Monday, January 30, 2012

AJL ? dah jangka dah !


yes ! even aku tahu aku telah pun terlambat untuk mengupdate entry baru, aku tetap mempunyai niat yang suci + murni + ikhlas + tulus ini .. ewahh ~ ayat poyo pulak dah keluar .. hehe :) by the way, macam yang semua tahu 29-1-2012 tu tarikh keramat .. keramat laa sangat padahal tak pon, time nie laa artis2 ternama semua bergayan sakan .. kalau tengok kat BLUE CARPET tu, aduhai nye ponnn ~~ macam2 gaya .. jom2, terjah kejap !


ayoyo ! yuna, macam2 style tudung dah dia pakai .. 


no comment !

even aku memakai heel, tapi yang macam liyana nie .. err ~~ tunggu kahwin kot .. :D

awi rafael !! aww ~ *cukupla sekadar satu gambar lelaki, takot tergoda*

macam tulaa hai, macam2 baju .. apepon, congrate to HAFIZ AF7 sebab menang sekaligus mengondol vokal terbaik .. :)

even persembahan die sangat2 simple, pandangan aku laa .. tapi maybe rezeki dia kan malam tu ..lagu dia pon ok laa ! tahniah !! BEGITULAH AWAN NANO NANO NANO NANO ~~ teringat johan raja lawak sebenarnya :D


3 suara ! ok laa number 2 .. :) diorang lawa baju purple malam tu . sheila hamzah lawa ! like3 !! 


tetap dengan awesome dia ! faizal tahir .. number 3, by the way .. memang dah agak dia akan menang salah satu anugerah nie .. hehe :) siap api2 .. tema air ke api nie ? err ~


persembahan terbaik ! sebab ada remy ishak kot .. haha :D siap peluk2 segala bagai hah .. jadi music box lagi, ala2 patung tu .. :)

total semuanya, ukeyhh and not bad .. dengan tema air yang diorang gunakan, semua awesome ! :) aku nie kritik2 dah macam juri pulak da .. haha 

NOTE : even orang yang aku support kalah, YUNA :( ini tidak adil, tidak adil untukku .. hehe tapi ok laa juara2 nya, memang dah jangka da ..  :p

Sunday, January 29, 2012

lolipop :)



aik ? lolipop untuk sapa nie ? hehe .. :) baca2 !


soryy ! aikk ? nak mintak maaf kat siapa pulak nie ye .. hehe :) firstly, entry ini khusus untuk someone  untuk orang2 yang bakal dinyatakan nanti .. (diorang nak jadi DIVA katanya)

so, sejak kebelakangan nie, always jugak gaduh dengan ''dia'' .. dah pening dah aku .. biarlah, hidup aku bukan total bergantung dekat dia .. sukati dia laa .. tak payah sibuk sangat nak jaga hati orang, baik jaga hati PARENTS dan ORANG2 YANG DISAYANGI .. kan3 ? hehe .. hati diorang lagi penting ! penting sangat ! aku pun dah malas dah nak handle benda2 remeh nie laa .. malas nak kusut2 kan kepala .. :p sory ! saya malas dah nak pujuk awak, biar laa awak .. pandai2 awak laa .. nanti rasalah saya takde 3 bulan nak pergi PLKN ..


okay ! cukup ! entry nie bukan untuk jiwang2 segala bagai laa ..puihhh ! aku pun gurl yang jiwang2 nie .. awww ~ haha :D so, kalau korang ada baca entry aku yang lepas, pasal BUAH-BUAHAN YANG MENGGAMBARKAN SIFAT ANDA, ada rasa terkena tak ? haha ! :D sory2 ! ada jugak laa yang inbox aku kat facebook, yang comment bila aku post entry tu .. semua nya macam geram + panas + terbakar agaknya ye .. kelakar laa korang nie .. SORY ! satu word yang mudah untuk aku cakap .. hehe NATY TATAMI dan HAJAR ABDUL JALAL sory guys ! (tu nama facebook diorang)

aku pun actually baru jugak kenal2 macam .. kat facebook jugak .. haha ! nahh guys, something untuk korang !


