Saturday, August 11, 2012

balik rumah ! :D

Assalamualaikum, salam 1 Malaysia dan salam dua blogger :p
awas ! ketika penulis menaip entry ini, lagu raya sedang berkumandang ~

ketika dan saat ini, takde yang lebih membahagiakan selain dapat bersama family tercinta.. ewahh ! setelah seminggu anaknda mu berada di medan peperangan (exam), kini .. anaknda balik bonda .. weee ~ chop ! jangan tanya pasal exam .. lupakan untuk seketika..



hari khamis masa habis exam, malam tu dah rasa macam malam raya dah .. KMJ punya meriah memang tahap apa ntah .. tak dilupakan kaum adam yang bermain rugbi, turut serta yang berjogging di malam hari dan terus makan di cafe ladies .. ceh2 ! ladies laa sangat.. lepas jogging, makan .. bagus laa tu, conform berat badan korang turun and badan korang akan maintain .. *okay tipu*

kaum hawa blok aku ? amboi2 ! yang tampal selamat hari raya dekat pintu lain, yang pasang lagu raya macam nak satu blok dengar lain .. yang nyanyi2, yang kemas bilik siap basuh langsir, mop segala bagai ..fuhh ! meriah laa .. aku ? aku 'prank' roomate aku .. haha ! :D *ketawa kejam* dia siap nangis2 kot .. hehe .. dah2, nanti time birthday aku, aku pulak kena .. parah kan ?

sekarang dah ada dekat rumah .. weee ~ Selamat Hari Raya semua ! haha :D awal kan budak matrik cuti ? 10 sampai 26 tu .. pewit ! bersyukur gila .. makin bersyukur bila lecturer semua bagi kerja dengan assigment and kena hantar time raya .. Alhamdulilah .. saya memang nak ada kerja madam .. thanks a lot .. fuhh ! dah laa, nak layan twilight sampai sahur .. out !!


Sunday, July 29, 2012

exam week -.-

sedang orang lain sibuk menelaah pelajaran, tak kurang juga yang tidur dan membasuh baju .. aku kini berada di dalam bilik keseorangan .. sobs sobs ! :'( roomate yang lain sibuk study, aku masih lagi giat mengupdate blog kerana rindu tahap gaban dekat blog nie .. aku juga sibuk on9 facebook sambil menahan kelaparan .. ohh ! cepat lah pukul 7.20 p.m ..

sambil memikirkan apa yang nak makan untuk buka nanti, sambil tu juga aku dengar lagu-lagu raya .. ya Allah, bila nak balik rumah nie .. nak raya ! lagu lagu raya nie mengingatkan aku dekat family tercinta ..apa khabar laa family dekat sana ... sobs :( cepat lah 10 haribulan, aku dah count down nak balik dah nie .. rasa malas nak fikir exam .. fuhh ~ jelas terserlah tahap kemalasan aku .. -.- entah bila nak berubah ..

alhamdulilah, setakat nie semua subjek boleh bawak include 'mathematics' atau nama sebenarnya additional mathematics .. start belajar functions laa.. ayoyo ! tapi kuliah time puasa nie agak2 mengantuk sikit, masa-masa terluang dalam dewan kuliah banyak digunakan untuk bercerita.. biasa aku makan time tu ..takpe, berapa minggu jerk lagi nak raya .. ehh ! tak sabar gila nak balik rumah, nak tolong mak buat kuih raya, nak tolong mak kemas2 rumah .. okay ! aku sangat rajin.. sekian ~~~



ehh, lupa nak ucap .. selamat berpuasa ! :p

out ! ''nak study'' :p
wish me luck for exam 7 sampai 9 august nie ! yeayy ! --'

Sunday, July 8, 2012

yeay ! mak datang

Assalamualaikum :)

hari Ahad yang tenang dan menjadi semakin tenang apabila dapat bersama dengan family tercinta.. aww ~ semalam time ada program A for chemistry, dapat text  daripada bonda tersayang.. fuhh, maju dah mak sekarang, nak message bagai .. habis program tu, aku miscall jerk, then mak tepon balik .. okay ! sayang mak .. save credit .. :D

pejam celik pejam celik, boleh tahan lama jugak laa aku kat matrik nie kan .. rasa dah sebati dah dengan life yang takde tv, jarang bukak facebook, jarang update blog, study, tak outing, kuliah ganti, balik lambat, assignment banyak, jauh daripada family dan lain-lain .. dengan outing berbaju kurung, anda akan kelihatan sangat ayu ye.. makin selesa dengan pakaian begini nampaknya, alhamdulilah :)



2 weeks lagi nak balik, count down ~~ lepas tu ada exam sebelum raya.. memang otak akan boom nampaknya .. serius ! actually, life dengan matrik takde laa susah mana .. main set jerk .. mungkin jadual yang sangat pack untuk student science macam aku yang membuatkan orang tak tahan .. alaa, setakat tidur pukul 1 bangun pukul 4 .. perkara biasa .. :p kejap lagi mak nak hantar balik da :( tak puas nak lepaskan rindu lagi .. takpe, 2 weeks more ~

Saturday, June 23, 2012

dulu dan kini

Assalamualaikum semua .. ketahuilah bahawa ketika dan saat ini, masa ini seharusnya digunakan untuk aku menyiapkan segala assignment, kerja tutorial, jotter book, membaca sekaligus memahami segala ilmu yang telah lecturer ajar pada minggu ini ..sememangnya lecturer aku sangat baik dan budiman dan segala bagai sifat lagi kerana sangat sangat sangat sabar melayan kerenah aku yang sedang meneroka ilmu baru dalam bidang biologi dan komputer .. terima kasih madam ! :)

boleh dikatakan nak dekat sebulan jugak aku hidup dekat matrikulasi johor nie .. facebook, twitter, blog semua dah jarang aku bukak kerana kesibukan tahap gaban yang melanda diri ini .. matrik sememangnya sanagat sangat mengubah life aku .. aku dah jadi rajin study dah sekarang (masuk bakul angkat sendiri) .. time kuliah, kalau tak faham kan .. aku sumbat telinga aku dengan earphone .. :D time tutorial baru aku cover balik .. time tu laa nak tanya lecturer macam macam soalan .. even benda yang dah terang dalam dewan kuliah pon aku tanya balik .. sory madam !


dah jarang texting orang sebenarnya .. orang text aku balas sekali dua jerk .. sory ! sekarang rasanya aku lebih utamakan tidur even 5 minit .. yes ! aku sangat menghargai masa .. :p pantang nampak katil dah sekarang, asal baring terus terlelap ..kesian dekat roomate aku yang selalu cakap sorang sorang .. dekat matrik jugak mengajar aku erti ''asyik nak makan'' .. time kuliah aku makan .. ada masa gap even 15 minit, aku tetap akan makan .. life dekat matrik sangat memerlukan stamina dan tenaga yang tinggi, sebab tu aku makan .. err ~ excuse tu boleh terima kan :)

sekarang dah jadi makin ''rajin'' .. kalau dulu basuh baju guna tangan, sekarang ? bangun 4 pagi, sumbat baju dalam mesin basuh dan tinggalkan .. bersyukur sangat sebab bilik aku sebelah dengan tempat mesin baju .. yahoo ! kalau dulu petang boleh riadah .. jogging sambil ketawa terbahak bahak dengan member satu sekolah .. sekarang ? masa tu digunakan untuk riadah di atas katil sambil memejam kan mata :) jarang gila kot dapat berkumpul dengan member satu sekolah even 1 tempat .. selisih, say hye then bla ..

the MOST IMPORTANT part ~~
i miss my family .. sebulan sekali balik rumah .. time balik konon bawak buku, macam study jerk .. rindu masakan mak .. mak ! nak makan sambal telur ! sebulan lagi kot nak balik rumah .. :( nak shopping sama sama macam dulu .. sobs sobs :'(

strunggle for 1 year ! yeahh ! wish me luck .. 4 flat ! insyaAllah ~~

out ! ready kena pergi dewan kuliah, nak mengundi esok :)





Saturday, June 16, 2012

student matrik

hai guys ! :) kembali berblog .. yeahh ! dengan hati riang gembira kerana dapat pulang ke rumah setelah 3 minggu berada di perantauan .. err ~ entry ini ditaip sambil menonton televisyen .. okay ! jakon kejap, al maklum lama dah tak tengok tv .. thanks god kerana bagi ingatan yang sangat kuat untuk aku mengingati bentuk tv nie .. relax sungguh berada dirumah :) tutorial tak siap ! takpe, abaikan kejap :p

pejam celik pejam celik .. kejap jerk dah 3 minggu dekat KMJ nie .. macam-macam dugaan yang telah dihadapi termasuk bangun pagi tahap awal gila gila untuk study .. rajin kan aku kat matrik nie .. :D study atas katil tak sampai berapa minit, aku dah hanyut dengan dunia aku sendiri ..finally, masuk matrik jugak aku .. sebelum masuk matrik nie macam macam benda da aku dengar .. matrik nie tak berapa bagus laa apa laa, tapi semua aku tolak tepi .. cewah ! nampak tak keazaman yang sangat sangat tinggi kat situ ..harap keazaman nie akan always tinggi sampai habis semester .. so sekarang aku dikenali sebagai salah seorang student matrik.. dah lama rasa tak digelar student .. haha ! doakan aku berjaya*ayat poyo*



esok nak balik KMJ da .. sekejap jerk dah hari ahad .. taknak hari ahad boleh ?tak puas rasanya makan masakan mak *muka sedih* sebelum balik rumah, aku siap buat list nak makan apa .. :p tomyam, double cheese burger, juice tembikai laici, KFC .. tiap-tiap pagi aku nyanyi nyanyi punya eksaited nak balik rumah .. sekarang kenapa aku tak nyanyi nyanyi nak balik KMJ .. sobs :'( lepas nie agak-agak bosan, aku nak update blog, maklum laa line ada .. haha

