Friday, January 13, 2012

Al-Fatihah ! aminn ..

hye hye semua ! Assalamualaikum .. :) sihat ? ehem ~ lama jugak kan aku tak update blog nie .. hehe .. :) rindu kat TWITTER, FACEBOOK and paling aku miss gila nak berceloteh kat BLOG nie .. hehe blog ! ko rindu kat aku tak ? hehe .. (ting tong sekejap)


so, entry kali nie maybe agak2 sedih sikit .. salah seorang member aku dah meninggal dunia .. terkejot aku bila dapat tahu ! :( aku tak tahu kenapa, serius ! memang sedih .. dia sebaya dengan aku, if dia still hidup, umur dia 18 tahun .. dia sekolah kat SMV batu pahat ..


aku yakin, ALLAH lebih sayangkan dia .. dia pon baik ..JODOH, PERTEMUAN, AJAL, MAUT semua kat tangan tuhan kan .. kita pun kena tabah untuk hadapi dugaan nie, hope ! family dia akan lebih tabah ! tak sempat dia nak amik result SPM tahun nie  :'(



aku still terkejut and sangat2 terkejut , rasa macam baru jerk chat dengan dia .. now, rasa macam ajal tu dekat jerk dengan kita .. tak kira umur, masa, tempat kan .. bila2 jerk boleh .. kuasa ALLAH, takde sapa boleh halang kita .. hanya DIA yang berkuasa kat alam nie .. DIA juga Maha Mengetahui .. kepada family arwah, semoga tabah dalam mengharungi dugaan hidup nie .. 


fine ! aku agak sikit2 FOBIA dengan benda2 macam nie .. even , kalau cakap dengan adik BF aku pun , rasa macam nak menangis .. awak, tiba2 rindu dengan adik awak yang kecik tu .. huhu time tengah cakap dengan adik dia yang berumur 5 tahun tu, aku akan ingat kat arwah adik aku jugak .. adik, akak rindu sangat kat adik ! :'( akak sayang sangat kat adik ! :'(


betul jugak cakap sayang aku tu .. tu semua takdir tuhan and aku tak boleh menangis macam tu .. thnks sayang ! :') tiba2 jadi rindu kat arwah adik .. semoga dia ditempatkan di tempat orang2 yang beriman .. AMIN3 ! tapi, hati sapa tak terusik kan dengan benda2 macam nie ... seyes ! aku sangat2 takot and sangat2 FOBIA ! jangan laa sapa2 tanya or cerita pape pasal benda2 macam nie . huhu 



adik meninggal time aku 6 tahun , even da 11 tahun berlalu .. tapi aku still ingat benda tu, ulang alik pergi hospital , tengok dia makan ubat hari2, main dengan dia dulu .. time tengah main dengan cousin kat kampung, mak cik panggil cakap adik dag 'pergi' .. macam nak gila juga aku menangis timetu ..  ya ALLAH, semoga ALLAH kuatkan aku untuk hadapi dugaan nie ..  janganlah aku kehilangan orang2 yang aku sayang ! huhu :'( 

NOTE : AL-FATIHAH UNTUK ARWAH ADIK YANG DAH PERGI PADA 18-6-2000, EVEN DA 11 TAHUN, KENANGAN AKU DENGAN DIA STILL KAT INGATAN .. SAYANG ADIK !! :'(

p/s : thanks awak ! awak sabar sangat layan saya ! nk pinjam adik awak lagi nanti ! :)

No comments:

Post a Comment

ehem !
cuba try comment sikit :)