dah ! tak payah sentap2 .. pergi main jauh2 sana ! haha :D satu untuk NATY TATAMI dan satu lagi untuk HAJAR ABDUL JALAL .. hehe :) *peace

ayoyo ! dah bagi lolipop, siap bagi present lagi tau ! jangan sentap2 ye sayang2 semua .. haha ! :D

NOTE : kelakar gila bila ada yang terkena, ingatkan takde yang terkena .. rupanya ramai laa hai .. haha :D btw, sory ! >.<

Saturday, January 28, 2012

buah-buahan yang menggambarkan sifat anda

hye semua .. sihat ka ? so, hari nie aku macam nak jadi ala2 peramal gitu .. wahh ~ hebat sungguh aku sekarang .. sejak aku duduk sambil goyang2 kan kaki kat rumah nie .. aku mendapat satu ilham dan petunjuk .. ewaahh ~ jom2 !

*sekadar gambar hiasan dan tiada kaitan sama sekali dengan yang hidup atau yang telah meninggal dunia*

nak tahu tak buah-buahan yang menggambarkan sifat korang semua nie ? jom, pilih buah apa yang korang suka makan .. nyum2 !

WARNING : JANGAN TENGOK BAWAH DULU, JUST PILIH BUAH, BARU BOLEH TENGOK OKAY .. *peace

BUAH-BUAHAN TERSEBUT ADALAH :

  • apple



  • pisang
  • durian
  • manggis

  • strawberry

  • mangga

  • rambutan

SIFAT2 TERSEBUT ADALAH :

  • apple 
          ---> seorang yang suka makan apple
  • pisang
          --->seorang yang suka makan pisang

  • durian
          --->seorang yang suka makan durian
  • manggis
          --->seorang yang suka makan manggis
  • strawberry
          --->seorang yang suka makan strawberry
  • mangga
          --->seorang yang suka makan mangga
  • rambutan
          --->seorang yang suka makan rambutan

hehe .. :) oops ! sorry2 .. just for fun ukeyhh .. jangan DENDAM2 tau .. watlek and watkool sudaa ~ *peace sambil buat muka cute

NOTE : his entry just for fun, jangan yang amik hati ye .. susaa nak pujuk nanti .. awww ~

Friday, January 27, 2012

best nya main follow2 blog ! weee ~

ehem2 ~ hye hye warga blog .. salam sejahtera dan salam 1 Malaysia .. :) so, untuk kali nie kita terus pada topik laa ye ! jom2 !!


so, tanggal 26 januari 2012 nie, aku secara RASMINYA telah menjadi seorang pengFOLLOW yang sangat tegar .. haha ! serius beb .. lama2 kan macam best sangat follow2 blog orang nie ..



nak follow lagi ! cepat2 bagi link kat aku .. haha ! :D

NOTE : dah, tu jerk aku nak update sebenarnya .. hehe :) chill ~

Thursday, January 26, 2012

soalan2 bengong !





aduh ! lama tak update blog .. dah bersawang2 dah hah .. cicak, labah2 semua ada .. lama betul dah tak kemas2 blog nie .. baru balik bercuti ! hehe .. dah nama 1 Malaysia kan, of couse semua perayaan aku sambut .. haha ! masa pergi pun mengejut jugak, tu tak sempat bawak lappy ..biasa aku dah bagirau awal kan .. hehe :) perjalanan percutian akan diceritakan dalam entry lain .. hehe so, back to our topic ! actually benda nie aku pon copy jerk, just for fun ..

okay ! let's begin !

situasi 1 : bila ada orang nampak korang baring tutup mata, mesti ada jerk yang tanya :

soalan : eh, kau tidur ke ?
jawapan : tak lahh, aku tengah training macam mana nak mati nanti ..
conclusion : dah nampak orang tu tengah tidur, mestilah dia nak or tengah tidur .. takkan tu pun nak tanya lagi .. isyhh ! 