20 July baru balik, insyaAllah .. mengharapkan something yang baik berlaku .. amin ! >.<

out ! kerja banyak tak siap, minggu depan kuiz untuk semua subjek dan aku tak baca buku lagi dan aku nak tengok tv malam nie .. :p

Friday, June 8, 2012

KMJ life ~

Assalamualaikum .. wahh, lama dah tak update blog ! miss you blog !! finally, even ada sikit jerk masa dalam makmal computer nie, aku tetap nak update blog .. why ? sebab aku tak boleh bukak facebook :( sobs :'( kenapa laman web facebook disekat di KMJ? sobs :'(

2 minggu lebih kurang tak update .. first week ? serius, penat tahap cipan gila dekat KMJ nie .. minggu orientasi laa katakan ..kitaorang kena urus dengan abang and akak2 senior .. sporting habis lah diorang ! dah pukul 5 kena ada dekat msjid .. could you imagine pukul berapa aku nak bangun .. setelah discuss dengan roomate, kitaorang sepakat bangun pukul 3.. sebab ? malas nak beratur time dekat toilet .. haha :D yes ! aku sangat pemalas ..

nie dah nak dekat 2 weeks dekat KMJ .. and aku tengah demam .. sobs :'( dah belajar laju gila-gila .. macam LRT laa senang cerita .. dah takde time nak layan facebook, nak tweets, nak berblog lagi .. ayoyo !!jadual dekat sini sangat pack ! kelas start pukul 8 sampai pukul 5 .. kerja jangan tanya laa, banyak gila ! rasa tak cukup 24 jam .. hehe :)

Alhamdullah, ramai gila member dekat KMJ .. 24oo ++ cewahh ! macam aku kenal semua jerk kan :p aku amik modul 3 :) focus pada biology subjek, taknak amik physics sebab otak aku sangat sangat loading dalam mempelajari ilmu physics :p math dia macam add math .. yes ! aku suka add math .. err -.-

conclusionnya ? everything okay .. even kena basuh baju pakai tangan :p kalau malas, memang mesin basuh laa aku humban baju .. haha :D so, doakan aku 4 flat ! jumpa 15 Jun nanti .. i'm coming home >.< untuk berblog, bertwitter and berfacebook .. haha :D
home sweet home~~



out ! kerja berlambak tak siap lagi .. dengan kuiz tak sudah sudah :p


Sunday, May 27, 2012

bye semua :(

Assalamualaikum ~ :)

hari yang dinantikan, err .. dinantikan ke ? 28 Mei yang bakal mengubah segalanya .. sobs :'(  goodbye mak ! :( goodbye ayah ! goodbye semua ! sobs :'(



doakan esok .. sobs :'(

NOTE : dah jarang laa update blog lepas nie .. :(

Friday, May 25, 2012

McD one set, please ! :(

Assalamualaikum.. hai ! :D


gila bengong benda nie .. masa scroll down facebook tadi, aku ternampak benda alah nie .. serius ! aku memang tak pernah terfikir pon nak buat macam nie .. tapi sekali sekala kalau kena kan orang macam nie best jugak kan .. nak kalau yang jaga kaunter tu berlagak ke, bajet ke, cover yang teramat sangat ke kan .. ayat orang yang jaga kaunter dekat McD pon memang nie kata ''makan sini'', wajib ada laa ayat tu ..

okay ! honestly, aku nak makan double cheese burger dengan sundae .. sebab tu laa aku sanggup buat entry pasal McD nie .. please ! anyone yang boleh belanja *muka kesian*

NOTE : hari nie jumaat, esok sabtu, lusa ahad then isnin ~~ bermula laa life as a student again .. sobs :'(


Thursday, May 24, 2012

segmen : Jom tambah follower sambil berkenalan

Assalamualaikum, salam sejahtera, salam 1 Malaysia dan salam satu 2 blogger. :)


nak join segmen nie pulak ! :D saya nak tag awak dan awak .. sekian, terima kasih :)

nak join? KLIK SINI cepat-cepat tau ! tarikh tutup 30 Mei 2012 tau ..

Wednesday, May 23, 2012

Segmen : It's You I Review You

hye guys *lelambai tangan dengan muka teruja*


sebelum tu, thank to KAK HANA sebab invited kita .. ehem ! rasa macam VVIP gitu .. nasib baik akak tu tak bentangkan red carpet untuk aku .. ok, stop mengarut ..orang yang saya nak tag adalah jeng jeng jeng diiringi bunyi drum ..



sebab blog dia sangat simple tapi AWESOME :D
tak percaya? klik SINI tapi nie pendapat aku tau, tak tahu laa mata korang macam mana .. 


maaf ! anda patut lihat banner nya sendiri di SINI kerana saya terlalu jelous melihat banner nya yang lawa .. sobs :'(
cun kan banner dia :) kasut tumit tinggi kan3 ? sememangnya aku amat meminati heel .. gggrrr ~ jelous tengok .. sobs :'(
aku suka blog nie sebab banyak segmen, kalau ada time boleh aku join .. korang test laa tengok, banyak gila segmen yang tuan punya blog nie join .. mesti dia rajin, tak macam aku yang malas nie.. lalala~


aku suka blog nie sebab empunya blog rajin update, selalu jugak aku blogwalking kat blog nie .. weee ~ nak tengok? CLICK HERE

nak join ke? jom laa, klik SINI kena cepat-cepat tau, tarikh tamat 26 mei nie tau .. 














Tuesday, May 22, 2012

Segmen Review blog by Hudahud

Assalamualaikum readers ! :)


err.. first time join contest sebenarnya .. *teruja sambil lari tutup muka* saja jerk nak join contest nie.. nak tambah kenalan blogger sebenarnya, sekarang pon tak buat pape dekat rumah .. duduk sambil goyang-goyang kaki macam anak Dato' dan Datin .. jangan jelous okay ! =p next week baru bermula life sebagai student matrik, insyaAllah .. so, sebelum berangkat nak blogwalking dulu buat hilang boring .. so, makin ramai kenalan blogger, makin rajin laa aku blogwalking.. yes ! sememangnya aku seorang yang rajin *masuk troli, tolak sendiri* kbai -.-

by the way, lupa nak cakap ..banner akak sangat lawa .. jelous !

nak join ? KLIK SINI .. tarikh luput 28 Mei 2012 :)

Monday, May 21, 2012

hujan yang mendengkikan

Assalamualaikum .. :)



hujan nie best kan ? err.. tengahari tadi, macam biasa laa rutin hariak aku, kena merempit pergi amik adik aku mengaji .. aah, memang gedik ponn kan .. balik mengaji pon kena pergi amik .. alasan dia sebab beg dia berat sangat ! nak jalan kaki susah .. okay, memang aku akui .. beg dia memang berat gila gila gila .. time aku sekolah dulu takde pon berat macam tu .. teringat zaman persekolahan .. hmm :(

tengah-tengah sibuk layan fb tengahari tadi, teringat kena amik adik aku .. nasib tak lupa, kalau tak dia boleh membebel macam kita masak bertih jagung tu .. sory dik, takde niat nak kutuk .. sayang adikk .. :* kesian beg adik berat kan .. haha :D time tengah merempit tu, boleh hujan renyai-renyai  pulak dah .. mesti orang dah tengok aku mereng time tu, dah tau hujan pergi naik motor ..naik laa kereta kan .. ye, aku tahu laa aku dah ada lesen motor dengan kereta, malas nak berlagak sebenarnya .. lalala~

5 minit menunggu ~~
adik aku takde pon .. alaa, orang nie pon ajar adik aku lama sangat laa .. hujan makin lebat and aku still kat motor ..

10 minit menunggu ~~
berjam jugak laa, mengaji ke ape nie .. hujan macam dah dengki aku dah nie .. makin lebat

11 minit menunggu ~~
adik aku muncul sambil bukak payung disertakan dengan senyuman .. ahh ! konon senyuman tu dapat mengubat hati aku laa nie .. demm ! aku memang beci menunggu .. penantian satu penyiksaan ..

dia suruh aku start motor cepat .. dia pulak pegang payung, konon payungkan aku .. padahal basah jugak .. well, macam biasa laa kan .. aku tahu semua sayang aku .. ehem ! naik jerk motor, aku bawak motor, dia payungkan aku .. aww, so sweet laa dik .. sayang adik :*

aku matikan enjin motor dan berlari-lari balik rumah .. maklum laa, facebook dah panggil, hujan pon berhenti .. alhamdulilah, hujan hari nie dengki kat aku kan? dia tak tahu ke adik aku pegang payung tadi sambil ketawa ketawa dengan dia kata payung nak terbang la, kasut nak tertanggal laa .. ahh ! sampai rumah kutuk-kutuk aku pulak tu .. tak bersyukur lah tu aku amik .. siap pesan dekat ayah aku lagi ''ayah, kalau hujan esok ayah amik adik mengaji tau'' tengok laa dik esok, kau jalan kaki laa balik rumah :p



Friday, May 18, 2012

9 hari lagi ~

Assalamualaikum .. ehem ! blog da berubah wajah kan .. janganlah tegur, malu tau .. haha ! *gedik by the way, 9 hari lagi .. haha ! tak lama lagi aku akan bergelar student kolej matrikulasi johor .. fuhhh ~ aku seboleh-bolehnya taknak count down nie, tapi member-member yang chat aku dekat FB, tweets dekat twitter, jiran-jiran kalau jumpa aku semua cakap lagi berapa hari .. semua memang tak sabar-sabar nak suruh aku pergi kan ? sobs sobs :'(

nanti  aku   korang mesti rindu aku laa.. masa tu jangan tanya-tanya aku mana kan .. kenapa tak bukak fb, kenapa dah lama tak tweets, jiran-jiran pulak sibuk tanya bila aku nak balik .. masa tu aku dah happy dekat matrik tu hah ! happy ? insyaAllah .. doakan aku tak homesick laa ye .. amin3 ! doakan yang baik-baik tau untuk aku .. sayang korang :p untuk korang-korang semua, goodluck jugak !



