekolah tu, semua bloggers tengah buzy laa taip pasal cuti sekolah .. ada yang tengah bercuti, ada yang tengah buat homework (untuk student sekolah laa) .. huhu 

  • kalau ada sambutan maulidurasul, rata2 semua nak ucap selamat menyambut maulidurasul .. *nice !


  • nak masuk sekolah, semua wish selamat pulang ke sekolah, tak kurang jugak yang taip entry kata ''alamakk ! homework tak siap'' ada juga yang cakap ''yahoo ! nak sekolah da'' ALLAH hai .. sweet aku baca .. tiba2 rindu zaman sekolah :(

  • nie esok ! 14 Februari 2012, semua tahu tambah dekat kalendar pon ada tulis VALENTINE DAY .. semua tengah sibuk buat entry .. macam tittle tau, contoh ! ''said no to valentine day'' aku just doakan orang yang taip tu akan buat macam yang ditaip .. jangan cakap tak serupa bikin kan :p

apapon, standard laa kan ? aku pun macam tu jugak .. mostly, bloggers nie akan ikut peredaran masa kan, kalau tengah new year takkan nak ucap selamat bercuti .. kalau ada yang macam tu, hah ! somthing ting tong laa dekat korang .. haha :D by the way, happy blogging guys !

NOTE : baru kata jangan hujan, dah hujan da .. takpe laa, hujan rahmat :)

Sunday, February 12, 2012

jom MENGUMPAT !

hye hye semua ! :) so, hari nie idea untuk mengupdate blog datang lagi .. takkan nak biarkan jerk kan, baik aku luahkan .. ewahh !

actually, aku terpanggil untuk update blog nie sebab beberapa orang hamba ALLAH nie .. sebelum tu, aku takde niat nak mengumpat tau ... shhhh ! aku sekarang kalau on9, mesti tengok2 blog orang sekali .. yelaa ! jelous tengok blog korang, korang dan korang yang cantik2 nie .. sambil tu, aku baca2 jugak laa entry korang tu .. best ! betul2 dengan luahan hati yang ikhlas lagi tulus ye time korang menaip tu .. yelaa ~ orang kata pon blog macam diary harian kan ..tempat untuk luahkan semuanya .. yeke ? bagi aku , blog untuk tempat aku taip2 .. hehe :) macam best pulak ! time usha2 blog korang2 nie, ada entry yang sedih, ada yang marah, ada yang happy, ada yang macam kat kayangan .. macam2 mood ye ? hehe :)



untuk entry yang mood sedih :
     sedih aku baca, tisu habis kat sebelah nie hah ! tiap2 hari kena beli tisu taw .. ada yang pasal cerita pasal parents , pasal member2 yang tengah sakit, pasal pemergian kawan or orang2 yang tersayang, dan semua pasal2 yang sedih laa .. :( takpe2, aku paham perasaan korang .. luahkan jerk laa, aku sedia membaca .. ewahh !

untuk entry yang marah :
     woo ~ seram woo baca entry korang .. macam aku yang terasa .. maki hamun syok gila kan dalam blog tu .. macam2 perkataan keluar, b***h, b**i, s**l dan segala macam lagi laa .. kesian binatang tu, jadi mangsa :( kot2, time dia tengah makan korang sebut, tak ke tersedak dia .. hehe :) cuba ubah sikit ! jangan laa sebut perkataan tu ukeyhh ! cuba sebut, lalat ke, cicak ke, semut ke .. *bajet ustazah kejap, PUIHH ! *

untuk entry yang happy :
     aduss ! best nya baca .. macam aku yang pulak yang tengah happy ..penuh simbol smile dekat blog tu .. macam2 perkataan baik keluar kan ? takpe laa .. aku just doakan kebahagian yang korang kecapi tu berkekalan .. amin3 ! jangan lupa tuhan .. *poyo siot aku hari nie *

untuk entry yang di alam kayangan (yang tengah2 couple nie):
     jelous ! jangan laa cite sangat kan .. jelous tau bace .. nanti bagi kad kahwin tau kat aku ! contact dekat FACEBOOK pon boleh .. nak jugak makan nasi minyak korang kan .. apa2 nanti, contact laa aku, tema warna apa ke .. kot2 nak jadikan aku pengapit .. awww ~ so sweet !

untuk entry yang PERASAN ! :
     nie memang panjang lebar laa aku nak cakap .. entry yang ditaip nie like orang tu tengah syok sendiri .. EXAMPLE : aku ada laa kenal dengan seorang yang ade blog nie, of couse laa kan .. actually, aku kesian sangat dekat dia .. dia tu macam kena mainkan .. aku tak sampai hati nak cakap, tiap kali dia ada problem, dia akan share dengan aku, dan aku ala2 pakar kaunseling gitu akan bagi kata2 semangat macam ''sabar laa beb '' , ''ingat ALLAH jerk '' macam2 laa .. first kata taknak couple da .. ukeyhh ! fine .. aku faham dia trauma, sekali esok inbox aku cakap da couple .. ya ALLAH, apa laa kau nie ! entry yang aku baca semua macam SYOK SENDIRI ! wake up laa girls ! kau couple2 pusing2 kat ex2 kau jugak .. pastu kau nangis .. kau tak sedar ke ?! tadi baru lepas aku baca, pakwe kau tak pedulikan kau ? hah ! nampak da kan .. tau di PLAYBOY kau couple ! jangan desprate sangat laa ! perjalanan masih jauh .. untuk kau yang tengah baca nie, tolong laa bukak mata besar2, lebar2 .. pelik laa aku.. kau kena mainkan macam tu tak sakit hati ke ? kalau tak apa tips ko ye ? aku nak jugak .. mana tau aku pun kena mainkan, at least tak sakit nie ..

lama tak makan lolipop :(

apapon , aku happy baca blog korang .. :) best ! kadang2 ada pengajaran yang aku dapat kan . :) aku just bagi nasihat untuk orang2 nie .. don't worry ! aku akan tetap usha2 blog korang .. :) peace !



NOTE : sorry kalau korang terasa, aku takde niat pon .. aku just nak sedarkan seorang hamba ALLAH nie, senang cerita buddies aku laa .. korang tak ! korang kan THE BEST ! weee ~ teruskan buat entry2 baru sebab aku akan always usha and baca entry korang .. insyaALLAH :) apapon, aku MINTA MAAF DARI HUJUNG RAMBUT SAMPAI HUJUNG KAKI kalau korang tersinggung ukeyh .. yang pasti, orang tu bukan korang, budak yang aku cakap nie entah baca ke tak .. haha :D sayang korang ! :*