situasi 2 : bayangkan !! korang bawak tv korang pergi kedai nak repair .. mestilah jumpa technician suruh repair kan .. tapi mesti dia tanya :

soalan : nak repair tv ke ?
jawapan : tak laa, aku bosan .. saja bawak tv nie pergi jalan2 .. 
conclusion : dah orang tu bawak tv dia pergi kedai repair tv 2, mestilah nak suruh orang2 yang pakar repair tu  repair tv tu .. apa laa ~~

situasi 3 : time korang bangun tidur, terus kawan korang yang lagi sorang nie tanya : 

soalan : kau dah bangun ke beb ?
jawapan : isyhh ! aku tegah tidur sambil jalan laa .. tak nampak ke ?
conclusion : dah korang nampak kawan korang tu baru bangun tidur, tu pun still nak tanya jugak ke ? hadoyaiii ~~

situasi 4 : kawan korang telefon rumah korang, then kadang2 dia tanya :

soalan : kau kat mane or kau pergi mana ?
jawapan : kat sini laa .. kat bus stop !!
conclusion : dah tentu korang telefon rumah dia, mesti laa dia kat rumah ..takkan nak bawak telefon rumah pergi jalan2 kot .. adesss !

situasi 5 : kawan2 korang nampak korang keluar dari bilir air,basah2 .. nanti kadang2 ada yang tanya :

soalan : kau baru mandi ke ?
jawapan : mana ada ! aku jatuh dalam lubang jamban tadi ..
conclusion : dah nampak dia basah2 tu, baru mandi laa tu .. isyhh !

situasi 6 : korang kat dalam bilik air, pintunya korang dah kunci .. airnya korang tadah lagi .. tapi ada yang tanya :

soalan : ada orang tak kat dalam nie ?
jawapan : mana ada orang .. hantu yang cakap nie ... hehehehe (*suara cute*)
conclusion : dah dengar tanda2 orang kat bilik air tu,  tu pun nak tanya lagi ke .. alamak aiii .. sedih betul 

so, tu laa serba sikit yang aku nak kongsi .. korang terasa ke ? oops ! hehe .. takde niat langsung .. ikhlas men''copy'' dari hati yang suci murni + tulus + ikhlas nie .. hehe isyhh ! angkut bakul betul laa aku nie .. haha :D

apapon , entry kali nie just for fun .. KADANG2 aku pun ada jugak tanya soalan2 bengong macam nie .. alaa ~ standard laa kan .. watlek and watcool suda .. hehe :) 

NOTE : entry kali nie takde gambar sangat ! :)




Saturday, January 21, 2012

mamat pemalu ~

arghh ! kenyang nya .. alhamdulilah ! bila da kenyang, mata nie berat nya nak bukak .. bertahan laa, kejap jerk untuk aku meng''update'' blog nie .. malam nie aku nak mengarut lagi, macam tak biasa pulak .. hehe :)
actually, benda nie aku nak update lama dah .. cuma mood untuk aku taip2 nie takde lagi .. so, jom aku story ! shhh .. silent mood !



aku nak cerita pasal sorang mamat nie .. ehem2 ~ asal sebut mamat jerk mula laa girl2 yang baca nie .. tahap KEGATALAN dah sampai kan .. awww ~ tapi aku tak, relax jerk .. haha ! :DD cool lagi tau .. emm, nak sebut nama ke tak nie ye ? better tak payah kerana aku TAKNAK mengaibkan mana2 pihak2 .. haha ! *ayat nak poyo jerk .. so, izinkan aku mengenalkan diri mamat ini ye !

nama dia tutttt, aku just kenalkan as MAMAT PEMALU ye ..umur 18 tahun tapi belum genap lagi .. lagi 6 bulan .. suka warna putih and minat warna PINK .. awww ~ plis, jangan fikir bukan2 ye .. warna PINK bukan untuk gurlz sahaja .. takde catat dalam mana2 buku pun kan .. kalau ada, sini tunjuk bukti .. haha ! member rapat aku dan sering menjadi mangsa untuk aku melintas jalan .. ahh ! peduli apa aku :p dia kata kalau lintas dengan aku macam nak TEMPAH MAUT .. hey ! mana ada .. lagipun, bukan dia jerk .. orang lain pon .. sabar jerk laa !

