Sunday, January 8, 2012

sayang, budi bahasa budaya kita !

ehemm ~ hye hye warga blog yang disayangi .. ewahh ~ hehe .. sekarang nak sebut2 sayang jerk kan .. seperti yang sedia maklum laa ye, sementara tengah happy nie, tunjuk kan laa .. :) nanti kalau dah sedih2, dah susah nak sebut perkataan sayang nie kan .. hehe :) maklum lah, MALANG TIDAK BERBAU .. 


apapon, hari nie totally aku happy gile sebab ......
  • aku dengan en tersayang aku dah 200 percent baik .. hehe :) lame jugak laa tadi gayut dengan dia .. slowtalk semua kan .. hehe legaa ~~ 
guys, plis !! jangan fikir bukan2 ye .. bukan bergayut kat pokok nie .. alaa ~ yang cakap lama2 kat tepon sampai nak panas telinga ! haha .. :D hehe :) awak, saya sangat happy .. 
  • aku dah lulus test komputer .. alaa ~ nak amik lesen laa katakan .. :) ukeyh laa, markah aku just dapat 47 .. alhamdulilah ~ bersyukur sangat2 ! hehe .. 
lepas nie, da boleh meneruskan langkah seterusnya untuk memandu nie .. hehe :)

larik topik sekejap tau .. agak2 3 meter, lepas tu aku patah balik pada topik sebenar .. hehe 

tadikan .. masa tengah tepon2 dengan en tersayang saya, dia cakap apa tau .. ''LAIN KALI HAL RUMAHTANGGA TAK PAYAH LAA TULIS KAT BLOG'' .. hehe :) sory laa sayang ! nie last laa saya tulis entry pasal awak .. hehe ingatkan nak cakap laa macam tu .. tak sempat cakap pape, dia dah kata ''TAK PE LAH SAYANG, SUKATI AWAK LAA YE'' .. macam nak menangis, kenapa laa perangai dia SABAR sangat ! hehe :) yelaa2, lepas nie, saya cerita sikit2 jerk pasal awak ye ! >.<

o0ps ! apa kaitan CEWEK nie ye ? hehe .. dia adalah antara orang yang selalu mengikuti perkembangan aku melalui blog nie hah ! aku ingatkan dia takde time nak baca .. dia ada update blog pasal aku .. huhh ! saya jadi malu laa awak .. hehe lupe nak kenalkan ! nama dia NUR SYAHIRAH BINTI ZAINUDDIN .. classmate aku selama 5 tahun .. hehe awak, saya guna warna hijau sebab saya tahu awak minat colour tu .. hehe 

amik kau !! gambar nie aku amik .. hehe :) saya dah tak upload gambar yang sama .. hehe dia pon ada update blog SIKIT pasal aku .. huhh ! maluuu ~~ intro ?? tak payah laa .. dah banyak entry asyik cerita pasal dia kan .. haha ! :DD *happy

STOPP !! nasib tak lari jauh .. baru 2.9 meter aku lari .. tak jauh mana kan .. hehe JOM, KITA MASUK TOPIK SEBENAR ! KITA PATAH BALIK .. U-TURN JOM ! *nak guna perkataan u-turn jerk .. hehe *

err ~ apa motif aku masuk kan pictures nie ?? actually tadi, time amik test komputer kan , akak yang jaga test 2 .. ya ALLAH ! tuhan jerk yang tahu .. kenapa bahasa dia macam tu ? aku nie da laa takot tak lulus (mak aku da ready nak membebel kalau fail), lagi dia macam tu .. AKAK MANIS + LAWA, SOPAN LAA SIKIT KAK ! GARANG SANGAT TU .. akak tu sangat lawa ! cantik kalau senyum ! serius !! tittle aku ada SAYANG ! o0ps ! aku just sayang tengok akak tu lawa, tapi macam tu .. hehe takde pape kaitan laa


* tak mampu comment pape, sekadar gambar hiasan

last2, time aku dah settle ujian tu, baru die okay sikit .. okay laa tu kak ! kira senyum laa jugak kan dekat aku .. hehe :) maybe dia tengah serabut kot kan .. aku tak langsung salahkan dia, cuma dia patot fikir, action dia yang macam tu boleh buat orang2 yang lemah semangat macam aku nie jadi MAKIN SERAM bila nak amik test tu .. hah ! cuba kalau yang jaga lelaki, awww ~ lagi molek rasanya .. lalala~  tambah2 ARSHAD ZAMIR yang jaga ! love youu !! haha *gatal

hah ! kan lawa kalau smile tu ..hehe :) ingatlah BUDI BAHASA BUDAYA KITA .. :) tak berani nak comment pape, just bagi pendapat sikit untuk orang2 kat luar sana lebih commited dalam menjalankan tugas .. BERKHIDMAT UNTUK NEGARA !! yeahh ! *peace 

NOTE : aku pun harap and berdoa sangat2, janganlah aku jadi macam tu .. biarlah segala yang aku lakukan akan diberkati Yang Maha Esa .. aminn ~~

No comments:

Post a Comment

ehem !
cuba try comment sikit :)