NOTE : kali nie countdown insyaAllah aku akan ke matrik .. hari tu countdown then tak jadi pergi PLKN .. arghhh ! ada hikmahnya :)

Tuesday, May 15, 2012

exam

assalamualaikum .. 


tiba-tiba nak buat entry pasal exam pulak .. sebab apa tau, tadi aku kena pergi bandar, adik aku nak belikan hadiah untuk cikgu dia .. maklum laa, esok kan dah 16 Mei kan .. happy teacher's day ! teringat zaman sekolah dulu . cewah ! macam lama sangat jerk aku tinggalkan zaman persekolahan .. puihh ! -.-

bila ingat cikgu, teringat sekolah .. bila teringat sekolah, teringat member .. ingat member teringat kenangan kat sekolah .. bila fikir kenangan sekolah, teringat exam .. exam ? what the ...... aku sememangnya benci exam, sekolah jerk laa .. tak payah exam boleh tak? benci exam !


budak yang benci exam nie biasa nya tak prepare untuk exam . yes ! aku lah tu ..aku sememangnya sangat malas, malas dan terlalu malas untuk study ..teringat pulak chemistry .. macam mana cikgu tu boleh target aku antara pelajar-pelajar top chemistry .. terharu cikgu :'(

dengan ini saya mengisytiharkan bahawa dari dulu hingga ke saat ini saya masih tak suka exam .. sekian, terima kasih ! -.-


Monday, May 14, 2012

happy mother's day mak !

Assalamualaikum .. ingat semalam nak update blog, tapi disebabkan kepenatan yang teramat sangat yang telah menimpa diri aku, so aku postponed jerk niat aku semalam .. selamat hari ibu mak ! sayang mak sangat sangat tau .. thanks untuk semuanya !


semalam sedara aku nenek, atuk semua datang rumah .. tak sempat nak potong-potong kek .. just makan dekat luar jerk .. takpe laa mak kan, takde rezeki .. masa wish selamat hari ibu dekat mak tu along rasa macam nak menangis .. fuhh ! control ayu jerk masa tu, dah laa ada sedara semua .. tak payah nak menangis sangat laa kan .. huhh ! siap kiss-kiss, peluk-peluk semua masa pukul 12 lebih tu .. mak, along sayang mak tau mak ! tiba-tiba teringat matrik, ayoyo ! macam mana nak berjauhan dengan family nie .. alangkan dulu masa seminggu duduk asrama pon rindu .. cewahh ! gedik jerk time tu :p budak-budak lagi kot, sekarang dah besar dah .. lalala~

apapon, selamat hari ibu mak .. semoga panjang umur, dimurahkan rezeki .. err ~ macam ucapan masa birthday mak jerk nie .. sory mak ! takde ayat lain .. bila keluar ayat lain kung banjir rumah nie .. doakan kejayaan along tau mak ..sayang mak ! :*

NOTE : hargailah ibu, mama, mak, mummy, bonda dan umi korang selagi diorang masih ada :)


Friday, May 11, 2012

friendship :)

Assalamualaikum ! salam sejahtera, salam blogger dan salam satu Malaysia .. :) dalam hidup nie sama ada kita percaya atau tak, mesti akan ada orang yang tak suka kita, betul tak ? kalau kita baik yang teramat sangat pon still ada yang benci kan ? of couse laa, kes dengki .. huhh ! kalau kita jahat ? dah sah sah laa orang benci dekat kita .. tak payah tanya dah sebab apa .. sikap manusia lah kan ..standard laa, ada yang suka kita dan ada yang tak suka kita ..


untung jugak actually ada orang tak suka kita, at least kita dapat tahu keburukan kita sendiri .. haha :D bagi aku, aku malas laa nak port orang-orang macam tu, tolak tepi sudah ! ada laa seorang hamba Allah nie memang tak suka dengan member aku .. alasan ? konon takut member aku amik pakwe dia tu .. cehh ! geli laa weyh .. ala, jangan jadikan diorang penghalang laa .. dia nak heboh dekat orang cakap yang kita nie jahat ? lantak laa .. don't judge book by its cover kan ? kalau dia lawa jerk, kita terus fikir, okay dia baik .. bila ada orang yang tak cantik jerk, perangai pon hampeh ! tak semua macam tu ye .. lagipun, kawan kita pun bukan dia jerk .. lain laa kalau kawan yang konon benci gila kata kita tu baik yang amat .. maybe kita akan rasa something yang hilang kan ?

so, aku rasa kalau yang benci aku tu memang kaki kutuk-kutuk orang, memang suka gaduh dengan orang .. cakap ikut sedap mulut .. aku tak kisah sangat kot .. hilang dia pon takpe ^^ sebab aku yakin, dia bukan member yang baik untuk aku .. Allah dah tetapkan .. apa pon aku memang akan anggap dia kawan .. don't worry .. aku still hormat kau .. cuma malas laa nak amik tahu hal kau .. :p

NOTE : mudah-mudahan aku dikurniakan member-member yang baik yang ada time aku senang and susah :) insyaAllah

Thursday, May 10, 2012

bunuh diri sebab cinta ?


amik mood dulu ! okay .. tengok tittle aku lagi sekali .. dah kan ? so, aku nak share something laa hari nie ..bukan niat aku untuk aibkan sapa-sapa dekat sini .. sory kalau entry nie macam bangang-bangang, macam bajet bagus ..

macam biasa laa rutin aku kan .. facebook, blog takkan pernah lepas .. sehari tu kalau tak buka tak sah, sampai power cermin mata aku dah makin dan makin meningkat serta bonda tercinta yang asyik membebel kerana mengadap laptop berjam-jam .. rasa kalau orang yang kenal aku dah tahu kot time-time aku on9 nie .. dah boleh agak pukul berapa aku akan mengadap benda alah nie .. kadang-kadang lapar tu tolak tepi dulu, kecuali kalau dah lapar tahap cipan baru aku akan ke dapur dan makan apa yang ada .. bila dah makan agak susah untuk berhenti .. arghhh ! tension ! tu belom aku cerita sampai pagi-pagi buta aku on9 .. main draw my things dengan member-member aku .. haha :D gelak sampai tak ingat dunia .. sedar-sedar dah pukul 2 pagi .. fuhh ~

semalam, di waktu malam yang hening sambil aku melayan kuch kuch hota hai .. aku scroll down facebook nie hah .. sambil tu aku siap ketawa-ketawa, bukan apa .. teringat game draw my things tu, member aku lukis lembu macam buahceri .. haha :D lepas tu, aku terbaca laa post someone nie .. ada budak nak bunuh diri sebab cinta ? sekarang dah masuk kristian ? terkejut .. serius, aku terkejut gila ! selama nie aku just dengar jerk orang bunuh diri sebab kecewa laa, apa laa .. aku bukak laa facebook budak tu .. dia update status tengah count down .. aikk ? bila aku baca comment yang beratus-ratus tu, dia cakap nak bunuh diri ..mak aii ! biar betol .. time aku baca status dia, comment orang, macam nak menangis dah .. hey ! tacing benor aku sekarang .. -.-



aku simpulkan yang dia sayang gila-gila mati dekat makwe dia yang bernama tuuttttt tu .. of couse dulu diorang pernah couple kan .. MAYBE makwe dia tu mintak putus or mainkan dia or whatever yang terlintas dekat fikiran korang laa kan but make sure benda yang terlintas tu bersesuaian okay ! tup tup ! diorang clash .. maybe dia tak dapat terima hakikat yang orang yang dia sayang dah tinggalkan dia and salahkan takdir pulak ..dia salahkan takdir sebab tak Adil .. aku tahu dia tengah down gila gila .. of couse laa, bila orang yang kita sayang sangat tinggalkan kita, mesti rasa down kan .. sedih gila ! macam tu jugak dia ..



makin sedih and down gila bila takde orang yang support, kita pulak tak tahu nak story dekat sapa .. kita pendam benda tu sendiri .. tu yang bukan-bukan kita fikir .. dulu budak laki nie agama Islam dan sekarang dia dah murtad ..dia dah masuk agama Kristian .. dia nak bunuh diri 3 Jun kalau tak silap aku .. so, status dia penuh dengan count down .. dia cakap dia nak masuk neraka .. bila aku baca aku jadi sangat sangat dan sangat takot ! even aku tak kenal sapa dia, stay kat mana, umur berapa and bla bla bla tapi aku rasa macam tak patut dia buat macam tu .. salahkan takdir, kutuk tu, kutuk nie laa .. okay chop ! kenapa dia nak bunuh diri 3 Jun ? tak silap sebab birthday ex dia tu .. macam mana kalau aku kat tempat makwe dia laa kan .. ya Allah, mintak jauhhhh sangat !

sekali lagi aku cakap, bukan niat aku nak aibkan dia .. tapi kita sesama Islam patot doakan dia, mudah-mudahan dia dapat Hidayah daripada Allah .. biar dia kembali ke pangkal jalan, biar dia kuat hadapi ujian Allah, biar dia tabah, biar dia sedar yang dia tengah buat something yang sangat sangat salah ! so, guys ! doakan yang terbaik untuk dia ye .. kesian dia .. jangan kutuk-kutuk dia tapi doakan tau ! jangan marah-marah tau ! agains, aku taknak aibkan dia ! just nak korang doakan dia dan jadikan iktibar .. cinta tu boleh tapi jangan sampai nak bunuh diri ..

NOTE : mintak jauhhh sangat benda-benda macam nie .. :( aku just boleh doakan dia dapat Hidayah sebelum dia buat something yang bukan-bukan .. jodoh, ajal, pertemuan dan maut semua di tangan Allah :) Allah dah rancang yang terbaik untuk kita ..