* sekadar gambar hiasan

setakat yang aku kenal, yes ! dia baik, caring laa jugak .. poyo sikit .. haha ! :D the most important dia SANGAT, SANGAT dan SANGAT PEMALU .. haha ! entah ! kalau jalan dengan dia pun dah memang tau dia tu pemalu .. even hari2 laa jugak text, tetap nak malu .. pelik aku .. muka aku nie ada muka nak makan orang ke ? lain laa kalau dia takde hidung ke mulut ke kan .. rasa dia sempurna kot .. nak jadi guru kaunseling jap ! pendapat aku, malu tu patut tapi kena bertempat kot .. nanti susah nak hidup, sebab perjalanan kitaorang semua baru jerk nak bermula dan sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat jauh .. hah ! amik kau .. memang jauh betul nie .. hehe :) *peace just pendapat

 comel ! haha .. :)

dunia sekarang kan, faham2 laa .. suka fikir bukan2, kutok sana sini .. apa la seyh ! ehem ~ by the way, lain laa aku nie, sifat PEMALU yang ada dalam diri aku nie memang tak boleh dibendung lagi.. truly, aku sangat pemalu .. awww ~ chop ! kenape ye, setiap kali aku cakap yang aku nie pemalu, dunia nie macam harok .. ggrrr ~ sangat pelik ! aku pernah jugak laa update status kat facebook dengan menulis saya sangat pemalu, tak ke begitu syahid akmal dan naim sufian ..hah ! amik kau .. kena kutuk aku .. fine laa kan ! dasar ayam KFC punya AYID ! haha .. rindu nak makan KFC .. uwaa :'( *sesi meluahkan perasaan sebentar


MAMAT PEMALU nie kata maybe malu aku boleh control .. err ~ maybe kot .. ade jugak yang kata muka aku macam tembok ! makkk !! SENTAP ! :'( haha ! tak kesah laa .. mulut orang bukan kita boleh tutup kan ..
so, MAMAT PEMALU nie jugak sedang single and available .. borang pemohonan boleh ambik kat kaunter yang berdekatan, dekat aku takde borangnya .. dah HABIS ! haha .. laku sangat laa kau ! haha .. tapi, WARNING ! girl2 kat luar sana laa yang perlu menjadi tembok kerana dia sangat pemalu .. haha tapi kalau text dengan aku, amboiii ! bukan main lagi kau kan .. tau laa aku kena pergi PLKN ! huhu


alahaii ~ gambar PLKN pulak .. huhu lupakan dulu ! jom2, cerita lagi pasal MAMAT PEMALU nie .. pandangan mata aku, dia sangat SETIA .. woo ~ untung laa yang dapat dia kan .. haha dia pernah ada makwe tahun lepas, tapi takdir ALLAH kan .. takde sapa dapat halang .. kita pun just boleh berdoa jerk .. usaha and tawakal .. insyaALLAH ! aku just boleh mintak maaf if tu semua sebab aku .. bak kata amir raja lawak .. I'M SORRY !

lupa ! dia mempunyai anak sedara yang sangat comel ! kena baik2 nie, aku nak pinjam CD boboiboy .. haha ! best laa cerita tu, hehe .. BOBOIBOY kuasa 3 .. hehe





haha ! gurau laa .. macam mana entah aku boleh minat cartoon nie .. BE MORE MATURED ! apa laa .. haha ! tapi aku suka ADUDU tu .. haha ! comel laa .. :p MAMAT PEMALU ingat tak aku pernah suruh kau lukis raksasa petak2 nie, ke segitiga ke kan .. ADUDU laa tu .. haha ! boboiboy laa nie ! hehe :)

