Wednesday, November 30, 2011

yahoo !

tengok tittle pon da tahu betapa happy nye aku hari nie .. hehe ! yahoo !! merdeka sudaa~ sekejap jerk rasanya, kalau dulu asyik kata ''bila nak habis SPM nie, cepatlah 30 November ..'' hah ! pejam celik, pejam celik da habis SPM .. Alhamdulilah ..



*lega laa weyh da habis SPM

selamat tinggal alam persekolahan, dan selamat datang alam dewasa .. haha !! :DD



lepas nie, takde lagi, homework, bergurau dengan membe2, pergi kantin sama2, bangun awal2 pagi, tunggu bas sama2 .. huhu bila pikir balik benda tu, serius rindu giler ! kalau laa boleh putar balik masa nie .. huhu
i'm gonna miss my classmate .. huhu love u all !! <3 huhu ..



bila laa dapat berkumpul balik kan3 ? entah kalau jumpa, riuh macam mana laa pulak hai ..

ape pon .. setiap pertemuan mesti ada perpisahan kan ? semoga kita semua akan tetap jadi kawan sampai bila2 .. hehe .. nanti jangan lost contact taw .. :) agak2 xnak message, hantar surat pon xpe .. haha !

apapon .. SPM da habis .. merdeka !! no more study right now !! yahoo !



amboii .. aku da macam graduate da hah ! haha ! apepon, happy .. esok nak tengok wayang, karaoke,  main boling semua2 laa .. haha ! enjoyy !! :DD

Monday, November 28, 2011

never die :)

ehem .. Assalamualaikum .. sebelum tu, lupa nak cakap, SELAMAT MENYAMBUT AWAL MUHARAM .. semoga tahun nie lebih baik dan kita akan mendapat keberkatan sepanjang tahun nie .. amin3 ! :)




saje nak update blog malam nie sebab mood tengah baik giler ! haha ! happy sangat2 .. sampai status dekat facebook pon nak happy .. huhu

err ~~ nie nak tayang gigi ke happy nie .. ????

apa pon .. serius, happy sangat .. sebenarnya, today 27/11/2011 aku jumpa dengan akak angkat aku jerkk pon .. happy sebab da lama plan nak jumpa tapi tak jadi2 .. Alhamdulilah, berkat tahun baru nie dapat juga jumpa akk NURUL NAZ AISYAH BINTI IBRAHIM .. hehe nama full taw kak kita letak .. wee~

even jumpa sekejap, tapi bermakna giler laa .. tak pe sis, as our plannig, nanti kita datang tido uma sis ukeyhh ! haha :DD


apa kaitan dengan marrybrown pulak nie ? haha ! tempat aku makan lak .. melantak puas2 .. da orang belanja kan .. hehe mula2 segan jugak tau, lame2 ukeyhh laa kot .. story2 benda pape laa .. huhu
the most important part ! akk boleh beli makan macam 'happymeals' kat McD 2 .. haha ! betol ke ejaan aku 2 ? haha ! xkesah laa kan .. dapat laa macam fail nie hah ..



* tapi bukan gambar hungry bird, saje letak.. kata musim kan ..

bual punya bual da nak balik da .. actually sis, kita dah nak menangis taw time salam sis .. tambah bila sis cium muka kite .. huhu :( bila laa nak jumpa da kan3 ? takpe laa.. ade laa mungkin 1 masa tu kan .. nasib tak lupa nak snap gamba taw .. haha ! dapat juga snap .. haha ! suke2 !

nasib pakai heel taw .. kalau tak, saya akan kelihatan rendah daripada sis .. ape pon happy walaupun ade perasaan takot .. haha ! takot tu bia akk seorang laa yang tahu ye .. hehe apepon, kita dengan die kembali ukeyhh .. berkat akk bagi number kot .. kembali sahabat .. :)


isyhh2 ! jangan fikir lain laa .. nie tunjukkan aku dah kembali sahabat .. hehe

apapon .. thnks sis belanja makan tadi .. hehe .. sayang sis ketat2 ! haha !! :DD bahasa apa aku mula guna aku tak tahu .. :))

NOTE : ada time kita akan jumpa lagi ye sis ! :) <3

Friday, November 25, 2011

menyampah betul



aduhai .. ape tiba2 ade gambar bunga rose pulak nie .. haha ! aduhh ! xtahu laa .. tiba2 nampak macam cantik pulak bunga nie .. macam suci pulak kn ? aww .. haha ! andaikan tiba2 ada someone yang bagi kat aku .. hehe ! berangan laa pulak da .. tapi sweet laa woo .. datang ''prince charming bagi bunga rose sambil melutut'' haha ! :DD stop berangan !!