Wednesday, May 9, 2012

wordless wednesday #5

hye guys !


aku happy hari nie !  aww ~ semua dah kembali seperti sedia kala .. Alhamdulilah :)

Tuesday, May 8, 2012

hope matrik is the best choice

Assalamualaikum ~ hye korang ! result upu dah keluar pon kan .. lega gila, takde penantian dah pon lepas nie .. oops ! ada, penantian ke matrik .. ceh .. keputusan telah pon diambil dan insyaAllah, aku akan melangkah ke kolej matrikulasi johor ..harap nie adalah keputusan yang paling dan amat the best sekali .. weee ~



perasaan ? tipu kalau cakap aku tak nervous .. kadang-kadang rasa macam seram nak masuk matrik nie ..takut kena sepak a.k.a kena tendang .. fuhh ! selisih sangat .. seram + takot + risau .. bila fikir balik, semua ada kelebihan dan kekurangan kan3 ? diploma ? form 6 ? matrik ? hey ! semua sama laa lebih kurang .. cuma masa nak ke ijazah tu laa beza sikit .. jangan pandang remeh dekat student form 6 tau you alls ..member aku ada yang dapat form 6 tapi segan nak pergi .. laa, hirau kan cakap-cakap orang tu hah ! memang tak kemana laa kalau dengar diorang cakap ..kenapa tak suka form 6 ? kena pakai baju sekolah eh ? awak awak semua .. first day daftar ke matrik pon kena pakai baju putih, tuduh putih dengan kain biru gelap tak silap .. haha ! :D *budak dah buat research pasal kmj*

diploma ? even masa dia lama tapi kan dah selamat dah korang .. keluar study jerk dah boleh pakai sijil tu kan .. jangan pandang sebelah mata okay ! asasi ? matrik ? study elok-elok .. pointer tinggi senang nak ke ijazah .. insyaAllah :D senang cerita semua ada pros and contra dia laa .. kalau dapat study tinggi mana pon, malas study memang tak ke mana juga .. result SPM bukan penghujungnya tapi permulaan untuk semuanya .. so, bangkit lah ! *tak memasal

28 Mei 2012 - please be nice with me :D

NOTE : harap nie laa keputusan paling baik pernah aku buat ^^ insyaAllah by the way, wish me luck !

Sunday, May 6, 2012

goodluck guys !

hari tu da keluar laa kan keputusan maktab .. penuh laa news feed aku pasal maktab, ada yang happy dapat panggilan temuduga tu .. ada yang down gila-gila sebab tak dapat .. aku ? cool jerk, aku pon tak mengharap sangat dekat maktab nie .. aku takde skills untuk mengajar dan mendidik orang even mak aku ada ajar budak-budak tabika kan .. siap cakap ''dulu mak tak tahu jugak, nanti kan ada khusus, ada bengkel, dia ajar laa'' aisey ! naluri cikgu macam takde dalam diri aku laa .. macam mana aku nak cakap dekat student aku jangan ponteng kelas kalau aku dulu pernah ponteng kelas .. macam mana aku nak cakap jangan meniru time buat homework yang aku bagi kalau aku pun dulu meniru .. shitt ! karma betul :p


menjadi cikgu nie perlukan tahap kesabaran, ketekunan dan segala nya laa ..aku nak ajar orang ? cehh ! macam orang faham jerk apa yang aku ajar tu kan .. tengok laa rezeki macam mana :) korang korang yang tak dapat maktab tu jangan laa down sangat ! Allah tu Maha Adil, Maha Penyayang .. Dia sentiasa tahu apa yang terbaik untuk kita .. kadang-kadang kita tak sedar, yang kita fikir tak baik tu laa the BEST ways untuk kita tau .. so, jangan give up ! yang tak dapat matrik ataupun maktab tu, tak pe laa .. UPU still ada kan .. serius ! poli pon okay apa.. jangan pandang sebelah mata laa pada poli .. okay apa .. maybe kena keluar duit sikit laa kot .. ngee ~

cakap pasal matrik .. aku dalam dilema nak pergi ke tak KMJ nie .. ada yang kata susah laa, tapi lepas aku baca SINI, serius ! semangat aku berkobar-kobar nak pergi tu .. pewit ! tapi nasihat dia tak galakkan bercinta tu macam susah sikit .. haha :D takpe-takpe, setahun jerk kot .. nanti lepas habis matrik boleh kot bercinta .. haha :D *gatal

esok UPU dah keluar, ramai laa student lepasan SPM 2011 tunggu benda alah nie keluar .. insyaAllah, esok 7 Mei 2012 pukul 12 PM keluar laa result tu, insyaAllah.. line masa tu macam mana laa kan .. harap aku just sekali cek jerk .. jangan asyik nak ERROR, sikit-sikit ERROR .. yes ! aku tak suka menunggu sebenarnya .. penantian tu satu penyeksaan untuk aku .. ewah ! adakah ini menunjukkan tahap kesabaran aku sikit ? ohh shitt ! so, jangan sesekali uji tahap kesabaran aku yang semakin menipis nie ..semalam member aku mengadu dekat aku dia ada problem .. kesian dia .. chopp ! aku nak tanya, kenapa orang selalu pandang ''serong'' dekat orang yang nak pergi form 6 ye ? ohh, i see .. sebab tak best eh kena pakai baju sekolah ? lupa ! awak tu da besar ye, tak class laa pakai baju sekolah ! oops .. sory kalau terasa TAPI memang nak suruh terasa pon .. tolong bukak sikit mata tu ye .. STPM pon lebih kurang macam matrik dengan asasi laa, so tak payah bajet-bajet sangat yang form 6 nie tak bagus .. kalau tak bagus, baik Malaysia tak paah kenalkan jerk dekat kita semua .. lagipun form 6 nie dah ada module baru kan .. so, tak payah nak bajet yang form 6 tak bagus ..  fuhh !


benda-benda nie semua terletak dekat tangan kita .. now, tak payah fikir member dah .. nie kan masa depan korang .. hey ! takkan semua nak share sama-sama kot .. kahwin nanti nak share ke ? selisih ~ member dekat mana-mana boleh cari kan ? tinggal kita nie laa kena jadi peramah sikit .. jangan malu tak bertempat sudah .. by the way, untuk student lepasan SPM macam aku nie goodluck for tomorrow ! wish korang ada luck gila-gila kan .. ada apa-apa share laa dengan aku ! ^^ *menyibok hal korang kejap

NOTE : seram tunggu hari esok .. penantian satu penyiksaan .. ceh!

Thursday, May 3, 2012

goodbye PLKN :)

ehem ! macam dalam mimpi pulak dapat update blog hari nie.. ikutkan memang aku tak dapat update 3 bulan nie.. cehh ! tadi aku pergi kejap laa kat tasik tu tempat sepatotnya aku lapor diri untuk plkn nie .. padahal boleh jerk pos surat penangguhan nie hah, maklum laa .. aku nie gatal sikit nak pergi sana .. :D sebelum tu, semalam ramainya yang wish goodluck dekat aku .. dekat facebook aku tu siap ada yang kata bye lagi .. ececeyh~ kan aku da update sttus, hah ! tak baca laa tu .. nie salah satu kegunaan facebook ye pembaca blog tegar ku .. :p nampak sangat semua sayang aku .. *sory buat korang muntah hijau*

tadi aku siap pakai seluar jean, mak aku suruh tukar ..

 ''kan dia kata dalam surat tu kena pakai baju kurung, pergi tukar'' kata bonda tercinta kepada ku

''ehh, boleh laa mak pakai baju nie .. kung pakai baju kurung sorang .. wanted tu'' kata ku penuh sopan dan santunnya

''dalam surat tu kan da kata baju formal, nanti dia kata mantol pulak'' balas bonda

''baik mak'' jawab dengan muka hampa

disebabkan aku seorang anak yang baik dan menurut perintah orang tua *kononnya* aku tukar pakai baju kurung .. baju kurung tu aku amik dari dalam beg yang sepatutnya aku bawa pergi PLKN .. sobs :'( fuhh ! ayu seyh aku pakai baju kurung hari nie .. pewit ! baju biru lagi, of couse laa .. warna fovourite aku kan .. :) masa on the way nak pergi kereta ada jiran aku tegur
''ehh, atiqah dah nak pergi PLKN dah ..''

 dengan muka confidentnya sambil tersenyum aku jawab '' tak jadi pergi laa cik zie, nak sambung study''

''alhamdulilah''

alhamdulilah ? nampak sangat jiran aku pon tak rela aku pergi .. sememangnya aku sangat disayangi .. ehh ! tiba jerk aku kat tasik tu, aku sorang jerk pakai baju kurung.. mak aku kata aku lawa pakai baju kurung .. cehh, dekat rumah tadi taknak puji kan .. wanted nya muka .. ayah aku kata aku nampak macam student matrik .. maaf ! saya tidak makan puji ayah .. lepas da hantar surat tu, aku jumpa zarul kejap .. orang pandang aku dah pelik da .. haha :D dah ada adegan salam-salam parents da time tu .. padahal lama lagi .. :p goodluck budak kem tangkak ! sobs :'(

mak aku cakap muka-muka yang pergi buat dia risau nak lepaskan aku .. hehe :) siap ada yang bertindik lagi .. aku tak sempat tengok .. cehh ! sempat jugak perasan mamat-mamat handsome tadi .. kalau aku pergi tadi, aku sorang jerk ayu berbaju kurung .. ehem! apapon ada hikmah aku tak pergi nie .. mak aku pon macam tak redha aku pergi, dia risau .. love you mom ! :* nenek aku pon berat hati nak bagi sebab banyak kes kan sekarang .. semua sayang aku laa senang cite .. haha :D




Wednesday, May 2, 2012

plkn ke matrik ?

