Thursday, January 26, 2012

soalan2 bengong !





aduh ! lama tak update blog .. dah bersawang2 dah hah .. cicak, labah2 semua ada .. lama betul dah tak kemas2 blog nie .. baru balik bercuti ! hehe .. dah nama 1 Malaysia kan, of couse semua perayaan aku sambut .. haha ! masa pergi pun mengejut jugak, tu tak sempat bawak lappy ..biasa aku dah bagirau awal kan .. hehe :) perjalanan percutian akan diceritakan dalam entry lain .. hehe so, back to our topic ! actually benda nie aku pon copy jerk, just for fun ..

okay ! let's begin !

situasi 1 : bila ada orang nampak korang baring tutup mata, mesti ada jerk yang tanya :

soalan : eh, kau tidur ke ?
jawapan : tak lahh, aku tengah training macam mana nak mati nanti ..
conclusion : dah nampak orang tu tengah tidur, mestilah dia nak or tengah tidur .. takkan tu pun nak tanya lagi .. isyhh ! 

situasi 2 : bayangkan !! korang bawak tv korang pergi kedai nak repair .. mestilah jumpa technician suruh repair kan .. tapi mesti dia tanya :

soalan : nak repair tv ke ?
jawapan : tak laa, aku bosan .. saja bawak tv nie pergi jalan2 .. 
conclusion : dah orang tu bawak tv dia pergi kedai repair tv 2, mestilah nak suruh orang2 yang pakar repair tu  repair tv tu .. apa laa ~~

situasi 3 : time korang bangun tidur, terus kawan korang yang lagi sorang nie tanya : 

soalan : kau dah bangun ke beb ?
jawapan : isyhh ! aku tegah tidur sambil jalan laa .. tak nampak ke ?
conclusion : dah korang nampak kawan korang tu baru bangun tidur, tu pun still nak tanya jugak ke ? hadoyaiii ~~

situasi 4 : kawan korang telefon rumah korang, then kadang2 dia tanya :

soalan : kau kat mane or kau pergi mana ?
jawapan : kat sini laa .. kat bus stop !!
conclusion : dah tentu korang telefon rumah dia, mesti laa dia kat rumah ..takkan nak bawak telefon rumah pergi jalan2 kot .. adesss !

situasi 5 : kawan2 korang nampak korang keluar dari bilir air,basah2 .. nanti kadang2 ada yang tanya :

soalan : kau baru mandi ke ?
jawapan : mana ada ! aku jatuh dalam lubang jamban tadi ..
conclusion : dah nampak dia basah2 tu, baru mandi laa tu .. isyhh !

situasi 6 : korang kat dalam bilik air, pintunya korang dah kunci .. airnya korang tadah lagi .. tapi ada yang tanya :

soalan : ada orang tak kat dalam nie ?
jawapan : mana ada orang .. hantu yang cakap nie ... hehehehe (*suara cute*)
conclusion : dah dengar tanda2 orang kat bilik air tu,  tu pun nak tanya lagi ke .. alamak aiii .. sedih betul 

so, tu laa serba sikit yang aku nak kongsi .. korang terasa ke ? oops ! hehe .. takde niat langsung .. ikhlas men''copy'' dari hati yang suci murni + tulus + ikhlas nie .. hehe isyhh ! angkut bakul betul laa aku nie .. haha :D

apapon , entry kali nie just for fun .. KADANG2 aku pun ada jugak tanya soalan2 bengong macam nie .. alaa ~ standard laa kan .. watlek and watcool suda .. hehe :) 

NOTE : entry kali nie takde gambar sangat ! :)




6 comments:

  1. apela soalan bengong . haha . btw done following u . :)

    ReplyDelete
  2. nurul syazana noorhijas : kan3 ? bengong2 jerk .. hehe :) done juge follow kamoo

    ReplyDelete
  3. erah gotcha : haha ! taw xpe .. terase pon ade nie .. hehe

    ReplyDelete

ehem !
cuba try comment sikit :)