apa  tujuan aku buat entry baru nie ye ? hehe .. aku pun xtahu laa .. tiba2 macam nak cerita pasal something .. hehe .. serius ! aku menyampah baca blog2 orang yang merapu2 laa wei .. jangan laa ajak aku baca, tulisan tu hah ! cuba besarkan sikit .. jangan laa ringkas sangat kan .. aku nie bukan laa update sangat pasal bahasa2 nie .. hehe

''aquw rasew r, korng rasew ?''
''aquw sayunk giler kat kowng''

aduh ! tolong laa guys ! betul2 laa sikit .. nak suruh aku baca bia terang lagi bersuluh ye .. nanti mesti aku follow korang tau ! haha !




saje letak gambar nie .. nak amik mood baca buku biology and chemistry untuk exam selase dengan rabu nie .. doakan ..
mood : exam --'

Tuesday, November 22, 2011

special day !

hye2 ! lame jugak laa tak update blog nie kan .. maklom laa SPM punya pasal, tak sempat laa nak story ape2 .. huhu :( so, hari nie nak cite pasal special day laa .. ehem2 ..

             19 November 2011 .. (sabtu)




         happy birthday to me ! haha ! :DD

hehe .. ari jadi aku laa.. serius ! happy sangat2 .. even, my mom busy sebab ade khusus dekat gunung lambak tapi alhamdulilah dia ingat juga aku punya hari jadi .. sayang mak sangat <3<3 :))



happy sangat2 .. dapat hadiah daripada orang2 tersayang .. hehe




hehe .. sebenarnya, aku tak berharap sangat laa dapat hadiah nie .. serius ! bukan sebab nak tunjuk baik ke ape ke, aku cuma nak orang ingat jerk .. hehe :) tapi dapat pon da bersyukur ! thnks buddies ! sayang kamo ketat2 ..



huhh ! soklan yang paling aku menyampah sekali ..


hey2 ! aku da besar laa ..lagipun aku sambut birthday nie bukan maknanya aku da tua tau .. sweet seventeen laa meyhh .. ngee ~ :) ape pon, thnks pada yang wish ! happy sangat ! :D


p/s : alhamdulilah, bersyukur sangat tuhan masih panjangkan umur aku .. :)
mood : happy :)

Saturday, November 12, 2011

cuak beb !!!

hye ! huhu .. salam sejahtera and salam 1 Malaysia .. hehe
so, tujuan aku meng''update'' blog pada hari ini adalah untuk menyatakan perasaan aku yang sedang bergelora pad saat ini .. seyes !! seram and cuakk gilerrrr !!! arghh .. tensionn .. isnin nie, 14 November 2011, satu lagi sejarah akan tercipta .. SPM 



SOALAN PALING MUDAH (SPM)

hehe .. mudah laa sangat kan .. yang pasti aku da rase bahang2 SPM nie .. ramai laa yang tanye
'' atiqah, da ready belom?''
dengan selamba aku akan menjawab ..
'' insyaAllah, dah kot ..hehe ''

huhu .. tolong laa jangan tanya lagi.. seram meyhh !! serabut !! 


isyhh .. hodohnye muka dia .. haha !! harap muka aku tak macam nie ..

buku aku berlambak2 belum baca .. latihan jangan cakap laa.. tak buat pon.. huhu kalau disusun2, banyak macam nie laa agaknya .. hehe




aduh ! banyak kan .. hehe ntah laa ! mane tak serabot kepala nie .. masalah2 lain akan diketepikan.. 
30 November petang baru aku fikir balik .. hehe sekarang time to focus ! SPM is around the corner ! -,-



time to study !! nie penentu masa depan .. mudah-mudahan dengan izin Allah, biarlah apa yang aku hajatkan berjalan dengan lancar .. aminnnn~ 
  1. semuanya berjalan dengan lancar ..
  2. tubuh badan aku sihat time tu ..
  3. biar laa apa yang aku baca walaupon sekejap dapat masuk teros dalam otak aku nie ..


aminn ~ ya Allah, bantu laa hamba mu ini .. nak belajar !


insyaAllah .. perasaan cuak nie kejap jerk kot ..bukan first time kan masok dewan exam nie .. darjah 6, form 3 pon penah ! so, relax baby ! hehe .. u can do it !

