Wednesday, December 21, 2011

penggembaraan bermula ! :)


sawadikap ! ehem2 ! bukan niat untuk berlagak okay, sikit pon tak tau .. niat nie suci nak tunjukkan gambar nie .. lalala~~ :) ehh, lupe ! seperti biasa, Assalamualaikum, salam sejahtera and salam 1 Malaysia .. ewaah ~ hehe .. lama juga tak ''merepek'' nie .. RINDU kat blog nie .. :( apepon, nak bercerita laa pasal gambar di thailand nie .. chop2 !! nie bukan edit okay, tulen !! huhh !! sebenarnya, tak plan pon nak pergi .. pergi pun kejap jerk .. so, abaikan gambar nie .. negara sendiri lagi bagus, MALAYSIA tanah airku .. i LOVE MALAYSIA .. :DD



alhamdulilah, sampai jugak dekat PERLIS nie hah ! thanks ALLAH ! :) mungkin berkat orang2 yang doakan jugak kot .. hehe .. da sampai padang besar nie, serius ! banyak benda nak beli .. yang aku pegang tu kira sikit jerk .. terbang banyak jugak laa $$ aku .. hehe paham2 laa kan ..


next place, gua kelam ! tapi sedih :'(  bila bace "gua kelam ditutup sementara waktu untuk dibaik pulih akibat banjir yang melanda'' alahai .. ngantuk aku baca .. dia tak tau ke penat aku travel dari selatan ke utara nie .. huhu .. ayoyoo ! takpe .. ada hikmahnya .. :(



selang 2 hari, kitaorang pergi KEDAH .. singgah laa kat langkawi nie hah .. dapat jugak snap gambar .. o0ps ! jangan tanya kenapa aku plessing macam tu .. hehe 


dekat langkawi nie, ada laa 'cabel car' .. so, kitaorang pon naik laa beramai2 (5 orang jerk kot) .. tiketnya RM15 ringgit kalau tak silap .. macam promoter da hah ! hehe .. pape laa kan ..


lebih kurang nie laa .. hehe child tu adik aku yang kecil ..  dalam cabel car tu, macam biasa laa, aku posing sana sini .. famili yang lain semua gayat .. nak naik tinggi laa hai tempat dia .. dengan angin kuat lagi .. woo ~~ cepat2, search google pergi tengok '' cable car at langkawi'' ! huhu ..nanti ada laa, siap ada jambatan ! aku suka naik jambatan tu .. ayah, nak pergi lagi ! :'(


muahh ! kiss daripada aku untuk ikan nie .. haha ! gambar ikan betul nie tau, aku snap dari underwater world .. hehe ! tempat dia macam kat KL 2, ape ntah nama tempat dia ... hehe banyak jugak laa tempat aku pergi makam mahsuri, beras terbakar tapi malas nak upload laa (line macam siput tapi perlahan lagi)


peace ! hehe .. suka tempat nie .. nyaman sangat ! tenang and hilang tension untuk seketika ! :')


sebelum nak pergi PENANG, singgal laa kejap kat gua kerliang .. hehe gua tu ada banyak sangat crystal ! serius ! tak tipuu .. swear dehh ! :) yang adik aku pegang tu salah satu, kalau jual mahal woo ~



alahh !! da sampai padang kota, hujan pulak dah ! ayoyoo ! da tak pasal2 pakai selipar biasa .. huhh ! penat beli kasut mahal2 .. hehe takpe2, ade hikmahnya ..


nie dalam keretapi nak naik bukit bendera .. tiket dia RM 8 pergi balik .. hehe murah2, dengan syarat kena tunjuk i/c laa .. hehe jauh sangat kan .. snap laa 1 pictures ! hehe ..


arghhh ! pictures takde gambar aku , tak nak komen pape .. lalala~~ 


nie da sampai PERAK, kitaorang pon makan laa mee udang mak teh .. dengar cite sedap sangat kan .. hehe .. :) serius ! udang dia sangat banyak ! angkat udang baru nampak mee, bukan selak mee baru nampak udang . huhu sangat sedapp !! 


tak dapat masuk gua kelam, gua tempurung pun jadilah .. hehe asalkan gua ..kan3 ? jangan tanya kenapa aku da hitam okay ! senyap ! langkawi punya pasal .. huhu tak pe laa .. sekarang dah cerah sikit ukeyhh .. kulit aku sedang mengalami proses penuaan  pengelupasan .. hehe


dapat jugak makan satay kajang nie .. hehe ! nyumm2 ! sedap sangat2 .. tapi tak pergi pun KL .. huhu :( sebab ada banjir masa tu kat KL .. kat kajang pon ade banjir masa tu .. insyaALLAH , 30/12 nie nak pergi KL or tahun baru cina nanti .. hehe :)


hasilnya, hehe .. separuh daripada shopping .. :) nak sumbat semua dalam kereta .. huhh ! sabar jerkk laa .. apapon, holiday this year sangat seronok ! thanks mak ! <3 thanks ayah ! <3

NOTE :: moga dengan holiday macam nie, dapat eratkan lagi hubungan antara ahli keluarga .. amin3 ! ::

No comments:

Post a Comment

ehem !
cuba try comment sikit :)