Assalamualaikum semua .. setelah lama meghilangkan diri sekaligus tidak mengupdate blog nie, akhirnya aku kembali semula ..bersawang rasanya blog nie .. korang macam mana ? sihat tak ? mak mertua okay ? suami sihat ? okay, dah merepek ..fullstop ! hari nie ada 2 benda aku nak story ..

first story ~

dengan ini aku membuat pengumuman bahawa aku tidak akan pergi melaporkan diri ke PLKN Sri Ledang, Tangkak pada 3 Mei 2012 bersamaan hari esok .. sobs :'( barang semua aku dah packing, baju kurung dah lipat .. syampoo, pencuci muka, berus gigi, lotion, ubat gigi, telekung dan segalanya telah siap di packing .. maklum laa, esok tinggal nak tarik jerk .. semangat waja dah nak pergi .. nak cari pengalaman baru .. cewah ! aku siap ada kenal dengan budak-budak yang nak pergi PLKN tangkak nie tau .. siap message lagi .. dah tukar-tukar nombor dah .. pewit ! tapi tak jadi .. sobs sobs :'( mak aku kata dia sentiasa doakan yang terbaik untuk aku .. maybe ada hikmah kot aku tak pergi .. punya kelam kabut aku tepon Jabatan Latihan Khidmat Negara tadi, dia cakap student matrik digalakkan tangguh .. pehal tak bagitahu 2 minggu awal ? bagitahu lepas aku dah packing barang .. sobs :'( think positive .. yeah ! lepas nie ada time lepak-lepak lagi, ada time habiskan duit dulu .. pewit ! >.<



second story ~

hati aku nie dah lama berbelah bagi sangat-sangat.. nak pergi matrik ke tak ye ? serius ! sangat sangat sangat sangat sangat berbelah bagi .. kalau pergi matrik pointer kena tinggi kan ? belum lagi kes kena tendang or yang dapat couse lelong lagi .. kebetulan ada sorang akak yang sangat baik nie ada buat segmen untuk blog dia .. dia kata dia akan jawab apa jerk soalan yang berkaitan dengan matrik .. serius ! hati aku dah meronta-ronta nak tanya soalan dekat akak nie .. sekali dia buat entry khusus untuk soalan aku .. hehe :) takpe laa kak, asal akak dapat jawab soalan tu dah laa .. aku tanya  '' salam .. akak ! memang nak tanya sangat2, serius ! dalam dilema gila2 nak pergi matrik x ? takot xboleh strunggle laa ..pndpt akak laa kan, matrik susah x? takot kena lelong nanti .. btw, thnks akak ! :D '' hah .. lepas taip then padam, taip balik, padam balik ..tiba-tiba dapat aura dan keyakinan diri yang sangat-sangat tinggi untuk tanya jerk .. lepas tu akak tu jawab melalui satu entry .. malu tiba-tiba .. haha :D rasa sangat-sangat dihargai .. nak baca ? klik SINI .. lepas aku baca aku rasa diri aku sangat-sangat HEBAT ! pandai akak nie buat aku rasa sangat-sangat confident :) thnks sangat-sangat tau kak .. ^^


insyaAllah, kalau rezeki aku dekat KMJ nie, tak lari ke mana laa .. walau jauh beribu meter pon aku lari, kalau Allah dah tetapkan rezeki aku dekat sini, takkan aku nak tolak pulak kan .. tapi musykil jugak nie .. PLKN kat Tangkak, matrik pon dekat Tangkak .. apakah ? semua dekat Tangkak .. jodoh dekat mana ? tangkak jugak ke? :p

NOTE : setiap yang berlaku ada hikmahnya kan .. so, doakan yang the best untuk aku tau .. sayang korang :)

Sunday, April 29, 2012

sabar melayan kerenah cousin -.-

hye guys ! :) finally, sempat untuk mengupdate blog .. awesome ! pejam celik, pejam celik tinggal lagi 3 hari lagi kan aku nak berangkat .. fuhh ~ perasaan ? takot ? nervous ? best ? excited ? seronok ? tak sabar ? banyak  kan ? bila orang tanya, of couse aku akan cakap excited, tak sabar .. tapi orang tak tahu aku dah cuak gila nie weyhh .. excited still ada .. taknak ada nyamuk dekat kem please ! stop cerita pasal PLKN, larik topik .. -.-

semalam aku balik kampung .. ingatkan family aku jerk, aisey ! cousin aku ada balik dan aku tahu apa yang bakal aku hadapi .. cewah ! aku on9 baru berapa minit dan mereka mereka terus merampas aku punya lappy .. takpe, aku dah biasa .. siap buat macam lappy sendiri, bukak you tube laa, main game .. tak sangka aku mempunyai cousin yang sangat IT dan sangat awesome ! pewit .. ada kerja sekolah pon macam takde kerja sekolah da ye .. main game macam nak jahanam lappy nie .. risau aku semalam ~ agaknya diorang memang suka tingkatkan tahap kesabaran aku kan .. sebelum dapat lappy nie, bukan main baik dengan aku, lepas dapat .. aku panggil, boleh buat tak tahu jerk .. huhh !


siap bagi teka teki lagi .. dah merepek dan jawapan dia sangat menyakitkan hati, diorang siap ketawakan aku lagi .. apa malangnya nasib aku nie ? takpe .. 3 hari lagi laa weyh ! lepas nie korang jangan nak rindu-rindu aku laa kan ..main laa lappy nie puas-puas .. aku taknak kacau dah ! jangan jahanam sudah .. mengenangkan PLKN, kalau aku balik 14 July kan, 21 tu dah puasa .. puasa sebulan then raya .. sempat ke aku nak putihkan muka dalam masa sebulan ? risau laa seyh .

hari nie dah nak balik Kluang .. lagi 3 bulan laa nampaknya aku nak balik kampung lagi .. time puasa jerk laa aku balik nanti .. time tu aku sangat-sangat mengharapkan biar semua orang kenal aku .. amin3 ! tak ketawakan aku .. amin3 ! so, sebagai seorang driver yang beretika, aku kena mendapat rehat yang secukupnya ..maklum laa kejap lagi nak drive kan .. pewit ! so, chill dulu :)

Thursday, April 26, 2012

Wednesday, April 25, 2012

alhamdulilah

Assalamualaikum .. fuhh, betul laa orang kata penantian satu penyeksaan .. cewah ! punya laa nervous, lama, berkurun dan berjanggut nak tunggu keputusan permohanan UPU dengan matrik keluar .. Allah jerk yang tahu betapa takotnya aku nie .. and finally ! detik tu sampai :)



maaf ! nama anda tidak dalam senarai calon yang layak bla bla bla .. aiseyman ! siap nak mintak maaf lagi, takpe2 sememangnya aku seorang yang pemaaf ! :) jangan nak melutut segala bagai sebab nak mintak maaf dengan aku dah ! :p ada hikmah aku tak dapat .. alaa, aku pun baru cek pagi nie, semalam asyik error jerk, macam nak hempas jerk lappy nie ..aku dah laa nervous, asyik error memanjang .. orang lain dah sibuk update status dekat facebook (satu kebiasaan update status macam tu dekat facebook), aku jerk yang belum update .. sobs sobs :'( dekat pukul 10 malam, still tak boleh .. akhirnya, aku menjadi seorang yang give up ! aku malas nak cek .. cek esok jerk .. padan muka kau !

tahniah ! anda telah ditawarkan ke Program Matrikulasi, Kementerian Pelajaran Malaysia .. kolej matrikulasi Johor .. alhamdulilah :) tak dapat form 6 tapi dapat matrik .. memang macam tu kan ? sapa-sapa yang dah dapat matrik takkan dapat form 6 dan begitulah sebaliknya .. :) sebab form 6 dengan matrikulasi nie under Kementerian Pelajaran Malaysia .. daftar 28 Mei 2012 .. ok fine ! PLKN aku ? ayoyo ! dah dapat result jadi pening pulak ye .. takpe ! usaha tangga kejayaan .. pewit !



NOTE : tahniah dan goodluck pada yang dapat form 6 dengan matrikulasi :)

p/s : mood excited gila time update entry nie ^_^
p/s/s : birthday ayah hari nie ! :)


Tuesday, April 24, 2012

hotstuff

hye guys ! tiba-tiba terpanggil pulak nak update hari nie.. masa tengah scroll down facebook kan, terbaca laa status budak-budak nie kan .. apsal ye kalau rasa tak puas hati mesti nak luahkan dekat facebook .. ohh, i see, facebook tu diary korang ye ? nak maki hamun dekat facebook, nak shopping pon kena tulis dekat facebook .. kadang-kadang tu news feed aku penuh dengan status kau jerk ! serius ! aku bosan .. aku menyampah ! aku fed up ! ada aku baca status maki hamun cikgu, hoi ! student apa kau nie ? takde hormat langsung dekat cikgu.. macam mana nak berkat .. what the ....

kali nie memang aku menyampah gila dengan kau ! tahu laa kau HOT kan .. status apa pun kau update, yang like mesti 50++ kan? agaknya kau rasa bangga, best, syok kan kalau orang like banyak-banyak .. adik oi, maki hamun tu dosa tau ! awak tu budak sekolah lagi .. aiseyman ~ cuba jangan carik gaduh dengan orang boleh ? even kau bukan carik gaduh, kita pon tak rapat sangat, kenal-kenal setakat kau kawan adik aku, tapi please ye, hormat and respect orang yang lagi tua matang dari kau ye ! ^^ aku rasa macam nak remove kau jerk dik oii .. tapi  fikirkan awak tu member adik saya, akak jadi tak sanggup pulak ..

tu baru bab status, belom bab cinta-cinta nie lagi .. bangga nya kau cerita pasal pakwe kau dik .. alaa~ awak tu student lagi, siap gaduh dengan orang lain konon berebut pakwe awak tu .. ayoyo ! masa depan awak panjang lagi dikk oii .. siap cakap awak tu menangis sebab pakwe awak tu .. kalau menangis sebab fail exam ke, buat parents sakit hati ke takpe laa .. alahai dik, malu akak baca status awak tu .. menangis sebab dia? untung laa lelaki tu ye ..awak menangis sebab dia :)



awak tu student lagi .. so,
  1. focus exam dulu .. *winkwink
  2. hargai zaman persekolahan awak .. bukan membazir air mata ye sayang 
  3. kalau pakwe awak tu buat awak menangis means dia tak layak untuk awak .. awak boleh carik orang lain yang LAGI baik, LAGI handsome daripada dia kan :)
  4. jangan buat status merepek please sayang .. malu orang tengok ^^
  5. maaf buat awak tersinggung ! nak nasihat kan jerk *peace
that's all .. kbai -.-

NOTE : makin menyampah bila dia buat status bukan-bukan --' semoga tuhan membuka pintu hatinya :)

Monday, April 23, 2012

comel !

