Thursday, December 29, 2011

back to school


cakk !! hye hye ! mulakan hari anda, anda dan anda semua dengan senyuman .. hehe da bersawang-sawang da ye blog aku nie .. lama jugak tak meng''update'' .. RINDU blog !! hehe .. bukan taknak update, aku nie pon baru baik demam .. huhu sabar jerk laa kan .. 


hah ! adik2 aku dah ready semua persiapan sekolah, senang cerita, diorang dah masukkan semua barang2 diorang dalam beg, tinggal nak bawak jerk ! :p excited laa konon.. alaa .. awal tahun bolehlah cakapkan .. time diorang beli barang2 sekolah, aku g MPH nak beli novel .. malas laa weyh nak ikut ! tolong laa, aku dah tak sekolah lagi ukeyhh ! terbang nak dekat RM50 jugak laa beli novel ..



nie laa novel yang aku dah beli ..sukacita dimaklumkan, aku belum habis baca lagi ! haha .. :D back to basic .. dulu ingat lagi, asal naik sekolah, cikgu mesti tanya '' MASA CUTI BELAJAR TAK ? '' aku nie takde laa nak belajar masa cuti, time cuti aku enjoy jerk ! kalau kerja sekolah tu, time da nak sekolah baru aku buat .. yes ! aku sangat pemalas .. alaa~ macam korang tak pernah buat .. haha ! :p


selamat pulang ke sekolah ye untuk mereka dan mereka yang akan ke sekolah tu .. aku dah tak pergi sekolah lagi .. huhu :( hah ! dulu nak cepat2 habis sekolah kan .. sekarang dah habis baru tau nak rindu sekolah .. memang ! aku dah rindu zaman sekolah .. tiba2 rindu nak BELAJAR SAMA2, MAKAN SAMA2, KETAWA SAMA2, GOSIP SAMA2 .. tak pe lah, dah berlalu .. kehidupan mesti diteruskan ! yeahh !! now, aku kena ready nak ambil test undang2 .. ehem ~~ maklum, kena belajar drive .. haha doakan !!

mula memikirkan .. macam mana aku bawak kereta nanti kan .. hehe cuak2 ! apapun nanti senang, agak2 borink 2, keluar jerk laa .. hehe :)



so, all the best untuk korang2 yang sekolah ye .. yang mana yang nak ambil exam besar2 tu .. study awal2 ye .. study smart, jangan study hard .. ewahh ~ aku dah macam pakar memberi nasihat pulak ye .. hehe :) biar laa ! dah penat aku merepek nie, insyaALLAH, aku akan kembali aktif di facebook, blog dengan twitter .. hehe sampai penuh status aku buat nanti .. haha ! :DD ukeyhh, chill dulu .. :)


NOTE : doakan kejayaan aku ye .. hehe :')



Thursday, December 22, 2011

harok melintas jalan :')

SELAMAT MELINTAS JALAN ! oops .. salah2 ! Assalamualaikum .. ehem2, tiba2 nak buar entry pasal lintas jalan pulak da ! haisyhh ! macam2 laa .. apapon, aku tetap nak merepak dan terus merepek dekat entry kali nie .. peduli ape aku .. :p


aik ? pehal ade gambar mamat nie pulak nie .. hehe .. actually, entry nie dibuat KHUSUS untuk sahabat2 ku yang rela berkorban serta bergadai nyawa untuk aku .. ewahh ~ hehe :) meyhh ! kasi intro sikit ye ..
mamat yang pegang bunga nie bernama ZARUL IQMAL B. ZULKEFLEE .. time aku lintaas jalan, aku akan tarik orang tau .. dan dia adalah salah seorang daripadanya .. hmm ~ sorry laa, aku bukan sengaja pon .. salah kereta tu .. thanks laa ye rela berkorban .. haha ! :D


next person , MAHIRA AQILAH BT ABD KARIM .. sory ! gambar ayu aku letak kat sini .. perempuan sejati gitu .. haha ! sebenarnya, dia nie ada gaya2 lelaki sikit .. oops !! cita2 dia pon nak jadi army .. amboii .. speaking laa seyh .. haha ! serius ! muka suci macam aku kata penipu .. puihh ! :p dia pon selalu jugak teman aku lintas, tapi jarang .. pernah dia dengan zarul (gambar diatas) plan nak tinggalkan aku kat tengah2 jalan .. nasib aku berani tau .. (berani laa sangat)


dayah ! miss u soo much darling .. huhu :'( nama dia NURUL HIDAYAH BT ASHAARI .. dia lah antara orang paling sabar menunggu aku ketika melintas jalan .. sentiasa menemani aku .. hehe :) thanks ! 