NOTE : kita memang tak boleh jadi sempurna kerana kesempurnaan itu milik ALLAH, kita hanya mampu untuk jadi yang TERBAIK .. insyaALLAH semoga hari ini lebih baik daripada semalam ..

p/s : sory kepada tuan empunya badan andai entry nie ade buat tuan empunya badan terguris hati or terasa .. just for fun ! lagipun ko yang nak kan ! hah ! amik kau .. haha :D nie just pendapat aku tentang kau .. watlek sudaa bro ! hehe .. jangan dendam2 tau .. *peace

Friday, January 20, 2012

kereta oh kereta !

hye korang ~ hehe .. :) aduh, nak senyum2 pulak .. hehe sebenarnya, aku baru balik belajar drive kereta tadi .. wooo ~~ haha .. serius ! sangat kelakar , sangat funny .. haha ! agak2 nya naik ting tong jugak orang yang ajar aku tu kan .. hehe sory laa ! bukan aku sengaja .. nak kawal CLUSH, BREK, MINYAK lagi .. alahaii ~ kaki aku ada dua jerk kot, nak kawal sampai tiga .. kelam kabut laa .. hehe lain laa auto !

so, first day aku drive semalam .. serius ! sangat nervous .. dah naik semua, dia pon ajar .. lepas tu aku pulak bawak .. haha ! kejap mati, kejap mati .. puihh ! malu tau ~ haha .. orang yang ajar tu kata, aku nie TAKUT SANGAT, dia suruh aku drive kat jalan raya yang tengah sibuk tu .. alahaii ~~ macam nak jerit2, nasib aku cover taw .. kalau tak ? hmm ~ jadilah macam TRAGEDI aku melintas jalan dengan member2 aku .. haha !ada diorang kata kalau lintas jaln dengan aku, macam nak BUNUH DIRI ! tak patot betul .. huhh !!

fuhh ! cukup laa semalam aku belajar 1 jam .. the MOST IMPORTANT, orang yang ajar aku siap belanja aku makan .. haha ! aku dah macam tak selera dah nie .. minum air milo ais suda .. pagi2 minum ais ? alaa ~ standard laa tu kan .. hehe



so, hari nie merupakan hari kedua aku drive .. diajar oleh ''abang2'' hehe .. not bad ! siap tanya ''ABANG NIE GARANG KE TIEKA ?'' tak2, tak garang pon .. just tu aku boleh cakap ! sory !! tak boleh cakap banyak .. nak jadi pemandu berhemah ! aku kena focus .. ewahh ~ haha :D




aku pun buat laa 5 perkara tu ..

  1. betul kan seat kereta tu 
  2. betulkan cermin pandang belakang and cermin sisi
  3. pakai tali pinggang keledar (untuk keselamatan)
  4. pastikan gear dalam keadaan bebas, kalau tak kedepan laa .. haha dan start enjin ..
  5. check signal and wiper sama ada dia function tak .. :)
perfect ! aku pon bawak .. ada dia suruh brek tiba2, hah ! amik kau .. haha ! (faham2 laa apa jadi) dia siap kata "NASIB TAK PECAH CERMIN DEPAN NIE" o0ps ~ ganas sangat ke .. haha lama2 ukeyhh laa .. hehe :) dah bawak2 tu, lama2 biasa laa .. actually, ukeyhh jerk .. abang tu siap kata AKU GELOJOH ! woo ~~ sentap ! haha .. tak kesah laa ! well ! ingat senang nak jadi gelojoh .. hehe :)

dia ajar naik bukit, ehem ~ biasa laa tu .. first tu dia ajar, aku ukeyhh jerk .. kali kedua .. amik kau ! macam nak MENGAUMM jerk kereta tu .. bila aku dah brek atas bukit tu, dah angkat handbrek semua, macam nak kebelakang kereta nie .. alahaaii ~ handbrek aku tarik tak kuat ! siap menjerit dalam kereta tu .. haha ! JERIT SLOW2 tau ! sopan gitu .. haha ! lama2, da ukeyhh ! kesian abang tu, sabar jerk kan layan aku .. haha ! takpe laa bang, dapat PAHALA tau .. hehe :)