Assalamualaikum :)



alaa, sweet sangat laa .. haha :D comel, romantik, cute semua ada .. nak yang macam nie ! ;) pewit !

Saturday, April 21, 2012

single :)

Assalamualaikum .. hye guys! rindu aku tak ? hehe .. lama kan aku tak update blog ? hari khamis tak sempat nak update sebab aku pergi medical check up for PLKN .. wewit ! excited tiba-tiba nak pergi PLKN bila tengok ramai budak PLKN datang buat check up hari tu .. sempat cuci-cuci mata lagi .. ehem ! aku harap aku satu kem dengan sorang budak nie .. tak sempat bual panjang hari tu .. sobs sobs :'( ada yang dapat dekat Pagoh .. aku tak peduli ! aku nak budak tu sama kem dengan aku .. doakan semua ! hehe ..



aku rasa aku nak share satu benda tau .. okay ! untuk yang julung-julung kalinya aku menyatakan bahawa kini aku sedang single but not available .. faham semua ! lama jugak laa .. hehe :) not available sebab hati saya milik ibubapa saya .. pewit ! bukan ayat cover okay ! haha :D apsal setiap kali aku cakap aku single, semua macam nak terkejut beruk, terkejut monyet, terkejut badak dan segala bagai terkejut laa .. sebab clash ? takde jodoh kot .. Allah dah tetapkan untuk aku stop relationship dengan dia .. aku takde laa sampai rasa nak bunuh diri, nak menangis sampai banjir satu rumah .. isyh ! takde laa sampai macam tu .. ada jodoh aku dengan dia .. adalah :) alhamdulilah, sekarang aku still member dengan dia ..still contact, text kalau ada masa .. tadi pun dia baru lepas call .. nasihat aku kan, sapa-sapa yang dah clash tu, better korang berkawan kot .. tak baik tau putuskan tali silaturahim .. aku pun doa sangat-sangat, biarlah ex aku semua okay, tak kisah kalau still nak kawan dan Allah tetapkan hati aku untuk terus member dengan semua orang .. Amin3 !



planning sekarang adalah untuk terus single ! insyaAllah :) tapi kalau dah takdir tetapkan untuk aku menjalinkan hubungan dengan sapa-sapa, aku tak mampu menolak .. cewah ! tapi hati aku nak single dulu .. malas nak jaga hati orang lain .. baik aku jaga hati parents aku dulu ..baik aku jaga hubungan aku dengan Allah dulu .. baik aku betulkan salah silap aku dulu .. malas nak fikir dan jaga hati orang lain dulu .. last, hati aku takde yang jaga .. macam poyo pulak aku taip entry malam nie .. :p


andai jodoh aku dah sampai .. aku nak dia boleh ingat kan aku time-time solat .. insyaAllah ! aku nak dia tegur aku mana salah aku .. insyaAllah ! aku nak dia ada time aku senang dan susah .. insyaAllah ! aku nak dia selalu ingatkan aku pasal aurat .. insyaAllah ! aku nak dia hormat orang tua .. insyaAllah ! aku nak dia ingatkan biar selalu buat solat sunat dan amalan sunat .. amin3 ! taknak yang main-main dah lepas nie .. focus masa depan ! yeahh !

NOTE : untuk korang-korang yang tengah putus cinta, tu tak bermakna life korang dah takde pape okay ! Allah tengah merancang something yang lebih baik untuk korang .. think positive ! ;)

Wednesday, April 18, 2012

just for you :)

hye guys ! sebelum tu entry nie dibuat khusus untuk Nor Halimah .. sory sangat tak buat entry pasal awak ! sampai merajuk dah ye .. so, kali nie aku buat entry khas, special and special just for you .. pewit ! terharu tak Halimah ? haha :D *peace


first time kenal ? alaa, sepatutnya masa seminar tahun lepas kita dah boleh kenal kan3 ? sebabnya member rapat aku time seminar tu ramai budak T6 .. tapi takdir dah tetapkan kita tak kenal lagi laa .. tapi, tak sangka masa kat sana awak still notice kita .. pergh ! hot jugak aku kat sana sampai awak boleh notice kita kan ? ehem ! fuhh ! nie teringat time seminar dekat UiTM tahun lepas nie .. rindu suasana dekat sana .. sobs sobs :'( kelas aku majoriti pergi .. aku siap bawak bantal tak boleh bla tu .. arghh ! peduli apa aku ! aku tetap nak bawak bantal tu .. pssst ! sebenarnya aku takut dekat sana takde bantal .. sebab tu aku bawak bantal tu .. aku bawak bantal pun kecoh seyh .. biar laa .. jelous laa tu :p

masa tu laa aku mula kenal budak-budak T6 nie tapi dekat facebook .. :) itu laa kegunaan facebook yang rakan-rakan pembaca semua .. kan dapat mengeratkan hubungan yang dah lama terputus .. err ~ apakah ? terputus ke hubungan aku dengan budak-budak nie ? abaikan ~~ aku makin rapat dengan dia bila kitaorang belajar tempat memandu yang sama .. haha :D serius, memang ramai kena kutuk-kutuk laa masa tu .. si Halimah nie pulak memang kes open gila laa, dia story semua nya pasal orang kat tempat memandu tu .. yang mana yang garang, yang mana yang poyo, yang mana yang baik .. senang cerita semua laa ! dekat situ juga aku mula kenal orang yang sebaya dengan aku tu .. dia macam bajet sikit laa .. muka mactured habis ! ingatkan dia TUA daripada aku, rupanya Halimah cakap dia tu sebaya dengan aku .. ya Allah ! susah nak percaya .. tapi yang aku tahu Halimah nie open ! dia jenis tak kisah .. rasanya laa .. hehe :)

gosip punya gosip, serius ! rasa macam makin rapat dengan Halimah nie .. by the way, ucapan kita untuk awak ..

  • kita doakan awak lulus amik kereta .. goodluck and chaiyok2 ! you can do it .. jangan menyerah kalah ! 
  • semoga berjaya didunia dan diakhirat :) insyaAllah !
  • nice to know you .. *peace
  • nanti jangan lupa kita ye .. *tak memasal
  • jangan sombong-sombong tau !
  • harap persahabatan kita kekal sampai bila-bila .. insyaAllah 
so, sampai sini dulu .. chaw !

wordless wednesday #4

Assalamualaikum ..selamat hari rabu semua !



untuk pembaca blog perempuan yang ayu-ayu, lawa-lawa, comel-comel dan cantik-cantik lagi :) korang kategori yang mana ye ? renung-renungkan dan selamat beramal :)

Tuesday, April 17, 2012

Dia Maha Adil :)

Assalamualaikum :) hye awak-awak semua ! tiba-tiba hari nie kau dapat motivasi baru laa .. aww ~


nie bukan handphone aku, bukan jugak ada orang yang send text nie dekat aku .. and plis ! jangan tanya aku sapa perempuan berkaca mata yang sangat comel itu .. :p aku memang tak kenal dan tak pernah kenal ye awak-awak semua .. untuk pembaca blog aku yang lelaki yang sedang single dan macho yang teramat sangat , jangan tanya perempuan tu single ke tak .. aku tak tahu pape ! gggrrr ~ aku single ! boleh tanya pape .. ehem !

rasa cukup aku merepek .. berbalik kepada text motivasi yang telah dikirimkan oleh awek comel itu kepada sapa entah, aku tak tahu .. rasa betul kan .. kita tak boleh salahkan Allah kalau dia lambat makbulkan doa kita .. mungkin Dia dah rancang something yang lagi lagi lagi lagi baik daripada yang kita mohon tu .. ingat ye guys ! Allah tu Maha Adil *kenyit mata* kita tak boleh marah-marah Dia kalau Dia tak makbulkan doa kita .. dosa tau ! selisih ..

bila Dia dah makbulkan doa kita, jangan nak sombong berlagak tak tentu pasal laa kan .. ingat ! dugaan lagi berat tengah tunggu korang dekat depan .. so, doa laa walau kita tengah susah or tengah susah okay ! :)

pssst ! kalau aku ada salah, korang kena tegur tau ! aku pun tak sempurna mana .. biar text motivasi tu jadi pedoman kita sama-sama ye .. pewit ! :)






Monday, April 16, 2012

sahabat

Assalamualaikum ! hye semua ? sihat ? aku doakan korang sihat semua ye :) korang tahu tak, petang semalam aku drive pergi melawat member-member aku .. isyh ! kawan yang baik laa aku nie .. drive sendiri okay .. demi member-member tersayang, sanggup aku berkorban masa, tenaga, kredit .. ehh ! kredit ? text-text diorang semua tu kira berkorban kredit laa, ingat senang ke nak message diorang nie .. membazir jerk ! kejam tak ? ok ! tahu lama da ..aku memang kejam dengan diorang .. padan muka ! :p kejam-kejam aku pun, aku still reply text diorang .. ya Allah, bagusnya aku ..