haha ! the next person , daus ! MUHAMMAD FIRDAUS BT ABD RAHMAN .. haha ! dia orang yang SANGAT3 sabar melayan kerenah aku ketika melintas jalanraya nie .. hehe aku pernah tarik beg dia tau .. salah kereta 2 ! bukan aku ukeyh ! kereta 2 macam nak langgar aku .. tarik jerk laa beg dia .. da laa time 2 malam .. hei2 ! bukan date ukeyhh ! ada dayah, mahira dengan hafifiy .. haisyhh, korang nie .. dengan hujan time tu .. huhu tapi fikir2 balik, benda tu sangat kelakar ! haha :DD

sebenarnya, ada ramai lagi tau .. tapi, diorang adalah orang2 yang sering menjadi mangsa aku .. haha ! :DD


apapon , aku tetap aku ! nak buat macam mana .. dah takutkan .. tapi sekarang dah berani tau.. (berani ke ?) kepada korang, thanks ye ! sekalung penghargaan dan tahniah daripada aku untuk korang .. entah lepas nie, sapa laa yang kena kan3 ? so, cepat2 laa doakan biar aku dah tak takut lintas jalan ..


:) peace daripada aku ! thanks korang .. don't worry, lepas nie korang bukan mangsa aku .. insyaALLAH :')

NOTE : hanya ALLAH yang membalas jasa korang .. ewahh ~

Wednesday, December 21, 2011

penggembaraan bermula ! :)


sawadikap ! ehem2 ! bukan niat untuk berlagak okay, sikit pon tak tau .. niat nie suci nak tunjukkan gambar nie .. lalala~~ :) ehh, lupe ! seperti biasa, Assalamualaikum, salam sejahtera and salam 1 Malaysia .. ewaah ~ hehe .. lama juga tak ''merepek'' nie .. RINDU kat blog nie .. :( apepon, nak bercerita laa pasal gambar di thailand nie .. chop2 !! nie bukan edit okay, tulen !! huhh !! sebenarnya, tak plan pon nak pergi .. pergi pun kejap jerk .. so, abaikan gambar nie .. negara sendiri lagi bagus, MALAYSIA tanah airku .. i LOVE MALAYSIA .. :DD



alhamdulilah, sampai jugak dekat PERLIS nie hah ! thanks ALLAH ! :) mungkin berkat orang2 yang doakan jugak kot .. hehe .. da sampai padang besar nie, serius ! banyak benda nak beli .. yang aku pegang tu kira sikit jerk .. terbang banyak jugak laa $$ aku .. hehe paham2 laa kan ..


next place, gua kelam ! tapi sedih :'(  bila bace "gua kelam ditutup sementara waktu untuk dibaik pulih akibat banjir yang melanda'' alahai .. ngantuk aku baca .. dia tak tau ke penat aku travel dari selatan ke utara nie .. huhu .. ayoyoo ! takpe .. ada hikmahnya .. :(



selang 2 hari, kitaorang pergi KEDAH .. singgah laa kat langkawi nie hah .. dapat jugak snap gambar .. o0ps ! jangan tanya kenapa aku plessing macam tu .. hehe 


dekat langkawi nie, ada laa 'cabel car' .. so, kitaorang pon naik laa beramai2 (5 orang jerk kot) .. tiketnya RM15 ringgit kalau tak silap .. macam promoter da hah ! hehe .. pape laa kan ..


lebih kurang nie laa .. hehe child tu adik aku yang kecil ..  dalam cabel car tu, macam biasa laa, aku posing sana sini .. famili yang lain semua gayat .. nak naik tinggi laa hai tempat dia .. dengan angin kuat lagi .. woo ~~ cepat2, search google pergi tengok '' cable car at langkawi'' ! huhu ..nanti ada laa, siap ada jambatan ! aku suka naik jambatan tu .. ayah, nak pergi lagi ! :'(


muahh ! kiss daripada aku untuk ikan nie .. haha ! gambar ikan betul nie tau, aku snap dari underwater world .. hehe ! tempat dia macam kat KL 2, ape ntah nama tempat dia ... hehe banyak jugak laa tempat aku pergi makam mahsuri, beras terbakar tapi malas nak upload laa (line macam siput tapi perlahan lagi)


peace ! hehe .. suka tempat nie .. nyaman sangat ! tenang and hilang tension untuk seketika ! :')


sebelum nak pergi PENANG, singgal laa kejap kat gua kerliang .. hehe gua tu ada banyak sangat crystal ! serius ! tak tipuu .. swear dehh ! :) yang adik aku pegang tu salah satu, kalau jual mahal woo ~



alahh !! da sampai padang kota, hujan pulak dah ! ayoyoo ! da tak pasal2 pakai selipar biasa .. huhh ! penat beli kasut mahal2 .. hehe takpe2, ade hikmahnya ..