alaa ~ setakat nak ke longkang, masuk line orang ! huhh ! benda biasa aku buat .. haha :D ajar punya ajar, lama2 aku menjadi pemandu yang ''sangat berhemah'' alahaaii ~ sopan nya aku drive .. o0ps ! lupa, di suruh bawak 30, rasa 30 tu macam dah laju, suruh 60 pulak .. takutt ! padahal kereta 2 slow jerk, tapi bagi orang2 yang baru macam aku nie, dah rasa macam speed 200 .. haha ! :D tak percaya ?? sapa2 yang baru nak drive tu, tau laa aku macam mana .. haha ! stop !! malas dah nak cerita .. yang penting, today aku drive dah ukeyhh ! thanks abang ! haha .. awww ~~ 



NOTE : nak ajar aku, kena ajar macam pakwe makwe tau, sopan2, romantik2 .. baru ilmu tu boleh masuk terus dalam otak ! haha :D *gatal


Tuesday, January 17, 2012

KAU PLAYBOY !

hye korang ! so, hari nie aku nak bercerita atau dengan kata lain .. aku nak MENGUMPAT ! arghh .. peduli apa aku .. serius ! aku sangat2 geram dengan dia nie .. ukeyhh, aku kenalkan dia as ''MAMAT PANDAI'' okay ? :)

sesuai dengan nama yang aku bagi tadi .. MAMAT PANDAI .. yes ! dia SANGAT2 pandai .. sekolah pon bukan sekolah biasa, sekolah pandai laa .. hehe :) dia sebaya dengan aku .. 18 tahun ! memiliki seorang akak yang sangat baik ! dia pon diberi macam2 kelebihan , salah satu nya pandai mengAYAT perempuan .. SANGAT PANDAI .. dengan kebolehan yang dia ada, pandai main gitar, dia gunaka taktik tu untuk memikat semua wanita2 inginkan kasih sayang dan perhatian agaknya .. huhu dia gunakan cara tu untuk pikat hati wanita2 secara perlahan2 .. awww ~ sangat sweet !


dia sangat2 romantik tau .. pendapat aku ! wanita2 yang dah dekat dengan dia, da rapat dengan dia, CONFORM jatuh cinta .. haha :D serius weyhh ! aku tak tipu .. dia pon package cukup apa .. PANDAI, ROMANTIK, SWEET segala2 nya laa .. haha dah pandai main gitar .. suka buat suprise tau .. untuk laa yang dapat dia .. hehe


dia pon pandai tau ! dia amik class science tulen .. :) addmath dia memang A laa .. haha ! :D serius beb ! aku tak tipu .. dia memang minat subjek tu, tapi dia lemah biology .. standard laa kan , ada kekurangan and ada kelemahan .. dia nie anak yatim piatu :'( first time kenal pon macam sedih tau .. dia pon baik ! aku nie pulak memang suka mamat2 yang pandai main gitar nie .. haha ! :D macam biasa, aku pun TERgelincir laa .. maka, jatuh cinta padanya !  haha :D



masa birthday aku, dia boleh main gitar pulak dah ! haha .. lagi laa aku suka kan .. CHOPP ! itu dulu ye .. kenangan bengong yang pernah aku cipta dengan dia .. ternyata dia merupakan seorang PLAYBOY terkenal .. haha ! what the hell laa bro ! nasib laa aku sedar benda nie awal, sempat laa aku mengelak dan terus mengelak .. hehe


ramai laa yang jadi mangsa pada MAMAT PANDAI nie .. dia couple dengan someone tu, then biarkan macam tu jerk .. bila agak2 dia da bosan laa .. tak message, tak contact ..macam layang2 yang terputus talinya .. ewahh ~~ peribahasa dah masuk .. hehe dia biar kan macam tu jerk .. lelaki jenis apa macam tu .. oh, i see ! dia couple dengan seorang girl nie and dalam masa yang sama couple dengan budak lain jugak .. alalala~ sweet nya drama kau .. apa jenis orang kau nie .. huhh ! PUIHH !