NOTE : to all SPM candidate, good luck ! :) chaiyok2 !!



Friday, November 11, 2011

filem terhangat november 2011


ehemm .. filem yang aku nak bagitau nie memang tengah hot laa kat wayang .. hehe~~ :)) tapi sayangnya filem tu belum keluar lagi laa .. aduhai !! aku nie da laa kaki wayang.. agaknya kalau wayang tu boleh bercakap mesti dia kata ''bosannya laa asyik tengok muka ko jerk atiqah'' hehe.. apa pon, tak kesah laa tu kan .. by the way, nak tau tak cite ape ??

JENG JENG JENG!!






filem yang ditunggu2 bulan ini ...

filem : SPM 2011
genre : SERAM 
tarikh tayangan : 14 NOVEMBER 2011
penerbit filem : KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA
tiket : FREE (TINGKATAN 5 sahaja)
arahan : PENGAWAS PEPERIKSAAN 
tempat tayangan : SELURUH SEKOLAH MENENGAH SEKITAR MALAYSIA







hehe .. seyes !! memang cuak laa wei .. tapi filem nie untuk pelajar tingkatan 5 jerkk .. huhu :(
aku da ready ke belum .. entah laa ! no comment !! sedih laa .. exam start 14 november 2011, dalam masa yang sama mak aku kena pegi khusus laa pulak ! ya Allah, dugaan apa lagi laa nie .. tak pe laa .. Allah takkan uji hambanya lebih dari kemampuannya .. redha laa .. ade hikmah disebalik yang terjadi .. so, mak aku khusus start 16 november 2011 sampai 4 ke 9 disember ntah .. huhu :( lame kan ?? tak pe laa mak, doakan laa kejayaan anakmu .. ewahh !! hehe.. 



miss u mak !! huhu .. padahal belom pegi lagikan .. even ayah aku ada kat rumah, tapi lain kalau mak aku yang ada .. biasa kalau time exam, mak aku laa yang tanya ''buku da habis baca?? , jawab elok2 , baca doa dulu ..'' tapi nanti kalau mak aku pegi khusus ?? huhu .. :( tak pelaa.. dunia sekarang kan da canggih, handphone kan ade .. hee~ ape pon doa kan laa kejayaan aku sebagai pelajar SCIENCE .. huhu so, nanti sambung lagi laa, nak study .. hehe 


NOTE : SETIAP YANG BERLAKU ATAS DUNIA NIE ADA HIKMAHNYA DAN ALLAH TAKKAN UJI HAMBANYA DILUAR KEMAMPUAN..  :)

mood : SPM ! -,-

Wednesday, November 9, 2011

iron ohh iron ..

ehem .. entry kali nie nak cite pasal iron laa .. hehe .. nak tahu kenapa ? :)) hehe .. nanti laa ye .. cuci2 mata dulu, mana tau korang x tahu iron tu ape kan ..



bukan iron aku pon nie .. hehe saje upload .. cantik laa pulak ..


macam2 bentuk iron da sekarang .. huhu

so, back pada topik balik laa ye .. hehe :)) nape aku buat entry pasal iron nie ? hari 2 time hari raya haji, aku dengan famili semua nak balik kampung laa .. kampung aku dekat Melaka.. ntah kenapa, time tu boleh pulak mak aku nak bawak binatang  iron aku nie hah balik kampung .. 





guna laa iron nie time kat kampung .. huhu time nak balik Kluang, aku guna laa iron tu, nak iron baju laa katakan ..padahal bukan sapa nak tengok pon.. da petang da time tu, ntah kenapa aku boleh nk iron baju.. then, balik laa rumah.. setibanya dirumah.. JENG JENG JENG ... ayah aku tanya
'' iron dah bawak balik ? ''
'' alamak !! tertinggal kat kampung laa ''
'' betul-betul laa ''
'' alaa.. tadikan nak cepat ..mak laa.. pegi amik shawl tu kenapa.. da tentukan sangkut dekat situ ''
''aduhh, nak iron baju macam mana ? hei, banyak main laa''

so, konklusinya iron aku tertinggal kat kampung .. hehe :)) macam2 alasan aku buat, tapi aku tahu salah aku.. hehe .. soryy mak, soryy ayahh .. :(( tapi fikir2 balik memang kelakar seyhh .. macam mana laa aku nak iron baju nie haii .. iron ohh ironn !!