last minute punya planning .. faham-faham laa, aku memang suka plan last minute .. enjoy what ! kan macam kelam kabut sikit kan .. aku laa kelam kabut, diorang cool jerk ! sobs sobs ! :'( pssst ! aku memang suka plan last minute actually .. tambah nak pergi tengok wayang ke, nak pergi karaoke ke .. senang cite bab-bab habiskan duit  nie boleh panggil  and contact aku .. aku suka and enjoy gila bab habiskan duit nie .. nak ajak aku hang out ? tapi sebelum 3 mei okay ! contact aku dekat number nie 999 .. yang lelaki, mintak izin parents dulu .. aww ! ye tak ye jerk aku nie .. fuhh ~

dressing simple jerk tadi, konon member-member aku nie nak pergi mandi gunung berlumut .. takkan nak pakai seluar jean kan, aku pulak takkan nak pakai heel, selendang .. jalan pergi bandar boleh laa pakai macam tu ..sampai jerk, aku naik motor pergi gunung berlumut .. tak sempat salam-salam dah time tu, kis-kis semua tak sempat .. naik motor, terus bla .. merempit tu .. pewit ! cuaca macam merestui perjalanan aku ketika tu .. redup jerk .. alhamdulilah ..

sepanjang perjalanan, biasa laa perempuan kalau tak bercerita, tak sah laa kan .. aku naik motor dengan azzah :) nurul naik denga syahirah .. perasaan ? happy laa, rasa macam bebas gitu .. cewah ! dah nak dekat sampai gunung, awan mendung mula berarak ye .. nak hujan ke nie ? takpe, hujan rahmat kot .. Allah merahmati pertemuan kami agaknya .. insyaAllah ! sampai jerk orang ramai gila .. lelaki jangan cakap laa penuh .. stop ! taknak cerita pasal diorang .. lelaki idaman adalah pilot .. ehem ! insyaAllah :)

jalan nak masuk gunung, hujan selebat-lebatnya .. so, cari laa tempat berteduh sambil bergosip .. nak nampak pasangan-pasangan dating boleh pergi sana laa .. time hujan nie macam-macam gaya pakwe makwe dekat sana .. ya Allah, selisih laa daripada kitaorang ya Allah .. amin3 ! kitaorang dah basah dah time tu .. hey, memang niat nak basah okay pergi gunung tu even tak mandi dekat sana ..

agak hujan dah okay, kitaorang gerak pergi rumah azzah .. lepas minum air, makan jagung, makan biskut, makan coklat NIPS (nurul beli) , kitaorang tayang  muka naik motor lagi .. round macam muka tak tahu malu ..lalala~ 6.45 petang baru balik .. aku drive lagi tu ..pewit ! untuk azzah dengan syahirah, goodluck JPJ test nanti .. wish korang luck ! mesti lulus tau kali nie .. nanti boleh konvoi ramai-ramai kan .. time nak balik tu macam sedih .. sobs sobs ! :'( lepas nie rasa nak pergi lagi laa .. at least, hilang rindu korang kan dekat aku .. hehe :)


NOTE : harap persahabatan kita semua kekal sampai bila-bila .. amin3 !

Sunday, April 15, 2012

surat cinta untuk aku

untuk lepasan SPM macam aku, mesti korang tengah HOT gila dekat rumah tu kan .. tiap kali tengok peti surat, mesti ada surat untuk korang .. pewit ! market tu .. aku pun terkenal jugak okay ! surat tawaran belajar daripada kolej-kolej laa yang aku dapat, surat cinta belum dapat lagi .. aku tengah tunggu-tunggu jugak nie .. abang posmen, surat cinta untuk kita takde ke ? teringin pulak nak baca surat cinta .. sapa-sapa boleh bagi aku surat cinta tak ? comment tau ! nanti aku bagi alamat aku .. :p


first time aku dapat surat tawaran belajar sebelum dapat result SPM lagi, of couse swasta kan .. hey, result pun belum keluar lagi .. tak sabar-sabar betul kolej-kolej nie nak dapat duit .. ehh ! duit pulak .. maaf ! ayah aku cakap yang ada surat untuk aku .. wooo ~ happy tu ! last dapat surat daripada member aku masa kecik-kecik .. yelaa, kitaorang main kirim-kirim surat jerk dulu.. sebelim nie kan aku duduk dekat selangor kan .. yahoo ! ada surat .. sekali aku tengok surat aku dah kena bukak .. emm, takpe laa .. ayah aku excited kot even dah selalu dapat surat .. takpe ayah, janji ayah happy okay ! so, aku baca laa surat yang dah kena bukak tu .. sobs !

then, dapat lagi surat .. mak aku pulak cakap '' nie ada surat nie'' .. yes ! kali nie aku mesti bukak surat aku sendiri .. *hati berbunga-bunga nak buka surat sendiri nie* sayang mak ! ''tu surat tawaran belajar lagi'' kata emak dengan sopannya .. hati aku ? macam berkecai sikit jerk .. takpe, demi ibu tersayang dan tercinta, tak kisah sangat laa .. alahai, baiknya aku nie .. ehem ! mak aku pun jarang terima surat sangat .. mesti dia excited nak tengok anak dia berjaya kan .. amin3 ! ''okay mak !'' kata aku sambil membaca dengan perasaan sedikit berkecai sebab excited nak bukak surat sendiri tadi ..



lepas dapat result, makin banyak surat yang dapat .. jarang betul aku dapat bukak surat sendiri .. family aku suka betul buka surat aku .. sambil buat muka blur, ada hari tu aku cakap macam nie ''surat nie atas nama sapa sebenarnya'' hehe .. semua ketawa masa tu .. selang berapa hari dapat surat and alhamdulilah semua dapat bersabar tunggu aku bukak surat tu ..yes ! aku dapat bukak .. tapi tak sempat baca okay, lepas aku bukak semua nak baca .. ye, sila-sila ..janji aku dapat bukak .. lama-lama semua orang macam lupa ye, asal ada letter atas nama aku, semua nak bukak .. ada hari jumaat baru-baru nie, ayah aku cakap ada surat lagi .. sekali tengok semua dah terbuka dan berterabur atas meja .. ya Allah, kalau nie yang dah disuratkan .. aku terima ya Allah !

''lepas nie surat PLKN, nak bukak .. jangan ada yang bukak ..'' kata aku ramah sambil tersenyum tanpa ada yang mengetahui hati yang bergelora nak bukak surat ..

bila aku tidur kan, macam kelakar pulak .. surat aku, tapi orang lain yang bukak ..takpe laa, nanti aku PLKN nanti, buka laa surat aku semua .. takde yang nak marah ..by the way, bersyukur dapat family yang sangat-sangat prihatin sampai nak bukak surat aku .. *tak memasal*

p/s : fikir balik macam apa da, surat punya pasal sanggup aku update entry .. sebenarnya tak kisah sangat pun .. sapa nak buka surat tu, bukak laa .. anak dan akak yang baik dan sopan .. ehem !

Saturday, April 14, 2012

terima kasih !

Assalamualaikum, salam sejahtera, selamat petang, salam satu Malaysia dan salam satu blogger semua.. banyakkan salam yang aku buat? ahh, peduli apa.. aku kan terlebih bertegur sapa dengan korang.. ehem ! sebelum aku merepek lebih jauh kan, aku nak ucap thanks sangat-sangat pada yang tolong comment tu .. comment korang semua membina and bagi support dekat aku .. cewahh !  ucapan thanks nie KHUSUS untuk Yana Libra dan Leonerz dengan Sheila Eiman .. setakat nie korang laa yang selalu comment ! hah, korang apa lagi, test laa usha blog tu .. lawa sangat ! awesome macam blog aku .. ehh !


diorang laa yang selalu bantu aku masa susah dan senang .. ehh ! hehe .. btw, thanks ye guys ! selalu usha blog korang, tapi jarang comment, lepas nie insyaAllah mesti ada comment sebelum berangkat ke PLKN nie .. sobs ! :'( korang nanti jangan rindu entry-entry aku .. aku pergi kejap jerk, 3 bulan .. err ~

motif aku update entry nie nak cakap tu jerk, aku tunggu kek lama sangat .. kek sempena birthday aku .. haha :D lama lagi kot, 7 bulan lagi .. tekak nie tiba-tiba nak makan kek ais-krim yang mahal sikit tu .. mak aku laa kata mahal ..ngada-ngada tak ? macam-macam dah aku nak makan nie .. kung kempunan tak dapat makan .. mana mak aku nie ! nak tunggu kek tu, sempat aku update satu entry .. fuhh ! blogger berwawasan betul .. sory ! aku memang selalu masuk troli then tolak sendiri .. haha :D faham kan ayat tu ?

ok ! stop dulu .. nak mandi ~ daa !


Friday, April 13, 2012

sayang mak ayah !

hye semua .. salam Jumaat semua ! hari nie nak share something laa :)


so, walau berjaya manapun kita, jangan pernah lupa jasa ibubapa yang dah besar kan kita kan3 ? diorang laa yang dah besusah payah nak besarkan kita .. sayang mak ayah !

NOTE : tiba-tiba rasa sebak pula nak pergi PLKN .. cewah !