kau dah mainkan hati ramai orang ! stop !! cukop !! kau tak penat ke hah ?! sedar2 laa diri kau tu .. menyampah betul aku .. haisyhh ! kau dah buat ramai perempuan menangis sebab kau ! fine !! kau kata apa , kau sakit ? yes ! aku percaya !! akak kau cakap kau sakit .. kau pulak cakap tinggal tunggu masa nak mati ? OH MY GOD ! tu semua kerja tuhan laa hoii ! kesian laa weyh , now taktik kau .. update blog kau and suruh orang yang KONON nya kau sayang tu baca ? alalaa~~ sukanya aku tengok hai .. better kau pergi dari hidup aku ye !


aku pon taknak cipta memori dengan kau lagi, tapi akak kau rapat dengan aku .. aduhaiii .. akak kau tu da lah baik .. jadi akak angkat aku pulak tu .. ya ALLAH, janganlah aku dengan adik dia .. taknak3 !! huhu .. kau mintak pulak nombor aku, tak pasal2 aku contact lagi dengan kau .. huhu tapi thanks ! now, rasa macam aku dah kenal sangat muka2 player ~ haha .. :p aku just nak kau berubah ! JANGAN MAINKAN PERASAAN ORANG .. kalaulah kau betul2 suka someone nanti, then dia mainkan kau macam mana kau mainkan perasaan orang2 yang pernah kau buat dulu, baru kau tahu langit tinggi ke rendah .. time tu, aku just ucapkan tahniah untuk kau ! haha :p

NOTE : dunia nie macam putaran roda, kadang2 kat atas and kadang2 kita kat bawah .. setiap perbuatan yang kita lakukan, akan dapat balasan sama ada baik atau buruk ~ ingat lah ALLAH banyak2

p/s : aku mintak maap kat kau dari hujung rambut sampai hujung kaki, tapi aku mohon .. kau jangan masuk hidup aku lagi .. and stop mainkan orang ! *peace

Monday, January 16, 2012

serammm ~~

salam .. hye semua ! hah ! jangan terkejut dengan perubahan blog aku sekarang nie .. actually, blog aku sedang diubah suai, digodam dan dikemaskini oleh akak sepupu aku .. haha ! nasib akak fida ada .. thanks sangat2 akak .. :) kita pon da blur sikit2 sebenarnya pasal blog nie .. hehe

thanks tau akak ! hehe :)

by the way, actually .. aku baru habis isi BORANG UPU FASA 2 punya .. ya ALLAH, sangat2 blur ! banyaknya course dia .. tak tahu nak pilih apa .. as science student , ehem2 .. (takde niat nak berlagak) of couse, family aku mangharapkan something yang SANGAT BAIK dari aku ! huhu .. :'( tapi, aku takde laa sepandai yang orang sangka .. macam orang2 selalu fikir, asal pelajar science jerk pandai kan ? TIDAAKKKK !!!! SAYA BANGKANG YANG ARIFF .. aku takde laa pandai macam tu .. result pon tak laa gempak sangat kan.. 

ada jugak laa adik2 junior yang tepon2 aku kan tanya senang ke tak .. hehe :) aku sendiri tak tahu nak cakap macam mana .. semuanya bergantung pada diri kita actually .. kalau kita rasa yang kita nak sesuatu tu macam coklat ke, kita mesti usaha kan .. mintak orang ke .. so, macam tu laa kita .. science nie subjek BERAT sikit .. hehe :) aku belajar pon naik ting tong jugak .. maybe sebab malas aku jugak .. yess ! aku sedar diri .. AKU SANGAT MALAS .. haha :D






time belajar aku boleh berGOSIP lagi .. haha ! standard laa perempuan kan .. tambah2 bila kelab2 GOSIP kat kelas aku tu da berkumpul .. orang2 nye ? sini aku kasi mentioned sikit ! 