p/s : kalau mengaku salah jerkk kan senang .. hehe ego tingginya laa hai .. :) 
mood : tengah pikir macam mana laa nak iron baju nie .. huhu

Tuesday, November 8, 2011

meow !



alala .. comelnya hai kucing nie .. serius ! tak tipu ! huhu .. patot laa Nabi Muhammad S.A.W pon suka kat kucing kan .. hehe aku nie tak laa suka kat kucing sangat (takot sebenarnya) tapi aku suka giler kalau tengok kucing comel2 nie .. at least, hilang sikit stress .. :))



              siap pegang bakul .. huhu



            comel nya laa hai .. gggrrrr !



           berdua lebih baikk .. ngee ~~



                 tengok aku apa ?? huhu ..


isyhh .. dah laa .. ''kejelousan'' laa aku tengok, comel sangat ! indahnya hai ciptaan tuhan .. huhu tapi hari tu dengar berita, sedihnya laa hai bila tengok kucing tu kena potong kaki oleh ''seekor manusia'' .. ggrrr ! cuba kalau kita potong kaki dia, merana takk ?? ingat laa, kalau dia berdoa tu, huhh !! makbul beb !


isyhh ! kesiannya .. kaki depan dia kena potong oleh SEEKOR manusia ..

apalah perasaan dia masa kena potong tu kan ?

huhu .. :(( da lah, tak sanggup nk letak banyak2 lagi kat blog aku nie, sedih seyhh .. ingat laa, kat dunia kau boleh lepas, ingat laa .. kat akhirat, kau tak kan terlepas !!! ingat kan nak letak laa video pasal kucing yang kena potong kaki nie .. tapi tak sanggup laa .. korang search laa sendiri ye .. huhu apa pon, memang HERO laa kau kucing comel .. huhu semoga berbahagia .. ewahhh .. hehe



p/s : menyayangi haiwan adalah pahala .. sebenci mana pon korang dengan haiwan, janganlah cederakan dia..

Saturday, November 5, 2011

study BOOK or faceBOOK !!! ^^,

study ? no comment laa .. aq mmg  rajin gile stdy nie ..tnpe ilmu sape laa aq an .. hehe :))

        
    STUDY 24 jam ?? aq laa 2 .. haha !! ;DD


nk SPM nie, lagi laa kene stdy  hard smart, baru laa bley success an .. SPM nie penentu mase depan ?? ntah laa ! no cmment laa jwpn yg aq bg .. huhu aq pling suke bile org tnye da ready blom ?? huhh !! nyampahh seyhh nk jwb .. aq nie bkn laa pndai mane pon .. p aq pndai 1 bnde .. hehe ..

                                                                                                                                                       
aq yakin giler semu taw ape nie .. hehe log in FACEBOOK ..

ntah ape yg best pasal fb nie pon aq xtw laa .. p fb pnye ''penangan'' mmg hebat laa wa ckp .. haha ! ;)
mak aq ?? marah laa law da 24 jam layan bnde nie .. huhu agak nye sbb blkg die BOOK kot, 2 yg best .. hmpir semu org kat Malaysia nie ade fb laa aq egat, even adik aq yg drjah  4 pon da ade fb .. huhu 
harap2, aq smpat laa tobat sblom SPM nie .. stop faceBOOK tieka !! u can do it !! hehe .. :))

p/s : harap laa aq dpt keinsfn lpas update bnde nie .. hehe

Tuesday, November 1, 2011

ade blogg laa .. ngee~~

hye ! ;) ehem.. introduce dlu laa ye .. ngee ~ name aq atiqah ..umo aq 17 .. yes ! aq tw laa .. taon nie aq SPM .. bpe ari jerk ag kan .. huhu xtkot pon laa .. (xtu cm nk tercbot jntog aq pk an SPM nie) so, aq pljar science .. chopp !! buang tnggapan 2 .. aq tw dlm otk korng pk aq nie pndai gilerr ann .. haha !! :D xde mknanye laa .. xsemu pljar science pndai laa termasok aq laa tuu .. (cehh, merendahh dri laa plakk) .. so, aq nie sempoii .. base2 jerkk kot .. nk merepkk ape lagi ekk ? idea wat blog ?? huh !! klas aq 2 semu tgh layan blog ..so, aq pon wat laa (nnti kate aq ktnggalan plak ann) .. ukeyhh, tgn pon da pnat .. cite next time laa .. chaw !