Thursday, April 12, 2012

ade aku kesah ?

isyhh .. menyampah aku ! ada jerk yang nak cari pasal dengan aku..sebenarnya kau jerk yang suka cari pasal dengan aku kot .. thnks dekat kau yang suka cari pasal .. nak ape-ape award ke ? tolong laa, aku penat kot gaduh-gaduh dengan kau..ahai ! macam budak-budak laa sayang ! awak tu dah besarkan? dah boleh fikir mana betul, mana salah kan .. dah boleh bezakan mana baik mana burukkan ? ke awak dah tak dapat nak bezakan lagi ? serius ! aku kadang-kadang macam kesian dengan kau..apa point kau? nak cari publisiti ke ?oops .. untung laa orang hot kan ? err ~ hot ke ? aku punya laa ingat benda nie dah settle tapi makin lama awak makin melampau sayang ..

awak batak ke nak jadi hot ? awak dah lawa laa, kita tak lawa mana pon ..awak nak jelous apa lagi dengan kita ke awak jelous kita dengan dia.. awak, kita dengan dia kawan jerk .. awak tu jelous tak bertempat laa.. kalau kau tak jelous apsal kau update status bukan-bukan..ingat aku budak-budak ke yang tak faham status kau tu untuk aku.. aku malas laa nak gaduh dekat facebook ! macam budak-budak hingusan rasanya .. cukup tahun lepas aku buat status, kau dah chat-chat aku kan .. alaa ~ kau terasa ke ? status tu memang untuk kau pon .. member-member aku update status pon kau kata aku subahat dengan diorang .. memang semua status masa tu untuk kau .. alhamdulilah, last-last kau kata ''ingat kau bodoh sangat ke ?'' err ~ maaf ye awak ! kita tak suka guna kata-kata kesat sebenarnya .. kau yang mengaku kau bodoh kan .. tu laa kot kenyataannya ..tettt !

kau kata nak benda nie settle cepat .. what the hell laa ! kau yang buat bukan-bukan dulu .. selagi tahap kesabaran aku ada, aku still boleh sabar layan kau yang macam kemaruk gila kan .. hal aku kau nak sibuk pehal .. konon taknak jaga hal aku, tapi kau nak tahu semua jugak kan ? kita dah besar laa, fikir laa beb ! otak jangan letak dekat lutut dah .. aku malas gila nak update status dekat facebook sebenarnya, kalau aku update benda nie jadi makin besar kan3 ? so, better aku amik jalan yang selamat untuk dia jerk .. diam tak bermakna aku kalah .. aku malas nak layan budak-budak yang baru nak up macam kau nie .. senang cite macam budak-budak agas laa .. booo ! kenapa kau delete ek status kau ? sebenarnya kan, aku nak buat pengakuan tau, aku tak kisah kalau kau taknak member dengan aku, taknak kenal pon takpe sebab kau tak penting pon .. lain laa kalau kau pandai gila, sembahyang tak tinggal, tudung labuh sampai lutut, tak suka kutuk-kutuk orang kan .. maybe aku rasa kehilangan kot .. nie kau dengan tak pakai tudung, kutuk-kutuk orang .. fuhh ! sikit tak heran :p alaa, aku pon tak perfect mana laa, tapi takde aku nganjing-nganjing kau tau !



thnks to YUYU ASHARI and BUDAK KECIK yang comel sebab bagi support tadi .. sayang awak sangat-sangat laa .. hehe :) betul cakap awak, makin dilayan nanti makin menjadi-jadi kan .. dah laa, lepas nie aku nak buat macam tak bersalah jerk .. bukan macam, memang aku tak salah pon ..malas layan kau yang gila bapak punya jelous .. kata dah ada pakwe, so layan laa pakwe kau .. sibuk update hal aku pehal ? kau terasa ? memang entry nie untuk kau laa ! memang suruh kau terasa pon .. hahaha :D

NOTE : makin tak faham dengan budak-budak sekarang, gaduh memang kena update status dekat facebook ke ? nak bagi friends dekat facebook tu semua tahu ke kau tengah gaduh .. tak tahu malunya ! orang kalau boleh taknak ada musuh, lagi nak cari musuh kan .. isyh2 !

Wednesday, April 11, 2012

wordless wednesday #3

pesanan khusus untuk lelaki :)

Tuesday, April 10, 2012

masa kecik-kecik

dulu aku ingat lagi, time aku kecik-kecik dulu, aku nie boleh tahan nakal jugak .. suka panjat-panjat pokok, aku makin nakal gila-gila time balik kampung, aku pulak rapat sangat dengan cousin lelaki aku yang sebaya dengan aku.. rasa kampung tu macam aku punya jerk, nak naik basikal boleh, panjat pokok, semua boleh ! untungnya kan aku dapat buat semua tu .. kadang-kadang mak aku siap membebel sebab aku lagi prefer pilih main daripada makan.. tak makan takpe, janji dapat bersuka ria .. ewahh ! tapi sekarang tak, sejak umur makin meningkat nie, aku suka makan ! haha :D okay, it's facts .. budak-budak zaman sekarang dah modern, kalau balik kampung tu, aku jarang nampak budak-budak main tepi-tepi jalan macam aku dulu, kayuh-kayuh basikal, main kejar-kejar, nyorok-nyorok .. rasanya diorang dekat rumah mengadap laptop diorang .. kita dulu lastik burung, diorang main Angry Bird .. okay ! sangat awesome laa kononnya, aku dulu nak pegang komputer pon takut salah tekan, but still berani okay..

time sekolah, aku memang terjal sikit kot .. sekolah rendah dulu, aku sekolah dekat kajang, selangor .. rumah pun dekat dengan bandar .. semua senang ! korang ingat tak benda dekat bawah nie ?


haha .. aku pernah kena binatang atas nie .. benci betul aku .. suka eh member-member aku semua dapat kenakan aku .. benci betul aku ! aku mula-mula taknak amik ''chewing gum'' nie .. dah diorang kata amik, orang dulu-dulu kata pun rezeki tak baik ditolakkan .. sekali aku tarik benda tu, lipas kat tangan .. ahh ! terkejut punya tak terkejut laa kan .. aku campak jerk benda tu ..diorang ketawa kan aku .. sobs sobs ! :'( punya aku ingat chewing gum betul, don't worry .. aku tak merajuk lama-lama .. dalam berapa minit jerk .. lepas tu, aku balik rumah suruh mak aku cari benda macam tu .. konon nak kenakan member aku balik laa .. cehh ! padahal benda tu dah lapok kan .. macam nak menangis jugak laa aku suruh mak aku carikkan benda tu .. haha .. kecik-kecik dah macam tu, tetap pendirian betul .. sekali kata nak, memang nak laa .. tapi kan, sampai sekarang aku tak dapat pon benda tu ..sobs sobs :'(

NOTE : serius ! bila fikir-fikir balikkan, kecik-kecik dulu aku sangat bengong ! haha

Monday, April 9, 2012

ABPBH ke 25

Aaron Aziz ! pewitt !!

macam yang aku sangkakan, Aaron Aziz yang menang untuk ABPBH ke25 nie .. aku memang dah agak, dah expect dah..tahniah laa aaron aziz .. aku rasa bukan aku jerk, ramai dah tahu kot yang aaron aziz akan menang .. untunglaa kan~ dah handsome, macho, dah berlakon jadi, sweet kadang-kadang .. ahh ! cukup-cukup, rasa kalau aku explain pasal dia nie, silap-silap korang yang baca entry aku nie boleh berjanggut kot, punyalah panjang aku nak cerita pasal dia nie .. nasib laa dia nie dah kahwin tau .. aku memang always ingatkan diri aku yang dia tu laki orang .. laki orang ! apsal dah kahwin aaron aziz ? apapon, saya still peminat anda aaron aziz !! love you laa ..

tak lupa untuk Johan a.k.a Botak yang menang ye .. love you too laa ! tapi ayat dia yang ''heroin saya Nabila Huda'' buatkan aku sentap sikit ..rasa nak tengok makanan pun tak selera .. yelaa kan johan, takpe .. ada ubi ada batas, nanti aku dah ada pakwe baru, aku cakap pulak ''untuk hero pujaan hatiku'' huhh ! masa tu jangan tanya kenapa laa kan .. jangan nak merayu-rayu sangat dekat aku masa tu, jangan nak kata konon kita dah kenal lama gila-gila .. jangan nak message aku, tepon-tepon aku laa kan .. masa tu aku dah PLKN da .. plis laa jangan buat ! :p maaf ! ter''emotional'' sikit .. nak marah, marah and sound Johan, bukan aku .. back to our discussion ~

tema dia pon Larger Than Life kalau tak silap .. baju diorang pon, fuhh ! macam-macam trend .. rasa malas terus menyelubungi diri ini .. nak upload gambar-gambar artis .. huhh ! kenapa Yuna takde semalam .. mesti awesome kalau dia ada .. :)


err ~ apa motif pakaian Didie Alias dekat sini ek ? dari semalam aku fikir, tu yang update entry pasal ABPBH nie lambat sikit ..Zizan kata pon dah macam ais krim da .. hehe :) pakaian kedua yang Didie pakai pon motif apa .. kembang segala bagai .. kesian Zizan aku semalam .. by the way, congrate Zizan menang pengacara terbaik .. untung laa kan ~ Pak Nil pulak tu yang bagi trofi dekat dia .. tapi first-first aku terkejut jugak tau, ingat Pak Nil yang nak amik trofi tu, konon macam Pak Nil salah dengar .. rupanya tak ! awww ~ malu aku tau .. respect gila laa dekat Pak Nil nie ..

Najwa Latif ? aku taknak comment apa-apa lepas dia nyanyi dengan Black semalam .. Black pon tak payah nak buat muka comel tu sangat laa kan semalam ..saja laa tu nak buat aku jelous .. hey ! sory sikit, aku takde jelous langsung pon .. cuma hati nie macam dihiris-hiris menjadi kepingan halus .. err ~ apakah ? abaikan sudah laa kan ..patutnya malam tu wawa tak boleh buat perfomance tau, dia kan nak sekolah esok .. SPM lagi penting wawa .. jangan abaikan study .. nyanyi tu boleh tapi berpada-pada okay adik .. aku panggil dia wawa macam rapat gila kan dengan dia .. haha :D




sebelum emosi aku lagi terpancing untuk mengutuk sekaligus membuatkan aku rasa geram bila artis-artis favourite aku mula melupakan aku, better aku stop .. ya Allah, berikan aku ketabahan menghadapi dugaanMu ini .. Assalamualaikum ~