  • NURUL AZZAH MASTURAH BINTI ABD RAHMAN
  • NUR SYAHIRAH BINTI ZAINUDDIN
  • NURUL HIDAYAH BINTI ASHARI
  • MAHIRA AQILAH BINTI AQD KARIM
dan sebagainya .. hehe diorang nie kira orang2 kuat laa ! tak lupa ! aku sekali ok .. hehe :) aku sentiasa sedar bahawa aku salah satu dari diorang .. kat surau pon boleh .. ya ALLAH .. haha ! tapi best aw .. hehe


back to our disscussion .. hehe :) aku sangat2 seram time isi borang nie aw .. seyes beb ! masa depan wooo ~ mahu tak goyang .. haha :D siap tepon makcik aku lagi, nasib ada parents yang men''support'' kan .. tak tahu nak amik apa, dengan result yang kadang2 turun, naik, naik, turun .. errr~~

apapon, lepas member aku (dayah) share blog seorang akak nie .. aku rasa macam okay laa .. kalau tak dapat, tak payah nak meraung2 bagai .. hehe takde rezeki laa tu .. ALLAH dah tetapkan yang terbaik untuk kita kan .. mana tau tak dapat kat dalam negara nie, kena pegi oversea ke .. hah !!


dah kena naik flight nak pergi sini pulak dah .. UNIVERSITY OXFORD .. haha ! bagi aku , insyaALLAH .. ada rezeki, ade laa .. just berdoa and tawakal jerk .. apapon, aku wish GOOD LUCK untuk korang semua ye ! *peace perasaan seram aku nie still ada nie .. haha ! ya ALLAH, bagi laa yang terbaik untuk aku .. aminn ~ harap apa yang aku pilih tu semua tepat laa .. huhu takott !!

NOTE : kita hanya mampu merancang, dan ALLAH yang akan tentukan segalanya ! sekarang, kita just doa and tawakal jerk laa .. mudah-mudahan ada rezeki untuk kita semua .. aminn ~ >.<

Sunday, January 15, 2012

blur !!

hye hye semua ! sihat ?? ehem ~ setelah lama tak mengupdate blog nie .. da 2 hari tak silap .. hehe :)  tak bukak BLOG ! rindu kau blog ! haha :D blog nie rindu tak kat aku ek ? hmm ~ (ting tong sikit malam nie)

kata 'I MISS YOU' ini ditujukan khas oleh aku untuk blog ini ye .. helo ! jangan salah faham .. aku tau kat otak masing2 ingat aku nak kata kat ''ehem2'' aku kan ..maklum laa, entry aku sekarang terkenal dengan entry orang yang sedang hangat bercinta .. puiihh ! hehe :) dia ? of couse laa, hari2 aku rindu .. haha ! :D 


perghh ! serius ! lama dah aku tak makan ..  huhu masa tengah tengok2 gambar, ternampak gambar nie .. nak makan KFC ! :'( huhu .. by the way, kat otak aku sekarang ligat memikirkan hadiah untuk aku bagi kat ''ehem2'' aku nie ! maklum laa, birthday dia da nak dekat .. ikot memang malas aku nak bagi .. o0ps ! hehe .. sory awak ! haha .. :D sape nak belanja aku KFC nie .. huhhh !


aku mengambil keputusan untuk wish kat sini jerk ..HAPPY BIRTHDAY AWAK ! semoga panjang umur , dimurahkan rezeki, smile always :) and semoga berbahagia di samping saya  family tersayang .. hehe :) package da benda tu, ada kek, hadiah dengan belon ! haha .. :D ukeyhh apa aku wish kat sini, kira berani tau, kat public lagi nie .. haha ! well ! aku memang ''BERANI'' haha ! (berani laa sangat kan)


haha ! kejam sangat ke aku nie ? hehe .. aku tetap akan wish tapi agak2 BLUR .. huhu ! cukop laa just wish sayang ! hehe .. nantikan jerk laa apa yang akan aku bagi nanti .. huhu

NOTE : still blur and makin blur !