nie dalam keretapi nak naik bukit bendera .. tiket dia RM 8 pergi balik .. hehe murah2, dengan syarat kena tunjuk i/c laa .. hehe jauh sangat kan .. snap laa 1 pictures ! hehe ..


arghhh ! pictures takde gambar aku , tak nak komen pape .. lalala~~ 


nie da sampai PERAK, kitaorang pon makan laa mee udang mak teh .. dengar cite sedap sangat kan .. hehe .. :) serius ! udang dia sangat banyak ! angkat udang baru nampak mee, bukan selak mee baru nampak udang . huhu sangat sedapp !! 


tak dapat masuk gua kelam, gua tempurung pun jadilah .. hehe asalkan gua ..kan3 ? jangan tanya kenapa aku da hitam okay ! senyap ! langkawi punya pasal .. huhu tak pe laa .. sekarang dah cerah sikit ukeyhh .. kulit aku sedang mengalami proses penuaan  pengelupasan .. hehe


dapat jugak makan satay kajang nie .. hehe ! nyumm2 ! sedap sangat2 .. tapi tak pergi pun KL .. huhu :( sebab ada banjir masa tu kat KL .. kat kajang pon ade banjir masa tu .. insyaALLAH , 30/12 nie nak pergi KL or tahun baru cina nanti .. hehe :)


hasilnya, hehe .. separuh daripada shopping .. :) nak sumbat semua dalam kereta .. huhh ! sabar jerkk laa .. apapon, holiday this year sangat seronok ! thanks mak ! <3 thanks ayah ! <3

NOTE :: moga dengan holiday macam nie, dapat eratkan lagi hubungan antara ahli keluarga .. amin3 ! ::

Saturday, December 10, 2011

holi + day = holiday

hye hye ! :) new entry for today .. ewahh ~ aku nie nak speking2 english pulak, entah betul jerk ..



so, back to basic .. hehe nie happy holiday ! bukan merry christmas ukeyhh ! tu nanti, entry akan datang .. 25/12 nanti .. insyaALLAH, walaupun agak2 lambat untuk aku ucapkan happy holiday nie, tapi tak pelaa .. yang penting aku wish .. wee ~~ HAPPY HOLIDAY GUYS !


*sekadar gambar hiasan *

sedang family2 aku bersiap2, mengemas barang .. aku dengan lagak ''sardinnya'' sambil menggoyangkan kaki mengupdate blog .. hehe :) alaa, kejap laa ayah ! 5 minit jerk nie .. 


hey2 ! nie bukan aku .. saje jerk letak, nak tunjukkan aku tengah relax .. huhh ! korang nie .. ada2 jerk .. aku lebih manis dari nie .. manis ke ?? lalala~ sour laa .. :D


ukeyhh ! perjalanan akan dimulakn kurang daripada 2 jam lagi .. hehe :) tempat first kami akan ''lawati'' ialah  PERLIS .. pergi Gua Kelam ..


 next place, nak pergi Alor Setar KEDAH .. dah alang2 sampai Kedah tu , pergi laa Langkawi kan .. hehe ! boleh laa beli coklat .. nie kena ''bodek'' ayah nie .. hehe ! :)




akan ku snap picture disini .. wee ~~


 nantikan kehadiran aku Langkawi .. :) next , aku akan pergi PULAU PINANG ..


perjalanan diteruskan lagi ke PERAK DARUL RIDZUAN .. err ~ betul ke darul ridzuan nie guys ! sejak tak sekolah nie .. jadi lupa pulak .. hehe :)


 next, kita ''terjah'' KL pulak ! yahoo .. lama dah tak pergi, setahun ada laa kot ..  :)


i-city ! tunggu aku !! nie snap2 picture dekat ''kota  cahaya '' nie .. ewahh ~




petrosains, jangan pergi mana2 .. tunggu aku !


satay kajang ! tunggu aku !! jangan abis dulu .. 



dah agak2 boring kan , balik laa MELAKA .. tempat kelahiranku .. :) dah alang2 sampai tu, jom2 pergi mandi2 .. hehe :) wonderland ! yahoo !! :DD aku naik gelungsur tu nanti .. tengok laa .. :p


walaupun dah pernah snap pictures kat sini , arghh ! peduli apa .. nak pergi lagi .. :p


so .. begitulah agaknya lebih kurang perjalanan aku untuk men''travel'' Malaysia nie .. by the way, happy sangat dapat family macam nie .. sayang ayah dengan mak ! :)
doakan keselamatan kami sekeluarga ye ! :DD


NOTE : mudah-mudahan semuanya akan berjalan dengan lancar .. :) hindarilah kami sekeluarga daripada sebarang musibah ya ALLAH .. aminn ~ :)